Slovenija

Gneča na slovenskih cestah

Ljubljana, 14. 06. 2009 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ker je bil konec tedna sončen, so se številni odpravili na krajše ali daljše izlete. Zastoji so nastajali že dopoldne, nadaljevali pa so se ves dan.

Lepo sončno vreme se pozna tudi na naših cestah. Na gorenjski avtocesti med priključkom Kranj zahod in viaduktom Tržiška Bistrica v smeri Jesenic so cel dan nastajali zastoji, ki so bili dolgi tudi do štiri kilometre.

Da bi se uporabniki avtocest izognili zastojem, na Darsu priporočajo, naj pred potjo pokličete Prometnoinformacijski center na številko 1970, kjer vam bodo poskušali dati čim bolj aktualne in celovite informacije. Na kratko lahko stanje na avtocestah preverite tudi na brezplačni glasovni postaji 080 22 44.

Zaradi obnovitvenih del so zaprte polovice avtocest, promet pa poteka po drugi polovici dvosmerno:

- na Gorenjskem med priključkoma Kranj zahod in Podtabor v smeri Jesenic,
- na Štajerskem med priključkoma Slovenske Konjice in Dramlje v smeri Ljubljane,
- na Primorskem pred počivališčem Ravbarkomanda v smeri Kopra.

Več informacij o prometu: www.promet.si

Čakajo nas razrite ceste

Darsovi vzdrževalci bodo danes začeli postavljati prvo fazo zapore na ljubljanski južni obvoznici, na območju priključka Vič. Zaradi obnovitvenih del, ki bodo vključevala preplastitev in ojačitev vozišča, zamenjavo jeklene varnostne ograje ter obnovo mostu Mali graben in podvoza Vič, bo promet v dolžini približno nekaj več kot pol kilometra potekal po dveh zoženih prometnih pasovih v vsako smer in ob omejeni hitrosti vožnje.

Nova delovišča
Nova delovišča FOTO: Promet.si

Ker se bo v obdobju izvajanja del nekoliko zmanjšala pretočnost prometa na ljubljanski južni obvoznici, ki je eno od prometno najbolj obremenjenih cestnih odsekov v Sloveniji (v povprečju jo prevozi več kot 60.000 vozil dnevno), se občasnim zastojem kljub precej manjšim dnevnim koničnim prometnim obremenitvam ljubljanskega cestnega obroča v poletnih mesecih ne bo mogoče izogniti.

Jutri zjutraj bodo začeli postavljati delovno zaporo na razcepu Nanos. Zaradi zgraditve navezave hitre ceste prek Rebernic (H4 Razdrto–Vipava) na razcep Nanos bo tako do konca julija zaprt izvoz/uvoz Nanos, promet pa bo speljan po glavni cesti skozi naselje Razdrto in se bo navezal na avtocesto A1 Ljubljana–Koper. Tovorni promet bo iz smeri Postojne proti Vipavi voden prek priključkov Postojna oziroma Senožeče, v obratni smeri pa tudi prek priključka Razdrto. Izvajalec bo na delu avtocestnega odseka A1 Razdrto–Senožeče opravil tudi načrtovana obnovitvena dela. Na delu odseka Razdrto–Senožeče, pri razcepu Nanos, bo promet preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo v dolžini približno tri kilometre potekal po treh zoženih pasovih, dva v smeri Kopra (zaradi vzpona) in en v smeri Ljubljane.

Dars voznike poziva k strpnosti in razumevanju, saj so obnovitvena dela namenjena prav njim, predvsem pa jih poziva k upoštevanju prometne signalizacije in prometnih predpisov.

Na primorski avtocesti A1 med Ljubljano in Koprom bosta tako zaradi obnovitvenih del dve delovišči, saj se trenutno obnavlja tudi viadukt Ravbarkomanda. Zapora smernega vozišča proti Kopru prek viadukta bo predvidoma trajala najpozneje do 12. julija.

Večja obnovitvena oziroma sanacijska dela, ki lahko pomembneje vplivajo na pretočnost prometa, potekajo še na viaduktu Tržiška Bistrica, kjer bo izvajalec dela končal predvidoma do 21. junija, in na delu štajerske avtoceste Slovenske Konjice in Dramlje, kjer je zaključek del prav tako predviden na ta dan.

