FIT 24UR

Dejstva o cepivih in cepljenju

Ljubljana, 04. 12. 2014 06.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob izbruhu ošpic, ki smo mu te dni priča v Sloveniji, so spet oživele že tako burne razprave o cepljenju. Veliko staršev se sprašuje, ali otroka cepiti ali ne. Dejstva o cepivih in cepljenju, o možnih stranskih učinkih, učinkovitosti cepiv, raziskavah o cepljenju so osvetlili v oddaji Epilog.

Novinarka Epiloga Eva Kobe Pavlovič je med drugim pogledala v zgodovino. Primer otroške paralize. Pred šestdesetimi leti je bil v Sloveniji vrhunec epidemije te nevarne bolezni. V štirih letih je zbolelo 680, umrlo pa 51 ljudi, mnogi so umirali takoj po prihodu v bolnišnico. Malčki so umirali eden za drugim ...

Zbolel je tudi zdaj 77-letni, takrat pa 10-letni Miha Janc, ki se danes spominja: "Prvi mesec sem ležal na infekcijski kliniki, bilo nas je 10 ali 20 otrok. Vsi z otroško paralizo. Prvič, ko me je zdravnik gledal, mi je rekel, naj dvignem roko, pa nisem mogel." Preživel je, a ostala mu je trajna invalidnost, uničeno živčevje, izgubil je mišice na eni roki in stegnu. Posledice čuti še danes. A imel je srečo – za razliko od mnogih mu bolezen, zaradi katere je bil kar pol leta v bolnici, ni ohromila pljuč. Mnogi, ki so zboleli za otroško paralizo, so bili namreč odvisni od tako imenovanih železnih pljuč, mnogi so zaradi ohromljenih pljuč umrli ... To se je dogajalo pred 60 leti v Sloveniji.

Zadnji primeri otroške paralize v Sloveniji so bili leta 1978, tisto leto je zbolelo devet otrok. Leta 2012 je kazalo, da je otroška paraliza celo izginila z obličja Zemlje. A se je pred kratkim spet pojavila: v Pakistanu, Afganistanu, Nigeriji in Siriji. V državah, kjer je zaradi vojn sistem cepljenja odpovedal, in iz katerih se vsak dan številni begunci podajajo v druge države.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (728)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aleksander Lah
07. 12. 2014 21.54
+6
Precej pristranski prispevek. Mnenje dajejo samo zdravniki, toda ali so mogoče tudi oni zavedeni, več o tem na naravnaimunost
Aleksander Lah
07. 12. 2014 21.55
+2
Linka mi sistem ne dovoli objaviti, toda na koncu je .si
StrikeOne
05. 12. 2014 21.19
+8
So uradni viri informacij o cepljenju resnični? Je cepljenje res tako učinkovito in popolnoma varno ? Ali ste vedeli, da je raziskava v Veliki Britaniji med 600 zdravniki razkrila, da jih je 50 odstotkov zavrnilo cepljenje proti hepatitisu B, čeprav so v rizični skupini? Kot razlog za tako odločitev so navedli: "Ne zaupam cepivom" in "Cepljenje nima nobenih dokazanih koristi"! Če začne kdo o imunizaciji raziskovati, v medicinski literaturi naleti na vznemirljive podatke, saj se izkaže, da nobena od obeh predpostavk - učinkovitost in varnost cepiv - ne drži. Še več, v medicinski literaturi mrgoli podatkov o tem, da ima cepljenje v resnici nasprotni učinek od tistega, ki mu ga pripisujejo. Poglejmo najprej varnost cepiv. O vseh cepivih raziskovalci poročajo, da imajo resne stranske pojave. Reakcije po cepljenju so lahko takojšnje (akutne) ali dolgoročne (kronične), ker se lahko pojavijo še mesece ali celo leta po cepljenju. Za dolgoročne reakcije je seveda težko dokazati, da so posledica cepljenja, saj bi bile potrebne dolgotrajne raziskave. Vendar po nekaj desetletjih od začetka množičnega cepljenja še vedno čakamo na kredibilno in obsežno znanstveno raziskavo, ki bi vključevala resnično kontrolno skupino necepljenjih otrok in jo primerjala s cepljenimi. Osupljivo je, da takih raziskav doslej v svetu ni nihče izpeljal, kljub temu pa se v propagandnih informacijah za javnost kar naprej ponavljajo trditve o popolni varnosti cepiv! In zakaj teh raziskav ni? Proizvajalci cepiv, ki financirajo večino raziskav, namreč trdijo, da tovrstne raziskave ne bi bile etične, saj bi morali kontrolno skupino otrok pustiti necepljeno, zaradi česar bi ti otroci po njihovem mnenju ostali nezaščiteni pred nalezljivimi boleznimi. Vendar bi le take, strokovno neoporečne znanstvene raziskave lahko dale zanesljiv odgovor na vprašanje, ali je cepljenje varno ali ne. Cepiva, ki prihajajo v uporabo, namreč niso preizkušena na ljudeh, ampak le na živalih. Nobeno cepivo ni preizkušeno glede karcenogenosti, mutagenosti in teratogenosti, pa vendar jih rutinsko vbrizgavajo v popolnoma zdrave otroke! Proizvajalci cepiv najprej preizkusijo učinek cepiva le na manjši skupini (nekaj sto) otrok, ki jih običajno opazujejo le 48 ur! Kaj se zgodi po preteku te kratke dobe, očitno nikogar ne zanima prav veliko. Dejanski učinki cepiv se namreč pokažejo šele po začetku množične uporabe na otrocih. Spisek reakcij, ki jih navajajo proizvajalci sami v originalnih deklaracijah k cepivom, vas zato ne bo preveč presenetil. Zanimivo je, da zdravniki izvirnih navodil, priloženih k cepivom, nikoli ne pokažejo staršem, niti jih ne seznanijo z vsemi možnimi posledicami cepljenjenja!
Mb128
05. 12. 2014 21.44
+4
Glej, a ti razlikuješ med eksperimentalnimi vakcinami in drugimi vakcinami? Še enkrat, kakšno zvezo imajo ošpice z hepatitisom?! Čemu ta tvoj križarski pohod?! Zaradi mene, verjami jar hočeš a vedi nekaj. Če bo zaradi tvojega prepričanja zbolel ali celo umrl samo en človek sodiš, vsaj po moje, v zapor. Sicer pa, vsako zdravilo, vsaka vakcina ima svoje kontraindikacije. Tako kot žal očitno tvoj IQ!
StrikeOne
05. 12. 2014 21.50
-6
Če pa zaradi tvojega pa ti na vislice ker zagovarjaš nepreverjen strup in strup kateri ima tajne sestavine in ti jim slepo verjameš, ne glih inteligenten primer človeka. In kje si pa prebral da so eksperimentalna ali se si ti v svoji glavi kar tako odločil?
Mb128
05. 12. 2014 22.24
+3
Uav, a imam slučajno opravka z nepremagljivo dvojico ali pa si ti samo odvetnik tvorca tega komentarja na katerega sem jaz samo repliciral?! Kakor koli že, zakaj so pa ta cepiva sploh dobra, zakaj se sploh uporabljajo?! Hm, šment pa tak, zarota že spet! Mogoče pa je to samo propaganda za homeopatijo ali celo še kaj bolj "duhovnega", pardon duhovnega?! Le kdo bi to vedel. Hja, zgleda da so se pojavili takšni in drugačni prepersi tudi pri nas. Šment pa tak! Muči me samo eno vprašanje. Le zakaj se je človeška doba tako podaljšala kot se je?! Sicer pa, ugotavljam, da to vse skupaj nima prav nobenega smisla. Postavil sem določena vprašanja a na mojo žalost nanj nisem dobil nobenega odgovora. No ja, na enega sem dobil. A tisti odgovor je bil bolj podoben odgovoru kakšnega duhovnega guruja. In, zaradi tega se poslavljam iz te rubrike. Seveda, takšnim in drugačnim wanabe gurujem želim še naprej uspešno ribarjenje. Če ne drugega, vikend je tu in na jem svetu je mnogo zgubljenih duš, ki iščejo smisel. Čao, kmalu se bo začel film. Je pa zanimivo kako "dobrohotni" so ti alternativci. Jaz bi tistega čigar prepričanje bi povzročilo bolezen ali smrt nekoga drugega poslal samo v zapor in, ker sem si drznil zapisati kaj takega bi nekdo mene kar na vislice. Ja, za nekatere obstaja jaz, jaz in samo jaz. To ga je materjalizem v svoji skrajni obliki in nima prav nobene zveze z alternativo in duhovnostjo!
