Slovenija

FOTO: Cerar o zastojih na meji: Razumem težave potnikov, a evropsko uredbo je treba upoštevati

Ljubljana/Zagreb, 13. 04. 2017 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
G.S./N.Š.K./M.Ke.
Komentarji
885

Sprememba zakonika o shengenskih mejah povzroča sive lase potnikom. Zjutraj so na Obrežju potniki čakali tudi po tri ure in več, a so policisti med 4. in 10. uro uredbo upoštevali le delno, s čimer so sprotili zastoje. Premier Cerar je dejal, da sicer razume težave potnikov, a je hkrati poudaril, da je Slovenija kot članica Evropske unije dolžna zagotavljati ustrezen nadzor meje.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Stanje na mejnih prehodih
    02:54
    Iz SVETA: Stanje na mejnih prehodih
  • Iz SVETA: Čakanju na meji se v prihodnjih dneh najbrž ne boste izognili
    01:29
    Iz SVETA: Čakanju na meji se v prihodnjih dneh najbrž ne boste izognili
  • Iz SVETA: Cerar o zastojih
    01:20
    Iz SVETA: Cerar o zastojih
  • Iz 24UR: Hrvaški policisti opustili nadzor, bo vzplamtela diplomatska vojna?
    03:02
    Iz 24UR: Hrvaški policisti opustili nadzor, bo vzplamtela diplomatska vojna?
  • Iz 24UR: Kako bo z gnečo v prihodnje?
    01:24
    Iz 24UR: Kako bo z gnečo v prihodnje?

Po tistem, ko je bila v jutarnjih urah kolona vozil na mejnem prehodu Obrežje dolga pet kilometrov, potniki pa so na izstop iz države čakali tri ure in več, se je promet čez dan nekoliko umiril, proti večeru pa so spet začeli nastajati zastoji.

Kot je pojasnil Robert Perc s PU Novo mesto, so zjutraj med 4. in 10. uro zadnjo evropsko uredbo o nadzoru pri prečkanju meje upoštevali le delno, da so sprostili zastoje, ki so nastali. Policija sicer zdaj izvaja sistematični nadzor, kot je bilo dogovorjeno z bruseljsko uredbo. Hrvaški premier Andrej Plenković pa je danes pozval Mira Cerarja, naj Slovenija omeji režim nadzora potnikov na meji.

Kot je znano, Slovenija ni opustila sistematičnega nadzora na mejah, kar od nje zahteva bruseljska uredba, je pa to storila Hrvaška, ki je napovedala opustitev nadzora za naslednjih šest mesecev. Zato je zgodaj zjutraj na določenih mejnih prehodih s Hrvaško nastajala gneča, potniki pa za prestop meje sedaj čakajo le nekaj minut. Promet na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje za zdaj poteka tekoče, obmejni policisti pa ne vedo, kaj bosta prinesla noč in praznični veliki petek, ko pričakujejo okrepitev prometa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Je pa gneča na mejah tudi posledica povečanega prometa proti turističnim krajem in nazaj, predvsem zaradi začetka počitnic v Avstriji, Švici in večjem delu Nemčije, ta konec tedna pa bodo na pot zaradi bližajočih se velikonočnih praznikov krenili tudi slovenski državljani. 

"Ali bo Slovenija varuh schengenske meje ali pa nas v Schengenu več ne bo"

Premier Miro Cerar je v popoldanskem pogovoru s kolegom Plenkovićem vnovič spomnil, da je "Slovenija odgovorna članica Evropske skupnosti, ki spoštuje mednarodne zaveze. Kot varuhi schengenske meje smo dolžni zagotavljati ustrezen nadzor meje. To bomo pričakovali tudi od Hrvaške, ko bo le-ta postala članica schengenskega prostora".

