Slovenija

Neznani podizvajalci Primorja napovedali protest

Ljubljana, 19. 05. 2011 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekateri podizvajalci ajdovske družbe Primorje so napovedali protestni shod zaradi neplačevanja. V družbi ne vedo, kdo so ti upniki, a jih vabijo na pogovor. Tudi sindikati podizvajalcev, ki so napovedali shod, ne poznajo.

Na nevzdržne razmere podizvajalcev Primorja so konec aprila že opozorili strojniki in vozniki tovornih vozil.
Na nevzdržne razmere podizvajalcev Primorja so konec aprila že opozorili strojniki in vozniki tovornih vozil. FOTO: POP TV

Zaradi neplačevanja so nekateri podizvajalci ajdovskega gradbinca Primorje za soboto napovedali protestni shod pred poslovno stavbo podjetja. V Primorju zatrjujejo, da ne vedo, kdo so ti upniki, kljub temu pa jih vabijo na pogovor, ki naj bi pripeljal do rešitve nastalih problemov.

Tudi sindikalisti zatrjujejo, da podizvajalcev, ki so poslali medijem sporočilo o sobotnem mirnem protestnem shodu, ne poznajo oziroma ne vedo, kdo bi lahko bili.

Medtem pa je vodja službe za odnose z javnostmi v Primorju Ivana Bratož povedala, da je na prejeto obvestilo o protestnem shodu odgovorila s povabilom na pogovor. "Razumemo njihove težave in nastalo situacijo, vendar menimo, da jih ne bomo rešili s protesti, temveč s konstruktivnim pogovorom," je zatrdila Bratoževa.

Zato so v družbi Primorje podizvajalcem predlagali, da se izognejo takemu načinu reševanja težav, kot je napovedani protestni shod, in se v soboto nekaj njihovih predstavnikov sestane z vodstvom družbe. Na sestanku bi predstavili problematiko in skupno poskušali poiskati najboljše rešitve iz dane situacije, je še zapisala Bratoževa.

Na nevzdržne razmere podizvajalcev Primorja so sicer konec aprila že opozorili strojniki in vozniki tovornih vozil, ki so za ajdovsko družbo v preteklosti opravljali storitve z mehanizacijo in zanje niso dobili plačila. Tedaj so poudarili, da so sicer naklonjeni podjetju, vendar bodo prisiljeni zaradi neizpolnjevanja obveznosti ustaviti delo na nekaterih gradbiščih.

Bratoževa je sicer zagotovila, da družba Primorje ne dobiva nobenih odpovedi poslov, vsa dela pa potekajo normalno.

SORODNI ČLANKI

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vance
20. 05. 2011 09.48
Tudi Primorje drvi proti črnemu scenariju.Kljub globoki krizi pa ostajajo lastniki,solastniki,direktorji z visokimi plačami,ubogi delavci pa nič,ni denarja za njih.in ko bo šlo vse skupaj v stečaj,bodo ti reveži ostali na robu preživetja,vsi tisti,ki so to zavozili,pa bodo nadaljevali s trošenjem nakradenega denarja v eksotičnih krajih.