Slovenija

O prisluškovanjih po dopustu

Ljubljana, 26. 07. 2007 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V SDS opozarjajo, da afera Sova ne bi smela na dopust, dokler ne razčistijo domnevnega dogovarjanja o incidentih v Piranskem zalivu.

Pavel Gantar zagotavlja, da bi rad čim hitreje pripravili poročilo
Pavel Gantar zagotavlja, da bi rad čim hitreje pripravili poročilo FOTO: POP TV

SDS poziva Pavla Gantarja, predsednika parlamentarne komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, naj skliče sestanek komisije in organizira obisk Sove pred 4. septembrom. Gantar odgovarja, da bo komisija DZ za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb obisk na Sovi glede domnevnega prisluškovanja opravila takoj po zaključku parlamentarnih počitnic, "mogoče že prej".

Ob tem je zavrnil navedbe poslancev koalicijske SDS, da je bilo za 17. julij dogovorjeno, da komisija obišče Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo, vendar pa sta bila samo poslanca SDS Jožef Jerovšek in Miran Petek pripravljena za obisk. "Nismo se definitivno dogovorili, da gremo 17. julija na Sovo. Kot se jaz spomnim, ta datum ni bil sprejet v sklepu, lahko pa to seveda preverimo v magnetogramu," je povedal Gantar.

Sedež Sove, ki je zadnje mesece zelo vroča politična tema
Sedež Sove, ki je zadnje mesece zelo vroča politična tema FOTO: POP TV


Do obiska pred počitnicami po njegovih besedah ni prišlo, ker ni bilo drugih poslancev, da bi lahko šli na Sovo. Prav tako pa je na dopustu tudi del strokovnih služb na komisiji. Po njegovem mnenju tudi ni nobene nuje ni, da bi šli.

Gantar sicer te očitke razume kot neke vrste političnega potenciranja konflikta. V teh razmerah namreč komisija po njegovih besedah ne more korektno opravljati svojega dela. "Tudi nobene potrebe ni, da bi v tem poletnem času nadlegovali Sovo ali koga drugega," je še dejal.

Poslanec SD in nekdanji predsednik vlade Anton Rop je pred mesecem povedal, da naj bi Sova prisluškovala pogovorom med takratnim vodjo opozicije, sedanjim slovenskim premierom Janezom Janšo in predsednikom hrvaške vlade Ivom Sanaderjem leta 2004. Janša in Sanader pa naj bi se po njegovih besedah dogovarjala o incidentih v Piranskem zalivu.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PraviSvobodnjak
27. 07. 2007 11.24
Problem Strojanovih je čisto enostavno rešljiv, samo kaj ko agresivna levica to onemogoča. Naseli naj se jih v eno stanovanje v center mesta, kjer bodo vsem na očeh in je veliko ljudi, tako, da jih ne bodo mogli ustrahovati.
Jethro
27. 07. 2007 10.23
Meni je pa hecno videt, kako jim ni všeč, da hodijo na dopust namesto, da bi rešili afero...pa naj potem naredijo vsi tako in rešijo še problem Strojanovih :D, če so tako pametni...LP
Prvo Bore
27. 07. 2007 10.09
Ja, ja, ja in Črni Panter ne žali panterja iz Karantanske zastave. Ali si Ti , saj veš kdo ?