Premier obenem poudarja, da si v danem okviru mednarodnih zavez Slovenija "aktivno prizadeva za maksimalen pretok prehoda meje s Hrvaško, seveda ob ključnem zagotavljanju prepotrebne varnosti slovenskih državljank in državljanov ter celotnega schengenskega prostora". Za Slovenijo je spoštovanje uredbe ob uporabi vseh milejših ukrepov za zmanjševanje zastojev na meji namreč nujno, saj "ali bo Slovenija varuh schengenske meje ali pa nas v Schengenu več ne bo".

Ob tem premier poudarja, da dobro razume težave potnikov, ki so v teh prazničnih dnevih tudi na daljši poti. Zato je Slovenija včeraj Evropski komisiji tudi poslala notifikacijo. "Slovenija bo možnost ciljno usmerjenega preverjanja ob hkratnem zagotavljanju varnosti uveljavila takoj, ko bodo kolone na mejnih prehodih prekomerne," izpostavlja predsednik vlade ter dodaja, da se kolonam na meji zlasti v času praznikov tako kot vsako leto tudi letos ne bo mogoče popolnoma izogniti.

Hrvati bodo preverjali potnike le, če bo to potrebno  

Andrej Plenković je pred današanjo sejo vlade dejal, da so obvestili Evropsko komisijo o odločitvi Hrvaške, da namesto sistematičnega nadzora vseh, ki prestopajo mejo, tudi državljanov EU, uvede ciljno usmerjeno preverjanje potnikov.

Kot je pojasnil, bo hrvaška mejna policija kontrolirala samo vozila, za katera bodo obstajale indikacije, da je to potrebno. Menijo, da bodo na ta način pospešili pretok čez mejo.

"Verjamem, da bo tudi Slovenija prepoznala negativne posledice za gospodarstvo ter tudi v smislu frustracij potnikov in turistov. Upam, da bomo našli začasno rešitev vsaj med velikonočnimi prazniki," je povedal Plenković.

Poudaril je, da bo Zagreb storil vse, kar lahko, da bodo našli trajnostno rešitev. Najlažje bo, kot je dejal, če bo postala članica schengna, a to ni odvisno samo od Hrvaške. Sklenil je, da je sistematični nadzor na meji za Hrvaško kot turistično državo nesprejemljiv.

Hrvaški premier Andrej Plenković poziva Slovenijo, naj omeji režim nadzora na meji.
Hrvaški premier Andrej Plenković poziva Slovenijo, naj omeji režim nadzora na meji. FOTO: AP

Hrvaški notranji minister Vlaho Orepić je dejal, da so dosegli dogovor s kolegi v Sloveniji in na Madžarskem o nadzoru potnikov. Kot je pojasnil, bodo na meji s Sloveniji uvedli ciljno usmerjeno preverjanje potnikov, "ko bo potrebno", na meji z Madžarsko pa za "daljše obdobje".

"Mislim, da smo dosegli pomemben napredek glede reševanja vprašanja zastojev na meji. Ne vidim več problemov, mislim, da smo zadeve uredili," je izjavil Orepić.

Pojasnil je, da čakanje na prehod meje ne bi smelo biti problem, ker je v ospredju varnost. "Vsi bi morali pokazali potrpežljivost, da bo pretočnost na meji čim boljša," je dejal.

Povedal je, da bo nadzor na mejah s Srbijo ter Bosno in Hercegovino nespremenjen, kar pomeni, da bodo izvajali ciljno usmerjeno preverjanje potnikov.