NaravaInDruzba
06. 12. 2014 00.46
-4
Ja Mb, ful je fajn ko so nam s cepivom vnesli težke kovine direkt v tkivo. Da ne govorimo o tem, da se cepimo cca 70 let. Ravno ko je medicina začela cvetet. Stari majo oni vse naštudirano, brez skrbi...
StrikeOne
05. 12. 2014 21.18
+0
Rezultati pariškega laboratorija Phillipe Auguste so pokazali, da so otroci iz Bosne in Hercegovine prejemali strupeno cepivo, ki je pri nekaterih povzročilo invalidnost, izgubo sluha in epilepsijo.
StrikeOne
05. 12. 2014 19.57
+6
Dzinks nimate pojma! eto povedal sem vam nimate pojma in raje dajte prst na čelo. Ne gre se za to koliko ljudi umre od cepiv ker bi to bilo malo preveč očitno in alarmantno! Se vidi da razmišljate v škatli. Gre se za to da očitno povzroča sterilizacijo ter avtizme in samo oni vedo kakšne še bolezni in posledice. Zaradi posledic cepljenja s nepotrjenim cepivom proti hepatitisu B je v Bosni in Hercegovini umrlo 2.249 dojenčkov, trdi bosanska aktivistka. V pogovoru za hrvaški portal Dnevno.hr je Jagoda Savić, predsednica Združenja staršev hudo bolnih otrok BiH-a, predstavila eno "najmračnejših skrivnosti v državi". Kot trdi, je zaradi posledic cepiva, ki so ga v prejšnjem desetletju preizkušali na zdravih novorojenčkih v BiH-u - projekt se je imenoval GAVI -, umrlo 2.249 otrok, starih največ eno leto. "Vzroki smrti teh dojenčkov pogosto niso jasno navedeni, na kar 71 mrliških listih je pisalo, da gre za 'nepoznan ali nepojasnjen' vzrok. 42 dojenčkov je umrlo zaradi težav z dihanjem, 24 pa v prvih 24 urah življenja, kmalu zatem, ko so prejeli odmerek cepiva proti hepatitisu B. Vzrok njihovih smrti bi lahko bil posledica neprilagojenega cepljenja za dojenčke, rojene z nerazvitimi jetri. Naše združenje ne trdi, da je vzrok vseh smrti omenjeno cepivo, poziva pa, da se pri več kot 130 smrtnih primerih še enkrat razišče, ali in koliko je cepivo pripomoglo k smrti," je dejala. Projekt financiral Gates Projekt cepljenja otrok, starih največ 12 mesecev, je po besedah Savićeve oblastem predstavil Unicef (Sklad Združenih narodov za otroke), a je pri njem prihajalo do več pomanjkljivosti, številni pa se tudi sprašujejo, zakaj je bilo dojenčke sploh treba cepiti, saj hepatitis B ni pogosta bolezen dojenčkov in se ne širi z epidemijo, takšno cepljenje pa tudi ni podobno evropski praksi. Dodala je, da je bil v projekt vpleten tudi ustanovitelj računalniškega velikana Microsoft Bill Gates, ki je glavni donator projekta GAVI, v njegov sklad je daroval že 1,5 milijona dolarjev. Sklad GAVI pa je del Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki opravlja humanitarne projekte cepljenja za otroke v državah tretjega sveta tako, da farmacevtska industrija podari organizaciji denar, zatem pa WHO njihova cepiva razglasi primerna za ZN-ove misije. Zato nakupijo ogromne količine teh cepiv in zaslužek je tu. "Da bi zadostili pravilom in zakonom o zunanjem trgovanju, se Unicef pri tem poslu pojavlja kot posrednik," pravi Savićeva. Dodala je, da se ta tragedija le počasi razkriva javnosti, ker naj bi predstavniki Unicefa obiskali številne medijske hiše v BiH-u in jim "pojasnili", da vsako obujanje preteklih dogodkov vpliva na upad odločanja za cepljenje danes. Namignila je, da so jih podkupili za molk. Unicef je isto cepivo ponujal tudi Hrvaški, kar je potrdil tudi nekdanji minister za zdravje Andrije Hebrang, a se zanj niso odločili, saj se jim ni zdelo dovolj potrjeno in še preveč sveže, da bi pridobili dovolj odzivov in izkušenj z njim.
Mb128
05. 12. 2014 20.29
+3
Pa dobro, kaj ima to kar si sedaj naložil z ošpicami in preventivnim cepljenjem proti ošpicam?! A hočeš da te dopolnim?! Naj ti bo! V začetku tega stoletja je pred tv ekrane stopil nek bosanski zdravnik splošne prakse. In kaj je povedal takega? Ko je divjala vojna v Bih je bila Bih deležna takšne in drugačne humanitarne pomoči. Med to humanitarno pomočjo so bila tudi zdravila, konkretno antibiotiki. Problem pri antibiotikih je bil ta da jin je v 95% potekel rok trajanja. Kaj pa to pomeni pa verjetno veš bolje kot jaz. A sem mogoče okrepil tvojo antivakcinsko fobijo-manijo?! Mislim res, kaj si pri zdravi? Zakaj že bi morali biti dojenčki cepljeni zoper hepatitis B?! Ne rečem če bi zapisal zoper hepatitis A, ampak hepatitis B?! Kako pa se sploh dobi hepatitis B? Ko/če boš odgovoril na to vprašanje boš takoj videl kakšne bedarije govoriš! Čudno, da nisi zapisal kako nevarno je cepivo zoper virus HPV, če sploh veš kakšen virus je to, kaj lahko povzroči?
StrikeOne
05. 12. 2014 21.08
-2
Ti si sam sebi odgvoril na svoja vprašanja. Jaz nisem proti cepljenju proti oslovskem kašlju, tetanusu.. in če so cepiva domača ali zelo preverjena. Sem pa še kako proti takim ko silijo in grozijo z sodišči, če ne cepiš proti hepatitisu itd. Uradni viri trdijo, da naj bi bili izbruhi hudih reakcij zelo redki (ena na milijon). Neodvisne raziskave namreč kažejo, da en otrok na sto cepljenih s cepivom DTP reagira z vreščečim neutolažljivim jokom (encefalitični jok), en otrok na 300 cepljenih pa ostane trajno poškodovan. Poškodbe so lahko minimalne (na primer dovzetnost za okužbe) ali zelo hude (na primer duševna zaostalost). V drugi raziskavi so ugotovili, da le sedem odstotkov otrok po cepljenju z DTP nima nobenih vidnih posledic, 27 odstotkov ima blage, 58 odstotkov srednje in sedem odstotkov hude posledice.
otocanka
05. 12. 2014 16.38
+9
Saj zdravnik nič ne objasni vse v zvezi s cepivom.....le na določen datum cepi otroka. Dvomim, da sploh kateri pokaže in seznani starša z vsebnosjo cepiva...se pravi s sestavinami cepiva. Na čokoladi vsaj prebereš kaj poješ, pri cepivu pa ne vemo koliko ml živega srebra dobi otrok direkt v organizem s cepljenjem. Le žig v cepilno knjižico s serijsko št. cepiva in to je to. Poleg tega je cepljenje pri nas obvezno (razen redkih primerov, ko zdravnik odloči, da otrok ne sme biti cepljen iz zdravstvenih razlogov), vsi ostali pa plačajo kazen, dokler otroka ne cepijo.
higgsov bozon
05. 12. 2014 17.25
+4
trenutno je veljaven predpis v Sloveniji, ki se tiče živega srebra, 1 miligram živega srebra na kilogram ribe. To velja za ribe roparice, npr. morskega psa, tuno, mečarico. Za druge ribe pa pol miligrama na kilogram. Ribe z višjo koncentracijo se na slovenskem trgu sploh ne bi smele pojavljat ... se pravi da ne ješ rib !!?
higgsov bozon
05. 12. 2014 17.29
+8
Metilirano živo srebro najbolj ogroža zarodke, saj skozi popkovino prehaja v otrokov krvni obtok in vpliva na razvoj možganov. Zato je zelo pomembno omejiti vnos te nevarne kovine pri najobčutljivejših skupinah prebivalstva, kot so nosečnice, doječe matere in otroci, mlajši od šest let.
higgsov bozon
05. 12. 2014 17.30
+8
upam da ti nisem pobral rib z jedilnika ;) .....kar se hrane z vsebnostjo živega srebra tiče,je cepivo kapljica v morje ;) ..
higgsov bozon
05. 12. 2014 17.45
+3
na materinstvo si se pa očitno slabo pripravila ,če še tega očitno ne veš,saj če bi ,ne bi spraševala tu o zanemarljivih odmerkih živega srebra v cepivu ;)
Krta?a 21
06. 12. 2014 00.06
+1
NaravaInDruzba
06. 12. 2014 00.50
+5
Eno je ko ti poješ ribo in mora to čežztvojo želodčno kislino, drugo pa je če dobiš šus direkt v tkivo.
