Slovenija

FOTO: Vizjak za povečanje števila zaposlenih, Hojs za zmanjšanje števila patrij

Ljubljana, 09. 02. 2012 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Pred pristojnima parlamentarnima delovnima telesoma sta bila na zaslišanju kandidata za ministra za delo in obrambo. Oba sta dobila podporo. Vizjak napoveduje reorganizacijo zavoda za zaposlovanje, Hojs zmanjšanje števila patrij.

Kandidat za novega ministra za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak (SDS) je dobil podporo na parlamentarnem odboru. Za je glasovalo devet poslancev, dva sta bila proti. Pred odborom je Vizjak uvodoma začel z osebno predstavitvijo, saj meni, da ga, ker je veliko novih poslancev, vsi ne poznajo. Poudaril je, da se bo držal načela socialnega dialoga in medgeneracijskega dogovora. Ključno se mu zdi doseganje dogovora s socialnimi partnerji na ključnih področjih resorja. Spodbujanje gospodarske aktivnosti je tesno povezano z ustvarjanjem novih delovnih mest, zato je ključno za dosego teh ciljev tesno sodelovanje tudi z drugimi ministrstvi, kot sta za gospodarstvo in finance, je poudaril.

Reorganizacija zavoda za zaposlovanje

Strateški cilj na področju zaposlovanja je med ljudmi od 20 do 65 let povečati zaposlenost na 75 odstotkov in zmanjšati brezposelnost na raven iz leta 2008. To je cilj do leta 2015. Kot ocenjuje Vizjak, je premalo izkoriščen tudi institut javnih del, ki bi ga bilo treba organizirati tudi v zasebnem sektorju. Zavod za zaposlovanje ni učinkovit, je poudaril Vizjak in dodal, da je cilj, da je brezposelna oseba na zavodu največ dva meseca. Zavod za zaposlovanje naj po njegovih besedah bolj intenzivno in aktivno išče možnosti zaposlitve za brezposelne. Presekati je treba miselnost ''zdaj sem pa na zavodu, pa bom izkoristil, nato pa bom iskal zaposlitev'', je dejal. Vizjak je izpostavil učinkovit nadzor nad trgom dela, inšpekcijskim službam pa svetuje, naj se več ukvarjajo s hudimi kršitvami, kot so neplačevanje plač, neplačevanje prispevkov, izkoriščanje delavcev ipd. Pri zaposlovanju Vizjak daje prednost domačim delavcem pred tujimi.

Andrej Vizjak
Andrej Vizjak FOTO: Miro Majcen

Vizjak o pokojninski reformi: Škoda, da je padla

To, kar napovedujete vi, bi naredila tudi naša vlada, če bi ji bilo dano dokončati mandat, je na zaslišanju Vizjaka dejala Andreja Črnak Meglič (SD).

Vizjak se strinja, da pokojninski sistem ni javnofinančno vzdržen in tudi ne pregleden, zato so potrebne spremembe. Pokojninsko blagajno pa je treba po Vizjakovih besedah očistiti vseh izdatkov, ki niso povezani s plačevanjem prispevkov. Vizjak zagovarja informativne osebne račune o pokojnini. Treba je znižati pogoje za predčasno upokojevanje in ljudi spodbujati, da delajo dlje, je dodal. ''Vsekakor pa ne bomo mogli ubežati zviševanju starostne dobe za upokojitev," je še dejal. Vizjak je o pokojninski reformi dejal, da je škoda, da je padla, da ni prišlo do uskladitve s sindikati. Glede interventnega zakona, s katerim so med drugim zamrznili plače v javnem sektorju, pa je dejal, da bi ga morali podaljšati na celo leto, sedaj namreč velja le do julija.

