Otroci, vnaprej obsojeni na invalidske vozičke

Zakaj naša država nekatere otroke z razvojnimi motnjami, ki bi lahko shodili, vnaprej obsodi na invalidski voziček? Zakaj jim ne omogoči več fizioterapij, s katerimi lahko napredujejo? Zgovarja se na denar, a izračuni pokažejo drugo sliko ...

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Poglejte, kako zelo napredujejo otroci, ki jim starši lahko plačajo dodatne terapije. Kaj pa tisti otroci, katerih starši nimajo dovolj denarja, da bi si dodatne terapije lahko privoščili?

Dvojčka Anže in Enej ob eni terapiji na teden v razvojni ambulanti ter rehabilitaciji dvakrat na leto v inštitutu Soča razvojno nista napredovala, strašem so povedali, da ni pomoči in nikoli ne bosta shodila. Starša sta se lani odločila njuno življenje vzeti v svoje roke, plačujeta jima tri ure intenzivnih terapij na dan. In napredek? Ogromen. Viden je na naših posnetkih: dečka, ki se lani, ko sta bila stara tri leta, še nista znala plaziti, kaj šele, da bi samostojno sedela ali stala, zdaj po enem letu terapij izjemno napredujeta in sta na dobri poti, da bosta v dveh letih hodila. V oddaji boste videli napredek in zgodbe o uspehu še drugih otrok, ki smo jih spremljali s kamero.

Argument, da "država nima dovolj denarja" ne vzdrži. Imamo namreč izračune, ki jasno kažejo, da otroci, ki so deležni dodatnih terapij, na dolgi rok državo stanejo veliko manj.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 25
 
johc1 11.12.2014 21:57:43
največji problem pa je, da se število teh otrok povečuje (razlog ni več naravne selekcije, veliko je umetnih oploditev ipd.) včasih so ti otroci umrli...oz. ženske sploh niso zanosile...danes pa preživijo tudi najbolj kritični, in posledice so jasne...terapevtov pa ni dovolj...ZZZS pa seveda plačuje premalo storitev!
Več komentarjev