Slovenija

'Očitki so žaljivi'

Ljubljana, 06. 06. 2008 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na vladi pravijo, da so očitki Pivovarne Laško neutemeljeni in žaljivi. Pravijo, da se pristojne institucije s pivovarno ukvarjajo skladno z zakonskimi pooblastili.

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Reuters

V kabinetu predsednika vlade so zanikali, da Janša zlorablja poslovni sistem omenjene pivovarne in poudarili, da premier ni dajal nobenih političnih navodil ali se šel kakršnokoli politično vezano trgovino. "Je pa v nasprotju s premierjem neposredna politična navodila dajal predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot, ki je od odstavljenega odgovornega urednika Dela Janeza Markeša na znamenitem sestanku 8. maja 2008 zahteval, da Delo začne podpirati Pahorjeve Socialne demokrate in sesuvati Janšo", so zapisali v svojem sporočilu.

Izpostavljajo, da je to javno potrdil tudi odstavljeni odgovorni urednik Dela Janez Markeš. Kot pravijo na vladi, je Šrot Markešu naročil, "naj Delo podpre Boruta Pahorja oziroma, da se v bistvu nekako prepreči, da bi Janša prišel ponovno na oblast, ker bi to koristilo korporaciji“.

Vlada trdi, da se Šrotova navodila vidijo v samem časopisu, saj so sami opravili analizo vsebine Dela in ugotovili, da se med političnimi strankami najbolj pogosto pojavljajo ravno Pahorjevi Socialni demokrati.

SDS: Trditve Pivovarne Laško so poskus preusmeritve pozornosti

V SDS menijo, da je "žolčen in buren" odziv Pivovarne Laško "dokaz, da je ključnim akterjem zmanjkalo resnih in konkretnih argumentov, zato se poslužujejo nizkih udarcev, podtikanj, žalitev, obtoževanj in grobega načina sporočanja, s katerim skušajo diskreditirati predsednika vlade in SDS".

V največji vladni stranki trdno stojijo za svojimi dejanji in verjamejo, da so "Slovenci že spregledali umazano igro nekaterih ključnih akterjev okrog Pivovarne Laško in Foruma 21". Po njihovem pisna sporočila, kot je bilo četrtkovo, "dosegajo prav nasprotni učinek in največ povedo prav o njih samih".

