Slovenija

'Ob spoznanju, da je zmagal Pahor, se je Slovenija kar stresla'

Ljubljana, 03. 12. 2012 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mnogim tviterašem se ne zdi prav nič presenetljivo, da je v manj kot 12 urah po izvolitvi Pahorja Slovenijo stresel potres. "Ob 5.36 je država spoznala, da je Borči res zmagal, in se je kar stresla," pravi Dare, ki se sprašuje, ali se je Slovenija stresla od veselja ali žalosti.

Slovenijo je danes zgodaj zjutraj stresel potres z magnitudo 3,9. Mnogi so prepričani, da ne gre za naključje, saj je Slovenija sinoči dobila novega predsednika države Boruta Pahorja. Marjan je na Twitterju zapisal: "Tresel se je Gornji Grad s 3,9 po Rihterju, a rodila se je miš – Pahor."

@NLPblog je zapisal: "Je bil to potres ali Danilov krik, ko je končno dojel?"

Letošnje volitve so imele zelo nizko udeležbo, prav tako je zelo zmotil tudi podatek, da je bilo dobrih dva odstotka glasovnic neveljavnih. Na Twitterju so objavljene tudi fotografije nekaj takšnih neveljavnih primerkov in na osnovi le teh je mogoče hudomušno sklepati, da smo imeli tudi v drugem krogu tri kandidate, saj se je kar pogosto na glasovnici pod številko 3 znašel še Gotof je.

Neveljavnih je bilo kar 14.546 glasovnic, kar je dobra dva vseh oddanih glasovnih lističev.
Neveljavnih je bilo kar 14.546 glasovnic, kar je dobra dva vseh oddanih glasovnih lističev. FOTO: Miro Majcen

Izidor pa se sprašuje, zakaj sploh zapravljamo denar za volitve, "če so pa vzporedne čist dost točne in veliko cenejše." Rezultati vzporednih so bili namreč zelo točni, saj so predvideli rezultat 67 proti 33 odstotkov za Pahorja, kar se je tudi dejansko zgodilo.

Matija pa je na Twitterju zapisal, da so ga volitve zelo spomnile na ameriški film Umri pokončno. "Volitve so še zadnje dejanje vrnitve odpisanega. Slovenski Umri pokončno. Režija in glavna vloga Borut Pahor." Jaša pa je zapisal: "Malo spominja na Oskarje. Predzadnji ima govor nagrajenca za glavno vlogo, zadnja in glavna beseda pa režiserju."

Dobili smo najmlajšega predsednika države, nekateri pa so mnenja, da tudi najlepšega.
Dobili smo najmlajšega predsednika države, nekateri pa so mnenja, da tudi najlepšega. FOTO: Aljoša Kravanja

Aljoša je na Twitterju zapisal: "Zagotovo nimamo najboljšega predsednika, prav tako tudi ne najslabšega. Ma, sigurno imamo pa najlepšega." Jernej je z rezultatom očitno zadovoljen, saj je na Twitterju zapisal: "Končno zopet ljudski predsednik!"

M@re pa se je spomnil na Pahorjev padec s konja in je na Twitterju zapisal: "Danes je Borut Pahor še enkrat padel s konja. Okreval bo 5 let, Janez pa bo odjahal v svojo Koromandijo."

Pahor se je v svojem zelo poetičnem in zanesenjaškem govoru omenil tudi zvezde, pa katerih je segel. Žan se sprašuje, od kdaj so slovenski politiki strokovnjaki o nebu? "Janša o rumenem soncu na modrem nebu, Pahor o zvezdah na nebu."