SORODNI ČLANKI

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Franc Zabukovec
15. 06. 2009 11.44
potem ti pa tip na TV izjavi da je treba diletacijske vložke najprej izdelat in šele potem vgradit in to traja cca 3 mesece. ja mogoče res ampak zaradi tega je viadukt pri tržiški stisnjen s konfini in tablami že dve leti. v tem času vsak normalen izdela vsaj dva potencialna direktorja, pa zarad tega ne naredi v dveh letih sam dva seks večera.
XIDIX
15. 06. 2009 10.32
PA MI IMAMO SPLOH AVTOCESTE V PRAVEM POMENU??? TE KOLOVOZE KATERE POPRAVLJAJO VSKAO LETO IN NA VSAKIH 10 KM NE MOREŠ IMENOVATI AVTOCESTA!!
Ro-Zy-YoZi
15. 06. 2009 10.30
SEVEDA SEM POZABIL DODATI TO, DA TISTE FANTE, KI JIH VIDEVAMO OBCESTI IN NA GRADBIŠČIH V SIJOČIH TELEVNIKIH, NIMAJO NOBENEGA PROBLEMA S TEM DA BI DELALI V TREH IZMENAH/ 24 UR...VERJEMITE. Videl sem marsikateo grabbišče in fantje so pridni, zvesti svojim delodajalcem kljub mizerji ki jo prejmejo konec meseca....Tako da gospodje v usnnjenih foteljih ni časa za igrice-UKREPAJTE!
Ro-Zy-YoZi
15. 06. 2009 10.25
dokler se bodo gospodje tako sprenevedali kot je bilo videti v sinočnji informativni oddaji v sklopu TV KLUB-a bo stanje enako kot ga imamo danes. Gospod predsedsednik DARS-a Tomislav Nemec je nekredibilna oseba in ji ne gre verjeti niti besede, pustimo ob strani njegove retorične sposobnosti saj na koncu koncev tega od strokovnjaka ne pričakujemo. Sevda pa pričakujemo ljudje strokovnost in relevantnost in najpomembneje TRANSPARENTNOST. Ta oseba nam tega zagotovio ne zagotavlja in sprenevedanja ostajajo že 20 let ista zato je skrajni člas da aktualni prometni minister naredi REZ, ki bo v sloveniji na prvo mesto postail kvalitetnio in hitro ter prilagodljivo izgradnjo in obnmovo vozišč. Oprostite za take zneske bi moji delavci tudi "pihali", da bi se hitreje sušilo.....BLAMAŽA GOSPODA! Prejemate nenormalne zaslužke za nedelo, to je nemogoče, nepredstavljivo in nasploh nehigiensko. Kdo bo prevzel odgovornost?!?!?!? Najbolje da kar mi, DAVKOPLAČEVALCVI, če smo že taki lotki, da vse plačujemo in finansiramo, kar se najbolj prazna buča v državi spomni. Zato je skrajni čas da poiščete odgovorne, prilagodite sistem in naredite temu nate.gova.nju konec!
4evercvicek
15. 06. 2009 09.45
iza vsake drage vinjete MORA stati brezhibna cesta!
lesnikovsok
15. 06. 2009 03.20
najbol mi je pa smesn ko pravjo da kamjoni največ ceste uničjo pa kje na cest je leva stran velik bolj uničena kot desna hehe :)
djdj
15. 06. 2009 01.46
Vlačič je obljubic sankcije jutri. Me zanima kakšne bodo. Kaj ti bo vinjeta če se gužvaš.
12345s
14. 06. 2009 22.27
Vrnite nam denar.
illuminati
14. 06. 2009 20.32
Bravo - in folk še kr vinjete kupuje , zato , da lahko uživa v kolonah - pojdite raje po lokalnih cestah - je bolj ziher ,vidiš in spoznaš še kaj dežele , le en majčkeno dlje traja - pa še verjetno vseeno hitreje kot po avtocestah. Še naprej podpirajte ta DARS in uživajte v kolonah !!!
anjerd
14. 06. 2009 20.25
Danes sem se vozil od Tolmina do Radgone 6 ur-sami zastoji in obvozi. Zgodilo se mi je celo, da sem se kljub prireditvi zapeljal skoraj do Sp.Idrije , pa me kljub redarjem ob cesti ni nihče zaustavil, preusmeril, tako da sem srečal kolono kolesarjev, ki so preklinjali, lahko bi prišlo do hude nesreče.Za mano sta bila še dva avta hrvaških turistov.Nič nam ni bilo jasno kaj se dogaja. ENKRATNA ORGANIZACIJA! Vinjeto sem plačal, da se bom vozil, ne pa stal na cesti. Kar pa se tiče kulture vožnje, katastrofa.Ljubljančani, v kateri avtošoli so vas učili, da se prehiteva po odstavnem pasu. Gospa Kresalova, so vaši policisti vsi bili na kolesih?
Franc Zabukovec
14. 06. 2009 20.00
45926114.06.2009, 16:481 francza,ja kteri vladi pa boš pripisal težave na cestah kot tej,ktera pa je vladala od samosvojitve 12 let a?barabe. Menda so bile tudi neke "pomladne stranke", pa tudi neka argentinska vlada je bila, pa vsaj ena "pomladna stranka" se je skoz v vladi držala in največ ministrov (mogoče pa MINISTRANTOV) je imela pri cestah. a ne
robejla
14. 06. 2009 19.58
sem pravkar gledal TV-KLUB in je ta "gospod" iz DDC-ja komentiral da pač "niso mogli popravljat viadukta Ravbarkomanda, ker še niso dobili tistega prepotrebnega dela, s katerim bi lahko končali diletacijo viadukta." Ne vem zakaj hudiča, ne naročijo potrebnih elementov pred samimi zaporami in nato ,ko dobijo ves material, zaprejo cesto oz v tem primeru vidadukt in v najkrajšem času popravijo viadukt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Blaž Mavrin?k
14. 06. 2009 19.41
ej istaa zgodba vsako leto k jo poslusam, mislm standard, nekdo more nost posledice...prav tako je z delavci -->nikjer jih ni!
pexia
14. 06. 2009 19.41
1P2L
14. 06. 2009 19.28
Poslusam tega Vlacica, groza. Dars je vendar narocil izvajalcem da delajo v teh casih- sezone.Kriv je le DArs in potem tudi on. sam minister. Kaksno politiko pa vodijo obnove AC?Obnove so palnirane,in v skaldu z proracunom.
1P2L
14. 06. 2009 19.18
SCT je zaprl cesto, pa caka..NORO..sredi poeltja..kolone pa od Kranja...tursiticna Slovenija..JOJ..pozabi..danes in nikol vec...NORo
medojed
14. 06. 2009 19.01
Golobcki so vecni, zenske pa ne.
medojed
14. 06. 2009 19.00
Taubevih i ima pa perutnice, samo Jelincic ga lahko sklkati, seveda s pomocjo JansTopov
srutek666
14. 06. 2009 18.35
bla bla bla pa motor kupte !!!hehehe
Tomozuki
14. 06. 2009 18.02
Glavno, da imam motor... me te kolone sploh ne ganejo.