Družinsko politiko bo tlakoval rezultat referenduma o družinskem zakoniku, je napovedal Vizjak. Ministrstvo se aktivno v kampanjo ne bo vključilo. DZ vsebuje vrsto dobrih rešitev in prav bi bilo, da bi te rešitve čim prej uveljavili, ne glede na rezultat referenduma, je še povedal kandidat za ministra. Vizjak je na vprašanje poslanca Pozitivne Slovenije Dragana Bosnića o definiciji družine dejal, da izhaja iz tradicionalne družine, zato je zanj ''družina življenjska skupnost staršev in otrok v korist razvoja in delovanja otrok in tudi sam tako živim''.

Hojs: Varčevanje na varnosti je nesprejemljivo

Kandidat za obrambnega ministra Aleš Hojs je še bliže imenovanju, matični odbor DZ ga je namreč potrdil z osmimi glasovi za in nobenim proti, nekaj poslancev je bilo vzdržanih. Na zaslišanju pred odborom je Hojs poudaril, da je nesprejemljivo, da se varčuje na varnosti in usposobljenosti vojakov. Prav tako se ne strinja z varčevanjem pri plačah vojakov. Možnost varčevanja Hojs vidi pri nabavah, saj se da s spremenjenimi in bolj odprtimi razpisnimi pogoji marsikaj prihraniti. Naslednja možnost varčevanja je po njegovih besedah postopno vzpostavljanje večjega števila pripadnikov rezerve, "ki smo jih v zadnjih letih znižali na minimum".

Aleš Hojs
Aleš Hojs FOTO: Miro Majcen

Napovedal je, da bo novi zakon o obrambi treba sprejeti v roku dveh let. Prav tako se mu zdi potreben sprejem obrambne strategije in novega srednjeročnega obrabnega programa 2013–2018, ki bo moral biti prilagojen obstoječim finančnim razmeram. Hojs je poudaril, da težko reče, da obrambnega področja ne pozna. Kot član uprave Darsa med letoma 2006 in 2010 je bil namreč zadolžen za področje zaščite in reševanja, tako da je vsaj s civilnim delom obrambnega ministrstva konkretneje sodeloval, je pojasnil.

S spremembami ne gre hiteti

Hojs zagovarja stališče, da v vojski s spremembami ne gre hiteti, ampak je treba vsako spremembo temeljito premisliti, narediti študije in doseči čim večji konsenz. Glede sodelovanja v mednarodnih misijah je Hojs pohvalil strategijo, ki jo je sprejela odhajajoča vlada. Prav je, da v teh misijah sodelujemo, je dejal Hojs, vendar bi morali v okviru zavezništva izpogajati bolj geostrateško pomembne misije. Po njegovem mnenju je še vedno pomanjkljiva tudi civilna udeležba na teh misijah, denimo sodelovanje inženirjev, zdravnikov in agronomov, ki so predhodniki nekega morebitnega gospodarskega sodelovanja.

Kaj s patrijami in falconom?

Hojs je na zaslišanju pred parlamentarnim odborom za obrambo med drugim pojasnil, da se zavzema za pogodbeno znižanje števila patrij, ki naj bi jih Slovenija dobavila. O vprašanju patrij sicer ni želel konkretneje govoriti, češ da pogodbe za nabavo ne pozna. Seznanitev s pogodbo bo torej ena njegovih prvih nalog na ministrstvu, je razložil, vendar dodal, da se sam zavzema za redefinicijo pogodbe s Patrio. Redefinicija naj bi šla v smeri, da se število osemkolesnikov zmanjša in zagotovi minimum, ki je potreben za vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine.

Poslance je zanimalo tudi, ali namerava vlada Janeza Janše uporabljati letalo falcon. Ali ga bo vlada uporabljala, Hojs ni mogel odgovoriti, saj da je to vprašanje za mandatarja Janeza Janšo. Je pa pojasnil, da je falconova tržna vrednost sedem milijonov ameriških dolarjev, takih letal pa je na trgu precej.