Na zunanjih mejah EU so v petek začeli sistematični nadzor vseh potnikov. Države članice so poostren nadzor tako pri vstopu kot izstopu iz EU uvedle po nizu terorističnih napadov v Evropi.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (885)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brabus
15. 04. 2017 18.25
Ni sramota izvajanje šengna,ampak kraja slovenskega ozemlja in tista 2 metra morja, ki ga imamo, to je sramota, rvatarji samovsečni, to pa nočejo slišat, ba..a zaga..na
proofreader
15. 04. 2017 09.20
+1
Milojka bi lahko Cerarju predstavila svoje rešitve za skrajšanje čakalnih vrst.
rokinja
13. 04. 2017 22.59
+8
Tokrat se še kako zelo, zelo strinjam s Cerarjem, glede na vse teroristične napade v Evropi, je potrebno poskrbeti za varnost, sicer pa, Hrvaška naj kar govori, kar hoče, itak se jim gre za naval turistov in celega sveta, nič drugega. So pa, kolikor sem zasledila kar na vrhu tistih drzav, za katere so varnostni strokovnjaki dejali, da je ogrozenost večja.
aligator14
14. 04. 2017 08.44
+4
A zato je treba temeljito pregledovat ljudi, ki zapuščajo državo, oziroma EU... Nobene logike ni tu...
romeno
13. 04. 2017 22.56
+1
Malo razmišljanje s kmečko logiko. Kaj pa če na vsakem mednarodnem mejnem prehodu naredimo 3 dodatna mesta za pregled potnikov. Plača jih pa naj EU saj oni želijo, da ščitimo schengen
kaverna
13. 04. 2017 22.42
+8
Na naši južni meji je gneča.povzroča jo preventivna varnost.V Siriji je vojna pa nihče ne benti nad tem češ da je to slabo za turizem.Tile naši južni nimajo vse pošlihtan kaj pa kako.
grozjak
13. 04. 2017 22.49
+0
kaverna
13. 04. 2017 22.58
+6
Ne vem kaj si kdo želi.Vem samo da si želim varnost v svoji državi
grozjak
13. 04. 2017 22.20
-10
povzetek je takle. Naši, ki so zopet preveč dobesedno vzeli uredbo, ter kljub nelogičnosti zaradi nevednosti niso prosili za dodatna pojasnila, so pri izstopu iz države zaradi nesmiselne kontrole zaposlili prevelik del neukih in neveščih policistov, ki se v večini primerov neuspešno spopadajo že z preprostim tipkanjem v računalnike, da o uporabi programov za indetifikacijo sploh ne govorim in tako onemogočili tekoče in hitro delo ob preverjanju potnikov v vstopu v državo in EU, kar pa uredba od njih edino konec koncev tudi zahteva... Zaključim lahko, da delajo slabo in večino časa povsem narobe. A ker so kolone danes čudežno izginile, so se do podobnega zaključka prav verjetno po čudežu dokopali tudi sami......
piljan
13. 04. 2017 22.23
+0
Predvsem zaključuješ slabo.Naši so že zaprosili za milejšo kontrolo.Zanimivo,da na novi bentiš čez južnjake,tukaj pa jih podpiraš in jim nosiš denar.
mariomandzukic
13. 04. 2017 22.24
-3
ob vstopu v EU sengen se prav v slovenijo,se zahteva sistematicno pregledovanje potnikov.sam fora je da se najvecje kolone delajo ob izstopu iz slovenije oz v vstopu v Hrvasko.Sramota
grozjak
13. 04. 2017 22.26
-3
piljan, ne razumem tistega o novi....si me mogoče z nekom pomešal??
piljan
13. 04. 2017 22.28
+4