Cmrlj3
06. 12. 2014 15.23
+2
želodčna kislina zdaj po novem elementarno živo srebro razžira? na kaj pa?
prjatlca
05. 12. 2014 14.30
+5
Očitno so cepiva edina zdravila brez stranskih učinkov... sem ugotovila medtem, ko sem gledala to plačano farmacevtsko oddajo. Kako si upajo, vsa zdravila imajo stranske učinke in tudi cepiva jih imajo in nehajte se že enkrat vsi skupaj sprenevedati! Četudi so izkoreninila kakšno nalezljivo bolezen, so povzročila toliko novih... ko potegneš črto, ogromno otrok je poškodovanih, pojavljajo se nove bolezni, artititis, rak otrok, avtizem.. to pa nikogar ne zanima, le nalezljive bolezni... dragi moji, skleptiki so le tisti starši, ki so po cepljenjih opazili spremembe zdravja pri svojih otrokih. Česa tukaj ne razumete? To niso neumni, čudni ljudje. To so ljudje, ki so slepo zaupali medicini in v zameno dobili bolnega ptroka. Samo za to gre, In nehajte se delati norca iz njih, ker ste med njimi zelo kmalu lahko tudi vi. In res je žalostno, da se le slepo trdi, da ni stranskih učinkov, brez verodostojnih raziskav. Samo za to gre. Hočemo resnico in ne sprenevedanja in napadanja, ker imamo slabo izkušnjo.
Sara Rebek
05. 12. 2014 14.55
+4
Dzinks
05. 12. 2014 15.18
+13
prjatlca: 1. nihče ne trdi, da ni stranskih učinkov. Nasprotno, ti podatki so na vsakem cepivu in vsak starš je seznanjen z njimi. Kdor zdravnikom pripisuje laži o 100% varnosti, laže. 2. "četudi so izkoreninila.." Torej, četudi je 100 tisoče, da ne rečem milijone ljudi po svetu preživelo zaradi cepiv, pa to ni nič v primerjavi z novimi boleznimi. OK, katerimi in o koliko smrtih govorimo? Avtizem - ovrženo že 100x. Zdravnik, ki je "dokazal" povezavo z avtizmom, je danes posmeh vsakemu resnemu zdravniku. Potvarjal je študijo in poročal o neobstoječih simptomih. Otroke je izbral tako, da so bili njihovi starši izrazito proti cepivom in so lagali o rezultatih. Za kar so mu tudi odvzeli licenco, kar pove vse.
Dzinks
05. 12. 2014 15.25
+22
prjatlca: 3. vsak, ki "slepo zaupa medicini" je bed*k. Nehajte prelagati odgovornosti na druge. Zdravnik je kriv, ker ste bili vi tisti eden na milijon. Zdravnik je kriv, ker ni jasno povedal, kaj pomeni ena na milijon. Jaz se ne bom cepil, ker se mi ni treba izpostavljati tveganju, dokler so vsi drugi cepljeni - naj drugi tvegajo namesto mene. Kaj bo pa takrat, ko bo otrok fasal mumps? Kdo bo kriv? Zdravniki, ker ga niso pozdravili? Ker vas niso prepričali v cepljenje? Farmacija, ker so vas nalašč nalezli iz letal in sicer sploh ne bi smel zboleti? Ne, tvoja odgovornost je, da preveriš varnost vsega, kar daš otroku. Tudi če to pravi zdravnik - če ti je sumljivo, ga vprašaš, dobiš drugo mnenje - a naj bo relevantno, ne pa z neta. Pri čemer je fajn, da ne misliš, da veš več od stroke. In tvoja odgovornost je, da pomagaš preprečevati epidemijo nalezljivih bolezni, ki so še nedavno kosile po Evropi in ki smo jih s cepljenjem uspešno zatrli. Žal to prinaša določeno tveganje. Ampak razumi: če bi vsi razmišljali kot ti, potem nihče ne bi bil cepljen in kmalu mrtvih otrok ne bi več šteli na eno roko. In naj uganem: krivi bi bili spet drugi, kajne?
Against
05. 12. 2014 16.20
-7
higgsov bozon
05. 12. 2014 17.33
+1
in chametrailsi...če bi hotli zastrupljat ljudi ,bi jih z škropivom za paradajze in drugo povrtnino doma ,ne pa z vašim blesavim škropljenjem z avjonov 10 kilometrov v zraku...Ja domača hrana je najbolj zdrava..vsaj veš kaj ješ-lahko prebereš na škropivu kaj boš jedu !
Krta?a 21
06. 12. 2014 00.13
-2
Ocitno smo se vedno v srednjem veku. Mocno upam da vam enkrat "potegne" in da spregledate. Zal pa dejstva kazejo da so necepljeni otroci precej bolj zdravi. In - vsak odloca o lastnem telesu ali v imenu lastnega otroka. Tako je edino prav.
alanshore
05. 12. 2014 14.18
+13
Ne vem kaj se razburjate. Tisti, ki se ne cepijo potem takim ogrožajo le sebe. Mi, ki smo cepljeni smo popolnoma varni. A ni tako? Torej boli vas cekinček (Martinov) za druge. Ubogi Francozi, Angleži, Nemci, Irci itd. Tako je kot pravi g. zdravnik. Vsak za svoje odločitve sprejme odgovornost. V primeru stranskih učinkov posledice nosijo otroci in starši, odgovornosti ne prevzame pa nihče. Seveda nobena znanstvena raziskava ne bo dokazala posledic cepiv, vendar vsaka posledica ima svoj vzrok. A obstajajo statistični podatki v tej mali Sloveniji o številu in vrstah posledic po cepljenju? Ne. Ne obstajajo. Zakaj? Težko je tehtat tistih (ne vem koliko nul za decimalko) 0,0000001%, če se težave pojavijo pri vašem otroku. Takrat me vse te nule ne zanimajo več. Zaključek. Sem za prostovoljno izbiro. Lep vikend.
Sara Rebek
05. 12. 2014 14.56
-1
Dzinks
05. 12. 2014 15.04
+0
Preberi si malo, preden sprašuješ že stokrat pojasnjene neumnosti. Ker sicer že od začetka daješ vtis, da nimaš pojma in da samo ponavljaš floskule, ki jih prodajajo šamani, ki od takega mešanja megle, da ne rečem dreka, dobro služijo.
Sianne
06. 12. 2014 03.03
+2
Alanshore, vedno obstaja določen procent populacije, ki se ne more cepit (obolenja imunskega sistema, alergije, novorojenčki do določene starosti, itd). Tudi ne more biti vsak zase prepričan, da mu je cepivo prijelo oz. da še drži. Dokler je precepljenost velika, ti procenti niso pomembni, ker se bolezen ne bo spremenila v epidemijo. Ko enkrat precepljenost pade, pa bodo nastradali tudi tisti, ki niso nič krivi... Krivi pa boste ti in tebi podobni, ki zagovarjate, da se o stvari, ki se tiče celotne civilizacije, odločajo ljudje, ki so o tem popolnoma nepoučeni in raje kot znanstvenemu konsenzu verjamejo šamanom in stricu googlu. Sem za prostovoljno cepljenje, s tem da se ti isti prostovoljci s svojim zarodom vred preselijo na svoj otok, ki naj bo v strogi karanteni. Tam lahko uveljavljate tudi prostovoljno trezno/pijano vožnjo in prostovoljno držanje omejitev hitrosti skozi naselja.
polarni123
05. 12. 2014 12.47
+17
Kaj bi dali v revnih državah, da bi lahko cepili njihove otroke in preprečevali bolezni kot so poliomelitis, davica, tetanus,... Pri nas to imamo, nekaj bolezni smo po zaslugi cepljenj praktično izpodrinili in sedaj pa imamo laike pametnjakoviče, ki se opirajo na tudi lažne strokovnjake in ne zaupajo našim strokovnjakom infektologom, kliničnim mikrobiologom, ki so temu področju posvetili svoje življenje. Če ste tak opametn itisti, k ise zavzemate proti cepljenju dajte peticijo z imeni in priimki. Ko bo zaradi vaših neumnosti prišlo do ponovnega izbruha smrti zaradi davice, poliomelitisa in podobnih bolezni, k ijih ne poznamo bomo .- bodo vedeli komu izstaviti račun za smrti. Črne koze ne obstajajo več na tem planetu. Ali lahko kdo pove zakaj? So se naveličale in odšle na Mars ali smo zaustavii preko cepljenj bolezen. Skratka eni ste skrajno neodgovorni. v tem trenutku umirajo ljudje po svetu denimo zaradi polimelitisa, ker zlasti revne države nimaj odenarja za cepljenj. Si upate nasprotniki cepljenja prevzeti odgovornost, da se začne dogajati tudi pri nas - z ieni in priimki.