Jutri že glasovanje o novi vladi

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Reuters

Pred parlamentarnimi odbori se bo danes predstavilo šest kandidatov za nove ministre. Dva, Vizjak in Hojs, sta zaslišanje že uspešno prestala. Popoldne bosta delovnima telesoma državnega zbora svoj načrt dela predstavila kandidat za ministra za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič (Lista Virant) ter kandidat za ministra za zdravje Tomaž Gantar (DeSUS). Kot zadnja ministrska kandidata Janševe vladne ekipe se bosta članom pristojnih odborov predstavila še kandidat za ministra za finance Janez Šušteršič (Lista Virant) in kandidat za zunanjega ministra predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec.

Po pričakovanjih bodo vsi prestali glasovanja na odborih, tako kot tudi že prva polovica kandidatov, ki se je predstavila v torek: kandidat za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo predsednik SLS Radovan Žerjav, kandidat za ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk (SDS), kandidat za ministra za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač (SDS), kandidatka za ministrico brez resorja za področje odnosov s Slovenci v zamejstvu in po svetu predsednica NSi Ljudmila Novak, kandidat za ministra za notranje zadeve Vinko Gorenak (SDS) in kandidat za ministra za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič (SLS).

Jutri pa že sledi glasovanje in kot se pričakuje tudi potrditev nove vlade Janeza Janše, ki je napovedal, da bo konstitutivno sejo vlade sklical takoj po potrditvi ministrske ekipe. Primopredaja bi lahko bila že v soboto.

