Slovenija
Oglas

P&G in Hofer predala donacijo za varne hiše in materinske domove

Ljubljana, 07. 07. 2015 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

P&G in Hofer sta varnim hišam in materinskim domovom predala donacijo v višini 20.000 EUR. Sredstva so v junijski akciji "Kako veliko pa je tvoje srce?" z nakupi P&G izdelkov zbirali kupci v Hoferjevih poslovalnicah. Donacija bo razdeljena med vseh 20 materinskih domov in varnih hiš po Sloveniji.

Hofer PG - 1
Hofer PG - 1 FOTO: Hofer PG

Donacijo v višini 20.000 EUR sta v prostorih Socialne zbornice Slovenije predali Tatjana Čadež, vodja programa P&G, Orbico Slovenija in Lejla Helbl iz oddelka za marketing v podjetju Hofer Slovenija. Donacijo je prevzela Suzi Kvas, predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in druge sorodne organizacije pri Socialni zbornici Slovenije. Povedala je, da bodo sredstva namenjena številnim ženskam, mamam in družinam v stiski, ki zaradi različnih razlogov poiščejo zavetje v varnih hišah ali materinskih domovih: "Hvaležni smo, da bo družbeno-odgovorna kampanja v skrbi za skupnost in družbo pomagala materinskim domovom in varnim hišam. Ker je treba poskrbeti, da imajo naše varovanke vse potrebne stvari, smo donacije izredno veseli. Tako jim pomagamo v stiski, same pa se lahko osredotočajo na rešitev težave in se ne obremenjujejo z vprašanjem, kje bodo dobile osnovne življenjske potrebščine. Prejemniki donacije si bodo lahko z zbranim denarjem v Hoferjevih poslovalnicah kupili stvari, ki jih potrebujejo, in si s tem olajšali vsakdanjik."

Hofer PG - 2
Hofer PG - 2 FOTO: Hofer PG

Podjetji P&G in Hofer sta z dobrodelno kampanjo "Kako veliko pa je tvoje srce?" osveščali in opozarjali na problematiko, z donacijo pa sta poskrbeli za neposredno pomoč materinskim domovom in varnim hišam. "P&G izdelki, med njimi Pampers, Ariel, Always in Pantene, so nepogrešljiv del vsakega doma. Gre za izdelke, ki življenje naredijo enostavno, lažje, prijetnejše – vsi vemo, kako je mamicam pomembna suha plenica za otroka in koliko bolje se počutimo v dišeči obleki in posteljnini ter s sveže opranimi lasmi. Z izdelki podjetja P&G bomo v začasne domove mamic in otrok vnesli toplino, ter poskušali olajšati vsakdan v mreži javnih socialno varstvenih programov. Na ta način jim bomo poskusili pričarati udobje doma in vsaj nekoliko omiliti položaj, v katerem so se znašli,"je ob predaji povedala Tatjana Čadež, vodja programa P&G, Orbico Slovenija. Ker prejmejo stanovalke v varni hiši in materinskem domu ob prihodu začetni paket, v katerem so osnovne življenjske potrebščine, bo donacija več kot dobrodošla. Čadeževa je nad projektom navdušena, vsem partnerjem pa hvaležna za sodelovanje: "Podjetji P&G in Hofer bosta z donacijo, ki so jo podprli številni Slovenci, prispevali k boljšemu življenju v materinskih domovih in varnih hišah, skupaj pa bomo lahko pripomogli k lajšanju težav nekaterih mater in otrok," je še dodala Tatjana Čadež.

Lejla Helbl iz oddelka za marketing in komunikacije v podjetju Hofer Slovenija je izpostavila uspešnost akcije in zavzetost Slovencev za ponujeno roko pomoči potrebnim: "S pomočjo kupcev nam je še enkrat uspelo dokazati, da nam solidarnost ni tuja. Zahvaljujemo se vsem, ki so s pomočjo nakupa izdelkov P&G pripomogli k tej izjemni donaciji. Ker je pri našem poslovanju bistvenega pomena tudi skrb za družbo in posameznika, smo z veseljem sodelovali v dobrodelni kampanji, ki bo narisala številne nasmehe na obraze, v očeh pa prižgala iskrice." je ob predaji donacije povedala Helblova, ki dodaja: "Z veseljem pozdravljamo tovrstne družbeno-odgovorne akcije, ki jih bomo podpirali tudi v prihodnje."

Hofer PG - 3
Hofer PG - 3 FOTO: Hofer PG

Varne hiše in materinski domovi ne zagotavljajo zgolj strehe nad glavo, temveč ponujajo varen prostor, pogovor in razumevanje stiske, tajnost in anonimnost, pomoč in podporo strokovnih delavk ter pomoč pri urejanju pravic v postopkih pred ustanovami. Podjetji P&G in Hofer sta z dobrodelno kampanjo podprli tovrstna prizadevanja in spodbudili Slovence, da so lahko z drobnimi malenkostmi naredili velike spremembe v življenjih posameznic in njihovih družin.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1