Slovenija

Vse pripravljeno za obisk Putina. Brez zastojev ne bo šlo, policija obljublja, da bodo zapore sproti umikali

Kranjska Gora, 28. 07. 2016 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
N.Š.K./M.M.
Komentarji
812

Sobotni obisk ruskega predsednika v Sloveniji bodo zaznamovali zastoji na cestah. Policisti sicer zagotavljajo, da bodo zapore trajale le toliko, kot je nujno potrebno. Kot pravijo, bo gorenjska avtocesta popoldne zaprta v obe smeri, popolne zapore bodo tudi na regionalnih cestah, predor Karavanke pa naj bi zaprli okoli 11. ure.

Več videovsebin
  • Sušanj: Predvidena je najvišja stopnja varovanja, brez popolnih zapor ne bo šlo
    02:22
    Sušanj: Predvidena je najvišja stopnja varovanja, brez popolnih zapor ne bo šlo
  • Smolej: Zapore bodo trajale le toliko, kot je nujno potrebno
    02:19
    Smolej: Zapore bodo trajale le toliko, kot je nujno potrebno
  • Iz SVETA: Vse pripravljeno za Putinov prihod
    02:40
    Iz SVETA: Vse pripravljeno za Putinov prihod
  • Iz 24UR: Priprave na Putinov prihod
    04:07
    Iz 24UR: Priprave na Putinov prihod
  • Iz 24UR: Kakšno je ozadje obiska?
    01:42
    Iz 24UR: Kakšno je ozadje obiska?
  • Iz 24UR: Začetek počitnic za vlado
    02:18
    Iz 24UR: Začetek počitnic za vlado

Policija, Dars in Amzs so danes predstavili nekaj varnostnih ukrepov in predvsem omejitev prometa ob obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina to soboto v Sloveniji. Seveda gre za obisk, ki zahteva najvišjo stopnjo varovanja, zato veliko ukrepov policija ni mogla razkriti.

V začetku popoldneva in pozno popoldne oz. v večernih urah bo oviran dostop do letališča

Posebej v začetku popoldneva in pozno popoldne ali v večernih urah bo močno oviran oz. zaprt dostop do letališča. Potnikom in obiskovalcem letališča zato svetujejo, da se na letališče ta dan odpravijo prej kot običajno. Ob prihodu in odhodu letala varovane osebe bo prihajalo do krajših omejitev obratovanja letališča, zaradi česar so možne krajše zamude. Daljše zamude, odpovedi letov ali druge posebnosti v letalskem prometu zaradi omenjenega obiska niso pričakovane.

Glede morebitnih zapor so policisti potrdili le, da bodo zapore umikali, ko ne bodo več potrebne, jasno pa je, da bo v prvem delu popoldneva (ko bo Putin potoval z Brnika na Vršič) v obe smeri zaprta gorenjska avtocesta (med Brnikom in izvozom Hrušica proti Kranjski Gori), v drugem delu popoldneva pa bo Putin odhajal v Ljubljano in nato še na Brdo pri Kranju, zato se zapora seli nižje proti Ljubljani.

Znano je tudi, da naj bi predvidoma ob 11. uri zaprli predor Karavanke na slovenski strani, avstrijski Asfinag pa naj bi predor zaprl že nekoliko prej.

Sušanj: V času Putinovega obiska je predvidena najvišja stopnja varovanja

Kot je pojasnil Robert Sušanj, vodja koordinacijske delovne skupine za izvedbo varovanja, se je policija na Putinov obisk pripravljala vse od prve potrditve obiska. Policija je izvedla vse ukrepe, da bo obisk potekal varno in nemoteno, je dejal Sušanj in dodal, da so vsi ukrepi strokovno izjemno natančno pretehtani in da jih bodo izvajali prostorsko in časovno omejeno - le za nujno potreben čas, o njih pa natančneje ne more govoriti. Posebej je opozoril, da bo na trasah potovanja in lokacijah dogodkov veljal ukrep omejitve gibanja. Dostop na lokacije dogodkov bo mogoč le z vabilom, akreditacijo in po opravljenem varnostnem pregledu. 

"Ko smo bili seznanjeni z obiskom Putina, smo bili postavljeni pred velik organizacijski izziv, kadrovsko pomoč pa so delile prav vse policijske uprave v Sloveniji," je dejal Sušanj. Omejena bo tudi uporaba zračnega prostora, zato se pozanimajte, za kakšne omejitve gre pri kontroli zračnega prometa. Omejitve bodo pa tudi za tovorna vozila, težja od 3,5 tone.