"Prepričani smo, da je torkova izredna seja dosegla svoj namen in slovensko javnost na primeren način opozorila na problem nezakonite koncentracije medijskega lastništva slovenskih medijev," meni Jože Tanko, ki je izrazil upanje, da bodo "razprave poslancev in sprejeti sklepi omogočili dodatne izboljšave zakonodaje in dali še boljšo podlago za učinkovito delo neodvisnih nadzornih institucij". Kot pravi Tanko, so bili politiki v razpravah enotni, da je treba storiti vse za učinkovit boj zoper korupcijo in druge nezakonitosti, ne glede na politično ali drugo pripadnost.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (132)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bučar
09. 06. 2008 21.24
pahor?ek
09. 06. 2008 11.23
Zakaj sem zapisal spodnjo šalo? Preprosto zato, ker je v njej veliko resnice, kar se tiče Šrotov. Njegovi posli so sporni vsaj s dveh vidikov: 1. pravni, 2. etični. Prvič, Šrot je izkoristil zakonsko-pravne luknje, ki jih je - upam si trditi - namerno vzpostavila LDS-ovska (danes Zares) in SD-jevska vladna garnitura. Drugič, tudi če mu to zakonodaja "omogoča", še ne pomeni, da je to tudi etično dovoljeno. "Naši stari so rekli: Vse nam je dovoljeno, a ni vse koristno!" Še kako drži ta pregovor v primeru Šrot. Postavlja se tudi vprašanje družbene odgovornosti Šrotovega klana - se pravi odgovornosti do nas državljank in državljanov. Na tem mestu moram ošvrkniti tudi opozicjo, predvsem Pahorja in Golobiča. Zakaj? Drugače imata polna usta človekovih pravic in družbene odgovornosti v smislu nižje inflacije in večje plače. V primeru Šrot pa se v celoti distancirata. Pomenljivo je tudi, da je Šrot pred kratkim javno podprl Pahorja. Ali to pomeni, da nam Pahor laže, ko pravi, da pri morebitnem njegovem mandatarstvu ne bo kapital vplival na politiko?!
hinko.murovec@siol.net
08. 06. 2008 14.01
Prvo Borec, pa se ti še ljubi ukvarjat z Pajtlerco ? Veš tam ob morju blizu Italije dekle logično ljubi fašiste in njihove ideje je bolj ekonomično in bolje plačano. Pusti naj uživa tistih nekaj let potem bo kot vse le še sanjala o lepoti in vzbujanju poželjenja in bo res samo za pod rušo. LP
Buena Vita
08. 06. 2008 10.34
maxtor6 kot imaš možnost videti,imaš možnost še enkrat prebrati moje pisanje, Tukaj gre za te bedne posameznike kateri ves čas grozijo,kako je premalo postreljanih,kako nas je treba iztrebit,in in in še in še---ti osebki se ve kaj so delali,UDBO-PRILIZNIKI.,DOSTI KRAT SEM OMENILA DA SO V MANJŠINI,in v gozdu (baje ga ljubijo)bodo srečni z svojo revolucijo-veš 1968.leta je Izraelska predsednica Golda Meir izrekla resničen stavek,,Revolucijo zaneti posameznik,pomirit jo je težje ,pamet iin pamet sta faktorja ki premagata enoumje
Prvo Borec
08. 06. 2008 09.30
Klasik imaš prav. Potem pa napravimo revolucijo in nacionalizacijo vsega premoženja VSEM, ki so si kaj pridobili ali na sumljiv način kupili BILO KAJ V SLOVENIJI.
pahor?ek
08. 06. 2008 08.29
Pride g. Šrot v nebesa in potrka na vrata. Vrata se odpro in pred njega stopi hudič. Šrot: "Oprostite g. hudič. Sem se mogoče zmotil? Hudič: "Ne, nikakor ne! Prav ste prišli g. Šrot. Ravno smo naredli prevzem."
hinko.murovec@siol.net
07. 06. 2008 15.42
Blinkboy, hja dragi moj veš zaradi JJ in njegove želje po kraljestvu se lahko zgodi dejansko tudi umiranje, na robu normalnega življenja pa jih je kar precej po njegovi zaslugi. Prior24, objektivno se da debatirat z človekom - ljudmi, takrat, ko so eni in drugi sposobni priznavati napake, ko v pogovoru uporabljajo razum in ne naučeno nerazumljeno osnovo , ki jim jo vcepi njihov pridigar. Sploh pa morajo biti sogovorniki ljudje ne hijene. V JJ krogu je z takim izborom huda težava, zato ga - jih pač enostavno za hec malo ozmerjaš inpotem vidiš kako skačejo ko kure če vržeš kamen mednje. Za take je škoda truda in pametnega prepričevanja. LP
DarthRevan
07. 06. 2008 14.43
Prior24, objektivnosti tu ne boš zasledil pri političnih debatah, to je v bistvu bolj vaška oštarija kot pa kaj drugega. Slovenija je pač taka kurja država, ki bi jo vsak kar iz bifeja vodila, pa vedno je za vse nekdo drug kriv :)
blinkboy@email.si
07. 06. 2008 14.39
edn je napisov spodej da umira zaradi tega kej je janša na oblasti.. hahahaha, bogi revček si res...kaj pa je tko hudo, dokler lahko po računalniku tipkaš se ni treba preveč sekirat
Uporabnik113189
07. 06. 2008 12.04
prior24, argumenti in konstruktivno???? To je prenehalo obstajati s prihodom Janše. Od takrat noben argument ne zadošča, ni dovolj dober, vedno se najde neko izogibanje in natega. To lekcijo smo se nekateri že naučili. Zato pač nima smisla ponavljati, večini se sploh ne želi več zaletavati v steno z IQ-jem kamna.. Edino kar takšni še razumejo so zmerljivke..Doker si bo za le-te še kdo vzel čas. Obstaja namreč še naslednja stopnja.
prior24
07. 06. 2008 11.30
