Meteorna voda zalivala kleti, v dve stanovanjski hiši udarila strela

Med nevihtami, ki so zajele državo, so meteorne vode zalile nekaj kleti v Metliki in Žužemberku, kjer je v stanovanjsko hišo udarila tudi strela. V Grosupljem pa je zaradi udara strele zagorel drog električne napeljave.

Po ohladitvi, ob kateri smo se že vsi spraševali, kam je izginila topla pomlad, smo, kot kaže, vendarle pričakali toplejše dneve. A ti so zaradi številnih popoldanskih neviht precej nestanovitni in popoldanske plohe nam hitro pokvarijo popoldneve, ki bi jih lahko končno preživljali tudi na prostem.

Strela pred nevihto

(Foto: Reuters)

In tako so tudi danes popoldne državo zajele lokalne plohe in nevihte. Na Agenciji RS za okolje in prostor (Arso) imajo podatke, da je na Kredarici padala toča, a "je šlo le za drobna zrna". Bralci pa so nam sporočili, da je v Postojni padala sodra.

Meteorna voda zalivala kleti, strela udarila v dve hiši

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je meteorna voda ob 8.44 v osnovni šoli v Rakitni v občini Brezovica zalivala kotlovnico. Gasilci PGD Rakitna so iz nje prečrpali okoli 30 kubičnih metrov vode.

Ob 14.28 je v stanovanjski objekt v kraju Zavrte v občini Cerkno udarila strela. Gasilci PGD Cerkno so objekt preventivno pregledali, del poškodovane strehe in dimnik pa pokrili.

Okoli 15. ure so gasilci v Žužemberku zaradi obilice dežja začeli črpati vodo v Jurčičevi ulici, na Vrti in v naselju Cvibelj. Strela pa je udarila v stanovanjsko hišo v Jurčičevi ulici.

Ob 15.45 je meteorna voda zalila prostore stanovanjske hiše v naselju Svržaki v občini Metlika. Gasilci PGD Rosalnice so izčrpali vodo iz površine 80 kvadratnih metrov. Ob 16.23 pa je zalilo klet stanovanjske hiše v Neverkah pri Pivki. Posredovali so gasilci PGD Košana, ki so izčrpali okoli 10 kubičnih metrov vode.

Ob 16.41 je v naselju Spodnja Slivnica v občini Grosuplje zaradi udara strele zagorel drog električne napeljave. Požar so pogasili gasilci PGD Spodnja Slivnica in PGD Grosuplje.

sodra v Postojni

Bralec Robi nam je poslal fotografije sodre, ki je padala v Postojni.

Nedelja pravi dan za pobeg v naravo

Kot pravijo na Arso, bo jutri dopoldne večinoma sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne pa od 20 do 25 stopinj Celzija.

In kakšno vreme nas čaka ta konec tedna? V soboto bo dokaj sončno, a ne pozabite na dežnike, saj lahko sredi dneva in popoldne še vedno nastane kakšna nevihta.

Najlepši dan za piknike, izlete v naravo ali morebiti obisk slovenske obale bo nedelja. Kot pravijo vremenoslovci, bo namreč po večini države sijalo sonce, njegovi žarki pa bodo ogreli ozračje tudi do 26 stopinj Celzija. Da nam ne bo prevroče, bo poskrbel jugozahodni veter, še pravijo in dodajajo, da v naslenjem tednu večjih sprememb vremena ni pričakovati.

Več o vremenu...

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 42
Cevapcic 07.06.2013 02:00:03
Bo treba kišto pira nabavt :)
Več komentarjev