Nekdanji bolnik trdi: Radan mi je rešil življenje

Na sojenju Ivanu Radanu je pričal njegov bolnik, ki o zdravniku, osumljenem šestih umorov, ni vedel povedati nič slabega. Povedal je, da je Radan še doma študiral, kako bi mu lahko pomagal, na dan, ko je bilo najslabše, pa je podaljšal službo in več ur ostal pri njem.

Ivan Radan - 2

Zdravnik Ivan Radan na sodišču. (Foto: POP TV)

Na sojenju zdravniku Ivanu Radanu zaradi šestih domnevnih umorov je pričal eden od njegovih bolnikov. Dejal je, da mu je Radan rešil življenje. Pri Radanu doma so policisti našli tudi njegovo fotografijo iz časa, ko je ležal na intenzivni enoti nevrološke klinike, vendar se bolniku to ni zdelo sporno.

Bolnikova zgodba

Bolnik, ki ga je leta 2014 zadela možganska kap, je ležal v enoti ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra, kjer je bil zaposlen Radan. Ko si je opomogel, mu je žena povedala, da je Radan delo nosil tudi domov in študiral, kako bi mu lahko še pomagal. Zato ga kasneje novica, da je policija pri Radanu našla njegovo fotografijo, ko leži priklopljen na številne aparate, ni zmotila.

Ko so ga policisti vprašali, ali bo Radana kazensko ovadil, jim je odgovoril, da tega ne namerava, saj mu je Radan rešil življenje, je Radanov nekdanji bolnik izpovedoval danes na sodišču. Na dan, ko je bilo najslabše, je Radan podaljšal službo in več ur ostal pri njem, je še povedal.

Za pričanje se je odločil kar sam. Ko je videl, da v enem od dnevnih časopisov Radana primerjajo s serijskim morilcem Metodom Trobcem, je poklical Radanovega zagovornika Milana Krstića, s katerim se pozna že vrsto let. Zdelo se mu je namreč neverjetno, da Radana, "ki ne more niti miške ubiti", primerjajo s Trobcem. Vprašal se je tudi, zakaj Radan, če je res morilec, še njemu ni odmeril kalija.

Radana priče opisale kot prijaznega, dostopnega in prizadevnega

Današnja obravnava se je nadaljevala z branjem izpovedi nekaterih Radanovih bolnikov in sodelavcev, ki so obtoženega zdravnika opisovali kot prijaznega, dostopnega in prizadevnega.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 44
 
periot22 23.09.2016 20:39:17
Malo je takšnih zdravnikov s srcem,zelo MALO!!!!!!!!!!!!!!!!
Več komentarjev