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (763)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jože Zaplati?
14. 02. 2012 11.11
A ŠE NE BO KONEC TEH PATRIJ ZOPET JE JANŠA NA VLADI DENARJA ZMANKUJE DRUŽINA JE VEČJA ŠE EN NAJ KAJ OMENI O PATRIJI BO ŠEL ZA GADAFIJEM
Jože Zaplati?
13. 02. 2012 13.03
+1
HOJS TI SI SE RAVNO PRAVI OGLASIL ZA ZMANJŠANJE ZAPOSLENIH A VEŠ KOLIKO JIH IMAŠ SOROFDNIKOV ŽE SEDAJ ZAPOSLENIH V JAVNWEM SEKTORJU
Jože Zaplati?
13. 02. 2012 12.47
+1
A ŠWE NE BO TIŠINE O PATRIJAH JANŠA JIH IMNA ŠE PO SAVINSKI V REZERVI ZA VSAK SLUČAJ V KOLIKOR BODO RABLI KUPIT NOVE
hrast66
10. 02. 2012 11.09
+1
K stroškom našega mednarodnega sodelovanja v NATU je treba prišteti ceno vseh PATRIJ, če bodo končale v Avganistanu oziroma na Kosovu. Verjetno samo Amerika ima večje stroške na prebivalca od nas za take akcije.
Vance
10. 02. 2012 09.49
+1
Praktično vsi novi ministri gredo po stopinjah prejšnje vlade in vprašam se,kaj se bo sploh spremenilo,zakaj so bili sploh tisti dragi referendumi,ko pa se bo moralo vse intervencijske zakone sprejet v obliki,ki jih je že predlagala prejšnja vlada.Mogoče pa bo zdajšna opozicija bolj konstruktivna in bo bolj gledala na dobrobit Slovenije,kot prejšnja,ki je gledala samo na lastne koristi.
VolkBrenin
09. 02. 2012 22.30
+1
od kje je Pličanič ????
cyklon
09. 02. 2012 21.52
-3
Milan ima pa 5 x večjo penzijo kot 60% Slovencev in 21 x več kot znaša najmanjša pokojnina. A bodo te stvari tudi uredili. Boh ve!!
cyklon
09. 02. 2012 21.53
-1
dannyer
09. 02. 2012 20.32
+4
ministrstvo za obrambo bo spet vodil neki amater ki nima pojma o vodenju .joj
korintos1
09. 02. 2012 20.44
+1
misli on vse to prodati? Potem nič novega.
usi-glih
09. 02. 2012 20.49
+1
se javim za nakup tankov SV ....ma jih rabim namesto žive meje
Peter Kralj 1
10. 02. 2012 06.50
+0
Jaz pa mislim, da njegove ideje o manj železja (predvsem glede propelerjev na gumifrčolpanih) in več pameti vseeno niso tako slabe. Jih podpiram.
Jimi1
10. 02. 2012 09.51
+3
Kje do denarja za SV.? Namesto uničevanja starih eksponatov in streliva, naj omenjeno ponudijo svetovnemu (tudi slovenskemu) trgu zbiralcev orožja, vozil in ostale vojaške tehnike.... Strelivo (puškini kalibri) se lahko v zadovoljstvo vseh "uničujejo" na športnih streliščih. Zanimive so še PAP-ovke, v PAP predelano avtomatsko orožje, seveda strelivo za to (sicer zastarelo) šaro, izurjenost vojske in rezerve za partizanski način bojevanja in okleščenje proračuna za težko orožje, ki v sodobni vojni iz vidika obrambe predstavlja zgolj lahke tarče za nasprotnikove helihopterje in ostala pametna orožja, ki si jih Slovenija ne more privoščiti. Obrambno doktrino je potrebno graditi na čim širši množici ljudi in vanjo z donacijami in ustreznim usposabljanjem vključiti z malimi sredstvi tudi lovce, športne strelce in ostale imetnike orožja(40 000!). Glede na dane možnosti se čim bolj približati poceni a zelo učinkovitemu "Švicarskemu modelu".... Prebivalstvu omogočati "subvencionirano" obrambno usposabljanje v smislu strelskih (strelska društva,lovstvo) in preživetvenih (taborniki, skavtje, lovci) usposabljanj.... Sploh je pomembno, da se tovrstna dejavnost lahko povsem nevsiljivo in na volunterski bazi brez nepotrebne militarizacije izvaja v civilni družbi....
pika61