Nikoli si nisem mislil da bom svoje mnenje moral izražati po takšnih in drugačnih forumih...a glej ga zlomka tokrat si ne morem pomagati. Osebno me zelo moti pomankanje objektivnosti velike večine "uporabnikov" foruma. Priznam nimam pojma kakšen je psihološki profil ljudi, ki svoje frustracije izlivajo preko tipkovnice v vesoljni slovenski medijski prostor, ampak res sem mnenja da ljudem, ki se bohotijo in blatijo eden drugega primankuje širine. Komentiranje političnih razmer v naši državici očitno nekaterim pomeni hobi, ne bi poimensko. Moje mnenje je da je vsaka sprememba dobrodošla....žalostno je da bo veliko ljudi šlo na novembrskih volitvah volit proti Janši in ne za koga drugega. No da ne bom preveč politiziral... Namesto primitivnih zmerljivk bi z veseljem raje prebiral razprave podprte z argumenti, ne pa neskončna natolcevanja o belih in rdečih.... No mesarsko klanje se sedaj lahko nadaljuje pa lep pozdrav
WhoLetTheDogsOut
07. 06. 2008 11.15
Če kdo premierju očita napake je to žalitev,poskus diskreditacije vlade&SDS,podtikanje,nizki udarci...,če pa premier z podobnim besedami vrne očitke na drugih primerih,pa je to borba proti tajkunom.Zanimivo,saj je bilo to za pričakovati ampak vseeno,smo vsi skupaj upali da če bo JJ že iskal tajkune naj jih išče na obeh straneh,in tudi sebe naj ne izpusti.Glede Šrota pa je logično,da se ga sedaj hoče JJ znebiti,saj mu je postal trn v peti.Za njegov uspeh pa sta zaslužna prav JJ&Bajuk,ki sta ga postavila tja,in mu kasneje omogočila sporni nakup Mecatorja,sedaj ko je pa že tako močen ga pa ne moreta več kontrolirati.
SEJ BO
07. 06. 2008 10.06
JOJ KAKO STE NEUMNI,SEDAJ NJEGOVI AGENTI PREGLEDUJEJO VSE PO SLOVENIJI IN SEVEDA TUDI FORUME,A STE ŽE POZABILI,KO JE NEKDO TAM V PREKMURJU NAPISAL NEKAJ ČEZ AMERIŠKE DEBILE IN SO BILI DRUGI DAN ŽE PRI NJEM,CELO NA SODIŠČE JE MORAL ITI,ZATO JE PA JANŠA ZDAJ UKINIL TAKO DEBATO,DA BO ZGLEDALO,DA SMO VSI VESELI,DA ZLOČINCI PRIHAJAJO K NAM,JANŠA GA NAJ DOMOV PELJE,DA MU BO URŠKA STREGLA...HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA
siFBI
07. 06. 2008 10.02
Bushovega prihoda ni mogoče komentirati. Ali se bojite, da bo Bush bral ta forum ali, da bi zaprli televizijo POP?
Uporabnik113189
07. 06. 2008 09.56
nabla, tako kot gre navzdol zadnje čase še ni šla nikoli. Po eni strani si želim, da bi janša dobil še en mandat, ker sem prepričan, da naslednjega celega ne bi preživel..To bi bila ena od dobrih rešitev..Žal pa si ne morem privoščiti, da bi crkovali še naslednja štiri leta in upam da bodo ostali kaj boljši. Zaradi tega sem pristaš variante, da ta vlada na volitvah pade..Čeprav me zelo mika prva verzija..
SEJ BO
07. 06. 2008 09.51
JANŠA JE ,OZIROMA JE ŽE POPUŠIL....
nabla
07. 06. 2008 09.46
Prav vidi se kako levosredinski veljaki hlastajo za oblastjo, in bi radi na vsak način prišli na oblast. Mislim, da se preveč ukvarjajo z volilno kampanjo- že celo leto prej in kar nekaj obljubljajo-socijala, tramsparentnost gospodarstva (Pahor), konstruktivna politika... Dejstvo je, da če še kdaj v vladi razno razni Pahorji, Golobiči, Ropi,Kresalove.... potem UBOGA Slovenija le ša navzdol.
nabla
07. 06. 2008 09.41
Dejmo Janša!!!!!!!
hinko.murovec@siol.net
07. 06. 2008 09.15
Jesen12, 06.06.2008 / 20:34, praviš, da je vse potihnilo v zvezi dogovoro Janša & Sanader, kolikor vem je JJ podal kazensko ovadbo - vložil tožbo, torej je na njem, da dokaže, da je bilo vse laž, je pa res, da se nekam omledno trudi to dokazat in po tihem moli, da bi ob vsem ljudje vsaj to pozabili. Praviš, da Šrot nima opcijskih pogodb, OK , pač ne morem trditi ker ne vem, nisem bil zraven. Jaz jih , če bi bil Šrot tudi ne bi kazal, zakaj le, veliko bolj ima Janšo na ražnju, z tem, da ubogi Janša ni niti uro miren kdaj bo dobil z tem po glavi. Veš , ko je neka lopovščina enkrat obelodanjena ima svoje posledice toda veliko hujša je negotovost storilca, ki ve , da je bilo nekaj storjeno ni pa siguren koliko od tega ima nadsprotnik v rokah . Enako je z še nekaj stvarmi, ki mu visijo nad glavo in ko ti človeka prisiliš v položaj neprekinjene napetosti in strahu , ga veliko bolj uspešno obvladuješ kot pa zdirektnim polaganjem kart na mizo. Večinoma pri pokru zmagajo dobri bleferji in ne ljudje z dobrimi kartami. Janša ima smolo, da ni samo on sposoben blefer, druga smola je, da mu ves kapital , ki ga ima od orožja nič ne pomaga, kajti , če bi ga začel sedaj koristit v boju z nadsprotniki bi se definitivno odkril sam. Hec je, da je toliko časa spletkaril in mutil, da se sedaj v svoji mreži davi sam, kar koli bo ukrenil, bo zanj škodlivo, to je pa tisto " kdor drugemu jamo koplje , sam vanjo pade". LP
mixidotnet
07. 06. 2008 08.50
pajtlerblanka Še vedno so dve opciji - ena mal levo druga mal desno. Se ti ne zdi da mogoče vse leve ne bi poslala v gozd. Ker če bi jih potem res ni razlike med totalitarizmom in tvojim sistemom. Tukaj je že na začetku vse narobe. Vedno izhajaš iz stališča levo in desno. In nikoli ne pomisliš, tako ti kot tudi ostali, da mogoče če bi gledali mimo teh dveh polov, bi mogoče celo videli bistvo in dojeli problem. Tako kot zdej k jajcajo u parlamentu kdo je kriv in kdo ni kri za to, da je pač tako kot je. Dvanajst ur debate in na koncu ???? Hočem reč da ta polarizacija koristi prow nobenmu. In obtoževanje kdo je bil komunist in kdo je sedaj glavni je na nivoju sistema ki ga tako obsojaš. Pa lep dan in dosti tolerance.