Slovenija

49 odstotkov kadrovnikov na družbenih omrežjih odkrilo podatke, zaradi katerih kandidata niso zaposlili

Ljubljana, 06. 05. 2016 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Mira Matković
Komentarji
103

Časi stanja pred oglasno tablo na zavodu za zaposlovanje so mimo. Neprimerljivo več oglasov za prosta delovna mesta boste odkrili na družbenih omrežjih. Zelo pomembno je, da ste del spleta, morate pa tudi vedeti, da delodajalci radi "vohunijo" za kandidati. Kako lahko izkoristite profile na družbenih omrežjih in kadrovike prepričate, da ste prav vi pravi za zaposlitev?

Zavod za zaposlovanje je objavil podatek, da je bilo ob koncu aprila registriranih 105.453 brezposelnih, kar je 4,3 odstotka manj kot marca in 8,2 odstotka manj kot lanskega aprila. Na trgu dela je torej izredno velika konkurenca. Najhuje je starejšim, ki morajo tekmovati z mladimi.

Tudi načini iskanja dela so se spremenili: ogromno ponudb za zaposlitev je mogoče zaslediti le na družbenih omrežjih.

Spletni ugled

Če ga še nimate, bi bilo dobro, da si na družbenem omrežju Facebook odprete svoj profil. Vsem bi že moralo biti jasno, a naj ponovimo še enkrat: za profilno sliko uporabite primerno fotografijo. Nikar ne objavljajte neprimernih – torej nič popivanja, divjih zabav, razgaljenih (svojih in tujih) teles in podobno. 

Tudi druga omrežja so dober vir informacij o prostih delovnih mestih in tudi dober način samopromocije: Twitter, LinkedIn, Instagram in podobno.

Pazite tudi, kaj pišete na svojih profilih. Naj se podatki, ki jih imate objavljene na spletu, ujemajo s tistimi, ki ste jih zapisali v svojem življenjepisu (CV ali Curriculum Vitae) in poslali potencialnemu delodajalcu. Svoje izkušnje zapišite v rubriki O meni (About).

Če vas ni na spletu, ste pogosto za delodajalce nevidni in nezanimivi.
Če vas ni na spletu, ste pogosto za delodajalce nevidni in nezanimivi. FOTO: Miro Majcen

Na Facebooku obstaja kar nekaj skupin in strani, ki objavljajo informacije o prostih delovnih mestih. Všečkajte jih in spremljajte objave. V skupinah je ogromno ljudi, ki delijo informacije, si pomagajo, svetujejo in nudijo podporo ob neuspešnih prijavah na delovno mesto. Se pa najde tudi kar nekaj provokatorjev. S slednjimi se ne spuščajte v razprave, v komunikaciji bodite kulturni in ne širite sovražnega govora. Naj opozorimo, da številni kadroviki pregledujejo tudi komentarje, ki jih po družbenih omrežjih pišejo kandidati za zaposlitev.

Raziskava, ki jo je opravila ameriška organizacija Career Builder, je namreč pokazala, da kar 60 odstotkov vprašanih delodajalcev na družbenih omrežjih preveri kandidate, ki so se prijavili na prosto delovno mesto. Lani je to počelo 52 odstotkov vprašanih, leta 2008 pa 22 odstotkov in leta 2006 le 11 odstotkov. Trend se torej povišuje.

Kar 59 odstotkov kadrovikov preveri tudi, kaj bodo o kandidatu odkrili v spletnih iskalnikih. Za primerjavo: to jih je lani počelo "le" 51 odstotkov.

Kar 49 odstotkov kadrovikov je odgovorilo, da so na družbenih omrežjih odkrili podatke, zaradi katerih so se odločili, da nekoga ne zaposlijo.

Kaj jih je zmotilo? Kaj so odkrili, da so nato zavrnili kandidata?

Kadrovike odbijajo tudi zapisi kandidatov, ki kažejo na pesimizem - da se dela ne da dobiti brez vez in poznanstev, da je že vse dogovorjeno, da ni upanja in podobno.