09. 02. 2012 20.22
+3
vizjak pa je imel izjavo leta ŠKODA DA JE POKOJNINSKA REFORMA PADLA ja kdo jo je pa zrušil taki grobi minister za socialo katastrofa najbolj antipatičen politik svaka čast pa senkotu
korintos1
09. 02. 2012 20.30
+3
tudi Vizjak bo padel. Kako on misli zaposliti na novo 60.000 delavcev, pa še ostali nimajo kaj delati.
srebrnibreg
09. 02. 2012 20.33
+2
Od besed do dejanj je dolga pot. Važno je ljudem dati upanje, čeprav lažno.
korintos1
09. 02. 2012 20.39
+3
v času debelih krav niso prigospodarili niti evra, sedaj pa mislijo čudeže delati?
usi-glih
09. 02. 2012 20.52
+3
korintos Itak in to čudeže iz našega premoženja. Boš videl mimogrede bo tvoje premoženje vredno krat 100, zato da bodo lahko dobili DAVEK.
kiss-my-ass.
09. 02. 2012 19.44
+2
Mene bolj zanima kako to, da ni BB bila vsaj v ožjem izboru. Ali ni ona hotela (zakaj ne?) ali pa je ni hotel Tomažek predlagati (še večji ZAKAJ) ? Če že desna opcija izbira, potem je roko na srce najbolj strokovna oseba v ''njihovih'' vrstah.... .....ali pa ni več?
loden
09. 02. 2012 19.50
+1
Ker lahko več naredi, če ni na direktnem udaru.
prašek
09. 02. 2012 19.54
+4
loden Nekako skromno ugotavljam , da me zadnje dni močno presenečaš ☺
srebrnibreg
09. 02. 2012 20.13
+2
Ta bo sedaj naredila inventuro. Nekaj v odpad, nekaj v javnost, nakaj bo pa pozabila v predalu.
pika61
09. 02. 2012 20.23
+2
prašek
09. 02. 2012 19.44
+4
Je kdo bral spodnje: Skupina Pravica za Slovenijo09.02.2012 Smo skupina zgroženih slovenskih pravnikov in drugih razumnikov, naša groza je namenjena predlogu za imenovanje Senka Pličaniča za ministra za pravosodje in javno upravo. Naslednji stavki niso klevete, to so življenjska dejstva o liku in osebnosti gospoda Pličaniča, ki ni nikakor primeren kandidat za visoko javno funkcijo, sploh pa ne za pravosodje. Gospod Pličanić je oseba z nizko osebno integriteto, zasvojenec in povzročitelj nasilja v družini. Svoje naklonjenosti do alkohola in drog niti ni nikoli skrival, s tem se je celo hvalil, tudi v prisotnosti mladoletnih oseb. Do žensk izkazuje izrazito zasužnjevalni odnos, kar je tudi uresničeval s svojo partnerko - poleg fizičnega nasilja jo je tudi zasužnjeval. Razumemo, da pripada ustrezni strankarski opciji, da je bil kandidat za poslanca v Državnem zboru in da je osebni prijatelj gospoda Viranta. Vendar ta dejstva v povezavi z osebnostjo gospoda Pličaniča niso garancija, da bo Slovenija dobila ustreznega ministra za pravosodje. Sploh na področju, kjer je ravno nasilje v družini in zloraba drog ena izmed izpostavljenih problematik naše družbe. Poslance Državnega zbora pozivamo, da se o teh dejstvih o osebni integriteti gospoda Senka Pličaniča seznanite pred svojo odločitvijo. Pred vas prihaja oseba brez morale in brez osebne integritete, povsem neprimerna za položaj. V primeru, da bo kandidat izbran za ministra, bomo slovensko javnost seznanili z vsemi dejstvi, kar bi pomenilo že v začetku močen udarec za novo vlado in seveda odstop neprimernega ministra. Premier Janez Janša, naše pisanje vzemite dobronamerno, odvisnika in družinskega nasilneža v svojih vrstah ne potrebujete, sploh pa ne na področju pravosodja. Komentar najbrž ni potreben? Avtor ; Je kdo bral spodnje: Skupina Pravica za Slovenijo09.02.2012 potrebujete, sploh pa ne na področju pravosodja. Komentar najbrž ni potreben? Avtor ; orehek