Zaradi prihoda Vladimirja Putina bodo med 7. in 23. uro omejili zračni promet nad Gorenjsko. V označenem koridorju tako ne bo dovoljeno leteti do višine 2400 metrov. Izjema so redni komercialni poleti ter nujni poleti vojske in policije. Nad to višino bo zračni prostor odprt.
Zaradi prihoda Vladimirja Putina bodo med 7. in 23. uro omejili zračni promet nad Gorenjsko. V označenem koridorju tako ne bo dovoljeno leteti do višine 2400 metrov. Izjema so redni komercialni poleti ter nujni poleti vojske in policije. Nad to višino bo zračni prostor odprt. FOTO: Google Maps

Sušanj je še zatrdil, da so pri izvajanju ukrepov upoštevali tudi vpliv na življenje ljudi, ki jih bodo ukrepi neposredno prizadeli, zato so tudi dovolj zgodaj začeli opozarjati javnost. Razmišljali so tudi o tem, ali bo morda zaradi gneče podaljšan reakcijski čas interventnih vozil, zato so z dodatnim rešilcem in zdravnikom okrepili Kranjsko Goro, medtem ko bo na Brniku na voljo tudi dodatna medicinska posadka s helikopterjem.

Smolej: Zapore bodo trajale le toliko, kot je nujno potrebno

Boštjan Smolej, višji policijski inšpektor iz Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi, je dejal, da bodo zapore trajale le toliko časa, kot bo nujno potrebno. Ko potreb ne bo več, jih bodo odstranili. Na območju Gorenjske in Ljubljane pričakujemo občasno moten, na posameznih lokacijah pa popolnoma onemogočen promet, je dejal Smolej, zato vsem svetuje, da se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali pozno popoldan. Prav tako svetuje, da ves čas spremljate obvestila prometnega centra. Kot pravi, bo policija naredila vse, da bo promet oviran v najmanjši možni meri.

Slovenskim strokovnjakom se bodo pridružili tudi tuji kolegi, s skupnimi močmi pa bodo spremljali dotok prometa iz tujine, da bi bilo zastojev in morebitnih zapletov čim manj.

Vladimir Putin naj bi v Slovenijo priletel okoli 13. ure, nato odpotoval k Ruski kapelici na Vršiču, potem sledi pot in obisk ljubljanskih Žal, v večernih urah pa še večerja in srečanje s predsednikom Pahorjem na Brdu pri Kranju. Slovenijo naj bi zapustil okoli 21. ure.
Vladimir Putin naj bi v Slovenijo priletel okoli 13. ure, nato odpotoval k Ruski kapelici na Vršiču, potem sledi pot in obisk ljubljanskih Žal, v večernih urah pa še večerja in srečanje s predsednikom Pahorjem na Brdu pri Kranju. Slovenijo naj bi zapustil okoli 21. ure. FOTO: AP

Na dodatna novinarska vprašanja o trajanju zapor je Sušanj dejal, da lahko vozniki v prvi polovici popoldneva pričakujemo popolno zaporo gorenjske avtoceste med izvozoma Brnik in izvozom Hrušica ter nato naprej zaporo regionalne ceste proti Kransjki Gori, v drugi polovici popoldneva pa se ta zapora seli nižje proti Ljubljani. Cesta bo v obeh primerih zaprta v obe smeri. Na lokalnih in regionalnih cestah bodo zapore umikali takoj, ko ne bo več potrebe po njih, in čim hitreje sprostili promet.

Sušanj je še dejal, da do zapor lahko pride tudi z zamikom, če bi se na primer prihod gosta zavlekel, ali pa bi prišlo do nepredvidenih sprememb. Je pa Sušanj znova poudaril, da bo policija naredila vse, da bo zapore čim krajše.

Dars bo na mejnih prehodih delil letake

Ulrich Zorin, vodja Službe za upravljanje prometa in prometne varnosti na Darsu, je dejal, da gre za prometno zelo obremenilen dan. Izredno povečane obremenitve pričakujejo na primorski avtocesti, kakor tudi na razcepu ljubljanskega avtocestnega obroča (Kozarje/stičišče južne in zahodne obvoznice ter primorske avtoceste, Malence/stičišče vzhodne in južne obvoznice in dolenjske avtoceste). Dars bo na teh odsekih okrepil ekipe in poskrbel za zadostne količine plastenk z vodo, ki jih bodo delili v primeru daljših zastojev.

