Slovenija

Ministrstvo za zdravje in ZZZS z dogovorom o razporeditvi osmih milijonov evrov

Ljubljana, 01. 12. 2015 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ministrstvo za zdravje in ZZZS sta se uspela dogovoriti, kako bodo razporedili del sredstev, ki jih je ZZZS želel z rebalansom finančnega načrta nameniti za dodatne preglede in operacije. Osem milijonov evrov bodo namenili za preseganje določenih operacij in prvih pregledov.

Novi predlog rebalansa finančnega načrta predvideva, da bo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) še letos namenil dodatnih osem milijonov evrov za plačilo preseganja določenih bolnišničnih operacij in posegov ter prvih specialističnih pregledov, so danes pojasnili na ZZZS, o tem pa je poročal že Dnevnik. Tako bodo plačali do 20 odstotkov programa za te storitve, ki jih bodo opravili izvajalci zdravstvenih storitev.

denar
denar FOTO: Reuters

Ministrstvo za zdravje bo po pojasnilih ZZZS predlagalo vladi, naj v okviru odločitev o spornih vprašanjih za aneks k splošnemu dogovoru omenjeni dogovor tudi vključi v sklepe vlade.

Prihodki ZZZS bodo namreč do konca leta za 35 milijonov evrov višji, kot so v strokovnih službah zavoda ocenili ob pripravi finančnega načrta 2015. ZZZS je želel 16 milijonov teh sredstev nameniti za skrajševanje čakalnih dob, vlada pa je že v postopku arbitraže sklenila, da bodo dodatna sredstva porabljena za dvig cen izvajalcev zdravstvenih storitev za 2,12 odstotka do konca letošnjega leta.

Po dogovoru o razporeditvi osmih milijonov evrov v preseganje določenih zdravstvenih storitev bo treba to všteti tudi v aneks k splošnemu dogovoru in prilagoditi odstotek, za kolikor se bodo dvignile cene zdravstvenih storitev.

Upravni odbor ZZZS bo o predlogu rebalansa odločal v sredo, skupščina ZZZS pa ga bo predvidoma potrdila na seji 8. decembra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
01. 12. 2015 17.59
+1
Dobro , da ni več lopova Jakliča, bi polovica milijončkov hitro zginila !!
BULDOH
01. 12. 2015 18.07
+1