I G N O R A N T
09. 02. 2012 19.45
+1
kiss-my-ass.
09. 02. 2012 19.47
+4
Alkohol je (bil?) problem pri še katerem od kandidatov... Kar spomnite se RDEČIH noskov....
prašek
09. 02. 2012 19.47
+3
Na žalost je en del kopiran dvakrat , pa nisem mogel popraviti. Se zahvaljujem za razumevanje , he, he.
srebrnibreg
09. 02. 2012 19.50
+5
prašek- saj pa po takem ima vse kvalifikacije, da se pridruži tej druščini.
prašek
09. 02. 2012 19.53
+4
Ljubljanski Snob
09. 02. 2012 19.53
+8
Če pa pretepa ženo, potem ima pa reference.... Droga je pa zlo, vse politike bi morali vršti na test za droge, kdor se drogira, nima kaj iskati v politiki
usi-glih
09. 02. 2012 19.59
+2
srebrnibreg / prašek dobesedno " od foha ". To je tako kot vpraša novinec v Guantanamu " kdo pa je tukaj šef ". pa mu odgovorijo " tisti ki je najbolj nasilen "
cyklon
09. 02. 2012 21.11
+2
Spet anonimka?? Le zakaj se pod take stvari nihče ne upa podpisati?? Kdo pa sestavlja skupino pravica za Slovenijo?Kdo so ti ljudje,ki to pišejo?....,da bi jih gospod kandidat za ministra lahko tožil!
Jimi1
10. 02. 2012 10.08
+1
Če izvzamem prekomerno potrošnjo alkohola je ta človek najbolj primeren kandidat, da uravnoteži to prekomerno feminizirano sodstvo, ki je moškim pobralo praktično vse pravice iz naslova premoženja in pravice do vzgoje svojih otrok ! Odličen izbor !
srebrnibreg
09. 02. 2012 19.16
+1
Zakaj se pa tako skriva poreklo enega bodočega ministra?
Ljubljanski Snob
09. 02. 2012 19.20
+2
srebrnibreg
09. 02. 2012 19.30
+2
Me brišejo, če omenim. Bom poskušal še enkrat. Pličanič.
kiss-my-ass.
09. 02. 2012 19.36
+1
Pa napiši poreklo. Čeprav mene ne moti odkod je. Zaradi mene je lahko z Marsa če je le strokovno sposoben.
prašek
09. 02. 2012 19.39
+1
Zanimiv komentar o njegovi "strokovnosti" je na strani »Kandidat za pravosodnega ministra želi nazaj tožilstvo«
muc36
09. 02. 2012 19.51
Vsem tistim,ki imate probleme s sprejemanjem drugacnosti in kako se ze rece s sprejememanjem drugih narodov in narodnosti bi vam vsem svetoval tako sluzbo, da bi vas glavni sef bil iz Hong Konga, direktno nadrejeni po rodu i iz Nemcije, sodelavci pa iz UK, Francije, Spanije, Kitajske, Indije, Slovaske, Madzarske, Portugalske,pa bi vas verjetno hitro minilo vsakrsno vprasanje o tem kdo ali kaj je kdo. Se mi zdi prav bolno ukvarjat se s tem od kod kdo prihaja ali kje je bil rojen. Namesto nacionalne pripadnosti bi morala veljati merila kot so sposobnost, strokovnost, marljivost, ipd..
srebrnibreg
09. 02. 2012 19.55
+1
muc- nekateri nismo imeli problemov zaradi enega izvoljenega kandidata za mandatarja zaradi njegovega porekla. Tisti nasprotniki so sedaj lepo tiho in v tem je težava. lp
srebrnibreg
09. 02. 2012 20.09
-1
usi-glih- ravno zaradi teh potuhnjencev sem privlekel to vprašanje na plano in res je, nikjer jih ni .
cyklon
09. 02. 2012 19.08
+1
Manj denarja za vojsko,več za delovna mesta??
srebrnibreg
09. 02. 2012 19.10
+2
Če bi za vojsko pri nas izdelovali oklepnike bi imeli več delovnih mest in še naš denar bi ostal doma. Žal nekdo ni dobil zadosti v žep po tajnih kanalih.
usi-glih
09. 02. 2012 19.15
+3
srebrnibreg očitno je bilo edino merilo procentni račun
srebrnibreg
09. 02. 2012 19.18
+6
