Slovenija

FOTO: Nov razlog za veselje v Postojnski jami: dočakali 37-milijonto obiskovalko

Postojna, 24. 08. 2016 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na blagajni Postojnske jame so "ujeli" Zinko Kolenc iz Črnuč, ki je tja na izlet pripeljala svoja vnuka. Nagradili so jo z vaucherjem za 22 različnih ogledov in destinacij po Sloveniji, ki jih bo lahko izkoristila z družino. "Destinacij bi lahko bilo še več, a jih je 22, ker je tolikšno število naših zmajčkov," so sporočili.

V Postojnski jami se veselijo, pa ne le malih zmajčkov, temveč imajo prav poseben razlog za slavje: dočakali so že 37-milijontega obiskovalca, natančneje obiskovalko.

Dopoldan so na blagajni "ujeli" Zinko Kolenc iz Črnuč, ki je tja na izlet pripeljala svoja vnuka, so sporočili iz Postojnske jame. "Še posebej nas je razveselilo dejstvo, da so 37-milijonta obiskovalka in njena spremljevalca jame Slovenci. Tudi zato, ker slovenskega gosta najbolj cenimo in ker je v letošnjem letu (do današnjega dne) Postojnsko jamo obiskalo kar 7.000 več Slovencev kot lani. Tako so letos prav Slovenci na vrhu po prirastu števila gostov," so pojasnili. Očitno so se zmajevi mladički dotaknili vsakega izmed nas, dodajajo.

A srečnim obiskovalcev o tem prav posebnem dogodku niso ničesar razkrili takoj, temveč so jih skupaj z vsemi drugimi v jamo pospremili ob zvokih harmonike na peronu.

Postojnska jama je eno redkih turističnih podjetij, ki se lahko pohvali ne le z 200-letno tradicijo turizma, temveč tudi enako dolgo tradicijo beleženja obiskovalcev. "Presenetljivo je, kako se že dvesto let beleži vsak obiskovalec, pri čemer se je zamenjalo pet držav, v vmesnem času sta divjali dve vojni, a prav nobena oblast ni uničila ali izgubila teh dragocenih podatkov," so ponosni. Dodali so, da je najmanj, kar lahko ob takšni veličastni številki storijo, to, da se svojim gostom zahvalijo.

"Letos smo to storili tako, kot si lepote Slovenije zaslužijo in kot bi moral delovati slovenski turizem. Vsi za enega, eden za vse. K sodelovanju smo povabili partnerje iz cele Slovenije in v izredno veselje nam je, da so se prav vsi odzvali pozitivno, z navdušenjem in čestitkami," so sporočili. Ob današnjem prazniku se je predsednik uprave Marjan Batagelj zahvalil tudi vsem generacijam zaposlenih, še posebej vodnikom, ki imajo prvi stik z vsemi obiskovalci.

Posebna zahvala (in torta) pa je šla trem junakom - prostovoljcem, ki so v minulem mesecu pomagali reševati življenja ob jamarski nesreči pri Tolminu in požaru na Kraškem robu. "V čast nam je, da imamo takšne zaposlene, saj si je težko predstavljati, kako jim uspe, da poleg vseh službenih obveznosti v višku sezone najdejo čas tudi za pomoč ljudem v stiski," so dejali.

In kako so nagradili srečno 37-milijonto obiskovalko? Z nagrado, ki so jo poimenovali "Neskončna raznolikost Slovenije", ki obsega voucherje za 22 različnih ogledov in destinacij po Sloveniji, spanje v hotelu Jama in ogled vseh znamenitosti Parka Postojnske jame, prejemnica pa jo bo lahko izkoristila z družino do konca leta 2017.

"Destinacij bi lahko bilo še več, saj je lepot v Sloveniji za tri velike države, a jih je 22, ker je tolikšno število naših zmajčkov. Mimogrede, ti se pridno prehranjujejo, rastejo in nas s tem razveseljujejo," so dodali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VolkBrenin
25. 08. 2016 10.33
-1
Zdej je že vsaka mal drugačna glista lahko - zmaj ...Pri toliko zanimivih živalih se forsirajo neke brezvezna bitja ...Otroci - in tudi odrasli pa nimajo pojma o naravi okoli nas ...
Jožajoža
24. 08. 2016 22.42
-9
cerkev in razni bagateli, ki plenijo po sloveniji za tuje naročnike. pa jim je uspelo 45 let so čakali in dočakali
AliaxInvent
24. 08. 2016 21.14
-3
wow. 925,000,000€ samo iz vstopnic... nekomu se bo smejalo še dolgo :)
jung
24. 08. 2016 21.01
+4
Z g. Batageljem se sicer osebno ne poznam, poznam pa nekaj njegovih zaposlenih.Na začetku so pač po Slovensko tarnali. Po nekaj letih pa so kar nekam utihnili. Plača redna, regres, božičnica..vse je ! Mogoče ni idealno, a če komu ne godi , lahko izbira .Kot pa vidim, bo v slo. Bolj teżko .Za pogumne in samozavestne ostane tujina, za ostale pa ? Delodajalci, predvsem tisti bolj pokvarjeni imajo pač asa v rokavu. Torej ??? Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal .
VSEZNALECno1
24. 08. 2016 19.40
-9
Spanje na stalaktitih, ogled Batageljevega sesalca in zajtrk s človeško riibico.......
VSEZNALECno1
24. 08. 2016 19.40
-7
EMINENT
24. 08. 2016 18.04
+2
Ni komentarjev, ker ovce tuhtajo kaj bi lahko Batagelju čitale! Bo moral malo pazit kaj dela, da tudi njega ne doleti veliki pok.
catman
24. 08. 2016 18.24
+1
Kaj Batagelj ne zna sam brat, da bi mu moral kdo kaj čitat, pa četudi je slednji ovca?
EMINENT
24. 08. 2016 18.53
-1
Ovca je ovca ni tu kaj pomagat! Tistemu čitat očitno manjka o, ali ovca to nikako da skuži!