Dzinks
05. 12. 2014 12.59
+8
Točno tako - sranje s polno ritjo je to in nič drugega. Vsak normalen človek razume razmerje 0,000001% vs. 30% kot nekoč.
Against
05. 12. 2014 13.04
+3
Se strinjam, vedno imamo del kratkovidne populacije, ki gleda samo od danes na jutri, ni pa sposobna predvideti in oceniti stvari. (populacija, ki tala minuse),
polarni123
05. 12. 2014 13.09
+4
Ja kratkovidni so zdravniki, znanstveniki in tisti, ki se s tem vsakodnevno soočajo in rešujejo vsak dan življenja otrok in odraslih. Proti so razni afnači, k ibrez interneta sploh nebi vedeli za kaj se gre i no medicini ne vedo nič razen poljubnih člankov, ki jih edino razumejo.
Dzinks
05. 12. 2014 13.14
+3
Eh, za te, ki talajo minuse, mi pa res dol visi. Niso sposobni še enega stavka skupaj spraviti, navijač je lahko pa vsak pijanček. Nevarni so samo, ko jih cerkev nažene na referendum.
Sara Rebek
05. 12. 2014 14.58
+4
polarni . cepljeni so zaščiteni ,mar ne? zakaj se potem tako obupno bojiš necepljenih in si proti proste izbire staršev?
Against
05. 12. 2014 16.22
+2
Mhm. Imamo pa tudi otroke, ki ne smejo biti cepljeni, ker so recimo na kaj alergični, potem pa imamo otroke, ki imajo "cepljene" starše v glavo, ker so paranoiki in teoretiki zarote in ogrožajo otroke, ki ne smejo biti cepljeni. Torej, eni ne smejo biti cepljeni, eni bi lahko bili, pa niso, ker bi imeli pravico izbire, nastradali pa bi tisti, ki ne smejo biti cepljeni. Hura. Res nobenega ne ogrožate. A TO, DA OGROŽATE SVOJE OTROKE, JE PA V REDU?
Krta?a 21
06. 12. 2014 00.15
-3
Pa kako so lahko alergicni ce je cepivo zdravo in varno? Sam sebe zapletas.
NaravaInDruzba
06. 12. 2014 00.54
Polarni, to je tako kot bi rekli "kaj smo v Jugi bili pripravljeni da bi prišli do banan, Fante, kave..." Evo nam ga. Danes si pač želimo IPhone6 pa take. Samo zavajajo nas.
Sianne
06. 12. 2014 03.22
+3
Krtača17, to je nekaj takega, kot če bi rekla, "kako so lahko alergični na arašide, če so pa varni za uživanje?" Moj bog, ne vem kako ste nekateri dokončali osnovno šolo...
StrikeOne
05. 12. 2014 12.24
+8
Minicak ti si tako očiten promotor tega super tajnega strupa, da je to že smešno. Tako je očitno da si zaposlen v GSK ali novartisu ali nekaj samo taki kot vi se delate popolnoma slepe na vse probleme in samo trdite dalje svojo propagando. Kako je lahko cepivo in njegova sestavina super tajna ali je pomembneje profit družbe ali zdravje ljudi? Za vas profit družbe saj tako imamo sedaj a to seveda tudi odpira vrata za toliko manipulacij kajti sestavine so super tajne. Ampak OPA častna skavtska varna so in Jože daj tam naredi neko raziskavo , ki kaže da je samo 0.00000000000000000001% nevarnosti, na prigovor Jožeta če n e pretiravajo malo, da vsaj dajo 1% dobi odgovor, da je neumen in da naj naredi kot mu je naročeno, cena raziskave ni pomembna in zraven naj pridobi še kakšna renomirana imena ki bodo to potrdila, če ne bo ostal brez službe! Seveda raziskave so končane v ekstra kratkih rokih v manj kot mesecu dni ampak varno je ker mi tako pravimo! Kakšna dejstva, dejstva so pa samo naše naročene raziskave.
Against
05. 12. 2014 13.05
-9
Verjetno zato, ker imam izrazito ikono. ALKOHOL ni bil nikoli tajni strup, požre pa se ga največ. V ostalem pa pišeš neke blodnje.
BlackOnyx
05. 12. 2014 12.18
+3
Ljudje vpišite v iskalnik: karin rižner naravna imunost. In marsikaj vam bo jasno glede cepljenja, wake up!!
Against
05. 12. 2014 12.22
+3
Vpišite v iskalnik: črne koze, ebola, aids, paraliza, in marsikaj vam bo jasno glede cepljenja. Wake up!
Maruša Šuštar
05. 12. 2014 12.34
+3
Tako je, BlackOnyx! Karin je zelo logično in strokovno razložila celo stvar, vsak z normalno delujočimi možgani bi dojel.
Dzinks
05. 12. 2014 13.01
+5
Bioresonanca? Pa saj niste resni. Lepo vas prosim no, a srednjeveškim mazačem bi tudi verjeli? A razumete da ni ENEGA dokaza, da je bioresonanca kaj več kot placebo učinek - torej zelo drag nateg.
Dzinks
05. 12. 2014 13.02
+1
Evo, predlagam izziv. naj mi nekdo pošlje izvid od enega takega šarlatana - recimo za kandido. Lahko anonimno. Pa vam dokažem, da gre za nateg. Zastonj.
Svalbard
05. 12. 2014 11.31
+10
5 Trolov visi cel dan na 24ur.com. Za zjokat ste smešni in pomilovanja vredni. Gasilci in kmetje pa delajo!
User1063544
05. 12. 2014 11.35
Priznam, ker imam čas in nisem gasilec ali kmet.... :)
Svalbard
05. 12. 2014 11.43
+2
Bolj je letelo na MINICAK, norčka78, bozon, đinks, ... No teb se pa ni treba na njihov nivo spuščat ;) Puste betone pr mir dokler jim klavir ne pade na glavo.
StrikeOne
05. 12. 2014 11.54
+3
Vril najbolje jim je da se cepijo še proti padajočim klavirjem !
Against
05. 12. 2014 11.57
-2
Viril misli, da je džek in da ima kaj pojma. V resnici ga nima in se zgolj spravlja z argumentom ad personam in misli, sedaj nas pa je, cepljenje je a priori škodljivo. Pa nas ne bo. Ne bo ne bo ne bo. Kot vsi ostali tudi on nima argumentvo. Strike - ti že veš - alko, cuker, tablete, mamila - si se odpovedal vsemu? Cukru tudi?
StrikeOne
05. 12. 2014 11.59
+1
Ne minicak na vsem sem cukru alkosu , tabletah in drogah a glej ga zlomka vse skupaj je še vedno manj tvegano kot tvoja super tajna cepiva.
Against
05. 12. 2014 12.03
-4
Nope. Cepiva so koristna. Alko pa ni. Fanatiki kot ste vi, boste še naprej trdili, da strup ni strup, nekaj, za kar pa ni nobenih dokazov , da je strup, pa je strup. Razumi vas, kdor vas more. Ta isti fanatiki (ISIS) razbivajo po iraku. Razumi jih, kdor jih more.
Dzinks
05. 12. 2014 12.53
-5
Hej Vril, imam svojo firmo, ne skrbi zame. Gre ta čas na moje stroške. kaj pa je tvoj izgovor? Javna uprava? To bi pojasnilo, da tri ure razumeš kot "cel dan". In če prav razumem, smo "smešni in pomilovanja vredni" samo tisti komentatorji, ki smo za cepiva? No, če je to tvoj edini argument, smo našli še nekaj smešnega in pomilovanja vrednega.
Dzinks
05. 12. 2014 12.54
+0
StrikeOne: Povej prosim, koliko ljudi umre letno zaradi cepiv in koliko zaradi alkohola in cigaret?
Against
05. 12. 2014 10.48
+6
V Sloveniji nimamo ošpic in črnih koz, imamo pa alkoholizem, nasilje v družinah, mamila, cukr in hrano, ki je zgolj po imenu hrana. Dnevno s pijačami in hrano požremo več strupov kot jih je v tistem cepivu. Verjetno v cepivu kakšen je, kar pa ni nič posebno tragičnega. Manj kot v kozarcu šnjopca.