Miloš pa je v svojem tvitu zapisal: "Končno so volitve mimo in se lahko spet fokusiramo na resnične probleme v tej deželi."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Che@Guevara
04. 12. 2012 13.56
+0
Novi predsednik RS Slovenije je samo del problema, zaradi katerega protestirajo množice! Torej sedaj imamo dva problema! Bravo Slovenceljni! Ne samo, da drvimo v prepad, drvimo v katastrofo!
HujUsrajini
04. 12. 2012 13.01
+7
Skratka, jaz mislim, da se je kar od veselja !!
HujUsrajini
04. 12. 2012 12.57
+5
Kaj pa, če se je zemlja stresla zaradi slabe volje v buknerju pod Murglami...?
zombie 1
03. 12. 2012 11.32
+23
Dovolj je. Dovolj je tega cviljenja in stokanja. A bomo res dopustili, da počnejo stvari mimo volje ljudstva. NAS JE 99,99% pa se pustimo, da z nami počnejo, kar se jim zljubi. Sem proti razpršenim in neučinkovitim protestom. Ko se bomo zbrali, bomo imeli točno zastavljene cilje in program. Jaz se tega ne grem več, zato predlagam: Zberimo 30.000 podpisov za razpis NEFORMALNEGA LJUDSKEGA referenduma, kjer bomo zahtevali: (naj opozorim, da besedilo še ni formalno sestavljeno. Gre za osnutek iz katerega je razvidno bistvo zahtevanega) - LJUDSTVO MORA IMETI NEPOSREDEN NADZOR NAD DELOM DRŽAVNEGA ZBORA (sprememba ustave). Ljudstvo nismo nesposobne ovce, ki se nimamo kaj mešati v delo državega zbora, ampak ga moramo nadzorovati, ker so poslanci tam zato, da sledijo volji naroda, ne pa da (pod vplivom lobijev) sklepajo posle, ki jih bomo državljani drago odplačevali in da uničujejo našo državo. Predlagam 50 člansko komisijo, ki mora imeti popoln nadzor nad delom državnega zbora in lahko prepreči vsak poskus zlorabe nad ljudstvom. Sestavljena bo iz navadnih državljanov, ki so družbeno že uveljavljeni in so s svojim delom dokazali, da so vredni zaupanja, pa naj bo to rudar, znanstvenik ali ekonomist IN NISO PRIPADNIKI NOBENE POLITIČNE OPCIJE. Strokovnjaki iz poznavanja ustave, zakonodaje ipd. nam bodo dolžni na enostaven in pregleden način podajati razlage, cilje in smotre ter posledice predvidenih ustavnih ali zakonodajnih sprememb. - RAZPUSTITEV DRŽAVNEGA ZBORA IN RAZPIS PREDČASNIH VOLITEV (nastopilo bo več manjših strank, ki jim lahko tokrat bolje prisluhnemo in jim damo novo priložnost). Ta državni zbor, vsaj v mojih očeh, nima nobene kredibilnosti več. - SPREMEMBO ZAKONODAJE IN USTAVE, ki bo omogočala takojšen in temeljit pregled finančnega stanja države, ter učinkovit kazenski pregon vseh, ki so se okoristili na račun javnih financ od l. 1991 naprej. Sklepe morajo upoštevati takoj, če ne bomo stopnjevali državljansko nepokorščino do te mere, da bodo morali popustiti. Ne pričakujte rešitve od nikoder - SAMO SAMI SI LAHKO POMAGAMO. Namesto, da tožite po forumih, sejte misel, osveščajte ljudi, kajti MI SMO TISTI KI IMAMO MOČ, Ne pozabite tega, ne prepuščajte se malodušju, naredite nekaj, dokler je to sploh še možno
charmd
03. 12. 2012 12.09
+2