Zajokcaj v Bruselj,saj so na vaši strani,pa nam bodo navili ušesa,tukaj ne boš nič dosegel.
grozjak
13. 04. 2017 22.34
-3
u redu, bom, če ti bo odleglo, samo, še vedno mi nisi odgovoril, kdo misliš, da sem.....kakšna "nova"?
piljan
13. 04. 2017 22.37
+3
Bom,tam komentiraš pod enakim nickom,samo z drugačno slikco,sveda popolnoma drugače.
Brakedirt
13. 04. 2017 22.38
+3
mariomandzukic
13. 04. 2017 22.41
-4
Brakedirt
13. 04. 2017 22.44
+2
bomo sli en sah,samo tablico daj dol z avta...
grozjak
13. 04. 2017 22.44
-3
sorry piljan, a ti zagotavljam, da komentiram samo tule in samo, če me kaj res zmoti.....in tole zanašanje naše oblasti me je zmotilo....teroristov se takole sigurno ne bomo nalovili, morda pade kak švercer cigaret, to pa je to....upam, da sva kul, čeprav ne razmišljava enako....
Brakedirt
13. 04. 2017 22.45
+4
aja,pa tiste svoje kontejnerje pri jorasu pospravite nazaj na vrh hriba,ker ste malo zasli...
attack
13. 04. 2017 22.11
+3
Bliža se bliža...splošna veselica na planetu zemlja:)
attack
13. 04. 2017 22.12
+1
Priprave zključene, teren pripravljen, lahko začnemo veselo rajanje.....
JApajaDAja
13. 04. 2017 22.16
+5
ja, nato že formira svoje enote na poljskem!
zek
13. 04. 2017 22.03
+8
Zelo redko se strinjam z g Cerarjem TOKRAT SE !! -- Res pa je,da se tudi meni zdi sistematično pregledovanje dokumentov ob IZSTOPU iz Šengna ne smiselno ob vstopu pa brez IZJEM!!
BPGC
13. 04. 2017 22.07
+4
Taksna so navodila, saj to ni nic cudnega....v EU ze vsak teden kaj poci. To ni vec normalno in povsem je logicno, da velja strog rezim.
grozjak
13. 04. 2017 22.22
-2
tudi prej je pokalo v EU....Slovenija nikogar ne zanima.......
grozjak
13. 04. 2017 22.29
-3
avstrija, nemčija, francija, belgija, španija, anglija, to so države, ki so privabile največ beguncev in so obenem trn v peti islamistov....torej, napredni kot so, naj še poskrbijo za svojo varnost in meje....če se bodo na nas zanašali.............
ggzz
13. 04. 2017 21.51
+13
in naj mi kdo pove, zakaj naj bi mi na račun Rvatov nekaj "prilagajali"? Kolikokrat so se oni prilagodili nam? kolikokokrat so oni nas za nekaj potegnili? kratka slovenska pamet in še krajši spomin
grozjak
13. 04. 2017 21.54
-2
čakanje v kolonah ne bo rezervirano samo za hrvate.........
BPGC
13. 04. 2017 22.00
+7
Brez Slovencev na morju bi vam trda predla....sploh, ko ste bili v vojni. Je tako kratek spomin? Hvaleznost pa taksna.
piljan
13. 04. 2017 22.00
+7
Hehehe,sveto zemljo,vi kradete še ribe Delamaris,revčki ubogi.Ti doma ne moreš niti sebe preživeti.
grozjak
13. 04. 2017 22.05
-4
no ja mario, malo te je zaneslo, svete zemlje ni nikjer, prepirali smo se za nekaj plevela grmovja in del mlake v tržaškem zalivu, ki nikomur ne koristi....lahko bi bilo drugače, a tudi sedaj nič ne fali....meni je v dalmaciji čisto v redu, pa od kogarkoli že je......pa da o neumnostih okoli terana in klobas sploh ne govorim....
grozjak
13. 04. 2017 22.30
-3
saj pravim, da so to neumnosti, štekaš ;)
kaverna
13. 04. 2017 22.47
+5
No se ne strinjam da je zemlja kar tam nekaj.Bom še jaz dodal če že Mario seka.Tujega nočemo svojega ne damo a si poštekal Mario
