Od 2018 sistem e-Call v vseh državah EU

Rešitev e-Call bo omogočala hitrejše in natančnejše obveščanje služb za zaščito in reševanje ter posledično skrajšanje časa prihoda reševalnih služb na kraj nesreče.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

E-call

V primeru nesreče lahko voznik klic v sili sproži ročno ali pa je klic poslan samodejno. Povezava se vzpostavi prek omrežja operaterja mobilne telefonije, ki se zaključi v službi za sprejem klicev v sili. V Sloveniji je to najbližji regijski center za obveščanje. Sistem obvesti center o lokaciji vozila, stanju vozila in podatkih o trku. (Foto: ec.europa.eu)

Države EU bodo s 1. januarjem 2018 morale imeti vzpostavljen sistem e-Call, ki bo omogočal samodejne klice v sili na številko 112 iz vozila v primeru prometne nesreče. Proizvajalci avtomobilov pa bodo morali od 1. aprila 2018 naprej svoje nove modele osebnih avtomobilov opremljati z opremo za sistem e-Call.

Imetniki starejših osebnih avtomobilov, ki bi te želeli opremiti z opremo za sistem e-Call, pa bodo imeli možnost nakupa ustrezne opreme, je na današnji novinarski konferenci v prostorih Iskratela v Kranju pojasnil vodja državnega centra za obveščanje Boštjan Tavčar in dodal, da ti datumi ne veljajo za tovorna vozila in motorje.

Rešitev e-Call bo omogočala hitrejše in natančnejše obveščanje služb za zaščito in reševanje ter posledično skrajšanje časa prihoda reševalnih služb na kraj nesreče.

Slovenija je bila sicer prva država v EU, ki je sistem e-Call uvedla na ravni celotne države - to je storila 1. decembra 2015, je še povedal Tavčar in dodal, da so sistem uvedli v sodelovanju z več slovenskimi partnerji, med katerimi sta bila tudi Iskratel in Telekom Slovenije.

Novinarska konferenca je potekala v okviru mednarodnega strokovnega posveta Testfest, ki ga v prostorih kranjskega Iskratela in ob gostiteljstvu ustanove Sintesio Slovenija organizirata mednarodni organizaciji ERTICO/ITS in ETSI.

Dogodka se udeležuje več kot 100 strokovnjakov iz okrog 40 podjetij iz 15 držav. Med njimi so strokovnjaki iz podjetij, kot so Tesla, Volkswagen, Škoda, Robert Bosch, Yamaha, Huawei itn. Posvet je v prvi vrsti namenjen praktičnemu preskušanju skladnosti medsebojnega delovanje eCall naprav različnih proizvajalcev.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
itsmee8611 13.10.2017 10:19:39
To sem imel že v Volvotu S80 letnik 1999. Imenuje pa se Volvo on Call.
Več komentarjev