Slovenija

Novi obrazi

Ljubljana, 22. 01. 2013 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Preverjeno!
Komentarji
13

Protesti državljanov po večini slovenskih mest so spodbudili nastanek vrste novih skupin in gibanj, ki se poskušajo med seboj povezati in oblikovati skupne pobude za drugačno in boljše delovanje družbe. O novih obrazih in gibanjih ter pasteh neposredne ljudske demokracije govori sociolog dr. Jože Vogrinc.

Protesti državljanov po večini slovenskih mest so spodbudili nastanek vrste novih skupin in gibanj, ki se poskušajo med seboj povezati in oblikovati skupne pobude za drugačno in boljše delovanje družbe. O novih obrazih in gibanjih ter pasteh neposredne ljudske demokracije govori sociolog dr. Jože Vogrinc.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

illy2
23. 01. 2013 13.38
+7
še enkrat dragi moji :) skupnost ljudi, navadno na določenem ozemlju, ki so zgodovinsko, jezikovno, kulturno, gospodarsko povezani in imajo skupno zavest se imenujejo narod !!! prosim vas, nehajmo z delitvijo in to tudi postanimo !!!! levi, desni, sredinski vsaj večina od nas si želi poštene, iskrene, pravne, etične, moralne države...... nalijmo si čistega belo-rdečega vina vsi skupaj in si priznajmo, da nas pa naši "zastopniki" ne peljejo ravno po poti, ki bi vodila do takšne države !!! slovenija je resno dozorela, za korenite spremembe na praktično vseh pomembnih področjih družbenega in predvsem političnega delovanja !!!! Kajti v nasprotnem primeru, bo zapuščina naslednjim prihajajočim rodovom katastrofalna in za marsikoga pogubna.... Osebno nisem nikoli do zdaj simpatiziral z nobeno politično stranko, kajti nobena do zdaj po moji oceni ni presegala osnovnega etičnega, moralnega, resnično pravnega praga..... Visoko razvita čustvena inteligenca je ena in edina prava, zdrava podlaga za posameznika kot "vodjo", da je dejansko lahko takrat njegovo poslanstvo konstruktivno družbeno doprinosno.... Žal, o visoki razvitosti čustvene inteligence pri naših sredinsko-rdeče-belih predstavnikih ni mogoče zaznati, kajti vodijo jih nestvarni kapitalistično oblastniški ideali, ki so, kot vidimo danes zelo pogubni za državo in sam živeči narod v njej !!!!! želim si, da oblikujejo novi obrazi, predvsem mladi, izobraženi, nekontaminirani s strankami in z velikim srcem....... mislim, da jih slovenija premore za vsaj 100 parlamentov....... če ne, bomo spet izbirali lahko samo med obstoječimi obrazi....... spremenili ne bomo nič, popolnoma nič, le nekaj kozmetičnih popravkov...... želim si nove, prerojene slovenije, brez levih in desnih in sredinskih, želim si , da končno postanemo NAROD..... v 20 letih so dokazali kaj znajo... slovenija danes je rezultat njihovega dela.......... ker pa je seveda podpora strank v velikem upadu(le še 30 % jih podpira), jim seveda ne odgovarja tehnična vlada, kajti ljudje so jih naveličani in če bi se formirala resna skupina , mladih izobraženih srčnih ljudi, bi na volitvah bili priča večinski zmagi definitivno........ tega se obstoječe stranke zavedajo, katji narod jih ima pol kufer in te njihove ideologije (leve in desne), ki nič drugega ne dela , kot razkraja narod.... deli in vladaj je zelo stara zvijača, ki so jo uporabljali že stari rimljani in ki jo še zmeraj uporabljajo naše stranke..... če pač nisi sposoben, skregaš med sabo narod in jih potem vladaš...... bolano do konca........... slovenci, prosim vas..... nalijmo si čistega belo-rdečega vina in si priznajmo, da nas kot eni in drugi le izkoriščajo na voliščih, da se lahko mastijo z našim denarjem in premoženjem........ sem za novo prerojeno slovenijo, ki ne bo delila ljudi in da bomo končno lahko rekli, da smo en narod v pravem pomenu besede...... SREČNO SLOVENIJA lp