Mladi? Plasto
14. 04. 2017 11.06
berglander .... pa kaj se sekiraš zaradi take male neumnosti kot je malo čakanja v vrsti :D
ONniON
13. 04. 2017 21.48
-3
cerarju teče voda v grlo volitve se bližajo
srebrnibreg
13. 04. 2017 21.51
+3
grozjak
13. 04. 2017 22.06
-5
a ni predsednik neke vlade, ki odloča o vsem ......
piljan
13. 04. 2017 22.18
+2
...ki pa ima za nekatere stvari šefe v Bruslju.Tako smo pač hoteli.
grozjak
13. 04. 2017 22.40
-2
mi smo hoteli stabilno valuto, ki bo veljala po vsej evropi, socialno varnost, delo in pošteno oblast, dobili pa smo najnižjo stopnjo kapitalizma ter konstantno grožnjo z terorizmom in finančno krizo, ki nas zaposlujta ravno toliko, da nam lahko nemoteno pokradejo še tisto malo imovine in dostojanstva, ki sta nam ostala......
mariomandzukic
13. 04. 2017 21.40
-10
Italjanski premier je ze napovedal,da bo apeliral na slovenijo da prenehajo z to norostjo.hitr vas bomo spostuli na tla.kot sem ze napisal prej,Madzarska,Polska,Slovaska,.,.ob izstopu iz sengena ne preglejuje nikogar,razn ce za to obstaja razlog.to pocne edino slovenija
srebrnibreg
13. 04. 2017 21.49
+12
Saj pa Slovenija čaka na komando iz Bruslja. tako kot je začetek preverjanja ukazale EU tako naj tudi ukaže konec. Čisto enostavno in čisto nič se ne spravljajte na Slovenijo, ker si ni ona tega izmislila. Dela samo to kar ji je naročeno in za kar se je obvezala pri vstopu v schenghen. Vam je to tako težko razumeti ali proti Bruslju ne upate prdniti ampak se spravljate na nič krivo Slovenijo.
mariomandzukic
13. 04. 2017 21.53
-6
naroceno da gnjavi narodu ob Izstopu iz sengena??pa daj ne sanjaj.v roku 3,4 dni boste dobili zausnico,verjem mi.Italjani so ze napovecali pritisk na vaso vlado.dovolj je blo zavajanja,da eu zahteva pregledovanje vsakega potnika ki zapusca Sengen.kot sem napisal Slovenija je edina drzava v Sengenu ki to pocne.
srebrnibreg
13. 04. 2017 21.55
+4
Še enkrat. Kaj ima naša vlada s tem? Tja v Bruselj se obrnite ne na našo vlado.
grozjak
13. 04. 2017 21.57
-2
mario, imaš čisto prav....živ nesmisel je pregledovanje in nadlegovanje ljudi, ki želijo zapustiti neko državo.........tu smo res edinstveni.....
piljan
13. 04. 2017 21.57
+5
Pa ti res ni jasno,preveč bereš novice z lipe tvoje.
grozjak
13. 04. 2017 21.58
-3
piljan, resno, ni lepo , da si tak do sosedov, še posebej, ko imajo prav.....
BPGC
13. 04. 2017 22.00
+3
Pusti....ni jim jasno, kako EU funkcionira.
mariomandzukic
13. 04. 2017 22.03
-5
srebrnibreg vasa vlada pocne to na lasno pest.danes so bli prispevki v Hr medijih iz meje na madzarski
piljan
13. 04. 2017 22.04
+4
Glej ,vse se vrača .,vse se plača.Sploh bi pa tale sosed pol Slovenije,samo,če bo najmajša možnost.Hvala za takega soseda.Sploh naj pa jokcajo Bruslju,ko bodo tam rekli konec kontrole,jo bo konec.Je to težko razumeti?
BPGC
13. 04. 2017 22.05
+4
grozjak
13. 04. 2017 22.07
-4
ko da je nam jasno? poglej to zmedo, ki so jo izobraženci zakuhali....teroristom ne bo treba na samomorilske pohode, bodo od smeha pomrli.....kaj naši kekci počnejo