Against
05. 12. 2014 10.42
-1
Vojsko tudi ukinimo, saj nas že dolgo ni nihče napadel, pa tudi če nas bi, ne bi zdržali 10 dni, pa tudi mi ne bomo nobenega napadli.
Svalbard
05. 12. 2014 11.22
+5
Ti maš vse zmešan. Sam sebe demntiraš v poplavi svojih komentarjev.
Against
05. 12. 2014 11.56
-4
Argumentiraj. Se veselim novega spoznanja. Jaz sem za! cepljenje!
StrikeOne
05. 12. 2014 10.22
-4
Ta higgs pa silly itak že nick vse pove sta cepljena tudi proti kritičnemu razmišljanju in slepo verjameta vsemu kar slišita od gospodarjev na tv da je varno. Vse ostalo ni pomembno ker je cepivo uničilo sposobnost kritičnega razmišljanja in pustila samo sposobnost posmehovanja teorijam zarote v resnici pa posmehovanje lastni neumnosti. No vidva slepca ki obtozujeta ljudi teorij obrazložita javno izjavo enega glavnih financ ministrov za cepiva , ki govori kako se morajo cepiva uporabljati za redukcijo prebivlastva. Je teorija zarote tudi tisto kar vidita na lastne oči a tv pravi da je teorija? Vidva inteligentna?? Ja sej amebe so tudi v določenih pogledih.
silly
05. 12. 2014 10.26
-2
daj ne bluzi,...pol pa neke kvote Bill Gatesa gor daješ...enega izmed vodij ene izmed največjih monopolističnih korporacij kaj jih je kdaj bilo.......a se teoretiki ravno proti tem lobijem ne borite ? verjetno tole pišeš iz novih windowsow a ne ? spranec en.....
StrikeOne
05. 12. 2014 10.29
+5
Kako si neumen dokazuješ z vsakim novim postom in seveda tudi z nickom. Ta oseba je to javno izjavila ti pa poleg te izjave še kar ne vidiš in hočeš etiketirati druge, ki te opozorijo na to kot sprance in teoretike zarot. Meni to kaže da si tako skrajno zarukan in slep, da je vsaka nadaljna debata s tabo brcanje mrtvega konja!
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.29
-2
StrikeOne
05. 12. 2014 10.32
+6
Še en ki dokazuje skrajno neumnost poleg izjav se on smeje pa to res moraš biti "brain dead" To so tako zabiti ljudje, da mu naprimer pokažeš slike video in zvočni posnetek ki je dokazano avtentičen kot dokaz proti morilcu on se pa smeje in govori kako si spran in neumen in da je to teorija zarote in ko ga gledaš v šoku ne verujoč ali je možno da je lahko človek tako zabit se on smeje in odmahuje z roko misleč kako je pameten ker ne verjame avtentičnemu dokazu v resnici pa ...
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.39
+3
Blaznost je vedno znova in znova ponavljati isto stvar in pričakovati drugačne rezultate. (Albert Einstein)
StrikeOne
05. 12. 2014 10.44
+3
Kako beden poskus izgovora vleči se ven na citat Alberta Einstein-a, da bi se lahko naprej izognil uporbai možganov in kritičenmu razmišljanju za razliko od čakanja da ti sporočijo razne oddaje tvoje mnenje. Ne bi raje vklopil to malo piščanjčjih možganov kar imaš in si naprej pogledal izjavo tega zločinca pa si pol dal prst na čelo! Bi mogoče potem razumel da so strahovi in skrbi ljudi proti cepljenju mnogo bolj upravičeni kot so ti sporočili in nebi ljudi označeval za sprance kot so ti subliminalno sporočili!
Against
05. 12. 2014 10.47
-6
Strike - kaj ti zagovarjaš? iz postov ne razberem.
wizeman
05. 12. 2014 10.48
-1
Strike. Tvoji komentarji o tebi povedo veliko več, kot se zavedaš. Zaradi takih pametnjakovičev se pojavljajo bolezni, za katere smo mislili, da so že zgodovina. Žalostno je, da z necepljenjem ne škoduješ samo sebi, ampak tudi drugim
StrikeOne
05. 12. 2014 10.49
+2
Wizeman Ja ja poznamo to širjenje strahu taktiko že predobro vžge na komu drugemu. Še enkrat vsi po vrsti pa se niti ne ozrete na besede javno izrečene od enega zločinca vsi po vrsti se delate da to ne obstaja. Kakšni ...
Against
05. 12. 2014 10.50
-4
V Sloveniji je večji problem alkoholizem. Poleg nedelujočega šolskega sistema, ki očitno ni sposoben preprečiti, da ljudje ne bi nasedali zarotam, temveč bi ljudi usmeril na znanstveno dialektičen pristop pri reševanju problemov.
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.50
+3
strike..moji možgani mi pravijo da je prav ,da se gre večina cepit in je izničena možnost masovne epidemije,za kar se nam lahko necepljenci samo zhvalite,ter nas pustite že enkrat pri miru...in kot sem že enkrat omenil ,vsak je svoje sreče kovač,samo nestoj hodit jokat potem če ti bo otrok zbolel za paralizo in podobnimi hudimi boleznimi.....če bi ti imel možgane bi uštekal že prvič ko sem ti to napisal ,a mislim da je prej tvoje razmišljanje kritično in seže samo en dan vnaprej ! Pa lep pozdrav v srednji vek !
User1063544
05. 12. 2014 10.52
-1
Wizeman: kako lahko necepljeni škoduje cepljenemu. Daj mi to razloži.. In če cepljeni zboli kako potem cepivo deluje???? Poglejte si malo ostale države kjer precepljenost ni tako velika kot pri nas ker je cepljenje prostovoljno... Nič več in nič manj obolelih ni v povprečju od naše populacije... ZAKAJ??? Daj mi to razloži... Mater vsi ste pametni, vsi znate na vse odgovoriti... Dajte odgovorit na to... ajde
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.55
-1
odgovor imaš v afganistanu,iraqu itd ,če si že ne znaš sam odgovorit z par kliki na net ! papa v srednji vek !
StrikeOne
05. 12. 2014 10.55
+4
Pa kaj vi bluzite? Kakšna masovna epidemija? Če se hočeš cepiti ker te je strah bolezni .. izvoli se cepi, če se drugi nočejo in zbolijo kako pol tebe ogrožajo, če pa si ti ce1pec cepljeni!! Sej pa ti si varen od vašega cepiva! Kaj pol tako prisilo in paniko zganjate(če seveda nimate interesa za to) za druge? Zakaj žalite ljudi, ki imajo legitimne skrbi glede cepiv, glede na to kaj počnejo zadnja leta cepiva, glede na vse kar se dogaja , na vse kar vidijo... vi kar na silo silite ljudi eni bi kar genocide izvajali ker se ljudje nočejo cepiti! Pa kdo ste vi koji k.. ste vi, vi ste prava grožnja ljudem takšni i.. kot vi!! Če ste cepljeni ste brez skrbi ali ne! kaj pol se.. toliko!
User1063544
05. 12. 2014 10.57
+5
higss: tebi možgani pravijo to kar so bili naučeni in indoktrinirani.. In tvoji možgani tudi pravijo da vi morate mene cepit, da ste vi cepljeni varni... JA PRED ČEM ČE STE ŽE CEPLJENI... To vprašanje sem parkrat zastavil pa še nobenega odgovora od vas stroke možgansko usmerjenega miselnega aparata.. Dajte mi to odgovorit, ZAKAJ SE CEPLJEN BOJI NECEPLJENEGA.. Kor morda cepivo ne deluje???
StrikeOne
05. 12. 2014 10.59
+2
Zdaj pa naj samo še en odgovori ker vas skrbi zdravje ljudi a malo pred tem bi genocide izvajali ker se ljudje nočejo cepiti eni imajo tako bolane da bi celo otroke okužili in za tako bolane izjave bi ga bilo treba pri priči usmrtiti in obesiti za ja.. na eno drevo!
Dzinks
05. 12. 2014 11.00
-2
Ni odgovora, ker je neumno vprašanje, ki bi ga enostavno odgovori sam z malo guglanja. Če te res zanima - ampak ti itak že veš odgovor..zakaj potem sprašuješ? Mimogrede, si že slišal za mutacije?