Tonček Balonček
23. 01. 2013 00.22
+3
Gomboc-Korenova je popolnoam nov obraz, a ni to dober znak prenove?!
HooplaToopla
23. 01. 2013 02.03
+6
To že, samo to me moti, da je amaterka. Dokler ne pokaže, da zna kaj večjega kot kupiti spričevalo in zaslužiti nekaj drobiža s kreditnim mešetarjenjem, me ne bo prepričala. A je zastonj Urškina žlahta, priženjena Janezova tako rekoč? Še nepismeni otrok bi znal to izkoristiti. Naj se recimo vključi v projekt TEŠ 6. In ukrade 50 milijonov evrov! Po takem uspehu jo bom pa javno pohvalil in se ji opravičil, da sem vanjo kot v "novi obraz" kdaj dvomil.
olyca
23. 01. 2013 14.15
+5
To je SDS, ima članico ki je po kozolcih diplomo iskala, namesto šla v šolo.
HooplaToopla
23. 01. 2013 00.02
+10
""Novi obrazi"" Po mojem bi morali kar iz ta starih sestaviti enega. Cyborga. -- Zunanji predel glave od Pahorja. Da bi imeli čednega 'Šefa'. -- Frizuro od Vizjaka, da bi svet videl, da sledimo modnim trendom. -- Del možganov od J.J.-ja da bi skrbeli za strateško in vojaško načrtovanje. -- Drugi del možganov od Zokija, da bi delali dobre biznise v korist Slovenije. -- Dušo od Viranta, da bi bil stvor pošten. In da bi deloval v korist ljudstva. -- Levi prekat srca od Žerjava, ki bi skrbel za hrabrost. -- Desni prekat od Türka, da bi bilo bitje živahno in dinamično. -- Telo pa od Ljudmile Novak, da bi bilo bitje seksi. In da nam ne bi delalo sramote. -- Vse skupaj računalniško povezano. In na vgrajenih kotalkah, da bi hitreje reševalo državne probleme. Pa da jih vidimo potem Hrvatarje in druge sovražnike Slovenije, če bi še upali imeti kako pripombo.
ljubljanatv
22. 01. 2013 23.09
+7
Ja ja novi obrazi pa smo dobili jankovića pa Viranta pa nekaj jih je še poskušalo. No po slabem letu vemo da je isto sranje v drugi embalażi.
nenone
22. 01. 2013 21.37
+6
Američani so si dali za boj proti koruptivni vladi v ustavo pravico do orožja. Vse kar pa zares mi potrebujemo je pa boljši nadzor nad politiko, da se takšne nepoštenosti ne dogajao kar tako kot da ni nič.
ROMELS
22. 01. 2013 21.15
+8
Zamujajo celo dvajsetletje. Kje so pa takrat bili, ko je LDS ropal slovenijo.
starakadilka
22. 01. 2013 21.19
+5
kaktusar1
22. 01. 2013 21.28
+4
apolon12..prva in to največja kraja se je zgodila pod Demosovo taktirko, ko so začeli razprodajati premoženja podjetij (stanovanja), potem pa s certifikati še same firme....
illy2
22. 01. 2013 21.51
+6
apolon13 Zamujajo celo dvajsetletje ......hm... "oni" so po večini bili takrat stari med 7-10 let.... samo v vednost !!!! drugače pa, lahko rečem le, izredno pohvalno, kajti naš hram je potreben temeljite prevetritve, kakor iz desne strani, tako z leve strani.... želim si novih obrazov,kajti le tako se bom udeležil naslednjih volitev, kdaj pać že bodo.....to pa še sam bog ne ve, kajti kot je videti, se cirkus nadaljuje... ojojoj
starakadilka
22. 01. 2013 21.02
+20
Uvesti neposredno demokracijo in odpoklic , pa bo vse v redu. Edino nadzor nad politiko je prihodnost Slovencev. Politiki so nas uničili gospodarsko s svojim nekritičnim odnosom do privatizacije in denacionalizacije podjetij in naj se zavedajo, da nimajo pravice uničiti države.
tali?ni tom
22. 01. 2013 22.06
+5