grozjak
13. 04. 2017 22.09
-4
BPGC, a tudi, če jo naši ne razumejo najbolje??
piljan
13. 04. 2017 22.13
+4
Ti golaglavi ptič z nove,se odloči kaj bi rad.Ko vam dohtar reče žico ste za žico,ko reče ne žice,žice ne,kontrola ja,kontrola ne.Pa odločite se že enkrat kaj bi radi.Predvsem pa se skupaj s hrčki pritožuj v Bruslju.
mariomandzukic
13. 04. 2017 22.27
-5
kontrole ob IZSTOPU nihce ne zahteva.lazes,lazejo slov politiki.oni dobr vedo zakaj se gre,ampak zelijo izsiljevat Hrvasko.to je na koncu koncev minister erjavec napovedal ze pred parimi meseci,da se zna zgodit da bodo slovenci zablokirali mejo z hrvasko,oziroma zeceli namerno "proizvajat" km kolone,na mejah z hrvasko.
Mladi? Plasto
14. 04. 2017 11.13
ja mario karl je pač vedel kaj se pripravlja v bruslju kot ukrep za varnost .... me pa zanima kako lahko taka mala stvar kot je malo čakanja na meji vznejevolji par ljudi :D ..... drgač pa - kontrola se izvaja ker je to schengenska meja !!!! .... zakaj hrvati niste v schengnu prašite svoje politike ,ki vam že 25 let lažejo v faco :D
BPGC
13. 04. 2017 21.40
+13
Ce bodo kolone na neji v casu turisticne sezone, bo hudo....za Hrvate. So skoraj popolnoma odvisni od Turizma. Druga Grcija.
mariomandzukic
13. 04. 2017 21.41
-7
Izola nikol nebo Rovinj,Piran pa nikol nebo Dubrovnik.
BPGC
13. 04. 2017 21.56
+5
Ce bo sezona slaba, bo hrvaskemu gospodarstvu se slabse. A res mislis, da bo tistih 80 mio. € agrokorju kaj pomagalo? Rabi 350 mio. €, da se izvlece iz tezav, pa se to zacasno. Kje pa bodo Hrvati vzeli densr, ce ne od turizma.
grozjak
13. 04. 2017 22.01
-7
čisto res, vsak kraj je zase poseben, kar se pa tiče tranzita, bo pa še najbolj dars na škodi, če bodo avstrijci in nemci preko madžarske odhajali na dopust.......s tako obalo in naraščajočo kvaliteto se hrvatom ni bati za turizem, pa čeprav smo slovenci na hrvaški obali v večini, ker bo tako tudi ostalo......
BPGC
13. 04. 2017 22.06
+7
Seveda bodo, vsak turist rad naredi 250 km ovinek.
JApajaDAja
13. 04. 2017 22.25
+5
kockasti rabijo nekaj mrd, da se zmažejo.....kredit na kredit za kredit......bagrokor, borovo, plače, penzije, sociala.......malora se jim piše-prava potemkinova vas hočejo biti.
mariomandzukic
13. 04. 2017 22.27
-5
BPGC hrvaska je velesila v turizmu,in tega nobena slovenija ne more spremenit
Brabus
15. 04. 2017 18.21
Kaj pa potem cvilite, arogantneži prenapihnjeni vseznalci, da smo ljudje na zemlji samo zaradi rvatov.
mariomandzukic
13. 04. 2017 21.38
-8
NIHCE nima nc proti ce Slovenija varuje sengen.to delajo vse Sengenske drzave,ampak ob VSTOPU v SENGEN.se pravi nihce nima nc proti ce se kolone nabirajo na meji ob VSTOPU v Slovenijo.Ampak da se gnjavi narodu ob izstopu iz Sengena,to pa je res podlo.tega Nobena Eu direktiva ne zahteva,to pocne edino Slovenija,ki si namerno to direktivo razlaga po svoje.Slovenska vlada se dobesedno dela norca iz naroda.na vsak nacin zelijo ponagajat Hrvaskemu turizmu in z tem izsiljevat Hrvasko.ampak vam nebo uspelo.Madzari ob izstopu iz sengena nobenega auta ne pregledajo,enako je z Poljaki,Slovaki.tam iz sengena izstopis prakticno brez domumentov.SRAMOTA kar pocne slovenska vlada.
