Slovenija

O odstopu Petroviča in Bulčeve DZ predvidoma v sredo

Ljubljana, 23. 10. 2014 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Premier Cerar je državni zbor obvestil o odstopu Jožefa Petroviča in Violete Bulc. Bulčeva ministrstvo zapušča, ker odhaja v Bruselj za evropsko komisarko, Petrovič pa je odstopil zaradi očitkov glede preteklega dela.

Predsednik vlade Miro Cerar je DZ danes pisno obvestil o odstopu Jožefa Petroviča s funkcije ministra za gospodarstvo ter odstopu Violete Bulc s funkcije ministrice brez resorja, pristojne za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Cerar je pisno odstopno izjavo Bulčeve, ki je bila v sredo imenovana za evropsko komisarko za promet, prejel danes.

Petrovič je zaradi očitkov, ki se nanašajo na njegovo preteklo delo, s funkcije odstopil minuli petek.
Petrovič je zaradi očitkov, ki se nanašajo na njegovo preteklo delo, s funkcije odstopil minuli petek. FOTO: Miro Majcen

Cerar je v pisnem obvestilu glede odstopa Bulčeve državni zbor prosil, da se z odstopom ministrice seznani čim prej.

Enako je Cerar, kot je razvidno iz njegovega dopisa državnemu zboru, prosil za seznanitev z nepreklicnim odstopom ministra za gospodarstvo Petroviča. Ta je zaradi očitkov, ki se nanašajo na njegovo preteklo delo, s funkcije odstopil v petek minuli teden.

Seja predvidoma v sredo

Izredna seja, na kateri se bo DZ seznanil z odstopom Bulčeve in Petroviča, bo predvidoma v sredo. Šteje se, da je ministru prenehala funkcija, ko se DZ z njegovim odstopom seznani.

Po seznanitvi mora predsednik vlade najpozneje v 10 dneh predlagati novega ministra ali DZ obvestiti, da bo funkcijo začasno opravljal sam ali pa jo poveril drugemu ministru.

Cerar je pred nekaj dnevi medijem že pojasnil, da aktivno išče kandidata za nova ministra, a o imenih ni želel govoriti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deathbite
23. 10. 2014 15.15
+2
Gospodarsko ministrstvo -da, ministrstva brez resorja pa ne rabimo.
macek_garfield
23. 10. 2014 15.14
+3
... kako pa kaj ... pravnomocno obsojeni prejemnik podkupnine? ... he he he ...
botjabotja
23. 10. 2014 18.18