O načrtovanih zaporah cest so poleg avtocestnih upravljavcev obveščali tudi posamezne nacionalne avtomobilistične klube in druge zainteresirane javnosti. Obvestili so tudi tuja veleposlaništva in avtoprevozniška združenja. 

Zastojem se bo v soboto težko ogniti. Najbolje je, da se na pot odpravite dovolj zgodaj zjutraj ali pozno zvečer.
Zastojem se bo v soboto težko ogniti. Najbolje je, da se na pot odpravite dovolj zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. FOTO: Thinkstock

Na mejnih prehodih bo Dars uporabnikom delil tudi informativni letak z zemljevidom, iz katerega so razvidne zapore cest in možne preusmeritve prometa.  

Zorin opozarja, da so okrepili tudi ekipe v njihovih nadzornih centrih, gostili pa bodo tudi avstrijske kolege iz Asfinaga. Vse informacije o prometu dobite tudi na strani promet.si, kjer so objavljene aktualne razmere na cesti in prek medijev.

Nada Pavšin, vodja področja za mednarodno sodelovanje pri Avto-moto zvezi Slovenije, je dejala, da so o zaporah zaradi Putinovega obiska obvestili večino evropskih avtoklubov, ki so poskrbela za obveščanja svojih članov. V soboto bo AMZS z okrepljeno ekipo za izvajanje storitve pomoči na cesti poskrbela, da bodo vozila v primeru morebitnih okvar ali nesreč čim prej odstranjena, da bo lahko promet čim bolj nemoteno potekal. Nekatera vlečna vozila bodo v pripravljenosti že na sami trasi oziroma na relaciji zapor, in sicer od 5. do 22. ure, druga pa bodo posredovala na vpoklic AMZS klicnega centra, v katerem bo prav tako okrepljena ekipa operaterjev, ki na telefonski številki 1987 sprejema klice za pomoč na cesti.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, da v soboto, zaradi predvidenih dolgotrajnih cestnih zapor po Gorenjski in po severnem ljubljanskem območju ter zaradi pričetka nemških in italijanskih počitnic, pot skrbno načrtujejo. Priporočajo, da se na pot odpravite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer.
Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, da v soboto, zaradi predvidenih dolgotrajnih cestnih zapor po Gorenjski in po severnem ljubljanskem območju ter zaradi pričetka nemških in italijanskih počitnic, pot skrbno načrtujejo. Priporočajo, da se na pot odpravite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. FOTO: Dars

Občina: dostava po 12. uri ne bo možna, tudi zaposleni naj pridejo na delo pred tem

So pa posebno opozorilo in navodila izdali tudi v občini Kranjska Gora, saj se bodo posebne varnostne razmere odražale tudi na poteku prometa v Zgornjesavski dolini. Kot so zapisali, bo zapora Vršiške in Ruske ceste, ki vodi preko prelaza Vršič, veljala že od petka 29. julija 2016, in sicer od 20. ure dalje.
Vse trgovine in podjetja, ki jim dnevno dostavljajo živila in ostale potrebščine, na občini prosijo, da poskrbijo za pravočasno dostavo. Prav tako bo nemoten prihod zaposlenih na delo na relaciji Jesenice - Kranjska Gora možen le do 12. ure, še opozarjajo. "Vse hotelirje in gostince ter sobodajalce, kakor tudi domačine prosimo, da o posebnem režimu obvestijo tudi svoje goste, znance in sorodnike. Seznanite jih s prisotnostjo policije in jih prosite, da upoštevajo njihove zapore oziroma oznake," navajajo.

Zagotovljena je tudi požarna varnost, saj bodo dežurni gasilci Gasilskega društva Kranjska Gora in tudi Gasilsko reševalna služba Jesenice.

Nujna medicinska pomoč bo zagotovljena, navajajo na občini, saj je v soboto v Zdravstveni postaji Kranjska Gora prisotna ekipa od 10. do 16. ure, in sicer zdravnik, medicinska sestra ter reševalno vozilo. Zagotovljen je tudi morebitni transport naprej. "Vse dializne oz. druge bolnike, ki se morajo v soboto odpraviti na pregled oziroma po pomoč, pa naprošamo, da se organizirajo upoštevajoč predvidene zapore ceste," navajajo v obvestilu.

