Slovenija

'Nesposobnjakoviči' vodijo Sovo?

Ljubljana, 11. 08. 2009 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

<a href = "http://image.24ur.com/media/document//60322060.pdf" target="_blank">Anonimka</a>: "Sovo vodijo amaterji." / ... / "Direktor se je spustil na nivo vratarja, ki kontrolira, kdaj kdo pride v službo." / ... / "Janša je s pomočjo nekdanjega vodstva odstranil dokumente o svoji vpletenosti v razne nečednosti."

Stanje v Sovi naj bi bilo "katastrofalno".
Stanje v Sovi naj bi bilo "katastrofalno". FOTO: POP TV
Šinkovec in Rupnik sta Sovo dejansko deklasirala na nivo navadne policijske postaje. Mlajši delavec Sove v anonimki

Člana komisije državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS) in Dušan Kumer (SD) sta prejela anonimno pismo, v katerem domnevno "mlajši delavec Sove" očita, da je celotno stanje v agenciji "katastrofalno", Sovo pa naj bi vodili "popolni amaterji". Jelinčič zato vlado sprašuje, kaj namerava storiti za odpravo navedb v anonimki.

Pisec anonimnega pisma sicer izpostavlja problem učinkovitosti operativnega dela, sedanjemu direktorju Sove Andreju Rupniku pa očita, da se "sploh ne ukvarja z bistvenimi zadevami operativnega delovanja, temveč se je spustil na nivo vratarja, ki kontrolira, kdaj kdo pride v službo". Poleg tega naj bi nekdanjemu premierju Janezu Janši – temu avtor anonimke očita, da je s pomočjo nekdanjega direktorja Sove Matjaža Šinkovca in nekdanjega pravosodnega ministra Lovra Šturma "odstranil dokumente o svoji vpletenosti v razne nečednosti (JBTZ, sodelovanje s KOSom, prodaja orožja in podobno)" – služil "samo za diskreditiranje sedanje koalicije in osebno predsednika vlade" Boruta Pahorja, saj naj bi bila agencija "trenutno operativno popolnoma onesposobljena".

"Ali pa mu bo še naprej verjel, kako je uredil finančno stanje, ko je prepovedal operativcem, da ne smejo s sodelavcem popiti več kot kozarec najcenejšega vina! Seveda, zato tudi ne more biti operativnih rezultatov in normalnih uspehov, saj so operativci omejeni v kreativnem delovanju. Zakaj se obnaša nenormalno, zakaj prihaja v hišo v motornem kombinezonu, zakaj čuva motor v službeni garaži?" se sprašuje avtor anonimke, "ki bo kmalu zamenjal to neuspešno službo".

Jelinčič pa vlado sprašuje še, ali se je odzvala na ugotovitve računskega sodišča in ali namerava postaviti Sovo "na ustrezno mesto, da bo služila interesu države" in ne le posameznikom.

