Slovenija

Pahor bi kandidiral za predsednika

Ljubljana, 03. 04. 2007 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pahor je izjavil, da je pripravljen kandidirati za predsednika države, če bi užival zaupanje sodelavcev in volivcev.

Borut Pahor želi kandidirati za predsednika republike
Borut Pahor želi kandidirati za predsednika republike FOTO: POP TV
Pahor si tako želi kandidirati na predsedniških volitvah, vendar če bi se zaradi potreb stranke izkazalo, da bi se raje usmeril na parlamentarne volitve, pa je pripravljen svojo osebno željo žrtvovati.

Predsednik največje opozicijske stranke SD Borut Pahor je danes ob predsedstvu stranke novinarjem napovedal, da je na jesenskih volitvah pripravljen kandidirati za predsednika republike. "Osebno sem pripravljen kandidirat za predsednika države, če bi užival zaupanje najožjih sodelavcev in volivcev", je dejal Pahor in dodal, da se je tej "osebni želji" pripravljen odreči, če takšne podpore ne bo. SD je sicer danes začela s postopkom evidentiranja predsedniških kandidatov.

"Gre za zelo pomembno odločitev, v katero bi bil rad osebno prepričan, da je pravilna," je povedal prvak Socialnih demokratov. Ob tem je izrazil upanje, da bi bili v to odločitev prepričani tudi tisti, ki jo bodo sprejeli, to so člani in članice predsedstva. Pahor tudi ocenjuje, da ni potrebe, da se z odločitvijo hiti. V stranki morajo po njegovih besedah najprej skupaj odgovoriti na vprašanje, kaj je najboljše za stranko in tudi državo. "Ne smemo razočarati ljudi, zato bi rad zelo jasno vedel, kakšna so njihova pričakovanja, tudi do mene osebno," je dodal Pahor.

Predsedstvo SD je tako na podlagi statuta in pravilnika o postopkih za določanje kandidatov za volitve sklenilo, da se z današnjim dnem začne evidentiranje kandidatk in kandidatov SD za predsedniške volitve, ki bo trajal do 31. maja. V tem času predlagani niso dolžni podati soglasja k evidentiranju, je pojasnil Pahor.

Od 31. maja do 30. junija bo potekal kandidacijski postopek, v sklopu katerega morajo evidentirani kandidati, o katerih bo odločalo predsedstvo stranke, dati soglasje h kandidaturi. "Na seji za tem bo predsedstvo s tajnim glasovanjem določilo kandidata ali kandidatko ali pa se bo odločilo o podpori kateremu od drugih kandidatov, če svojega kandidata ne bo imelo," je še dejal Pahor.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

neznan13@gmail.com
22. 04. 2007 02.44
nvem kaj ta pahor tok premišljuje aj bi šel kandidirat za predsednika al ne!! kle je čist dovolj jasno, kakor kažejo ankete mu gre v stranki zelo dobro in dobiva baje podporo (moje drgač sigurn ne), predsednik pa tako al tako nima več kkšne velke funkcije, tud odločitve sprejemajo iz vlade, ne od predsednika!
nVidia
03. 04. 2007 18.39
Rajš mam burek za predsednika kot pa njega.
kosir_maks
03. 04. 2007 18.34
Bolš Pahor kot bruhalec blata Drnovšek . Če že ni drgač možn !
bigfish@posta.star.si
03. 04. 2007 18.30
Pa a ni Pahor bolj sposoben kot pa za predsednika Slovenije? Ta funkcija je pri nas za penzijo počakat. Sem vseeno mislu da je bolj sposoben.
albertinum@excite.com
03. 04. 2007 18.23
Borut Pahor za odločitev, ali bo zjutraj najprej oblekel levo ali desno nogavico, potrebuje referendum. Medtem, ko se ljudstvo odloča o Borutovih nogavicah, on pred ogledalom vadi zamišljeno pozo. Bruh.