Vpliv tudi v sosednjih državah

Obisk ruskega predsednika na sobotni slovesnosti ob Ruski kapelici na Vršiču bodo občutili tudi zunaj naše države. Ker skozi predor Karavanke in po gorenjski avtocesti teče pomembna turistična tranzitna pot s severa in vzhoda Evrope na jug, sobota pa je že v osnovi prometno bolj obremenjena v času poletnih počitnic (še posebej na vrhuncu turistične sezone), bodo nad daljšimi zaporami tega dela slovenskega avtocestnega omrežja bentili predvsem tujci. Ti so s strani svojih avtoklubov že dobili napotke, kako se na soboto izogniti predoru Karavanke in Gorenjski ter obvoziti ta del preko Italije oziroma preko Gradca in Maribora.

Hrvati svarijo pred zastoji

Hrvati zaradi zapor v Sloveniji največje težave pričakujejo na avtocesti A4 Zagreb-Goričani, na zagrebški obvoznici in avtocesti A7/ Rupa – Reka. V obvestilu javnosti so zapisali, da voznikom, ki se odpravljajo na sever Evrope, odsvetujejo vožnjo preko mejnega prehoda Bregana proti Ljubljani oziroma območju v okolici Ljubljane. HAK vse, ki potujejo na sever, preusmerja proti Madžarski, in sicer čez mejni prehod Goričane in naprej v Avstrijo.

V Avstriji v soboto poseben prometni režim

Avstrijski Asfinag je prva opozorila zaradi zapor na Gorenjskem izdal že v začetku tedna, v primeru daljših zapor pa imajo pripravljene tudi preusmeritve, in sicer prek Italije oziroma prek Gradca in Maribora. Avtocesta proti predoru Karavanke na avstrijsko-slovenski meji bo pri razcepu Beljak za ves promet zaprta od 9. ure dalje. Tako želijo zagotoviti, da ob 11. uri, ko je predvidena zapora predora, pred predorom ne bo nobenega voznika.

Predvideni obvozi zaradi zapor na Gorenjskem
Predvideni obvozi zaradi zapor na Gorenjskem FOTO: Asfinag

Na mejnem prehodu blizu Salzburga na meji med Nemčijo in Avstrijo že od srede s premičnimi opozorilnimi tablami opozarjajo na sobotno zaporo karavanškega predora ter predlagajo obvoz preko Podkloštra na avstrijsko-italijanski meji, Vidma in Trsta ali pirinske avtoceste (A9) ter mejnega prehoda Šentilj.

Vzdolž turske avtoceste (A1) bodo na zaprtje predora ter možna obvoza opozarjali tudi z opozorilnimi označbami nad voziščem. Na cestninski postaji St. Michael na Solnograškem bo delovalo več cestninskih stez kot običajno, sodelavci Asfinaga pa bodo voznikom delili letake z informacijami o zaporah in obvozih v več jezikih.

Na območju razcepa Beljak bodo sodelavci Asfinaga pripravljeni deliti vodo tistim, ki bodo obtičali v prometnih zastojih. Tam in tudi na območju Tur bodo v pripravljenosti tudi avtovleke, ki bodo lahko hitro posredovale v primeru prometne nesreče ali okvare vozila.

SŽ bo zaradi napovedane gneče in spremenjenega prometnega režima ob koncu tedna podaljšale nekatere vlake