StrikeOne
05. 12. 2014 11.02
+4
Ja dzinks pa se boste pač še cepili proti mutiranemu virusu in kje je problem? Pač dobite updateno cepivo vi kar izvolite šibajte si razne super tajne koktejle v vaša telesa super tajni pa so zaradi varnosti pred konkurenco veste ker to je bolj pomembno od morebitnih rizikov za ljudi!
User1063544
05. 12. 2014 11.04
+5
Ja Dzinks: Ravnokar ji pišem odgovor hehehhehe... Sorry, sem moral ker sem na hece... hhehehe... A ti veš zakaj do mutacij prihaja??? P ane samo na viruloškem aspektu tudi v genetiki recimo GSO kultur ipd... ?????
Dzinks
05. 12. 2014 11.09
-1
StrikeOne: no, še en gostilniški strokovnjak. Ebola je mutirala v treh tednih od izbruha. Če bi mutirala še enkrat v po zraku prenosljivo verzijo, je ne bi več ustavili. Če je do 15 januarja ne bomo zajezili, problem rata globalen. To ne pravi farmacija, ampak epidemiologi. Sedaj razumeš?
wizeman
05. 12. 2014 11.09
+3
Mater, si nenačitan: cepiti se je začelo v 60-ih letih, zato veliko osebkov ni bilo ceplenih - ne po njihovi krivdi. Tudi cepivo ne deluje na vse, eni kljub cepljenju ne razvijejo odpornosti, ker je pač njihov imunski sitem na nek način okvarjen. Taki so na srečo zaradi dovolj visoke precepljenosti dokaj varni. Varni ste tudi vi, konspiratorji, to pa na račun nas, ki se cepimo. A širjenjem vaše fanatične vere bi se to utegnilo kaj hitro spremeniti.... če se že bojiš igle, bodi vsaj tiho, in bodi hvaležen tistim, ki se je ne bojijo. Ker tebi na noben način ne morejo škodavti. Ti pa njim lahko....
User1063544
05. 12. 2014 11.12
+4
Saj to je problem... cepljenje v tri mile ker virus mutira se imunski sistem ne more odzvati in spet cepljenje itd itd... Dečki in deklice... NARAVA je edini pravi zdravnik, ne boste vi miljarde let naravne genetike stisnili v sto let in flašilari v ampulah... Res je, riziko obstaja ampak če imunski sistem na naravni poti dobi vsa protitelesa se ta tudi lažje odziva na vsa odstopanja pri naslednjih okužbah, vi to zdaj nadomeščate s cepivi... In tukaj je problem, ker imunski sistem stagnira in virusi genetsko napredujejo, bo čez 200 let navadi kašelj za vas to kar je danes ebola. in brez cepiv ne boste več mogli obstajati... Pa še niso cepiva toliko problem kolikor so ostale sestavine ki cepivu omogoča da izzove reakcijo imunskega sistema, to pa so raznorazni koktaili in dodatki ki najprej oslabi imunski sistem, potem preprečujejo neke stranske učinke in šele na koncu pride oslabljen virus in razlog zakaj ste se sploh cepili na vrsto. skratka bla bla bla bla...... .
StrikeOne
05. 12. 2014 11.15
+5
Pa kaj imajo cepiva iz 60-ih ali cepiva, ki jih je delala Krka ali Lek z cepivi o katerih Mi izražamo zaskrebljenost danes, ki pa prihajajo iz raznih baxterjev, pfizerjev, glaxo smith kline .itd itd Kaj se delaš večjega butlja kot pa si!!! Kaj glumiš neko pamet, da bi s tem prikril dejansko glavni problem in upor proti tem cepivom! Sploh se ne ozreš na tematiko o kateri govorimo ampak nekaj bluziš o precepljenosti in cepivih iz 60-ih itd. Cepiva danes so očitno namenjena redukciji populacije! Če si ti tako skrajno prene1umen da ne vidiš da še romi hodijo na umetno oplojevanje, da ljudje zelo težko zanosijo, da je nenormalno število rakavih obolenj, da je od leta 1980 do danes Evropskemu moškemu plodnost padla za neverjetnih 60%... itd itd ker sti ti slep in zab1it da ne vidiš problema ne pomeni da problema ni! Ali da je problem v cepivih iz 60-ih prekle1ta ameba!
User1063544
05. 12. 2014 11.15
+5
Za ostale pametnjakoviče ki očitno ne vedo.. EBOLA: Patent CA2741523A1 Je umetno proizvedena zadeva, in ne mutira sama po sebi ampak je za to zadolžen Mikrobiološki laboratorij v Sierre Leone in ne pišite bedarij če resnično ne veste.. Ebola je biološko orožje ki ga vsake toliko testirajo na nedolžnih ljudeh.. Kot večina stvari..
Dzinks
05. 12. 2014 11.16
+1
"Dečki in deklice"? faaak kaka aroganca! Virus ne mutira, če ga ni, razumeš to? Pri določenemu deležu precepljenosti (ki je za različne bolezni različen) bolezen ne more niti izbruhniti/se širiti - kar pa pomeni, da nima tudi možnosti mutirati. Do muta
User1063544
05. 12. 2014 11.18
+2
Dzinks: ti pa si pubec... tebe imam najraje... :)
Dzinks
05. 12. 2014 11.21
+0
Itak, ko si v slepi ulici, pač zamenjaš temo, thread, argumente...pa še malo pokroviteljstva...tipično. Tule se še lahko počutiš kot frajer, v resničnem svetu pa bi bil tiho ko rit.
wizeman
05. 12. 2014 11.25
-4
Ha ha ha, fanatik kolerični. Če boš ti zaradi necepljenja bolj ploden, te bo treba kastrirat. ne bi bilo bilo modro za našo prihodnost, da se taki osebki plodijo in množijo.....
User1063544
05. 12. 2014 11.29
+6
Kar mi je hecno pa da ni noben reagiral... včeraj so vam celo v oddaji priznali da se v cepivu nahaja ALUMINIJ... A je kdo od vas preveril kaj aluminij sploh je in kaj povzroča če pride v organizem? Še bomo udarili malo kemije???? 1. Pravilo: Čistega aluminija v naravi ni. 2. pravilo Aluminij je za organizem TOKSIČEN 3.: Aluminj dokazano povzroča: epilepsijo, Alzheimer'jevo bolezen, Guilliane-Barre sindrom itd... 4. Aluminj najdemo v skoraj vseh cepivih. Da pripišem izgovor farmacije je, ja saj pa človek zaužije več kot pa ga je v cepivih.. ITAK ZATO PA SO NAŠTETE BOLEZNI PO SVETU V PORASTU, samo povezat je treba malo... Dzinks, ne poznaš me, ne postavljaj nekih zaključkov, kaj veš ob pivu bi se mogoče zaštekala ko dva najboljša buddy-ja. :)
Dzinks
05. 12. 2014 11.44
-3
PonovnoRojen: mogoče bi res bila ja...če bi bil tiho ;)
Against
05. 12. 2014 11.59
-1
PonovnoRojen - več kot aluminija si v življenju požrl alkohola, ki je dokazono škodljiv. Si se mu odpovedal? Itak da nisi. Potem boš solil pamet o aluminiju, ki ga je toliko, da bi avion sestavil. Pa še verjetno prost ni - saj praviš, da čistega aluminija ni.
spygirl
05. 12. 2014 12.03
-1
ponovno rojen...iz konteksta si vzel kar ti paše...aluminj, ki ga dobimo s cepljenjem je minimalen, ker ga potem na tak ali drugačen način zaužijemo skozi celo življenje in to v večjih količinah..zato predlagam, da si prispevek še enkrat pogedaš bolj podrobno
Against
05. 12. 2014 12.07
-1
Več aluminija dobiš, ko piješ cocacolo iz aluminijastih piksen. Plus cukra in vem kakšne svinjarije. Coca colo pa pijete? Še najrajši s kakšno žgano pijačo. To je pa ok, je res. Hektolitri alkohola, ki ga spijete skozi življenje so pa OK?
StrikeOne
05. 12. 2014 12.23
+0
minicak 100 litrov alkholla ni niti približno tako nevarno kot en sam MIligram nikotina direkt v žilo, torej kaj ti primerjaš?
