Slovenija

Nov predsedniški kandidat

Ljubljana, 19. 06. 2007 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za mesto predsednika republike se bo na jesenskih volitvah potegoval tudi 45-letni podjetnik iz Radovljice Jože Andrejaš.

Na novinarski konferenci je Jože Andrejaš poudaril, da bo volilni program, ki ga bo predstavil septembra, temeljil na štirih točkah, in sicer človekovih pravicah, socialni državi, tehnološkem razvoju in skrbi za okolje. Politične podpore strank na volitvah ne bo iskal, saj bo nastopil kot neodvisni kandidat.

Sem neopredeljen in na sredini. Sprejemam vse opcije, z vsemi se je treba pogovarjati in najti kompromis. Prepričan sem, da je rešitev v pogovorih in diplomaciji. Če pa se to ne da, je rešitev v širšem konsenzu ljudi. Jože Andrejaš, predsedniški kandidat

Andrejaševo politično prepričanje

Glede na politično prepričanje Andrejaš pravi, da se lahko poistoveti z desno in levo opcijo.

Glede štirih temeljnih točk svojega programa je povedal: "Človekovih pravic ne more biti brez socialne države, oboje pa ne more obstajati brez dobrega gospodarstva in tehnološkega razvoja. Vseh teh treh stvari pa ne more biti, če ne bomo imeli kaj piti, če ne bomo imeli čistega zraka in če naši otroci ne bodo imeli kje živeti. Zelo veliko pozornosti bom posvečal ohranjanju okolja in z svojimi pooblastili bom vedno delal v tej smeri."

Na predsedniške volitve gre zato, da zmaga

Zaenkrat njegov volilni štab še ni dokončno oblikovan, a je podjetnik vesel, ker se že javljajo ljudje, ki bi se radi pridružili in sodelovali v volilni kampanji. Andrejaš pričakuje, da bodo kampanjo financirali ljudje, podjetja in druge ustanove.

Andrejaš se je predstavil na novinarski konferenci
Andrejaš se je predstavil na novinarski konferenci FOTO: POP TV

Kdo je Jože Andrejaš?

Njegovo osnovno prepričanje je, da je svet okrogel, brez zidov in brez plotov. Sam zase pa pravi, da je človek, ki gre naprej in je odprt za stvari, ki prihajajo.

Andrejaš je sodeloval v oddaji Hri-bar na TV Slovenija, v kateri so izbirali predsedniškega kandidata. Potem ko je zmagal v finalni bitki, se je po tehtnem premisleku odločil, da bo zares vložil kandidaturo.

Končal je Srednjo papirniško šolo in se že takrat intenzivno ukvarjal z glasbo, ki je v njegovem življenju prisotna še danes. Z ženo sicer vodita gostilno v Radovljici, lani pa so odprli tudi lectarski muzej in delavnico.

Ostali predsedniški kandidati

Svojo kandidaturo so doslej napovedali poslanec v Evropskem parlamentu Lojze Peterle (s podporo SDS in NSi), predsednik SNS Zmago Jelinčič, predsednica zunajparlamentarne stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl, predsednik zunajparlamentarne Stranke mladih Slovenije Darko Krajnc in podjetnik Marjan Beranič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

