Pahor ne bo uporabljal brunarice na Brdu

Novi predsednik države Borut Pahor se je odpovedal uporabi brunarice na Brdu pri Kranju. Njegov predhodnik Türk je redno uporabljal pisarno v njej, tam je pisal govore in sprejel nekaj eminentnih gostov. Zaradi nje pa se je zapletel tudi v mini afero.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Brunarica na Brdu pri Kranju

(Foto: POP TV)

Predsednik Borut Pahor se odpoveduje uporabi brunarice na Brdu pri Kranju, so sporočili iz njegovega urada. Z odločitvijo so že seznanili generalni sekretariat vlade in predlagali, naj objekt dajo v uporabo protokolarni službi ali kateremu drugemu organu. Kot so zapisali, je to del klestenja stroškov urada predsednika.

Mediji so o brunarici pisali ob njeni obnovi, ki jo je naročil nekdanji predsednik Danilo Türk. Za dela so takrat odšteli slabih 39 tisoč evrov, kar je zbujalo pomisleke, saj je bila cena zelo blizu 40 tisočakom, kar je meja, ko je treba objaviti javni razpis.

"Objekt na Brdu pri Kranju služi kot pomožni objekt za opravljanje funkcije predsednika za delovno uporabo. Če nastanejo zasebni stroški, jih poravna predsednik republike sam," so takrat pojasnili in spomnili, da je brunarica poleg prostorov urada na Erjavčevi v Ljubljani edini objekt, ki je ves čas na razpolago za opravljanje nalog predsednika republike.

Tako so nazadnje pri prenovi brunarice enega izmed adaptiranih prostorov spremenili v pisarno. "V tem prostoru se predsednik pripravlja na načrtovane aktivnosti, v njem piše tudi svoje govore, večinoma ob nedeljah, ko običajno nima sestankov in se lahko v miru posveča pisanju. Obenem ta pisarna služi tudi kot sprejemnica, po potrebi tudi kot jedilnica," so pojasnjevali leta 2009. V objektu je takratni predsednik Türk med drugim gostil srečanji s takratnim visokim predstavnikom EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Javierjem Solano in španskim zunanjim ministrom Miguelom Angelom Moratinosom.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 186
 
holajslovenija 03.01.2013 10:09:25
Pahor je res skromen,mogoče se je dogovoril za službene prostore v pasjem zavetišču v katerem je delal pred volitvami. Ali pa si je šel po novem letu rezervirat prostore v domu starejših, na kosila pa bo hodil k brezdomcem.
Več komentarjev