BPGC
13. 04. 2017 21.52
+10
Ja, res sramota. Hrvati nas nategujejo ze 20 let in hocejo vzeti Sloveniji dostop do odprtega morja. Podlo. Sramota, kar pocne hrvaska vlada.
piljan
13. 04. 2017 21.54
+4
Ne bluzi,vi bi enako jokcali.Je pa res ,da bi bilo to bolj smiselno,samo to povej Bruslju.
grozjak
13. 04. 2017 22.02
-6
mario, slovenska oblast se v glavnem dela norca iz sebe, mi smo samo postranska škoda..........
Mladi? Plasto
14. 04. 2017 11.18
slovenska oblast se drži dogovorov .... hrvati pa samo tega kar jim paše ...
kurva2
13. 04. 2017 21.33
-7
Komaj čakam morje, dalmacija je zakon pa če bi moral čakat 24 ur. Ne morem si sploh predstavljati kako nas bodo letos pljuvali Avstrijci Nemci Italijani in ostali. Niso dovolj vinjete zdaj jih bomo pa še na carini ubijal.
ggzz
13. 04. 2017 21.49
+7
in kaj potem? naj pljuvajo, do zdej smo itak za njih sam smetišče na poti na morje
BPGC
13. 04. 2017 22.04
+7
Daj jim bomo dobro zakasirali, vinjete in bencin ;) Pa se kaksne stojnice bi morali ob meji postaviti in zivo muziko :)
Vrhovni
13. 04. 2017 21.29
+2
Oblast še Romov ne zna v red spravt
piljan
13. 04. 2017 21.30
+4
Vrhovni
13. 04. 2017 21.25
+1
Legalne kontrolirajo, ilegalni pa brez dokumentov čez Dragonjo, imajo prav uhojeno pot, seveda policajev ni tam. pa če jih z lampo iščeš. Raj naj te prekontrolirajo, ki so že pri nam ilegalno.
BPGC
13. 04. 2017 21.31
+3
A mislis, da je kdo od ilegalcev v Sloveniji ostal :D
BPGC
13. 04. 2017 21.21
+8
Red je red. Ali boste cakali ali pa ne boste sli. V Yugi smo se vstali vsi ob 3 - 4 zjutraj, ko smo sli na morje. ...pa smo se danes vsi zivi in zdravi. Svetujem, da tako tudi sedaj naredite....ali pa si izberite primernejso turisticno destinacijo.
JApajaDAja
13. 04. 2017 21.46
+5
predvsem bolj prijazno, kjer se počutiš kot dobrodošel, željen gost-hr si (razen privat) odvečno breme.
sefil
13. 04. 2017 21.17
-3
nismo se za to borili
ravtar
13. 04. 2017 21.09
+17
Brezveze ta nadzor, itak je ze polna slovenija bosancev pa albancev
grozjak
13. 04. 2017 20.58
-5
Uredba za uveljavljanje sile nad lastnimi državljani in omejevanje njihovih osnovnih pravic, ki so jih pridobili z glasovanjem o članstvu v E Uniji.....teroristi so precej izven vidnega polja naših obveščevalcev...naj spomnim, zadnji naši terenci na misiji, so se izgubili na hrvaškem......
grozjak
13. 04. 2017 21.04
-2
zdaj ko jim delamo probleme pred turistično sezono, jih lahko prosimo, da nam vrnejo tisti vohunski kombi........je ravno pravi čas, da nam ga nekam zabijejo......
BPGC
13. 04. 2017 21.16
+4
Eh daj no...pocakaj v vrsti in bos prisel na vrsto. Kaksne pravice so ti pa krsene?
Sršen
13. 04. 2017 21.40
+3
Svoj čas sem se z vlakom vozil 28 ur od Maribora do Skopja pa ni bilo nobene kontrole,zdaj v moderni Evropi pa še na Hrvaško ne moreš brez blesavih zastojev!!!!!!!