Kar 46 odstotkov delodajalcev je odgovorilo, da so jih odvrnile provokativne ali neprimerne fotografije, posnetki ali zapisani podatki o kandidatu, ki se je prijavil, da bi delal v njihovem podjetju.

43 odstotkov jih je dejalo, da so odkrili podatke o popivanju in drogiranju kandidata.

33 odstotkov jih je odgovorilo, da so se za zavrnitev odločili zaradi diskriminatornih in sovražnih komentarjev, ki jih je kandidat pisal na družbenih omrežjih.

Kar 31 odstotkov vprašanih kadrovikov je dejalo, da so kandidata izločili, saj je na svojih profilih objavljal žaljive zapise o svojem nekdanjem/zdajšnjem delodajalcu ali sodelavcu.

Zanimivo je tudi, da se je 29 odstotkov kadrovikov odločilo, da kandidata izločijo iz tekme za prosto delovno mesto ali iz zadnjega kroga razgovorov, ker so na njegovem profilu zaznali slabe komunikacijske in jezikovne veščine.

Kaj naj se iz tega naučimo?

Ker potencialni delodajalci "vohunijo" po vaših profilih na spletu, imate odlično in brezplačno priložnost, da profil na družbenih omrežjih izkoristite za samopromocijo in kot orodje, ki vas bo lažje in hitreje popeljalo do zaposlitve. Rosemary Haefner iz organizacije Career Builder namreč pravi, da orodja, kot sta Facebook in Twitter, omogočajo delodajalcem, da kandidata spoznajo zunaj okvirov poslane prijave in življenjepisa.

Razmislite, kaj želite delati. Nato načrtno zgradite svojo spletno podobo. Pri tem bodite iskreni. Na družbenih omrežjih poiščite podjetja in področja, ki vas zanimajo, ter jim začnite slediti.
Razmislite, kaj želite delati. Nato načrtno zgradite svojo spletno podobo. Pri tem bodite iskreni. Na družbenih omrežjih poiščite podjetja in področja, ki vas zanimajo, ter jim začnite slediti. FOTO: Thinkstock

Kaj želijo videti?

Kaj je torej tisto, kar kadrovike lahko prepriča, da vas povabijo na razgovor ali celo zaposlijo? Profesionalnost. Da, tudi na spletu in zasebnih profilih. Prepričajo jih tudi zapisi drugih ljudi, kaj si mislijo o vas.

Kar 44 odstotkov delodajalcev se je odločilo zaposliti kandidata, ko so videli, da na družbenih omrežjih izžareva profesionalnost in da se tam objavljeni podatki ujemajo s tistimi, ki jim jih je posredoval v prijavi.

Kar 43 odstotkov pa je ob pregledu profila na družbenem omrežju ugotovilo, da se kandidatova osebnost ujema s politiko in usmeritvami podjetja. Zato so se odločili, da kandidata povabijo k sodelovanju.

40 odstotkov kadrovikov je odgovorilo tudi, da so z brskanjem po kandidatovem profilu odkrili, da gre za osebo, ki je angažirana, ima različne interese in je aktivna.

36 odstotkov delodajalcev so prepričale kandidatove komunikacijske veščine na spletnih profilih.

Družbena omrežja kot dobra priložnost za samopromocijo

Družbena omrežja torej sprejmite kot dobro priložnost za svojo poglobljeno predstavitev. Se zavedate, koliko prijav prejmejo v kadrovski službi za eno prosto delovno mesto? Če jih že prepričate s svojim odlično sestavljenim življenjepisom, nikar ne zavozite priložnosti z objavljenimi neumnostmi na Facebooku. 

Na spletu si ustvarite močno socialno mrežo, stopite v kontakt s potencialnimi delodajalci in kadroviki (ne z njihovimi osebnimi profili, temveč službenimi), komunicirajte, objavljajte svoje dosežke ...

