Črna kronika

Osumljenec za smrt 41-letnega brezdomca v priporu

Maribor, 28. 11. 2016 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo smrti 41-letnega brezdomca, ki so ga 23. novembra našli v opuščenih prostorih nekdanjih mariborskih zaporov. Umora na grozovit in zahrbten način je osumljen 38-letni moški, prav tako brezdomec, ki je bil po ugotovitvah policistov s pokojnim že dlje časa sprt. Osumljeni umora je v priporu.

Umor se je zgodil v zapuščenih prostorih nekdanjega mariborskega zapora.
Umor se je zgodil v zapuščenih prostorih nekdanjega mariborskega zapora. FOTO: Kanal A

Robert Munda s PU Maribor je povedal, da so kmalu po obvestilu o najdbi mrtvega brezdomca v opuščenih prostorih nekadnjih mariborskih zaporov, na katerem so bile vidne številne vbodne rane, ocenili, da gre za pokojnemu znano osebo.

Osumljenega 38-letnega moškega so še isti dan popoldne prijeli v kraju Osluševci, ko je peš hodil proti meji s Hrvaško. Osumljeni se pridržanju ni upiral, kriminalisti pa sumijo, da se je želel umakniti na Hrvaško oziroma vsaj pobegniti iz okolice Maribora.

Med preiskavo so ugotovili, da sta pokojni in osumljeni umora kot brezdomca bivala v istem objektu in da sta bila že nekaj časa v sporu, ni pa še povsem jasno, kakšne narave je bil spor.

Po ugotovitvah policistov se je umor zgodil 23. novembra okoli 10.30, ko je pokojni še spal in ni zaznal napada. Osumljeni naj bi ga večkrat zabodel v telo, hudim poškodbam pa je podlegel na kraju dejanja. Po navedbah policistov ga je umoril na grozovit in zahrbten način, za kar mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.
Policisti so osumljenega odpeljali k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju dan kasneje odredil pripor.

Tokratni primer po besedah Munde ni povezan s poskusom uboja, ki so ga mariborski policisti obravnavali v začetku oktobra, ko sta se na obrežju Drave po poročanju medijev prav tako sprla brezdomca. Munda ob tem pravi, da v Mariboru z brezdomci sicer nimajo težav. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3