Zadnji julijski konec tedna je že običajno med najbolj prometno obremenjenimi konci tedna v letu. Začenjajo se počitnice v nekaterih nemških deželah, množice turistov se odpravljajo na morje, dodatna gneča pa bo tudi zaradi spremenjenega prometnega režima ob obisku Putina. Na Slovenskih železnicah so zato podaljšali določene vlake med Ljubljano in Jesenicami ter Novo Gorico. Med drugimi bosta daljša vozila vlak št. 4290, ki ob 6.55 odpelje iz Ljubljane na Jesenice, ter vlak št. 4291, ki ob 20.22 z Jesenic odpelje proti Ljubljani.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (812)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KardinaIFrancRodeVKristusu2
29. 07. 2016 16.12
+0
Putin heroj, naš slovanski brat!.... Zasluži si absolutno varnost, on je edini, ki nas brani pred popolnim suženjstvom in hlapčevanjem ZDA.... Ruske zastave smo pravi slovani že izobesili in s ponosom pričakujemo obisk največjega državnika v zgodovini človeštva!.....
brabusednet
29. 07. 2016 08.44
+1
Toliko priprav in zapor,zaradi enega komunistično kapitalističnega palčka,ki vneto zbira miljarde za svoj žep,narod pa je siromašen in lačen.
korintos23
29. 07. 2016 09.10
+2
nenajdem
29. 07. 2016 08.40
-1
meni se zdi,da malo reda,tudi kar se tiče avtocest,ne škodi
graf
29. 07. 2016 08.29
+4
Vse lepo in prav , samo če bi Pahor šel na obisk k Putinu ...bi verjetno tut zaprli pol Rusije za promet kajne ? In kdo bi sploh vedel za to proslavo če ne bi bilo obiska Putina ki ga bodo nekateri izkoristili zgolj za samopromocijo in sončenje pred kamerami ...
komarec
28. 07. 2016 21.57
+31
Putin, dobrodošel.
Neopredeljeni
28. 07. 2016 21.51
+27
Treba je ukiniti sankcije proti Rusiji.
komarec
28. 07. 2016 21.54
+9
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.56
-21
Putin hodi prosjačit v slovenijo na račun slovenskih davkoplačevalcev.Siromak.
piljan
29. 07. 2016 08.02
+2
Kam pa naj,k tebi na kosovo polje ,kjer še ti ne moreš preživeti?
resslovenka
29. 07. 2016 08.18
+5
No, ne morem se strinjati s tem, da bi g. Putin koga kaj "fehtal". Mu ni treba. Dajmo se zbudit prosim.
komarec
28. 07. 2016 21.51
+28
Putin si prav gotovo zasluži tako pozornost, saj je najpomembnejši državnik na svetu.
BlokiranZaradi24urFašizma
28. 07. 2016 21.46
+16
Putin je odličen strateg. Čas in kraj obiska v SLO je on določil! Rusi dobro vedo da bo v tem času, na teh lokacijah Putinov obisk povzročil prometni kolaps, saj gre za najprometnejšo špico tega dela Evrope v vsem letu. Na ta način je njegov obisk nujno opazen in medijsko maksimalno pokrit. Evropa poklekni, prišel je Car Rusije! Sedaj bodo dali Rusi ven še obvestilo za javnost kako so se z našimi zmenili za pospeševanje že tako dobrega gospodarskega sodelovanja ,....... pa bo Cerar ob prihodnjem obisku Bruslja rahlo zardeval ..... Vmes bdo pokazali rusko bojno ladjo zasidrano v Kopru, ki je v sklopu NATOa ......Edina sreča ki jo imajo naši je da sta si Putin In Trump dobra ...... Jaz sem sicer ZA to da se Putina sprejme z maksimalnimi možnimi častmi, vendar se potem takoj začnimo pripravljat na sprejem Melanije kjer ji bodo morali marsikateri ki so po njej pljuvali, poljubljat ......
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.54
-17
In vabijo tega ruskega siromašnega reveža kateri si ne more privoščiti niti letala.Mu bo pahor podaril katerega tako kot Gadafiju konje?
BlokiranZaradi24urFašizma
28. 07. 2016 21.56
+9
resslovenka
29. 07. 2016 08.23
+3
Napovedovalec...kr neki Si protitirusko usmerjen? Tvoja izbira. Ampak jaz tega obiska ne bi podcenjevala na tvojem mestu. Razen, če ne vidiš dlje kot čez planke.
šmajser1
28. 07. 2016 21.41
-8
Sami stroski! Naj bi ostal doma ali pa sel kam drugam!
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.44
-10
white power
28. 07. 2016 21.30
-17
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.26
