Slovenija

Nemci vedeli za tajne pogovore

Ljubljana, 20. 08. 2007 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tomaž Bračko
Komentarji
132

Pogovore o incidentih v Piranskem zalivu med Janšo in Sanaderjem naj bi prestregla tudi nemška tajna služba BND.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (132)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

politik70
22. 08. 2007 07.35
Gen.T Kako bi bilo lepo če bi bilo to res!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DarthRevan
21. 08. 2007 15.07
Ustava RS, 14. člen (enakost pred zakonom) V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki.
euro
21. 08. 2007 15.04
politik70 - za argumente tvojih levičarskih izpadov boš moral poskrbeti kar sam, sicer boš postal še bolj smešen kot si.
politik70
21. 08. 2007 14.26
euro najbolje da kar pokličeš gospoda s katerim je imel novinar pogovor in ti bo on osebno kaj več povedal o vsebini pogovorov med JJ in Sanaderjem.Polpa bodi tako prijazen in slišano na tale post prlep da bomo šedrugi lahko prebral.Sam me mal skrbi da ti tale gospod nebo kaj velik povedal ker tega ne sme.
euro
21. 08. 2007 14.20
Postavljeno je bilo kar nekaj vprašanj glede vsebine nekakšnih pogovorov. Zanimivo in tudi pričakovano je, da odgovora ni. Diskusija (o kom ali čem) pa se kar nadaljuje.
politik70
21. 08. 2007 14.16
pionircek.mirko samo zaradi mene ti jih ni treba vključiti se pa tekst lepše bere z šumniki.Pa brez zamere mormo včasih tud mal možgane ohladit.
gadni@email.si
21. 08. 2007 14.12
Koalicija pač v zadnjem času počne velike neumnosti, ki se nedvomno zrcalijo v javnem mnenju: - afera kabli za PK kjer je bilo okradenih 2,5 miljona EU (makro 5, Bručan), - Farsa o 1000 Eurih, - dogovarjanje za incidente na morju, - imenovanje letališča po politiku tako kot v komunizmu, - miljardna škoda pri prodaji državnega premoženja (Mercator, SIJ itd…), - Kratenje novinarske svobode (primer ASK, Štular) - 360 000 evrov je ministrstvo za znanost razdelilo katoliškim organizacijam, ki še vejo ne, kaj pomeni izraz znanost. - Udo Ulfkote pokaže s prstom na Janšo, le ta pa proda slovensko logistiko (Luko Koper, SŽ, Interevropo) kar v paketu Nemcem. Muca počasi in zanesljivo procentke papa. Ura le še tika-taka-tika-taka
pionircekMirko
21. 08. 2007 14.11
politik70: Se opravicujem za sumnike, ce je motece, se bom potrudil in jih vklopil. Za 98% dela z racunalnikom jih namrec ne rabim oziroma moram imeti US keyboard layout.
pionircekMirko
21. 08. 2007 14.05
Ah... kje zivim(o)... Clanek je podnaslovljen z: "Pogovore o incidentih v piranskem zalivu med Janšo in Sanaderjem naj bi prestregla tudi nemška tajna služba BND." Zakaj bi bile potrebne kaksne diplomatske note? O incidentih v Piranskem zalivu smo se pogovarjali menda vsi, ne samo Jansa in Sanader, tudi po telefonih, zato je cisto mozno, da tajne sluzbe pogovore O incidentih kdaj prestrezejo. Ce pa prispevek ali Nemec govorita o kaksnem dogovarjanju oziroma planiranju incidentov za potrebe volitev, pa sem to zal za razliko od politik70 ali tebe potem spregledal.
politik70
21. 08. 2007 14.03
ali kdo ve kje je UB40?Je kar poniknu al mu je pa kišta škriplna.
politik70
21. 08. 2007 13.56
pionircek.mirko eno vprašanje pa ni na to temo. Zakaj ne uporablaš šumnikov?
djordjevic.dejan@triera.net
21. 08. 2007 13.48
Nemčevo izjavo dojemam kot nadaljevanje prispevka, ki ga je poprej zaključil novinar. Seveda bi se dalo diskutirat o tem, ali je novinar Nemca vprašal, ali imajo podatke o tem, da si je Brittney Spears pobrila glavo, ampak to nekako ni relevantno. Menim, da bi se najmanj pojavila kaka diplomatska nota, ki bi demantirala poročanje novinarja in zahtevala javno opravičilo za napačno tolmačenje v prispevku. Mimogrede, nikogar nisem imel za budalo. Ne mi polagat besed v usta.
politik70
21. 08. 2007 13.42
roko nažalost je skoraj vse kar si napisal res.Samo temle našim privržencem JJ to ne gre nikakor v glavo.
pionircekMirko
21. 08. 2007 13.34
