Slovenija

Očetje 'vozičkajo', a sami doma z dojenčki ostajajo le redko

Ljubljana, 24. 05. 2016 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Da bi izkoristili del starševskega dopusta, se odloči le peščica očetov. Kar 80 odstotkov zaposlenih očetov ima tudi težave pri usklajevanju družine in dela. Zelo nezaupljive do očetov svojih otrok pa so tudi mame, anketa je namreč pokazala, da večina slovenskih očetov do prvega leta starosti niti dneva ne preživi sama s svojim otrokom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miha1001
24. 05. 2016 19.38
+3
Sam nisem nikoli imel težav s tem. Od prvega dne naprej sem delal vse razen dojil ne :).
zagor:)
24. 05. 2016 19.29
+9
Ja bububub seveda, in vi samooklicani novinarji ste prišli na to kako, če smem vprašat. Zmišljujete si kar neke zgodbe, mislim da vas ni sram, imam kar nekaj kolegov ki so očetje, tudi jaz, in čisto nič ni niti blizu temu, kar vi prikazujete. Navadni lažnivci ste, sem prepričan da za člankom stoji zafustrirana novinarka, mama.
Iluzionist
24. 05. 2016 19.12
-1
očetovska vzgoja se začne na točki, ko je otrok sposoben za delo z žogo :P
AxisDei
24. 05. 2016 19.07
+4
To je na žalost včasih res. Nekatere moške determinira samo njihov glas in organ, ki ga imajo med nogami, pri otrocih so pa zraven le takrat, ko jih delajo in je pač najbolj fino. Ostale dni pa po fitnesih, fuzbal tekmah, košarki, kinih, ženske pa doma same - moraš pazit, koga si izbereš za partnerja, ni to vsak, ki za pet minut obljublja nebesa in te pripravi do orgazma in obratno. Če imaš to prvinsko vez s partnerjem, potem otrok vse še bolj poveže, jaz si ne predstavljam, da ne bi bil zraven ob dekletu zdaj, ko je noseča, ko me vsako noč kaka brca malo pozdravi in sem včasih skoraj evforičen od sreče in fascinacije, kaj vse se dogaja tam notri. Žensko telo je zame postalo ne samo ideal lepote, ampak tempelj življenja, ki ga je treba spodbujati k zdravju in ne siliti v karkoli, kar ga lahko zlorabi. Je pa res, da če nimaš skupnega jezika, je težko - mlade mamice se lovijo, moške še takrat, ko hočejo pomagat, kritizirajo, češ, ne, boš naredil to in to in bo otroček ... Poleg tega pa si pač ne moremo vedno privoščiti vzporednega vstajanja, saj so one na porodniški, mi pa imamo naslednji dan ob 7 službo, ki jo moramo opravljati vestno in nanje priti maksimalno prespani, kolikor je ob majhnem otroku to mogoče (moja je še rizična, bog ne daj, da kaj narobe naredim, imam lahko takoj na vesti kako poškodbo iz malomarnosti najmanj in konec kariere - sem nepedagoški kemik, namreč.) Zdaj, ko grem sam čez to, se mi zdi to malodane čudež, kako ženska tudi žari na nek poseben način ... pomagal bom, kolikor lahko pri svojemu malemu, ki se bo rodil čez par tednov, a tudi jaz ne vem vedno, kako prijeti (pa sem previjal obe mlajši sestri - vedno nek strah ostane), tudi jaz imam dvome ... v tem aspektu se nas moške čisto prezre. In pa večina, ki bi nas želela preživeti še kaj kvalitetnega časa, ko se tvori družina, na dopustu, tega ne more dobiti brez grožnje o ODpustu. Plača pa je tudi prepotrebna.