-11
Hehehehe kokodakar Piljan se moram nasmejati.A sedaj že jaz ponavljam za tabo?A ti nisem takrat dal sem gor tvojega rojstnega lista z podatki tudi od tvoje matere ter domnevnega očeta?Vsi izvirate iz romske družine začasno nastanjeni v zbirnem centru zaradi zavrnitve azila avstrijskih oblasti,ker ste se pomešali z sirskimi migranti in so vas vrnili v slovenijo od koder čakate transport nazaj v kosovsko mitrovico.
piljan
29. 07. 2016 16.26
+1
Ja kosovar,lepo si se takrat predstavil,kot sekstaš,pa še uvoženi po vrhu,pa potem podtikaš.Tudi tvoje znanje kokodakanja si lepo pokazal.
Maffia
28. 07. 2016 21.25
+16
Hvala gospod Putin da ste! Najbolji trenutni vodja na svetu!
deltex
28. 07. 2016 21.09
+7
Upam, da ima Putin vinjeto, ker drugače ga naj oglobijo. Drugače pa je to nekaj povsem običajnega. Tudi ko je bil papaž pri nas, pa Clinton, sploh pa Bush in Putin skupaj, je bilo podobno. Enako je po vsem svetu.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.18
-6
Ti sluzavci se vozijo tukaj kar brez vinjet saj država zaračuna slovenskim davkoplačevalcem.Levičarji pač visijo na podporah in jim ne trgajo stran.Vzami za primer kosovskega Piljana.
staridida
28. 07. 2016 20.45
-14
Slovani so c-igani-tu ni debate....
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.47
+14
Ti pa si iz potomcev *argentincev*? Pa zgodovino se nauči, da boš vedel od kod prihajajo tisti c- igani.
staridida
28. 07. 2016 20.50
-7
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 20.53
-10
Ja saj to nam je že dolgo jasno.Vprašaj ga za recept Ježevega golaža kako ga kuha za brazilce na dolenjskem?
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.57
+3
Jaz nisem Dolenjc ampak je to tvoj koruptivni idol, če namreč kot pravijo Grosuplje že spada na Dolenjsko. Torej njega vprašaj za recepte.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.03
-5
Ja saj sem vprašal tudi Piljana kot praviš ampak noče izdati kaj vse daja noter.
piljan
28. 07. 2016 21.03
+4
Napovedovalca je dohtar ivan osebno uvozil iz kosovega polja,pri tem pa spregledal njegove kurje možgane.Kaj se daje v ježev golaš pa veš,saj si njegov ljubitelj.Ej,katere vse kosovarje napovedovalce mora nositi slovenska zemlja.Še ježe nam bo iztrebil.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.11
-8
Kokodakar Piljan koliko krat še bom ti dopovedoval,da sem jaz ponosen migrant iz Sirije?Vidim,da ti na psihiatričnem oddelku niso prav nič pomagali to pa zato,ker nimaš zavarovanja.
piljan
28. 07. 2016 21.16
+2
Nisi,si ne ponosen lenuh iz kosovega polja.Tako pač je,ti pa lahko pišeš kar hočeš,mogoče ti še kdo verjame.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.19
-4
Kako to misliš?Jaz ne živim od podpore in sociale kot ti.
piljan
28. 07. 2016 21.22
+4
Živiš,živiš,pa še meni od plače trgajo zate.Kaj obiščeš svoje na kosovem polju,ali se jih sramuješ ,od kar si kao slovenac?
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.29
-6
Hehehehe kokodakar Piljan se moram nasmejati.A sedaj že jaz ponavljam za tabo?A ti nisem takrat dal sem gor tvojega rojstnega lista z podatki tudi od tvoje matere ter domnevnega očeta?Vsi izvirate iz romske družine začasno nastanjeni v zbirnem centru zaradi zavrnitve azila avstrijskih oblasti,ker ste se pomešali z sirskimi migranti in so vas vrnili v slovenijo od koder čakate transport nazaj v kosovsko mitrovico..
piljan
29. 07. 2016 16.27
+1
Ti se samo smej,kot kosovatju ti samo to še ostane...in tvoj ježev golaš.
Rains
28. 07. 2016 20.43
-31
Naj ga čim prej odslovijo tega pajaca.
komarec
28. 07. 2016 20.58
+12
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.47
-10
Odslovljen bo na hiter način brez obotavljanja drugače bo frčal iz slovenije kot raketa.
spermi?
28. 07. 2016 20.37
-26
Jutri naj tam strela treska neusmiljeno.