djordjevic.dejan: Za tehtno in preudarno debato morata biti vsaj dva, ne pa, da samo eden naklada svojo teorijo, drugi morajo pa poslusat. In podobno, ce nekdo na nekaj odgovarja, je najmanj, kar se menda lahko pricakuje, da se prvo sploh slisi vprasanje. Tudi ne vem, kje vidis, da kaj apriori zavracam? Sem namrec vkljucil pod tocko 1) kot eno izmed moznih tudi tisto, za katero prav ti apriori brez dokaza trdis, da je bilo postavljeno, drugi bi ti pa morali brez sence dvoma verjeti. Ce ti ne, smo pa kar budale? Se vsaj o tem strinjava, da v prispevku ni vkljucenega vprasanja, na katerega je podajal odgovor? Ce se o tem ne strinjava, potem raje kar tu zakljuciva.
balon200
21. 08. 2007 13.33
Sova je itak vsaj delno Nemška izpostava v Sloveniji. Zanimivo bi bilo vedeti od kje so financirali izgradnjo Sove, sigurno je Evropa kao prispevala nekaj. Slovenci verjetno v službi Nemčije prisluškujemo Balkanu, Nemčija pa je v službi Evrope ali celo Amerike, kateri se mora še vedno klanjati zaradi druge svetovne vojne....Mi smo pa samo marionetke, odskočna deska za Balkan, nam pravijo evropski tutorji ;-). Janša in njegovi amaterji sploh niso vedeli kaj lahko zakuhajo, če blebetajo po televiziji o špijonskih zadevah. Probleme so naredili ne samo sebi ampak vsej bližnji in verjetno tudi daljni obveščevalni srenji. S to 'bistro' akcijo Janše se je pač samo izdalo Nemce, za ketere sedaj vsak ve, da prisluškujejo tod okoli. Saj imajo očitno še več podatkov o Sloveniji kot sama Sova. Po moje ima Evropa ali Nemčija Slovenijo v nulo naštudirano, da nam še jasno ni. Zato pa bodo Nemci sedaj lahko kupili celo luko in komplet železnice, ko praktično vse vedo po politični in gospodarski plati. Zgleda bo treba spet v Jugoslavijo ;-). Kaj pa vem, po drugi strani pa ko jebe tele Švabe, kaj bi se jim moral skoz klanjat, biti uvidevni in pazit, da jim bo ja vse pogodu. Hm, preveč smo dolžni tem gavnarjem okrog nas, ki so nas kao priznali kot samostojno državo, pa še majhni smo. Treba bi bilo nekako bolj samosvojo politiko furat, biti dejansko samostojen in ne vedno nekomu v rit lest in poslušat njegove kvazi nasvete in prikrite zahteve. Treba je reči, hvala lepa, ker ste nam pomagali, sedaj pa imamo nekaj stvari sami za postoriti, kot mi sami hočemo in s komer hočemo. Nesposobnemu Janši se je celo nekako posrečil simpatični mini revolt proti Nemčiji, ki jih Slovenci tako obožujemo naspram našim tujim oblastnikom,...seveda le, če sedaj ne fehta milosti pri Merklovi. Če je tako, potem pa res najbolje, da nas kar prekupijo, ponemčijo in poitalianizirajo,....mogoče je to naš še največji nacionalni interes, bomo imeli vsaj evropske plače in se rešili zafukane majhnosti, zaradi katere ti lahko vsak predava, ki ima pet minut časa.
djordjevic.dejan@triera.net
21. 08. 2007 13.21
pionircek.marko: Nameraval sem ti odgovoriti s tolmačenjem Nemčevega odgovora, in sicer ravno s prvo povedjo, ki si jo tako vehementno analiziral, da je bil moj odgovor s tega vidika zato povsem nepotreben. Kaj si mislim o njem, pa sem tudi napisal v svojem zadnjem postu. Še nekaj, nikoki ne stisnem repa med noge. Priznam pa, da odneham zapravljati svoj čas z dopovedovanjem reči ljudem, za katere mi je povsem jasno, da to že apriori zavračajo. Za kakršnokoli tehtno in preudarno debato pa sem vedno na voljo.
pionircekMirko
21. 08. 2007 13.18
djordjevic.dejan: Postavil sem ti konkretno vprasanje brez napletanja kaksnih teorij. Glede na to, da na konkretno vprasanje stisnes rep med noge in zacnes s splosnimi floskulami, pa si mil neke vrste odgovor tudi podal.
politik70
21. 08. 2007 13.17
djordjevic.dejan tole si pa dobr napisal. Do volitev je še ...
politik70
21. 08. 2007 13.15
euro Po mojem sta se pogovarjala kao bi rbam montirala sledilne naprave da bi vedeli katere so od koga! Ali pa kako bi poglobila piranski zaliv da bi notri lahko priplula tudi jederska podmornica ali pa ... se pa čist za vsako bilko primeš samo da bi rešil JJ Bravo sam pozabljaš da ne boš imel nič od tega
djordjevic.dejan@triera.net
21. 08. 2007 13.12
Hehe, ko bi še v poročila o odličnem stanju gospodarstva in raznih grobiščih in še čem, kar vam servira vlada, tako vztrajno dvomili in napletli toliko raznoraznih teorij ...