Močan veter je podiral drevesa in razkrival strehe, zjutraj pričakujemo mraz, celo do -6 stopinj Celzija

Veter marsikje povzroča težave. Sunki so podrli nekaj dreves, podirali pa so tudi drogove električne in telefonske napeljave. Medtem vremenoslovci pravijo, da se nam obeta zelo mrzlo petkovo jutro.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

ledene sveče

Ledene sveče v aprilu? Ja, tudi to so prinesle nizke temperature. Fotografija je bila posneta v Selnici ob Dravi. (Foto: bralec Ivan)

Na PU Kranj opozarjajo, da lahko okrepljen veter povzroča težave voznikom. Na avtocesti je to predvsem na območju Most, sporočajo. Vozniki naj se zato izogibajo prehitevanju in naj vozijo še posebej previdno ter na zadostni varnostni razdalji, saj močan veter lahko tudi premakne vozilo.

Danes je v zgornjem Posočju, pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri. Najmočnejši sunki so dosegli hitrost med 70 in 90 km/h.

Pihati je sicer začelo že včeraj, težave zaradi vetra pa imajo marsikje po Sloveniji. Tako danes kot sinoči veter največ težav povzroča v severovzhodni Sloveniji.

Okoli 12. ure je na lokalni cesti Brestanica–Krško podrto drevo oviralo promet. Ob 13. je v Dobovcu pri Rogatcu močan veter razkril streho gospodarskega poslopja.

V Ilovcih, v občini Ljutomer, močan veter podrl drevo, ki je pretrgalo električni kabel in padlo na cestišče. Brez elektrike so ostali tudi v Cezanjevcih. Veter je odkrival strehe v Markovcih in podiral drevesa v Apačah in Šalovcih.

Sinoči so bili na terenu so bili gasilci v Hajdini, kjer je močan veter drevo podrl na cesto, prav tako so morali s ceste podrta drevesa odstranjevati v Apačah, pri Hotizi, v Lendavi, Središču ob Dravi in Gornji Radgoni, kjer sta se pozno popoldne pri podjetju Arcont tudi odlomili dve večji veji od drevesa in padli na dve osebni vozili ter ju poškodovali.

Zvečer se je v Dankovcih v občini Puconci zaradi močnega vetra podrl telefonski drog na vozeče osebno vozilo in ga poškodoval. Drog so odstranili gasilci iz PGD Dankovci, ki so s cestišča tudi odstranili razbito avtomobilsko steklo, drog pa bodo zamenjali delavci Telekoma. Prav tako sinoči je v naselju Bogojina v občini Moravske Toplice na enem od vikendov sunek vetra podrl električni drog in pretrgal električne žice. Iskrenje je zanetilo manjši požar pri slemenu objekta. Posredovali so gasilci PGD Bogojina in Moravske Toplice, ki so pogasili manjši požar.

Na drugem koncu Slovenije, v Bohinju, je sinoči veter prav tako povzročal težave. V naselju Stara Fužina je veter odkril strehi na dveh stanovanjskih objektih. Posredovali gasilci PGD Stara Fužina, ki so strehi pokrili z rezervno kritino. O vetrolomu pa poročajo tudi iz Tržiča, Celja in Rogatca.

Podrto drevo

Veter je povzročil kar nekaj težav. (Fotografija je simbolna) (Foto: Thinkstock)

Kakšno bo vreme?

Jutri bo pretežno jasno, veter bo do jutra oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do 1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 11 do 15 stopinj C. V soboto bo sončno s hladnim jutrom, popoldne se bo zmerno pooblačilo. V noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj bo v večjem delu države prehodno rahlo deževalo. Čez dan bo večinoma sončno, popoldne bodo še posamezne plohe.

Več o vremenu ...

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 47
 
zimerman 20.04.2017 21:19:15
Kako je to "fajn" ko zadnja leta tako lepo cveti drevje, potem pa pozeba vse uniči. No letos smo drevje oblekli v suknjiče, pri tem izgubili okrog 25% pridelka, pa da vidim če bo kaj pomagalo.
Več komentarjev