Kaj je pokazala ameriška raziskava?
Kaj je pokazala ameriška raziskava? FOTO: canva.com

Ko si neviden

Tudi nevidnost na spletu je lahko težava. "Iskalci zaposlitve, ki molčijo in so na spletu nevidni, so lahko v slabšem položaju kot kandidati, ki delujejo proaktivno," je dejal Greg Simpson iz družbe za svetovanje Lee Hecht Harrison. Njegova sodelavka Helene Cavalli dodaja, da ni dovolj le ustvariti profil in nato preverjati, kaj drugi objavljajo. Morate biti aktivni, komunicirati, sodelovati v razpravah ... "Morate delati. Morda vam bo nerodno, da se razkrivate na spletu, toda če iščete zaposlitev, to ni pravi čas za plašnost in zadržanost," je še dodala.

Zgornjih nasvetov naj se držijo tudi tisti, ki zaposlitev že imajo, če ne želijo končati na trgu dela. V tujini je namreč že stalna praksa, da delodajalec odpusti delavca, ki se na spletu in zasebnih profilih vede neprimerno ali krši pravilnik o poslovni tajnosti v podjetju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (103)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BŠK
07. 05. 2016 18.02
+14
Kaj vam ni jasno? Prvo te poguglajo in se na podlagi tvojih objav odločijo če si primeren ali ne, samo tega ni ne bodo povedali! Najbolj mi pa gredo na živce tisti, ki jim ni jasno kako o njih toliko veš, a kreljoti objavljajo vsako malenkost! Drugače pa si danes IN če te ni na katerem od omenjenih omrežij, ki niso nič drugega kot trženje oziroma prodajanje samega sebe in olajševanje dela raznim agencijam in kadrovskim službam! Ko me kdo vpraša glede omenjenega omrežja, če se mu pridružim ali ga imam mu lepo odgovorim, da se jaz umazanih igric ne grem in da imam bolj pametnejše delo kot visenje gor, ker je to samo pranje možganov in potrata časa ; čas je denar! Drugače pa zaposlitve so danes samo še preko vez, zavod za zaposlovanje pa je sam sebi namen in se te želi na vsak rešiti ter te pošilja celo k psihiatru ker te smatrajo za nesposobnega! Sramota!
marap
07. 05. 2016 21.34
-9
BŠK, to je v javnih firmah in javni upravi. Pa seveda v manjših privat firmah, ampak to je itak stvar lastnika. V tujih firmah, multinacionalkah ni tako. Pri nas se veliko zaposluje. Tudi mene so zaposlili in nihče ne pride preko vez. Pa jaz sem prej delal v treh firmah, ena celo državna, in sem vedno dobil službo brez vez...
marap
07. 05. 2016 21.39
+0
Pa še to: Tistim, ki nakladajo, da morajo firme po zakonu objaviti razpis. Ni res! Tistim, ki nakladate, da je kadrovska brezveze. V veliki firmi je dobra kadrovska nujno potrebna. Tistim, ki nakladate, da je privat lajf pač privat in nima veze s službo. Bi vi v svoji firmi zaposlili npr. orto rasista? Ali pa prostitutko? Najlaži je nekaj ne prvo žogo in ozko usmerjeno, iz ene perpektive izjavljat... In tako opravičevat svojo brezposelnost, nezmožnost napredovanja...
FesterAdams
07. 05. 2016 15.04
+14
Bla-bla. Zaposluje se ljudi brez lastne identitete, brez volje do razmišljanja, kimavce, ritolizce, glavonožce, nevretenčarje (ljudje brez hrbtenice) in podobne. Izjema so sorodniki. Njih se zaposluje vedno.
Leteci23
07. 05. 2016 14.53
+6