Anonimka o Sovi
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (226)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Meta Cerjanec
12. 08. 2009 20.42
savic.stane 11.08.2009, 16:58 No ja pa si ugotovil, delujejo pod krinko ..
demidov6
12. 08. 2009 16.19
"Direktor se je spustil na nivo vratarja, ki kontrolira, kdaj kdo pride v službo." A je to bla anonimka nekoga k zamuja na siht drgac pa jih je mal slisov ? Zakaj taki poudarki na anonimke pa nepreverjene informacije, ze afera o patriji je bla absurdna ko so obtozil Janso pa ceprav je bila napisana samo crka J. Me prov zanima ce bi kdo lansirov pred volitvam recimo da je P. pedofil a bi pol Slovenci kr verjel telim bednim foram ? Ene 10% jih bi zihr. Jest vem da nism ne za crko J pa tud za crko P ne mislim verjet dokler ni dokazov. Zato bi tudi mogli vsi novinarji ki lansirajo lazne nedokazljive informacije odgovarjati kazensko ter denarno, prav tako pa tudi medij ki to informacijo objavi.
savic.stane@gmail.com
12. 08. 2009 12.11
politik70 12.08.2009, 12:01 Tokar si napisl drži kot pribito !!! pa še nekaj te tvoje LEPE RDEČE PETOKRAKE ZVEZDE sem ti kar malo "fovš"po dobrem starem Slovenskem običaju !
politik70
12. 08. 2009 12.01
A se Belouške mogoče spomnijo kdo je uničil SOVO? Ne kje pa! Janša pa ni imel prstov zraven! Spet omenjam Janšo..... Pa še ga bom! Še veliko sranja bo prišlo na dan....
stafford
12. 08. 2009 09.21
Propada Slovenska vojska, policija zdaj še obveščevalna služba. Če pride kdaj do sranja v svetu ali EU, nas mimogrede pohodojijo.
gospakatja
12. 08. 2009 08.02
+1
saj bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno!
BananaRepubljik
12. 08. 2009 01.20
+1
he he he kaksna drzava! kot risanka: saj ni res, pa je! po moje sta ona dva iz risanke bolj ucinkovita ko vecina nasih vladnih ljudi...
Jani.
12. 08. 2009 00.00
Re: savic.stane.... ti kar prim tega pohodnika :D (RADO62)... :))) zaj se je skril
kokodajson
11. 08. 2009 22.16
+1
Ste pa hecni. Samo nekaj vas ve, da to ni pisal delavec SOVA-e.
titovka
11. 08. 2009 19.52
+1
TO VEMO, DA JE JANŠA ODSTRANIL VSO SVOJO DOKUMENTACIJO IZ SOVE, SKBANKE IN PSIHIATRIČNE KLINIKE.............
savic.stane@gmail.com
11. 08. 2009 19.14
Ja kaj je sedaj RADO62 se boš kaj oglasil ???
123_Zoke_vec_ni
11. 08. 2009 18.57
+1
SPICELJ je poslal to anonimko, da lahko dneve preživlja pred compom in piše komentarje. Dokaz? polpismeni stil pisanja.
FUKONJA
11. 08. 2009 18.40
Janša je bil pri totalni čistki površen in malomaren. Pozabil je odstraniti tako zblojeno kljuse, ki sedaj piše tako zelo strokovne anonimke. Od Janše zahtevamo, da bo v bodoče odstranil tudi vse polpismene ovaduhe.
Tonček Balonček
11. 08. 2009 18.36
Nikiakor mi ni razumljivo, zakaj toliko prispevkov o tem gnusnem pamfletu, če pa je vsakemu poštenemu Slovencu jasno, da ni obenih dokazov ter da je vir teh pamfletov evdno isti, vse generira od Kučana, Cvikla, Kosa in podobnih rdečkarjev! Nobenih dokazov ni, Janša in njegovi patrioti so se zgeldovali po Ribičičlu, tudi proti njemu ni nobenigh dokazov, le od kje naj bi bili, če pa ti naši heroji, osvoboditelji vseh barv zelo skrbijo za higieno in ej vsa umazanikja počiščena! Pa kaj si sploh predstavlajte pod terminusom "dokazi"? Naj bi bil to kufer denarja, podpisane pogodbe ali drugi dokumenti, predmeti v sefih, kaj sploh? Računi so tajni! POa kakšni dokazi, podpisi so ponarejeni, arhivi sežgani, sefi vlomljeni, priče so umolknile. Kdorkoli ima v SLO 100 mio razpoložlivega denarja, jih je kar nekaj, saj smo imeli visoko gosp, rast in praktično zamrznjene plače, lahko obvlada vse priče, brez umrorov/likvidacij. Pošteno!!!???? Dokazov ni in jih ne bo nikoli, nikakršnih!!!
Uporabnik113189
11. 08. 2009 18.21
ANONIMKA je nastala po napaki Janeza Janše. Ker je bil površen in malomaren, je po totalni čistki in onesposobitvi SOVE s prekvalifikacijo v službo za kuhanje kave "pozabil" tam enega ki bi rad še naprej delal svoj poklic in se je nebodigatreba lotil napisat anonimko. Janša vrni se in dokončaj kar si zastavil. Sploh je pa težava v tem, da Janezova privatna varnostna služba z najboljšo opremo kompenzirano za orožarska darila ni že v samem začetku zasledila priprave te nesramne anonimke in jo preprečila..Vsega je kriv Murgelski palček..
savic.stane@gmail.com
11. 08. 2009 17.52
Vas boli resnica ????
savic.stane@gmail.com
11. 08. 2009 17.32
MORO,RADO62 in podobni desni desničarji ZBUDITE SE ŽE ENKRAT IZ VAŠIH DESNIČARSKIH SANJ !! za to Svet- ovno krizo ni kriva vlada Boruta Pahorja pa tudi vlada va- šega vsevedega Ivana (Janez) Janše ne !!!! Najbrž imate vi vsi opravljen kakšen "šnel kurz" pri Mag:Branku Grimsu in Dr:Dimitij Ruplu !!!
Leandra
11. 08. 2009 17.28
Pa so ti Amsterdamski Tajkun..alias Portoroški Kmet Celjska Fizioterapevtka..in Kup Pudra spet pri Janši samo Državljani vidijo popolnio polom vladajoče Administracije Kriminalno državo ter propad in bankrot Države....?? Sami Markoviči, Milke Planinc..Sešlji...Biljane Plavšič in podobna Balkanska sodrga.....ala Kninski zubarji.. Po njiihovi zaslugii in njim podobnim..??
ekskluziv.scena
11. 08. 2009 17.25
svetaKrava, Če pa Golobič JE najbolj pošten politik v Sloveniji. Edini je priznal, da je napravil napako. Junak, ki bo prvi priznal, da laže, bo pa nov nesporen najbolj pošten politik v Sloveniji.
pikanet
11. 08. 2009 17.22
Vso Sovo so prekopali po dolgem in počez,za vsak slučaj pa še sefe v SKB odprli,samo ,da so zabrisali sledi za nekom,ki menja barve.Tisti ,desničarji ,ki ste ga volili,sedaj pa ga porivate nekam med komuniste ,ker ni več po vašem vzoru, se malo zamislite.