muscolo666@gmail.com
20. 06. 2007 16.57
Seveda ste ženske zagotovo enako sposobne (na nekaterih področjih bolj, na drugih manj) ;) Vendar pa voliti žensko kandidatko samo zato ker je ženska pa ni ravno ... Če se izkaže z dejanji pa go for it. :D Če bi pri nas nastopila kakšna podobna Merklovi bi jo tudi jaz z veseljem podprl
limonca4
20. 06. 2007 09.50
Joj, Tomi, uboga tvoja ženska, če jo imaš, ker si čisto kot kak fanatičen musliman, ki ima žensko zaprto med štirimi stenami ... Katastrofa od moškega ... he he ;-) Poglej Merklovo, ki je zelo sposobna ženska (Schreder je bil le en kekec). Torej ženske znamo biti tudi bolj sposobne od moških.
tomi.passion@gmail.com
20. 06. 2007 09.39
Jimi. Če ženska popljuva moške, so vsi navdušeni in ploskajo in jo proglasijo za emancipirano žensko, če pa moški po mizi useka in babnci vrne kar ji gre, ga pa linčajo ali pa izustijo, da pretirava in ne vem kaj še vse. Zato pa si babnice toliko upajo, po drugi strani pa vas je vse več poženščenih moških, ki se vedno in povsod strinjajo z žensko, misleč, da bodo dobili njihovo naklonjenost. Če tebi odgovarja, si jaz pač ne bom dovolil, da neka frigidna in zafustrirana feministka skače po moji glavi. Naj gre v kuhinjo in naj bo tam glavna in krativna. Tam ji je tudi mesto. Žensk pa čim mnaj v politiko, poglej razne Širce, Pačanke itd....
jimi.hendrix@email.si
20. 06. 2007 09.19
desnaleva, saj pomojem so ženske dovolj pametne in se bodo same odločile koga bodo volile. Po spolu je pa totalno bedno se odločaz, koga bpš volil. Jaz sem moški in po tvoji razlagi ne smem voliti ženske :)) tomi, ti pa zmeraj stavr napihneš v epske razsežnosti in sestaviš celo zgodbico :) Lp
muscolo666@gmail.com
19. 06. 2007 23.46
Teh kandidatov je iz dneva v dan več :D Očitno je pa nekaj: kdorkoli že bo, bo boljši, veliko boljši od Drnovška. (edino za kriminalce bo slabše -> ne vem če se bo šel še kdo blamirati z izpuščanjem kriminalcev za katere je država porabila OGROMNE vstoe denarja da jih je spravila za rešetke). Sedaj samo še čakam da tudi jožagulikoža kandidira za predsednika.
tomi.passion@gmail.com
19. 06. 2007 21.54
-1
desnaleva. Kakšne frustracije pa ti doživljaš? Pa saj vam gre ženskam tako dobro, da vam bolje ne bi moglo iti. Saj je celotna družba podrejena vam. Danes ni nobene stvari, ki bi bila namenjena samo moškim. V vsak drek se hočete vtaknit. Prav je, da spodbujaš ženske, a naj volijo žensko, samo haloooo? Da pa tako žališ moške, ki naredijo življenje, da moški smo tisti, ki začnemo življenje, je pa izjava, ki jo lahko izusti samo zafustrirana feministka, ki nujno potrebuje konkretnega moškega, da jo spravi v red. Tako ali drugače. Sicer pa sem prepričan, da se za tem nickom skriva kakšen poženščen moški, ki zaradi otroških travm doživlja svoj jaz kot ženska. Podobne travme ima tudi vegos. Morda pa gre celo za isto osebo? Sicer pa, baba je za štedilnik, zato so vse neveste oblečene v belo, saj so vsi gospodinjski aparti v beli barvi.
yanker007@gmail.com
19. 06. 2007 21.54
Očitno je tale prispevek od desneleve samo provokacija, me pa vseeno zanima a si hotla v prvem stavku napisat da vas je polovica ovulacije ali populacije?
desnaleva@email.si
19. 06. 2007 21.45
Ženske, če ne boste podprle in volile za žensko predstavnico, potem vas naj bo sram. Ne morem verjet, da ženske, ki nas je polovica opulacije in ki rojevamo (beri: dobesedno nosimo življenje in ga spravimo na svet), potem pustimo, da nas ta druga polovica populacije zaničuje, ponižuje, izkorišča doma, v službi, skratka na vsakem koraku. A bi se že enkrat prebudile, ženske. Naredimo nekaj zase. Ne glejte, kako izgleda kandidatka, kako je izobražena in podobno. Pomembno je, da je ženska, pa makar ima en zob, en jošk pa eno nogo.
tomi.passion@gmail.com
19. 06. 2007 17.59
Osebno ne podpiram tega kandidata, sicer pa je ustava jasna, kdo lahko kandidra za predsednika. Izobrazba ni pomembna. Poleg tega pa komunisti častite svojega boga, ki pa je bil samo ključavničar.
yanker007@gmail.com
19. 06. 2007 17.57
Sam da se ne bo spet kakšen Kramberger ponovil!
Vegos
19. 06. 2007 17.32
Zanikaš njegovo ustavno pravico? ((itak pa ne bo zbral dovolj podpisov po moje))
gadni@email.si
19. 06. 2007 17.32
Veliko glasov bo Peterle dobil, ker zna igrati na orglice. Andrejaš bolje igra zato bo huda konkurenca.
victoriosus
19. 06. 2007 17.30
Srednjo papirniško šolo? Iščemo predsednika, ne natakarja.