Bolfenk2
28. 07. 2016 21.06
+9
V soboto bo na Vršiču sonce. Prihaja predsednik največje države na svetu in bo s svojo tehnologijo poskrbel tudi za vreme. Še tvoj firer v Lepeni bo s svojimi ovcami imel vsaj en dan sonce na modrem nebu.
mariomandzukic
28. 07. 2016 20.35
-2
a ni prenosa maribor????svaka cast marjanu pusniku,hajduk na pragu play ofa,spektakularna zmaga hajduka proti oleksandriji z 3-0,ze 5 zmaga v nizu.se enkrat svaka cast hajduku in pusniku
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.40
+4
Si videl kaj SLOVENCI delamo. Samo vas lenuhe moramo v red spraviti.
mariomandzukic
28. 07. 2016 20.54
-2
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 20.54
-3
Od kdaj se pa ti imaš za slovenca?A je kosovo za tebe slovenija?
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.58
+5
Iz Kosova izvira tvoj koruptivni idol in to ne pomeni, da smo vsi od tam. Eni smo pač častni, čisti in pošteni Slovenci ne kot ti in tvoji sektaši.
piljan
28. 07. 2016 20.59
+4
Hehehehehe napovedovalec,zame ne,zate ,s tvojo kurjo pametjo pa očitno je.Veš,lahko imaš nešteto potrdil,da si slovenski državljan,to je pa tudi vse.Še vedno si samo kosovar.Kokodakaj malo.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.06
-6
Čuj kokodakar Piljan kolikokrat sem ti že povedal,da se ne spodobi tistega kar sem ti jaz dopovedl preusmerjati na druge kot sedaj hočeš na mene.Jaz sem ponosen migrant iz Sirije vprašaj vse ženske v svoji familiji pa ti bodo pojasnile.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.07
-7
Srebrnidrek...slovenec?Ahhaaaaahhaahaaaa si me nasmejal do solz z tvojim humorjem.
piljan
28. 07. 2016 21.13
+4
Kosovar napovedovalec,a znaš še kaj s temi tvojimi kurjimi možgani,kot ponavljati za mano?Ti škoduje ježev golaš?Poskusi z pujsom...a smola,ne smeš pujsa,kokodakaj,to pa lahko,pa še dobro ti gre.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.26
-1
Hehehehe kokodakar Piljan se moram nasmejati.A sedaj že jaz ponavljam za tabo?A ti nisem takrat dal sem gor tvojega rojstnega lista z podatki tudi od tvoje matere ter domnevnega očeta?Vsi izvirate iz romske družine začasno nastanjeni v zbirnem centru zaradi zavrnitve azila avstrijskih oblasti,ker ste se pomešali z sirskimi migranti.
piljan
29. 07. 2016 16.29
+1
Hehehehe,kosovar,ne bodi žalosten,če vemo tvoje podatke,saj si jih sam dal.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 20.29
-8
Piljan ali so te že spustili na prostost?Srebrnidrek in Konjrintos23 sta bila pred tabo zunaj kako to?
piljan
28. 07. 2016 20.34
+8
O pozdravljen migrant napovedovalec uvožen iz kosovega polja.Slišim,da imaš rad ježev golaš.Kaj češ,pujska pač ne smeš.Samo pazi,pri meni v SLO so ježki zaščiteni,ne kot pri tebi na kosovem polju.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 20.57
-5
Ti kar bluzi in nakladaj bom spet moral podati pojasnilo na psihiatrijo,da te naj zadržijo dlje časa,ker si nisi nič opomogel kokokoko.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.01
-6
Očitno je pa tudi,da si popolnoma zmeden od tvojega golaža,ker sem jaz migrant iz Sirije in ne z tvojega kosova tako kot ti. In ne vem od kdaj sem za tebe kar Ti.Ali res nimaš popolnoma nobene olike pri teh letih kolikor jih že imaš.?
piljan
28. 07. 2016 21.10
+7
Poglej kosovar, je več kot očitno,da ti tudi psihiatrija ne pomaga več.So še psihiatri obupali nad tabo.Da ne boš spet na NORI sproščal svojo jezo,ker ne boš nikoli Slovenec,kljub veliki tvoji želji.Kokodakaj,to ti gre...s kurjimi možgani.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.14
-6
Poglej črni piljus brusač nožev po vaseh z kosova ali zunaj dežuje in zakikikikirikaj,ker morajo kure počasi spat.Aaahahaaaaaaa
piljan
28. 07. 2016 21.19
+5
