Lukšič: Pahor nima drugega programa kot vzbujanje pozornosti

"Če mi ne bo uspelo premagati samega sebe, jeseni ne morem zmagati na volitvah," je po maratonu dejal Pahor. Njegova svetovalka je zanikala, da gre za napoved predsedniške kandidature, Lukšič pa meni, da Pahor ni več tako priljubljen kot pred leti.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Borut Pahor na maratonu

Pahor je tekel na maratonu, čeprav mu je zdravnik to odsvetoval. (Foto: POP TV)

Med vrsticami je bilo moč razumeti, da je predsednik vlade v prejšnjem mandatu in predsednik SD Borut Pahor napovedal, da se bo letošnjo jesen potegoval za predsednika države. Že včeraj je na svojem profilu na družbenem omrežju pustil dvoumno sporočilo: ''Spodbuda in pozdrav vsem, ki tečemo 32. Maraton treh src v Radencih: 'Kdor ne gre čez maraton, ne more biti predsednik ...'' Nadaljeval je tudi po prihodu v cilj na letošnjem teku. Dejal je, da v Radence izjemno rad prihaja in da je njegov letošnji čas na polmaratonu boljši kot lanski. "Pred tekom sem si dejal: če mi ne bo uspelo premagati samega sebe, jeseni ne morem zmagati na volitvah. Hvala in lepo se imejte," je dejal Pahor. O več podrobnostih Pahor ni želel govoriti.

Za dodatna pojasnila smo poklicali njegovo svetovalko Špelo Vovk. Kot je za 24ur.com povedala, Pahorjeve besede ne gre razumeti kot napoved kandidature za prihajajoče volitve za predsednika republike. Vsekakor Pahor o tem aktivno razmišlja, je še dejala in dodala, da če bo Pahor svojo kandidaturo napovedal, bomo o vsem uradno obveščeni. Svoje je na družbenem omrežju Twitter dodal še glavni tajnik stranke SD Uroš Jauševec: ''BP ni napovedal kandidature za P RS''.

Pahorjeva zmaga ni več samoumevna

Igor Lukšič

Igor Lukšič (Foto: Denis Sarkić - SD komunikator)

Nad Pahorjevo zgovornostjo pa ni bil navdušen njegov konkurent na prihajajočih strankarskih volitvah Igor Lukšič. Kot so poročali v oddaji 24UR, je Lukšič dejal, da bo javnost spoznala, da Pahor nima vsebine, ko se bo prenehala ukvarjati z njegovo osebnostjo. Lukšič meni, da bo Pahor na kongresu s pomočjo predsedniške kandidature dokazoval, kako priljubljen je v državi in da ga morajo v vsakem primeru podpreti. A Lukšič je prepričan, da Pahor v stranki ni več tako priljubljen kot pred leti, zato njegova zmaga na strankarskih volitvah ni več samoumevna. Nekdanji minister za šolstvo in šport tudi meni, da Pahor nima drugega programa kot vzbujanje pozornosti za kandidiranja za vse možne funkcije.

O morebitni Pahorjevi kandidaturi danes ni ničesar vedel niti vodja poslanske skupine SD Janko Veber. Kot je dejal, so v stranki dogovorjeni, da se o tem pogovarjajo po kongresu, ki bo v začetku junija, zato dogovora znotraj stranke še ni.

Svojo kandidaturo so že napovedali Danilo Türk, Milan Zver, ki ga podpirata SDS in NSi, predsednik SNS Zmago Jelinčič in neodvisni kandidat Marko Kožar.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 780
Zdenči Mali 23.05.2012 23:43:00
O Pahorju se ne izplača sploh zgubljati besed! Takega bednika se težko najde!
Več komentarjev