Vse lepo in prav, kar si napisal, ampak ti je treba nekaj povedati... Namreč tistih 50, ki jih omenjaš v prvi točki: trenutno jih imamo 90, ki naj bi počeli TOŠNO TO, kar si opisal v svoji točki, tko, da temu se reče iz dežja pod kap.... Misliš, da si ne bi teh 50, ki jih omenjaš v zelo kratkem času pri koritu začelo rihtat stvari tko kot uni zdej?? Mogoče ta prvi še ne, pol pa kmal... Kar spomni se ideje komunizma: narod bo vodu državo sam... kam je to priperjalo?? Včasih je blo plemstvo, pol jih je pa t.i. delavski razred dol vrgu in sam začel vodit državo, pa kam je to pripeljalo? Danes so takratno plemstvo ljudje, ki so bili že v komunizmu na vrhu.... Tko, da bo treba predlog še fajn dodelat, če ne bo SISTEM ostal isti in bomo čez par let tam, kjer smo zdaj....
mufic
03. 12. 2012 11.31
+12
Najbolj močan potres v Sloveniji bo danes v Mariboru.tam se bodo tla zatresla marsikomu.
kavagre
03. 12. 2012 11.29
+4
UPAM DA JE STRESLO DENARNICE TAJKUNOV.... PAHOR PA BO MORAL ITI IZ BESED NA DEJANJA. OD BESED SE NE DA ŽIVETI.
rolica
03. 12. 2012 11.32
+3
Angela Franko
03. 12. 2012 11.43
+0
Dobro da je streslo moralo bi celo Slovenijo ,da se že enkrat zbudi,žalostno pa je to ,da jih nič ne gane ,nič ni naredil ,razen z bhrvaško to je vse.Res mora biti potres ,da se zbudimo in to vse skupaj naženemo celotno vlado parlament lažnivce in kradljivce in nove ljudi nastavimo imamo jih so pametni samo zraven jih ne spustijo.Kaj Lahovnik še bkar bluzi ko bi moral nekaj narediti je odšel Slovenijo je pomagal razstaviti na prafaktorje.
Jimi1
03. 12. 2012 11.09
+15
Kot, da bi se Slovenija v smrtnih krčih tresla... Pravi potres kot kaže šele prihaja...sledil mu bo pa cunami biblijskih razsežnosti.
KRNKJ
03. 12. 2012 11.08
+21
Nisem si mislil, da bom kdaj to izrekel: Sram me je, da sem Slovenec !!!! Podpiram demonstracije, in da se do zadnjega spuca to gnjilad iz politične scene in gospodarstva. Ljudje, pritisniti je potrebno tipko RESET, zdaj ali nikoli več !!!!
blondinka70
03. 12. 2012 10.59
+13
Smo država norcev.Norci izvolijo norce in tej postavijo nora pravila in vse skupaj gre v k.......vsi pametni in razsodni slovenci pa čimprej spakirat kufre in stran od tu, ker če si dolgo med norci postaneš nor tudi sam.ta država je no future
blondinka70
03. 12. 2012 11.00
+2
no sej če bi bil izvoljen tuk nebi bilo velike razlike, saj spada v isto kategorijo
I G N O R A N T
03. 12. 2012 10.56
+6
Ja danes bo vroce
kameltrajbar
03. 12. 2012 10.55
+14
..bil je slab predsednik vlade...nevem,zakaj bi bil sedaj kj bolši.....:)))....
mufic
03. 12. 2012 11.33
-1
Saj nebo,sam ovce je prepričal da bodo še naprej kimale.
HujUsrajini
04. 12. 2012 12.58
Za to, ker mu ta funkcija dosti bolj leži.
nik500
03. 12. 2012 10.49
+28
Zemlja se je stresla od žalosti, ker imamo takega predsednika države, ki nemore preživeti z 3.000 eur na mesec.
emona123
03. 12. 2012 20.59
HujUsrajini
04. 12. 2012 13.01
+0
Od veselja, ker imamo takega predsednika, ki se bo preživjal samo s 3000eur na mesec za razliko od drugega, ki mu to ne bi bilo dovolj in bi se znašel bolje v skubljenju davkoplačevalskega denarja!
Elias47
03. 12. 2012 10.48
+7
Po mojem je tale potres sporočilo narave Slovencem, ker so Slovenci včeraj izvolili enega največjih veleizdajalcev Slovenkega naroda, takoj za JJ Majerjem, Borata Pahorja za predsednika države: "Slovenci; GOTOFI STE!!!" Priporočam ogled videa na Y-T: Protest v Ljubljani, Fantje s kapucami in članek na googlu: "mikstone blog: Danes in nikoli več!" Moje sožalje Slovenci; "Narod si je sodbo napisa sam", ker je volili veleizdajalce, ki delajo za NWO, na oblast!!!
emona123
03. 12. 2012 10.42
+4
nemores verjeti da se zemlja stresla , zakaj?