Kosovar,spet tisto kar počneš ti ,pripisuješ meni.Kdo ti bo pa potem kaj verjel?Vem,da ti je dom na kosovem polju daleč,da nisi ravno inteligenten,pa vseeno,zberi se malo.
piljan
29. 07. 2016 08.17
+1
Ja ,vem,da si se predstavil,zato pa vem,iz kje si in ti ni potrebno ponavljati.Nimamo vsi kurje možgane kot ti...revček.
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.20
+18
Slovani moramo skupaj držati.
staridida
28. 07. 2016 20.27
-11
fljfo
28. 07. 2016 20.28
-6
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.28
+9
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.29
+7
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.30
+6
fljfo- pa mimogrede sem še vedno ksenofob ali za kaj že si me imel, ker sem bil proti enim prišlekom? Verjetno ob njihovih dejanjih kar s vsemi štirimi ploskaš.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 20.30
-7
Srebrnidrek.....Kdo vam pa brani?Mi slovenci bomo pa za sebe,ko počistimo slovenijo.
fljfo
28. 07. 2016 20.33
+1
Poznavajoč dejstvo, da so Slovani na to ozemlje migrirali v 6. stoletju, poznavajač zgodovino naših krajev v nasledjih 1500 letih in upoštevajoč geografsko pozicijo med germani, latini itd. je govoriti o čistosti slovanskosti Slovencev pravi paradoks.... a bi lahko bili enkrat ponosni, da je ta fuzija rodila nas SLOVENCE!?!?
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.33
+7
Vi *slovenci* ste hoteli Slovenijo počistiti med leti 41-45 pa vam ni uspelo in vam tudi sedaj nas SLOVENCEV ne bo uspelo pregnati. Samo, da ne boste spet bežali preko Karavank in preko oceana.
fljfo
28. 07. 2016 20.34
+1
Še vedno si ksenofob...nisi zaman SDSrebrni
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.35
+3
Tudi za SD sem bil saj sem tudi Pahorja volil. Torej kot sem napisal kar veselo ploskaš klavcem v Franciji in Nemčiji.
fljfo
28. 07. 2016 20.37
+2
Kako je že s čistostjo tvoje slovanskosti?
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.39
+1
primorc- za približno vsaj 200 let nazaj je znano, da so VSI moji predniki bili rojeni na ožjem območju SLOVENSKEGA ozemlja.
fljfo
28. 07. 2016 20.40
+3
Poznavajoč dejstvo, da so Slovani na to ozemlje migrirali v 6. stoletju, poznavajač zgodovino naših krajev v nasledjih 1500 letih in upoštevajoč geografsko pozicijo med germani, latini itd. je govoriti o čistosti slovanskosti Slovencev pravi paradoks.... a bi lahko bili enkrat ponosni, da je ta fuzija rodila nas SLOVENCE!?!?
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.42
-1
Kaj pa imajo germani s slovani in nami Slovenci?
fljfo
28. 07. 2016 20.43
+1
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.46
-1
Ne, ker si naredil klobaso iz zgodovine katera z realnostjo nima veze. Ti pa očitno ne razumeš vprašanja.
komarec
28. 07. 2016 21.06
+1
Napovedovalec ti boš čistil Slovenijo? Lepo te prosim, da ne bluziš. Ti lahko pometaš na Trstenjakovi.
NapovedovalecPrihodnosti
28. 07. 2016 21.38
-1
Droze....normalno,da jo bom čistil jaz in ne kokodakaj.Hihihihi
piljan
29. 07. 2016 16.31
+1
mariomandzukic
28. 07. 2016 20.08
-4
slovenci:putin prihaja v slovenijo na dopust,kr bi rad spoznal slovenske lepote,rusi:putim prhaja v slovenijo na politicen obisk,slovenske lepote ga niti najmanj ne zanimajo
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.17
+6
Glavno je, da si k nam upa in hoče priti. K vam pa noče nihče priti edino turisti katerim morate dvoriti in vam kažejo gole r!ti.
26277
28. 07. 2016 20.17
+2
mariomandzukic
28. 07. 2016 20.25
-3
mariomandzukic
28. 07. 2016 20.27
-4
ricki martin se ena zvezda,ki si je za dopust izbrala naso prelepo obalo
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.31
+5
26277
28. 07. 2016 20.32
+7
mariomandzukic
28. 07. 2016 20.37
-3
srebrni breg kdo??najuspesnejsi in najbol popularen glasbenik latino amerike,prejemnik 9 gramyov
srebrnibreg
28. 07. 2016 20.43
+6
Rajši bom Rozgo gledal kot njega poslušal.