Slovenija

Ovrgli Jelinčičevo ovadbo

Ljubljana, 10. 03. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nenavaden dogodek, ki naj bi se pripetil Zmagu Jelinčiču konec januarja, ko naj bi mu skrivnostni voznik na poti iz Slovenj Gradca proti Velenju stregel po življenju, je dobil epilog. Tožilstvo v Celju je namreč zavrglo Jelinčičevo ovadbo proti neznanemu vozniku.

Okrožno državno tožilstvo v Celju je zavrglo kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti, ki jo je 30. januarja letos po telefonu na Operativno komunikacijski center Policijske uprave v Celju, zoper neznanega storilca, podal poslanec SNS Zmago Jelinčič.

Jelinčič bo moral plačati kazen za vožnjo pod vplivom alkohola in popravilo škode na službenem vozilu
Jelinčič bo moral plačati kazen za vožnjo pod vplivom alkohola in popravilo škode na službenem vozilu FOTO: POP TV

Iz urada generalne državne tožilke so sporočili, da tožilstvo na podlagi podatkov poročila PU Celje, ki je opravila poizvedovalni postopek, ugotavlja, da ni podan utemeljen sum o tem, da bi bilo naznanjeno kaznivo dejanje storjeno. Zgolj ustno naznanilo tega dejanja, pri katerem ni bilo podano opozorilo na posledice krive ovadbe, po mnenju tožilstva ne predstavlja znakov kaznivega dejanja ovadbe. Zato zoper Zmaga Jelinčiča kazenski postopek zaradi tovrstnega kaznivega dejanje ne bo uveden, so še sporočili iz urada generalne državne tožilke.

Policisti so se po navodilih celjskega državnega tožilca pogovorili z nekaj očividci domnevnega dogodka, ki pa niso povedali enake zgodbe kot Jelinčič.

Jelinčič je prijavil kaznivo dejanje ogrožanja varnosti

Jelinčiča naj bi med vožnjo na cesti Slovenj Gradec - Velenje neznanec skušal zriniti s ceste. Jelinčič je med nesrečo vozil državnozborski citroen C5. Ko je prvič pojasnil okoliščine nezgode, je dejal, da ga je neznano vozilo dalj časa zasledovalo, nato pa ga skušalo izriniti s ceste. Kasneje mu je ušel in na bencinski črpalki počakal policiste. Ti so mu predlagali, da opravijo alkotest, vendar je Jelinčič pojasnil, da zaradi "izredne razburjenosti" ni bil sposoben "korektno opraviti preizkusa s pihanjem". Zato je predlagal odvzem krvi. Odvzem krvi in urina je opravil v zdravstvenem domu Velenje.

V krvi so mu namerili kar nekaj čez 1,3 promila alkohola. Velenjski sodnik za prekrške je povedal, da postopek proti njemu še teče. Zmagu Jelinčiču tako grozi 110 tisoč tolarjev kazni in 5 do 7 kazenskih točk. Prav tako ima poslanec Zmago na vesti še službeni avtomobil, saj bo moral, kakšnih 300 tisoč tolarjev škode, plačati sam, ker je vozil vinjen.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja