Slovenija

Nov razpis za šefa UKC Ljubljana objavljen 12. marca

Ljubljana, 11. 02. 2016 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po objavi razpisa za generalnega direktorja UKC Ljubljana bodo imeli kandidati 15 dni časa za prijavo. Nato bo tričlanska komisija preverila, ali izpoljnjujejo zahtevane pogoje, in izbrala enega od njih. Zdajšnja vršilka dolžnosti še ni razkrila, ali se bo prijavila na razpis.

Nov razpis za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bo objavljen 12. marca, je na današnji seji potrdil svet zavoda. O izbiri kandidata naj bi svet odločal 7. aprila.

Svet zavoda je na seji podelil tudi soglasja zaposlenim za delo pri drugih delodajalcih. Soglasja so podelili vsem 40 zaposlenim, ki so podali vlogo zanje.

Svet pa je obravnaval tudi poročilo o DNV akreditaciji bolnišnice.
Kot je po seji povedal predsednik sveta Tomaž Glažar, bodo imeli kandidati po objavi razpisa 15 dni časa za prijavo. Svet bo imenoval tričlansko komisijo, ki bo preverila, ali kandidati izpolnjujejo zahtevane pogoje, o izbiri kandidata pa bo nato odločal svet. Kljub več neuspelim razpisom razpisnih pogojev ne bodo spreminjali, je poudaril Glažar.

Največjo slovensko zdravstveno ustanovo zadnje mesece vodi vršilka dolžnosti Brigita Čokl, po tem, ko vlada na prejšnjem razpisu izbranega kandidata Andreja Baričiča ni potrdila za to funkcijo. Ali se bo prijavila na razpis, Čoklova danes ni želela komentirati.

Brigita Čokl je začasno prevzela vodenje naše največje bolnišnice v začetku decembra lani.
Brigita Čokl je začasno prevzela vodenje naše največje bolnišnice v začetku decembra lani. FOTO: 24ur.com

UKC Ljubljana že zadnjih nekaj let vodijo vršilci dolžnosti, pred Čoklovo je kot vršilec dolžnosti bolnišnico nekaj mesecev vodil Baričič, še pred njim pa je bil dve leti vršilec dolžnosti Simon Vrhunec. Čeprav mu je takratni sestav sveta zavoda podelil še en mandat za vodenje UKC Ljubljana, se namreč takratna vlada ni žela izreči, ali mu daje soglasje. Po Vrhunčevem lanskem odstopu je bil sprva za vršilca dolžnosti imenovan Baričič, ki ga je svet zavoda na razpisu kot najprimernejšega kandidata izbral tudi za generalnega direktorja UKC Ljubljana.

A v nekaj mesecih vodenja so se v javnosti pojavili številni očitki na račun Baričičevih poslov iz časa pred vodenjem UKC Ljubljana. Z odločitvami, kot je bila hitra uvedba evidentiranja dela, je razjezil tudi del zaposlenih. Slab vtis je v javnosti naredil tudi s svojimi pogosto nediplomatskimi izjavami. Zato sta mu sprva podporo odrekli koalicijski SD in DeSUS, nato pa še SMC. Tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ki je Baričiča dolgo podpirala, je vladi 9. decembra predlagala, naj ne da soglasja k njegovemu imenovanju, vlada pa je 23. decembra lani tudi sprejela ta sklep.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medvedJEkriv
12. 02. 2016 09.48
Ajde politični pujski, navalite!