Tudi razlika v dejanski ceni in znesku plačila je zanimiva saj pravijo, da je nekih sto milijonov.
kiss-my-ass.
09. 02. 2012 19.38
+4
A sploh kdo ve, da je naprimer Iskra Magneti ena od štirih držav NA SVETU, ki znajo izdelovati magnete za proženje jedrskih eksplozij?
Ljubljanski Snob
09. 02. 2012 19.51
+3
To so sem pa slišal, ampak nisem verjel. Baje naj bi šlo Iskri Magnetom kar solidno
usi-glih
09. 02. 2012 20.02
+1
MERDE-AVE-MERDE
09. 02. 2012 19.05
+3
Močno se primite - prihaja razprodaja državnega premoženja
Ljubljanski Snob
09. 02. 2012 19.55
+2
Eh, koliko bomo pa iztržili za ta naša zapufana podjetja?
zup1
09. 02. 2012 18.55
+7
Odpri..Oci 09.02.2012 09:01:53 24 Zanimivo, kako v nobenem članku o "državah v težavah" ni omenjene Islandije !!!!! Morda zato, ker so se tam lotili težav na EDINI pravi način.... pustili so propasti banke... zaprli goljufive bankirje in politike.... proračunski denar namenili ljudem (in ne bankirjem).... in so danes že izven vseh nevarnosti !!!!!! . Spodaj omenjene države pa rešujejo par požrešnih bankirjev.... na račun celotnega prebivalstva.... tako svojega, kot tudi širšega- evropskega !!!!!
usi-glih
09. 02. 2012 18.58
+3
Drži in med temi " bankirji " prevladujejo špekulanti ki so prodajali meglo oz parcele na luni , marsu sonci in tako dalje. A ja mimogrede dobili so res dolge kazni vključno za zasegom VSEGA premoženja
Tonček Balonček
09. 02. 2012 18.58
+3
Islandija je zelo poseben primer. Tam so takorekč ameriška fiksna letalonosilka, po, proračuna pšredstavljajo najemnine za maeriške baze, radarje, prisluškovalne naptave itd. Potem so imeli bančništvo in eš kaj, ampak to ni neka samozadostba država, ne ger je primerjati z ostalimi, kot d abi v statistike vključeval Vatikan, Monaco ali Luksemburh, Ciper... to so pač eksoti, davčne oaze in podobno!
Ljubljanski Snob
09. 02. 2012 18.59
+5
Kakor vem, Islandija tudi ni izplavala do konca, ampak oni so bistveno manjši problem kot Grčija, ki je ne reši nič več pred bankrotom
loden
09. 02. 2012 19.04
+2
Mi bi pa lahko še vedno američanom tehnologijo za na luno prodajal... kje se je zalomilo?
Ljubljanski Snob
09. 02. 2012 19.13
+4
Niso znali porihtat gretja v Zastavah, pa bodo delali projekte za na luno
usi-glih
09. 02. 2012 19.16
+0
kiss-my-ass.
09. 02. 2012 19.41
+1
Predvsem pa so rekli NE angleškim in ...(?katerim še) vlagateljem. Ne, ne bodo vsi državljani plačevali vaše zgrešene investicije. To so Islandci izrekli v ta namen izvedenem referendumu.
usi-glih
09. 02. 2012 20.13
+1
kiss-my-ass drži drži zato so raje potopili " svoje" banke kot pa dajali denar angleškim špekulantom.
Schallabweiser
09. 02. 2012 18.34
+1
in kako bo povečal zaposlenost? bo izdal še 67 000 delovnih dovoljenj za tujce?
cyklon
09. 02. 2012 18.41
+2
MERDE-AVE-MERDE
09. 02. 2012 18.42
+0
sam Brezmadežni mu bo pomagal s čarobno palčko
cyklon
09. 02. 2012 18.44
+1
MERDE-AVE-MERDE
09. 02. 2012 18.49
+4
..samo en je Brezmadežni v deželi tej, On, Veliki vodja
Ljubljanski Snob
09. 02. 2012 18.50
+1
Ivan Maček-Matija in Vida Tomšič, kompanjerosi od Turka
MERDE-AVE-MERDE
09. 02. 2012 18.50
+2
cyklon
09. 02. 2012 18.51
+1
Pa vitki dolanc in junakinja kidričeva tudi??
loden
09. 02. 2012 18.53
+0
cyklon
09. 02. 2012 18.54
+0
Ljubljanski Snob
09. 02. 2012 18.55
+1
