Slovenija

Nekdanji direktor AVP osumljen terjanja provizije za boksarski klub

Ljubljana, 19. 12. 2019 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K./ STA
Komentarji
9

Nekdanji direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov je osumljen, da je izplačilo sredstev agencije enemu od poslovnih partnerjev pogojeval s plačilom provizije boksarskemu klubu iz Kranja. Primer je v fazi sodne preiskave, Velov pa očitke zavrača.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču poteka sodna preiskava, v kateri razčiščujejo sum korupcije na agenciji iz časa, ko jo je vodil Igor Velov, poroča časnik Dnevnik.

Nekdanji direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov je osumljen, da je izplačilo sredstev agencije enemu od poslovnih partnerjev pogojeval s plačilom provizije boksarskemu klubu iz Kranja.
Nekdanji direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov je osumljen, da je izplačilo sredstev agencije enemu od poslovnih partnerjev pogojeval s plačilom provizije boksarskemu klubu iz Kranja. FOTO: Miro Majcen

Naj bi zahteval, da se 20 % zneska, ki ga je plačala agencija, nakaže na račun kranjskega boksarskega kluba

Ta se je pod drobnogledom specializiranega državnega tožilstva znašel, ker naj bi od enega izmed poslovnih partnerjev zahteval, naj 20 odstotkov od približno 20.000 evrov, ki jih bo podjetje prejelo od agencije, nakaže na račun kranjskega boksarskega kluba Bulldog.

Na specializiranem državnem tožilstvu so za Dnevnik povedali, da je zadeva v fazi preiskave in je zato ne morejo komentirati. Velov pa je povedal le, da "ni nikoli in nikdar ničesar zahteval in da nikoli ni bilo nič nakazano".

Kranjski klub na koncu ni prejel denarja

Kot piše Dnevnik, v klubu ne dajejo izjav, so pa med ''javno dostopnimi podatki našli informacijo, da je vodja boksarskega kluba na lanskih volitvah kandidiral na listi Velova za razvoj Kranja.''

Po informacijah časnika drži, da kranjski boksarski klub na koncu ni prejel denarja, saj se poslovni partner s tem ni strinjal, pač pa Velova naznanil organom pregona.

Velov je sicer tudi državni svetnik in kranjski mestni svetnik, s čela Agencije za varnost prometa pa se je moral posloviti maja letos, potem ko članom sveta ni ustrezno pojasnil dogodka, povezanega s poškodbo službenega avtomobila, ki ga je imel v stalni uporabi.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

miso4545
21. 12. 2019 07.29
+2
Ma celo agencijo za varnost prometa bi bilo potrebno ukiniti...predavanja za obnovitev licenc učiteljev vožnje in učiteljev CPP so totalno brezvezna...
Dark Knight
19. 12. 2019 19.06
+2
Ta je tudi Alenkin prjatu.
jankomat
19. 12. 2019 14.33
+4
barabinj in jankovičeve metode glede izsiljevanja!
wolfterier
19. 12. 2019 16.26
+3
Wahl
19. 12. 2019 14.02
+7
Pričakovan izbris. V tej državi se barabe ščiti na vseh nivojih in tudi medijsko zaščito imajo. Verjetno roka roko umije. Prav dolgo ne več.
felix59 drugič
19. 12. 2019 12.09
+13
Seveda zavrača očitke , kaj ste mislili , da bo priznal , barabe njegovega kova , niso nikoli nič krive.
JApajaDAja
19. 12. 2019 11.59
+5
alenkin bazen?
KAPIBARA
19. 12. 2019 11.24
+10
Pa a je kdo na funkciji, ki ni osr+an
pravisprehajalec
19. 12. 2019 11.05
+6
Pa to je stalna praksa, od samega rojstva Slovenije naprej. Stanje se le še poslabšuje s takšnimi liki. Vse to je posledica kadrovanja iz ulice, ko se vsaki dve leti formira nova stranka z Novim obrazom, izza šanka se pa potem sklanfa ljudi za v novo vlado, ki takrat pač nimajo kaj drugega početi. Strastni volilvi teh Novih obrazov, si pa vroče želijo Novega Tita, ki bi pozaprl, prinesel milijarde iz Kajmanskih in naredil red in revizijo tja do 90tih let. Pa so kot v neki melodrami, vedno znova razočarani....