Kako lahko napišete da citiram (Če ga še nimate, bi bilo dobro, da si na družbenem omrežju Facebook odprete svoj profil.) Ja kako pa naj negdo ki nima službe nima denarja za hrano. PLAČUJE POLOŽNICO ZA INTERNET. To lahko napiše samo negdo ki ima polno rit vsega. ID...TI!!!!!! Vsaka vam čast 24ur
FesterAdams
07. 05. 2016 15.06
+3
In ti ID...TI!!!!!! imajo tako rit. Jim jo filajo amerikanci.
ONniON
07. 05. 2016 14.12
+8
v zadnjih letih krize se je iz slovenije izselilo preko 30.000 državljanov za v vednost tudi to znižuje brezposelnost pa tudi samozaposlovanje, preverite še v kakšnih oblikah delajo zaposleni
Mario71
07. 05. 2016 11.39
+6
kdo bo pa delal za 600 eur, če dobi socilake skor 300...če hodi v službo in daje za bencin in ostale stroške, mu še manj ostane kot 300..tako ta..pameten človek ne hodi v službo v Sloveniji, ampak guli državo kokr se da, saj država guli nas do kosti.
joze drugi
07. 05. 2016 08.53
+12
Najpametneje je izločiti vse tiste ki imajo fb profil, saj bojo skoz viseli gor. :)
LiiMaa
06. 05. 2016 22.07
+2
Teli kadrovniki so tut... zalostno da se jih se direktorji bojijo :))))
ONniON
06. 05. 2016 18.51
+25
ni nujno da ste del spleta, to vi pravite , imeti moraš veze in poznanstva, poznati prave ljudi in imeti srečo, biti ob pravem času na pravem mestu ,sicer se pa vse več slovencev samozaposluje in izseljuje
Brakedirt
06. 05. 2016 19.00
+17
ja kdo se bo pa plazil pred takimi,ki ti potem dajo drobiz namesto place?
srecnii
06. 05. 2016 18.29
+6
Saj preko facebook se folk samo hvali, da bi taki hvaležneš tud pomagal, mu tud na misel ne pride.
SEJBOBOL
06. 05. 2016 15.54
+16
Dobr znak za starejše brezposelne , ki ne vejo niti kaj je comp. ...... , žalostno toda resnično , kot vse v naši propadli državi.
pepikrlinca
06. 05. 2016 19.08
+9
ma, starejši imajo lahko doktorat iz compa pa jim zaradi letnice rojstva služba ni nič bliže
asgml
06. 05. 2016 15.32
+30
Dragi novinarji, kot pravite, bo nekdo ocitno preverjal tudi tele vase objave.in se bo posteno zamislil, ce bi vas vzel v sluzbo
nikhrast
06. 05. 2016 14.58
+1
Po komentarjih se vidi da folk v Sloveniji nima stika z biznisom, vsakega bi najeli, tudi če jim dela škodo. Stopiš v pisarno, na pultu pa napis, "Director of First Impressions".
machines
06. 05. 2016 14.55
+22
vse je samo v vezah in nič drugega.samo perejo se na tak ali drugačen način
marap
07. 05. 2016 21.42
ne nakladaj. delal v 4-ih firmah, tudi eni državni, in še v vsaj 7-ih preko študenta in samo v eni preko študenta prišel "preko vez". pa še takrat sem se zato še toliko bolj trudil in bil najbolj uspešen...
Lepota3
06. 05. 2016 14.54
+51
Dragi moji, vse zgoraj opisano velja za navadne državljane brez vez in poznanstev, brez stricev, ki bi jim lahko na hitro zrihtali službo. LJudi, ki kandidirajo na za vodstvene položaje nihče ne preverja. Poglejte si razne Zidarje, pa Hilde, pa raznorazne druge kriminalce--a so to ljudje, ki so se spoštljivo in primerno obnašali do svojih podrejenih? Za Zidarja konkretno vem, kako se je na eni izmed službenih fešt nalokal, ter od ene od udeleženk zabave zahteval seks. Ker ga je seveda zavrnila, jo je KLOFNIL in to pred vsemi prisotnimi. A je to primeren kader za direktorja? Ampak kot že rečeno, velika živina je nedotakljiva, medtem ko bi navadnega reveža najraje iz gat iztresli in mu preverili vso sorodstvo do desetega kolena nazaj.
