ANIMACIJA: Nova snežna pošiljka prihaja v petek, a najverjetneje ne bo zelo obilna

V petek popoldan nas bo zajelo novo sneženje. To sicer ne bo tako zelo obilno kot smo poročali prejšnji teden, a je vremenska napoved še vedno zelo nezanesljiva in se lahko zgodi, da bo zapadlo več snega ali pa bomo namesto snega imeli dež. Kakorkoli že, sneženje bo v soboto že ponehalo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Prejšnji teden smo poročali, da se nam obsežnejša snežna pošiljka napoveduje za ta konec tedna. Vsaj tako so opozarjali strokovnjaki vremenskega portala Severe Weather. Ti so časovni okvir snežnih padavin zadeli, so se pa ušteli glede količine padavin, ki bodo - za ene k sreči, za druge pa žal - precej šibkejše, saj naj bi po njihovih trenutnih napovedih zapadlo le nekaj centimetrov snega.

Sreda v znamenju ploh in neviht

Še najlepši dan tega tedna bo četrtek, ko bo večino dneva precej jasno. Zapihal bo jugozahodnik, ki se bo popoldne še nekoliko okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -3, ob morju do 1, najvišje dnevne od 6 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 stopinje Celzija.

V petek se bo meja sneženja spustila, lahko zapade tudi do 20 centimetrov snega

V noči na petek se bo od zahoda pooblačilo. V petek čez dan se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile, meja sneženja se bo proti večeru spuščala. V soboto bodo padavine ponehale. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje je dejal, da bo po njihovih izračunih v petek v osrednji Sloveniji zapadlo do pet centimetrov snega, na vzhodu države do 10 centimetrov ter na jugovzhodu države, zlasti na Kočevskem, tudi do 20 centimetrov snega.

Naša vremenska animacija zaenkrat napoveduje zgolj rahlo sneženje. Kot opozarja hišni prognostik, je napoved še zelo nezanesljiva in bi se lahko še zelo spremenila v prihodnjih dveh dneh.

Sneg

Kot kaže, bomo v petek dočakali drugi letošnji sneg tudi v nižinah. (Foto: AP)

V svojih dolgoročnih napovedih je sicer Severe Weather prejšnji teden poročal, da bi lahko bil tudi jugovzhodni del Alp konec tega tedna deležen obilnejših padavin. Obilnejše padavine so napovedovali v petek popoldan in v noči na soboto, medtem ko bodo padavine v soboto ponehale. Časovno so sneg odlično napovedali, so se pa zmotili v količini padavin, saj bodo te precej manjše od napovedanih. Tako je pač z dolgoročnimi napovedmi, ki niso zanesljive.

Prihodnji teden bolj suh

V začetku prihodnjega tedna je razvoj vremena še precej negotov, a je nekoliko bolj verjetno, da bodo naši kraji pod vplivom visokega zračnega tlaka. V nedeljo bo večinoma suho, občasno bo sončno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo verjetnost za padavine majhna. Temperature bodo primerne letnemu času, so še zapisali v vremenski napovedi na Agenciji RS za okolje.

Več o vremenu na vreme.24ur.com.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 62
Frane Šajn 18.01.2018 09:05:42
Upajmo na čim manj snega, da bodo lahko gozdarji sanirali čimveč podrtih dreves in tako onemogočili gradacijo tretje pošasti smrekovega lubadarja.
Več komentarjev