Al pa moj pokojni star fotr, ki ga mama ni nikoli videla, staramat je pa o njem povedala, da je decembra 45 s konjem in ruskim mitraljezom prijahal v vas, ta je bil tudi klavec, še mrtvega se ga bojijo vaščani. To so maziljenci našega foruma 21
usi-glih
09. 02. 2012 18.59
+0
..ahhhh ta brezmadežni nejeverni tomažek veliki firer....
cyklon
09. 02. 2012 19.05
+0
Janša je edini,ki nas lahko spravi na zeleno vejo. In tudi mene ne briga,če ima doma celo vojašnico in dve kliniki v tujini. Važno,da nas izvleče.
Ljubljanski Snob
09. 02. 2012 19.19
+2
Nobeden nas ne bo mogel vrniti v leto 2007, ampak z Zoranom bi šli pa v tri krasne stoprocentno
I G N O R A N T
09. 02. 2012 19.34
-3
Schallabweiser
09. 02. 2012 18.28
+3
"Vizjak napoveduje reorganizacijo zavoda za zaposlovanje..." "Vizjak za povečanje števila zaposlenih...." koliko jih misli še zaposliti na zavodu za zaposlovanje? že sedaj se polovica zaposlenih na ljubljanskem zavodu za zaposlovanje vozi iz brežic in okolice.....
I G N O R A N T
09. 02. 2012 18.35
Katerega leta v Sloveniji ne bo vec revscine?
loden
09. 02. 2012 18.38
+4
Na zavodu še manj delajo, kot njihove stranke.
cyklon
09. 02. 2012 18.42
+3
Njihove stranke delajo več!! Sto posto. Dober večer!!
loden
09. 02. 2012 18.50
+3
Dober večer, spet vedežujemo... pa to...:=))
cyklon
09. 02. 2012 18.52
+3
usi-glih
09. 02. 2012 19.01
+1
loden odvisno kolko plačaš ti povem kakšna bo tvooooja nprihodnost. :=)
loden
09. 02. 2012 19.02
+3
cyklon
09. 02. 2012 21.15
+1
titovka
09. 02. 2012 18.24
+2
Vizjak za povečanje števila zaposlenih...pa kaj je ta nor...pa saj ne morem verjeti koliko laži in sprenevedanja iz vrst sds-a!!!saj pahorju so očitali, da jih je menda preveč zaposlil....
robek35
09. 02. 2012 18.33
+2
Pa ja seveda bodo povečali število zaposlenih -na sončni upravi
loden
09. 02. 2012 18.37
+0
Težko je naredit obnovo vsebine knjige, će samo tisto, kar je na platnicah prebereš.
usi-glih
09. 02. 2012 19.02
Buena Vita
09. 02. 2012 18.21
-3
kaj ni pahor govoril o prekinitvi pogodbe,jelušičeva je celo povečala število koljesljov,neserjite si levičkoti v svoje sklede, bojite se kopanja po preteklosti, ker preteklost osmradi sedanjost,,hudo ne
cyklon
09. 02. 2012 18.24
-1
Pahor je tudi rekel,da si bo prizadeval prekiniti pogodbo za NPU,pa je ostalo samo pri tem!!
MERDE-AVE-MERDE
09. 02. 2012 18.24
+3
titovka
09. 02. 2012 18.24
+3
Schallabweiser
09. 02. 2012 18.31
+1
buena vita ne uporablja več tipko caps lock. ali je alkohol botroval zločinu?
usi-glih
09. 02. 2012 19.04
-1
Ma ne ne hodila je na popoldanske inštrukcije računalniške polpismenosti tako kot vsi iz Tomaževega tabora
loden
09. 02. 2012 18.09
+3
Najbolje, da še mi postanemo davčna oaza. Bo gnar kar sam pritekal.
Buena Vita
09. 02. 2012 18.15
+0
uuuuuuuuuuuuuuuuuuhaaa,to bi ta rdeči pokazali številke bančnih računov
MERDE-AVE-MERDE
09. 02. 2012 18.17
+2
srebrnibreg
09. 02. 2012 18.20
+3
Odvisno kako bi se kdo odločil. Nekateri so poslovali in poslujejo preko bank, nekateri pa so vršili prenos z aktovkami ali pa pod mizo.
loden
09. 02. 2012 18.39
+2
cyklon
09. 02. 2012 18.48
+2
Pri tem so bili celo posneti,pa jim nič ne morejo. Bruhaha!!!
usi-glih
09. 02. 2012 19.06
Buena Vita Ni blema ampak bi rad videl po načelu ti meni pokaži tvojo jaz bom pa trebi mojega.... račun oz bančno knjižico mislim , da ne bo pomote.