Slovenija

Nezaželeni evrokadri

Ljubljana, 03. 02. 2007 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mitja Gaspari ni prvi strokovnjak z mednarodnimi referencami, ki je dobil košarico aktualne vlade.

Mitja Gaspari ni prvi strokovnjak z mednarodnimi referencami, ki je dobil košarico aktualne vlade.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malasutra@gmail.com
04. 02. 2007 21.52
je mar čudno, da so janši vsi mladi (baje perspektivni) ekonomisti popihali? le zakaj, le zakaj? v glavnem, da bajuk rola naše finance.
malasutra@gmail.com
04. 02. 2007 20.54
victoriosus, ma, daj no. saj še sam sebi ne verjameš, ne?
Tonček Balonček
04. 02. 2007 13.09
Pa saj se ti kadri stalno (s)preobračajo, žal diamanta ni uzret, ne ob straneh, ne na drugi strani, so pa seveda vedno na pravi strani.
desnaleva@email.si
04. 02. 2007 12.25
victoriosus pravi Jst ne vidim nič slabega, ali vsaj nič takega, kar se prej ne bi dogajalo. Pika! A to pomeni, da če že od pamtiveka gledamo kamen samo iz ene strani, ga vidimo kot kamen in pika, čeprav bi lahko na drugi strani videli diamant, samo obrniti bi ga bilo treba.
neti
04. 02. 2007 11.18
Bajuk, le kaj bi naredil študent agroekonomije, pa Rupel prešernoslovec, ki so mu pod ne vem kakšnim pritiskom Kmetcelj in še dva možica verificirala dokumente na pravo stran, Janša posebna znamka obramboslovja, ta pa resnično ve kaj je najboljše za našo deželico........... Še J.P. Damjan je po treh mesecih zbrisl nazaj na faks, pa tako ga je poveličeval.... Janša mislim da ga pošteno lomiš, samo upam da ne tečeš maratona
Tonček Balonček
04. 02. 2007 11.09
Ne mi šimfat čez našega finančnega ministra. On je car, ima naše državljanstvo, relativno hitro se je naučil lokalnega jezika in vleče prilive in več virov, tako da je neobremenjen kar se tiče denarja in imun na korupcijske skušnjave, takih pa pri nas ni v izobilju. Poleg tega deluje v duhu krščanskega izročila, tako da mu lahko mirne duše zaupamo. Pa še eurokader ni, saj prihaja iz Amerike. Edinaškoda je, ker kadi, vendar pazi, da se ne vidi.
xuxu
04. 02. 2007 09.39
Ma kaj pa je naredu Bajuk v dveh letih? Šlepa se z Mramorjevimi uspehi, zraven je pa absolutni rekorder med ministri po nepripravljenih zakonih, ki jih je obljubil v programu. Jah ne spremljajo politike, drugega razloga ne vidim za tako podporo. Marsikdo se zmeri ne ve, da je Erjavec obrnil davkoplačevalce za celih 15 miljard...:)
Kristjan020@yahoo.com
04. 02. 2007 09.12
mr.remington, meni ni jasno, kaj je ljudem, da ga še v tolikšni meri podpirajo.
Tonček Balonček
04. 02. 2007 09.08
Saj ravno v tem je problem, da imajo vsi enake cilje (in kadre). Bajuk je bil v Evropi pohvaljen, Gastari pa tudi. Evrobirokrati so v podobnem položaju kot nekateri (nekarierni) diplomati, gre za odlagališče kadrov, ki se jih na domači, operativni ravni želiš znebiti. To ne velja samo za Slovenijo ampak za vse članice. Ali se ga znebiš začasno ali za stalno, vsaj za svoj mandat, potem mogoče prideš nazaj (Prodi npr.), gotovo si pa tam nemoteč. Predstavljajte si, da bi Brejc in tista Drčarjeva kokodakala po parmamentu,ali da bi bosklušali g. Bizjaka, ki je lahko govoril po pol utre, pa ni povedal drugega, kot da "bomo uskladili in raziskali".. itd. Včasih so take pošiljali na Dunaj, potem v beograd, zdaj jih pa v Bruselj (boš tam kaj zrihtal!). Še dobro, da imamo v zgodovini Slovenci venomer še kakšno destinacijo za "kadre". Največji frajer je Potočnik, gradi si imidž, nič ne reče, le v medijih se pojavi vsake toliko časa, živ bog ne ve, kaj si misli o vsem, kar naenkrat se bo pa pojavil na naši sceni, brezmadežen, pameten, razsoden itd., praktično brez politične preteklosti, evrokader nove generacije, "neobremenjen z lokalnimi zdrahami". Skratka, v "Evropi" naj bi imeli bazen spočitih, neobremenjenih, razgledanih, inventivnih in kooperativnih ljudi, skoraj že kovačnico bodočih voditeljev? V bistvu je tako, kot da bi iz generalštaba nekoga poslal na fronto. Kaj sledi?
friderik1st
04. 02. 2007 01.21
Zgodovina se ponavlja!! Pred 30 leti J , pred 10 leti J , sedaj J !!!
victoriosus
04. 02. 2007 01.17
A LDS pa tega ni delal? Oni pa niso politično kadrovali? A niso bili na stolčkih dolgih 12 let? Polno zvestih lakajev in ne vem kaj še vse? Jej, malasutra, navadi se. Tako je bilo, ko je bil LDS na oblasti, tako je, ko je Janša na oblasti, in tako tudi bo, ko bo oblast zamenjana. Pa LDS je vladal v času "demokracije". Btw, Bajuka so tudi pohvalili z vseh strani, od tebe pa ne slišim nobenih pohval zanj. Jst ne vidim nič slabega, ali vsaj nič takega, kar se prej ne bi dogajalo. Pika!
hefaist
04. 02. 2007 00.50
Jansa bo cez slabi dve leti posteno odletel. Kako se ze veselim!
malasutra@gmail.com
04. 02. 2007 00.19
le kam? saj je napisal okope, ne? no, mislim, da dela predvsem na tem, da bi se za dolgo, zeloooo dooolgo okopal na oblasti. zato bo odstrelil vse, ki vedo preveč. in se obdal s pokornimi, zvestimi lakaji, ki bodo mislili in razmišljali tako kot on. nekoč smo take tendence imenovali diktatorske. danes pa imamo menda demokracijo... dober trik, ne?
Tonček Balonček
03. 02. 2007 22.48
Še dobro, da sta Brejc in Peterle tudi "evrokadra". Slednji mora imeti ogromno časa, saj ga je povsod dovolj.
mr.remington@gmail.com
03. 02. 2007 21.39
O Janša, Janša kam nas pelješ?