Against
05. 12. 2014 13.07
+2
Probaj spit 100 litrov alkhola (potrebno bo manj), pa boš videl, kaj je nevarno. Ta svoj izgovor zaupaj ljudem, ki so zgubili koga zaradi ciroze, vožnje pod vplivom alkohola ali pa kar klasične zastrupitve. Kdo ima daljšega (alkohol ali nikotin), je nepopomembno in ne dela enega nenevarnega drugega pa nevarnega. Jaz ne primerjam nič, pravim samo, da niste verodostojni.
higgsov bozon
05. 12. 2014 17.00
+1
ko ste že toliko proti cepivom,cerjetno tudi zalivke v zobovju nimate nobene sporne...preden so začeli delat bele zalivke,najverjetneje niste dali nič not zaradi vsebnosti kovin ki so škodljiva za telo in vašega osveščanja,,ste imeli najverjetneje kar luknjo!...pa rdečega mesa tud ne ,ker ima vsebnost živega srebra....haha Idrija vabi ! Kolk ste ruknjeni...ta teorija zarote vam je prav možgane skurla haha....ne moreš verjet,,danes sem se pa nasmejal ! Zej še miklavža počakamo,jutri je pa nov dan ;)
Krta?a 21
06. 12. 2014 00.24
+0
Glede alu piksen - vse so lakirane tudi znotraj. Pa vseeno - zakaj aluminij? Aluminij je zelo toksicen.
higgsov bozon
05. 12. 2014 09.57
-3
tako je silly78..na dan je prišlo ,da paranoični teoretiki zarot so imeli tudi po več kot 100 klicev na glasovanje v oddaji epilog !! hoteli so da zaradi par posameznikov ustvarijo javno mnenje sebi (teoretikom zarote) v prid !! haha bolniki...pa naj se ne cepijo ,bo že mati narava naredila svoje !
User1063544
05. 12. 2014 09.59
+0
Točno.... Pridi pa me prisili, ti te injekcije zarinem nekam....
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.04
-2
a si jehovec ? oni so ponavadi tako napadalni ;) !
User1063544
05. 12. 2014 10.10
+1
Ne, jehovec nisem sem pa sam sebi suveren in se ne pustim od nobenih pajacov silit v nekaj kar ni moja volja... Oz. se nimam česa bat, kaj pa vi????
silly
05. 12. 2014 10.12
+0
PonovnoRojen ti bi bil v redu, da preverimo, če si odporen ošpice,....lahko dokažeš, da ne rabiš cepiva.... ...si upaš ?
User1063544
05. 12. 2014 10.12
+2
UPAM!!!! Pa to niso samo besede.... Pa veš zakaj upam??? KER SEM JIH PREBOLEL
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.16
-2
mi se tudi nič ne bojimo,saj smo cepljeni ;) .. ne vem kdo tu koga v kaj sili..kolikor vem vi vsiljujete teorije zarote,sicer pa če ne bi bilo vas zarotnikov tudi te oddaje ne bi bilo ;)
silly
05. 12. 2014 10.16
-1
jaz jih sploh dobil nisem,....pa saj lahko kaj drugega poizkusimo,....npr. otr. paralizo ali pa oslovski kašelj....to si že tudi verjetno prebolel a ne ?
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.17
-2
ponovno rojen....pa si probal prebolet tudi otroško paralizo !!?
User1063544
05. 12. 2014 10.18
+2
Hehehhe... ne, pa ebole tudi nisem probal, kaj hočeš povedat?????
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.19
+0
torej,da skopiram tvoje in ti napišem nazaj ...tudi mi smo sami sebi suvereni in se ne pustimo od nobenih pajacov silit v nekaj kar nam ni po volji,še posebno pa ne teoretikom zarote z cepivi,chametrailsi itd...
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.20
-2
proti eboli ni cepiva ,sicer bi se mi že cepli
silly
05. 12. 2014 10.22
-1
User1063544
05. 12. 2014 10.23
+2
Ok... se strinjamo da se ne strinjamo in to je to, zato ne rabite vi vsiljevat vaše volje v naša telesa ok???? Ti pa delaj kar ti paše... Ne razumem v čem je tukaj takšen problem...
User1063544
05. 12. 2014 10.24
+0
Silly78: seveda ni, ker razuma se ne da utekočinit... Bi mogoče imel malo širši spekter razumevanja ne pa slepo GlaksoSmith razmišljanje...
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.28
-4
sej sem že napisal enkrat..kdo komu vsiljuje teorije zarote !!? Pač molči in ne se it cepit ,ane...
StrikeOne
05. 12. 2014 10.29
+2
Ja silly ti bi bil med prvimi kandidati zanj!
User1063544
05. 12. 2014 10.33
+4
Higgs: Nič ni vsiljevanja, prezentiramo samo to kar je leta tabu in česar se farmacija najbolj boji.... RESNICE In ker mediji in stroka obsoja te informacije ste ostali po črednem nagonu navalili recimo na "nas" kot mravlje na sladko....
wizeman
05. 12. 2014 10.54
+0
Seveda smo navalili na vas - ker ste potencialni vir kužnih bolezni. To pa se ne tiče samo vas.... Kaj bi rekel na to, da bi (prostovoljno) necepljene v primeru izbruha bolezni preventivno dali v osamitev? Ne zato, da zaščitijo vas, temveč druge
User1063544
05. 12. 2014 10.57
+1
Pa če si cepljen kaj se imaš ti za pritoževat????? Pa drugi so se odločili po lastni vesti, kdo si ti da jim boš sodil in s enamesto njih odločal???
Dzinks
05. 12. 2014 11.12
-2
Mnogi otroci ne morejo biti cepljeni iz zdravstvenih razlogov in so življenjsko ogroženi zaradi idi-otov, kot si ti. (Mimogrede, to ni žaljivka, je strokovna oznaka, ki je v tem primeru upravičena zato, ker sem to že večkrat omenil, ti pa še kar tumbaš isto). Veš, nimajo vsi možnosti sranja s polno ritjo, kot ti.
silly
05. 12. 2014 09.51
-3
paranoični teoretiki zarot imajo svoj šov,....pol bo jih pa spet en nat.il in si lepo svoj račun s kešom napolnil.....
Against
05. 12. 2014 10.43
-2
Ovce je treba strižt. Za to so namenjene.
User1063544
05. 12. 2014 09.38
+1
Tipično PRO-PLUS, pod okriljem 297 člena izvaja cenzuro...... lepo lepo....
Fineliner
05. 12. 2014 09.36
+5
Od vsakega zdravnika zahtevat pisno potrditev pred cepljenjem, da otrok ne bo imel znanih stranskih učinkov cepiva, pa da vidimo koliko zdravnikov bi še bilo pripravljeno cepit otroke.
higgsov bozon
05. 12. 2014 09.47
+0
a ti daš svojim strankam kjer delaš , pisno potrditev za katero si sam odgovoren,pa tudi če delaš za nekoga in je on odgovoren za svoje produkte !?? :D
Dzinks
05. 12. 2014 09.49
+5
Raje bi videl, da starši podpišejo, da njihovi necepljeni otroki ne bodo obiskovali javnih prostorov - šol, bolnic, vrtcov - pa se bomo pogovarjali naprej. Če ti ne sprejmeš tveganja v korist vseh, zakaj bi ga jaz in moj otrok?
silly
05. 12. 2014 09.50
-1
daj ne bluzi nekaj na pamet; teoretično lahko od aspirina umreš; ne more ti noben garantirati, da ne bo stranskih učinkov; dejansko statistika govori svoje za določena cepiva in katere bolezni so zaradi cepljenj izkoreninjene....
User1063544
05. 12. 2014 09.57
+0
Dzinks: Česa se pa bojiš če imaš vse otroke cepljene? Al pa naj naredijo cepivo ki bo vaše otroke ščitil pred necepljenimi otroki... Sram te je lahko da boš delal segregacijo zato ker si pofcan od straha...
higgsov bozon
05. 12. 2014 10.03
+0
bojimo se da bo tvoj otrok zbolel in boš s tem zdravstveno blagajno osušil za par miljonov zaradi tvoje neumne glave, zraven boš pa še zahteval da bi se raje zdravil v tujini ;) !
User1063544
05. 12. 2014 10.05
+2
Jaz pa se bojim da boste vi cepiči spucali blagajno zarad trošenja nekih sokecov na iglo ki bo do kasneje izbruhnili z hujšimi boleznimi in problemi kar bo prineslo še več stroškov, in boste jokali po televiziji zakaj invalidi in kronični bolniki nimajo več pravic.
Dzinks
05. 12. 2014 10.05
+0
Naduvanec nepismeni: si morda že kje bral, da vsi otroci zaradi zdravstvenih razlogov ne morejo biti cepljeni? Da tvoja aroganca ogroža njihova življenja? Sram zaradi segregacije? Tebe je lahko zaradi marsičesa hujšega. Daj vsaj preberi si kaj na temo, preden pametuješ po forumih. Ali pa utihni. Ker sploh ne veš, kakšno škodo delaš ljudem.
