Slovenija

O vlogi predsedovanja EU

Ljubljana, 17. 12. 2007 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gospodinjstva bodo prejela publikacijo, ki jih bo seznanila s prednostnimi področji predsedovanja Slovenije EU.

Slovenska gospodinjstva bodo ta teden po pošti prejela brezplačno publikacijo Dvanajst koščkov EU sestavljenke, ki naj bi državljane seznanila s prednostnimi področji, ki bodo na dnevnem redu Evropske unije v prihodnjem letu. Publikacija je zasnovana v obliki koledarja, v njej pa je prvi šestmesečni sklop namenjen predstavitvi prednostnih nalog slovenskega predsedovanja EU. Dodan je pregled odnosov med EU in Slovenijo, pojasnjena pa sta tudi vloga in pomen slovenskega predsedovanja.

Publikacija bo slovenskim državljanom približala evropske tematike.
Publikacija bo slovenskim državljanom približala evropske tematike. FOTO: 24ur.com
Publikacija je bila izdana v slovenskem (723.000 izvodov), italijanskem (2500 izvodov) in madžarskem jeziku (5000 izvodov), 102.500 evrov za njeno izdajo pa je prispevala Evropska komisija.

Kot so danes še sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom) in predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, ki sta pripravila publikacijo, so na koledarju posebej označeni prazniki in najpomembnejša srečanja v okviru EU, kot so zasedanja Evropskega sveta v Bruslju in neformalna srečanja ministrov članic EU in komisarjev, ki bodo potekala v Sloveniji. Publikacija vsebuje tudi koristne informacijske in spletne vire, preko katerih lahko državljani poiščejo podrobnejše informacije o tematikah, ki jih zanimajo.

"Čeprav bo velik del slovenskih prizadevanj prihodnje leto namenjen poglobljenemu evropskemu sodelovanju, vidimo predsedovanje tudi kot priložnost za razlago pomena in vloge naše države kot aktivne članice EU ter za predstavitev prednostnih nalog slovenskega predsedovanja," je ob izidu poudaril v.d. direktorja Ukoma Anže Logar.

Vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Mihela Zupančič pa je dejala, da so s publikacijo želeli na zgoščen način orisati izzive, o katerih bodo v letu 2008 v Evropi sprejemali pomembne odločitve. Izrazila je še prepričanje, da bo publikacija, ki bo aktualna skozi celo leto, slovenskim državljanom znala približati evropske tematike, ki nam bodo v Sloveniji v prvi polovici leta še posebej blizu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kriss714@amis.net
17. 12. 2007 22.48
Ej, pa pri nas so nekateri res zreli za psihiatrijo. A zdaj pe mislijo, da bo izropana raja kar po korejsko orgazmirala od sreče nad predsedovanjem evropi? Pa ravnokar so pošiljali okoli zloženke o šengenski meji (..... in tekovinah revolucije?...;-P) Kreteni narcisoidni, pejte malo med ljudi in poglejte, kako živijo!!! Potem pa spackajte zloženko o tem, koliko časa mislite še parazitirat reveže.
fmunih@email.si
17. 12. 2007 20.07
Najboljša izkaznica sposobnosti vladanja Sloveniji bi bila, če bi bila vlada z inšpekcijami sposobna vrniti cene na februar 2007. SIcer je vsako napihovanje brez avtoritete.