morski seal
06. 05. 2016 21.47
+5
za take "velike živine" poskrbi primerna palca,katera ga spomni na neprimerno obnašanje.
Die einemaister
07. 05. 2016 11.56
+5
tudi za take živine, hvala bogu obstaja višja sila in tista ne pozna vez poznanstev pa komunistične tovarišije ki rešuje use skupi
SAKITUMI
06. 05. 2016 13.31
+16
TEHNOLOGIJA TI JE STRUP ZA MOZAK ;) ;) ;)
RožleYXXX
06. 05. 2016 13.21
+19
Skratka...RTV naročnino ruknte ke u kanto....!
miko11
06. 05. 2016 13.15
+16
en nasvet za vse,ki se hočete zaposliti v tujini,če nimate izobrazbe tehnične ali zdravstvene smeri raje v prošnjo napišite,da ste neizobraženi,kot pa recimo diplomant filozofije,psihologije,ekonomije,ali drugege sr..nja ali celo fdv,ker vas bodo v tem trenutku takoj obravnavali kot okuženega s pranjem glave iz socjalizma,kar dejansko tudi ste in boste zelo težko dobili službo...
Slovenec-slovencu=pes
06. 05. 2016 12.58
+45
OK že malo nabijate s tem facebookom in tem kaj objavljati in kaj ne. Osebno, če bi zaposloval, nikoli ne bi odločal na podlagi nekega socialnega omrežja. Me osebno niti ne bi zanimalo, kaj moj zaposleni počne v prostem času. zaradi mene se ga lahko naliva kolikor hoče, kaže riti ali joške kolikor se jim zahoče. Pogoj je, da je drugi dan v službi zbran in motiviran. Ostalo so samo bale puritancev, ki so večkrat bolj papeški od papeža. kadroviki pa so po navadi več ali manj zadrti osebki, ki ne razumejo besede veselje.
vzdev
06. 05. 2016 13.10
+1
Kaj če bo pa delavec sodeloval s tvojimi strankami, in ti bo s svojimi komentarji in slikami uničeval ugled firme? Eno je če je delavec zaprt nekje v pisarni ali delavnici, drugo pa če dela s strankami.
natolcevanjenapolno
06. 05. 2016 14.27
+16
ni panike...v sloveniji itak dela samo tisti, ki preko veze dobi posel, tako da lahko tudi pes s strankami dela...
nikhrast
06. 05. 2016 14.49
-2
Verjetno nisi v biznisu. Imaš svoj vrtec ali šolo, pa poglej kako moreš paziti koga zaposliš.
asgml
06. 05. 2016 15.30
+2
Delavec itak ne sme privatno kontaktirati s strankami podjetja.
LiiMaa
06. 05. 2016 22.12
-2
User1094863
06. 05. 2016 12.47
+20
toliko in toliko ljudi na zavodu mora biti plačajo jih pa gospodarstveniki zato da lahko držijo ljudi na minimalni plači in jih izkoriščajo..(niso krivi gospodarstveniki pač pa naši izbranci v parlamentu ki so se prodali zato da služijo kapitalu )MORALI PA BI SLUŽITI LJUDEM KI SO JIH IZVOLILI!!! a ja in potem pridejo svizci in zavijejo čokolado v folijo.........
rokinja
06. 05. 2016 12.40
+37
To, da se je število nezaposlenih zmanjšalo je ena velika LAZ, ni se zmanjšalo, pač pa gre vsaj 1.000 mladih na delo v tujino, kajti v tej drzavi ne dobiš sluzbe, če se ne pišeš prav, oz. če nisi naš-njihov. To je dejstvo in resnica. Zaposlujejo v glavnem ljudi iz FDV, kamor hodijo v veliki večini samo njihovi otroci, pa ekonomska fakulteta, potem pa je ze konec.