User1063544
05. 12. 2014 10.08
+1
Dzinks: Veš kaj pomeni ko nekdo začne z etiketami??? Da mu je zmanjkalo argumentov.. hehehhee... Lahko vi pišete, lajate, bruhate in jamrate na vse odprtine. Jaz bom še dalje promoviral in se zavzemal za prostovoljno cepljenje, zaradi vaše ignorance in nesposobnosti samokritičnega razmišljanja pa lahko zaradi mene pijete ta strup če hočete.. Drugače pa ker ste že cepljeni čše imate toliko bolj razlog da ste TIHO...
Dzinks
05. 12. 2014 10.17
+1
Ponovno..: cepiči, sram te je lahko... kdo je začel z etiketami?
Dzinks
05. 12. 2014 10.26
+4
Lej, takim genijem kot si ti, ki v rog uženejo vse nesposobne in ignorantske znanstvenike, zdravnike in druge dejanske dtrokovnjake, ki so v življenju prebrali kaj več kot 3-4 članke na pozitivke.net, se je običajno najbolje na daleč izogniti. Si sam povedal in to je res žalostno: kar koli kdorkoli napiše, dokaže, ovrže - tebi to ni važno. Ti boš še vedno tumbal svoje. Si pač pametnejši od vseh nas, kar dokazuje že to, da moraš svoja velecenjena mnenja pisati na 24urah, anonimno. Upam samo, da cene tvoje pameti ne bodo nosili tvoji otroci, ker si tega ne zaslužijo.
User1063544
05. 12. 2014 10.28
+2
Cepiči = Cepljenci kar nima negativne konotacije, pa še res je, ker ste cepljeni. Glede na tvoje Naduvanec, nepismeni osebne izjave usmerjene samo meni... ? Kdo je tukaj Etikant???? Lej da se mi samo zato ker je petek, drugač samo berem vaše klobase in se samo čudim zakaj Slovenija ni že prej propadla... :) Tak, da samo lepo uživaj... hehehhee
Against
05. 12. 2014 10.43
-3
Zahtevate tudi od zdravnika pisno potrdilo, da alkohol škoduje? ne? Pa ga vseeno pijete?
Dzinks
05. 12. 2014 10.44
+0
Dej ne sprenevedaj se. Če je kaj še bolj patetično od arogance preko anonimnih forumov, je to naknadno sprenevedanje. Začel si in jih dobil po nosu, Sedaj pa neko "jaz sem itak preveč kul za vas", sprosti se in neko otročje hehetanje samemu sebi. Če pišeš neumnosti, ti bodo ljudje pač to povedali. Ne jokat pol. In ne skrivaj se za politično korektnostjo, ker si je s takimi izjavami pač ne zaslužiš. Še enkrat - delaš resno škodo. Dojami to. In res, kakšno srečo imamo, da je petek, da se gospodu "da" razsvetliti naše klobasanje. Sicer bi propadli že prej. Lahko se ti samo zahvalim in ti v zameno svetujem, da se čimprej pobereš iz Slovenije, ker v tujini bodo take genije kot si ti bogato nagradili.
Against
05. 12. 2014 10.55
-1
Podobno kot alkoholik škoduje družini, sosedom, naključnim neznancem, ki ga tudi ne pijejo. Za moje pojme cepljenje ni absolutna kategorija in ne nudi absolutne zaščite - včasih jo, včasih ne in zakaj bi nekdo, ki naredi, vse kar je treba, da bolezni ne bi dobil, tvegal na račun enega prekajenca.
User1063544
05. 12. 2014 09.02
+6
eano zanimivo razmišljanje s katerim se 100% strinjam: Če otroka cepim ga s tem 100% izpostavim tveganju. Ali bo imel posledice ali ne, ne moremo vedeti, je pa 100% izpostavljen tveganju. Če pa otroka ne cepim, je določen % možnosti, da zboli za neko boleznijo in še manjši % možnosti, da ima zaradi bolezni trajne posledice.
HoS
05. 12. 2014 09.22
+1
User1063544
05. 12. 2014 09.31
+6
Ameba style, sicer pa, kaj se žrete in petelinite če ste cepljeni???? Saj pa cepivo deluje in ste varni, mene necepljenega pustite na milost in nemilost narave pa je... Torej moja stvar, je moj problem...
Grenkosned
05. 12. 2014 09.32
+1
Moral se bo še nekajkrat rodit, da mu bodo jasni %. Za ostalo ni upanja.
Fineliner
05. 12. 2014 09.32
+4
Farnacija se očitno zelo pospešeno trudi, da ne bi izgubila veliko število potencialnih kandidatov za cepljenje, zato takšni prispevki, ki niso ničemer podobni, ampak so kot malo daljše reklamno sporočilo. Opranoglavci pač nasedajo farmacevtskim multinacionalkam.
User1063544
05. 12. 2014 09.33
+10
Farmacija ima od zdravega človeka NIČ, torej???
Fineliner
05. 12. 2014 09.40
-3
PonovnoRojen ti se boš mogu res še enkrat rodit, da boš bolj pameten. Farmacija namerno škoduje človeku, v promet spravlje raznorazne viruse, bakterije itd, da bi zbolelo čimveč ljudi a ti je zdaj kaj bolj jasno.
User1063544
05. 12. 2014 09.42
+3
Alcomp176: Tega se zavedam zelo dobro... in očitno nihče ne razume mojega sarkazma... IQ???
higgsov bozon
05. 12. 2014 09.51
-2
imaš zgoraj lepo napisano kaj se dogaja v afganistanu in podobnih državah sedaj ko otroci niso cepljeni....očitno je boljše da zboli nekaj 100 otrok za paralizo,kot 1 na miljon zaradi zavrnitve cepiva...?
silly
05. 12. 2014 09.52
-3
pazi, da ti glave od inteligence ne raznese,...slamo med ušesi ti je že začelo kuriti...
User1063544
05. 12. 2014 09.55
+5
Higgs: Imaš pa v Afriki Gates famili ki hara s cepivi proti otroški paralizi in ta raste eksponentno, poleg vsega pa po nekem čudežu cepljeni postajajo neplodni ipd...
Dzinks
05. 12. 2014 10.12
+1
Evo, tule si vse povedal o sebi in svoji inteligenci: "Če otroka cepim ga s tem 100% izpostavim tveganju." Kakšen debilizem! Si hodil v srednjo šolo na matematiko? Ali je tveganje tam nekje blizu 0,001% in še manj, ali pa je tudi tveganje necepljenja 100%. Ali pa nemara tudi tvoje 100% strinjanje pomeni, da se strinjaš v resnici zgolj vsake toliko?
User1063544
05. 12. 2014 10.16
+3
Spet Etiketa: Ni riziko zato ker dobi oslabljen virus ampak ker je ta oslebljen virus KOMBINIRAN Z OSTALIMI TOKSINI ki lahko trajno poškodujejo imunski sistem oz. povzročijo druge hujše posledice... Pa kaj se nekaj nabijate v samo mehaniko logike... Očitno ti nisi določenih zadev videl, prečital se informiral...
Dzinks
05. 12. 2014 10.32
+0
No, to. Pojma nimaš o čem govoriš - še tega ne vidiš, kako zelo je to očitno. Da se ti tvoje izjave dejansko zdijo smiselne in celo pametne, je najboljši znak tvoje relevantnosti. Ampak ja, verjetno tam okoli 100 izvirnih znanstvenih študij in strokovnih knjig ni dovolj za reinkarnirane genije.
User1063544
05. 12. 2014 10.40
+2
Čuj, da meni nekdo reče da mi bo v žilo stisnil živalsko želatino in podobne dreke???? Lej... hvala lepa, ne rabim bit PhD da vem da ni vredi... hehehe...
Against
05. 12. 2014 10.44
+0
Če piješ alkohol, kadiš, ješ cuker, jemlješ mamila, 100% izpostaviš telo strupom. Pa še vedno piješ, kadiš, ješ mamila. Cepil pa se ne bi. Kdo vas razume.
Fineliner
05. 12. 2014 08.59
-2
koliko ste dobili plačano s strani farmacije??? da ste takšno propagando naredili za cepiva, drugač pa prispevek narejen zelo amatersko.
Dzinks
05. 12. 2014 09.51
+2
Koliko ti plačujejo alternativni šamani, da propagiraš njihov posel?
Against
05. 12. 2014 10.44
-1
Koliko vam plačujejo vinogradniki, da pijete alkohol?
wizeman
05. 12. 2014 11.01
+4
Alcomp176 - farmacija veliko več zasluži, če ti zboliš. Ni ti povsem jasno, kaj ne?