Nuklearka se je zaustavila, pristojni obvestili upravo za jedrsko varnost

Nuklearna elektrarna Krško je obvestila Upravo RS za jedrsko varnost, da se je nekaj pred pol deveto zjutraj elektrarna samodejno zaustavila. Pristojni zaenkrat sporočajo le, da so vsi varnostni sistemi pravilno delovali in da je elektrarna v stabilnem zaustavljenem stanju.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Nek

Nuklearna elektrarna Krško (Foto: Reuters)

Danes nekaj pred pol deveto zjutraj se je samodejno zaustavila Nuklearna elektrarna Krško. Pristojni so o tem obvestili Upravo RS za jedrsko varnost. 

Kot sicer pravijo, so vsi varnostni sistemi pravilno delovali, osebje elektrarne pa je ustrezno ukrepalo. Kot je pojasnil direktor uprave Andrej Stritar, razlogi za zaustavitev še niso točno znani, naj pa bi prišlo do napake pri regulaciji nivoja vode v uparjalniku. Preiskava vzrokov zaustavitve še poteka.

Trenutno je elektrarna v stabilnem zaustavljenem stanju. Sporočili so še, da uprava dogodek spremlja in bo javnost sproti obveščala o nadaljnjem dogajanju.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 50
Frigo 17.02.2017 10:08:49
To bi se moralo zapret in pika
Več komentarjev