Slovenija

Pahor: Ne rečem, da se strinjam z vsako alinejo

Ljubljana, 15. 11. 2012 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pahor in Türk sta podpisala podporo predlogu zakona o štipendiranju. Pahor se je ob tem dotaknil tudi predvolilne kampanje in dejal, da si v drugem krogu volitev želi čim širšo politično podporo.

Predsedniški kandidat in poslanec SD Borut Pahor je danes podpisal podporo predlogu zakona o štipendiranju in ob tem poudaril, da verjame v samoiniciativnost, ki so jo pokazali študenti. Poudaril je, da je svoj podpis podpore predlogu zakona oddal zato, ker je treba ne glede na socialne možnosti razviti vse talente, ki jih posameznik ima. "Ne rečem, da se strinjam z vsako alinejo, ki ste jo pripravili, a dejstvo, da ste se sami odločili za iniciativo, da ste skrbno pripravili predlog in da posegate na področje, ki premaguje socialne razlike in razvija talente, je stvar, za katero je vredno tvegati dvom javnosti o iskrenosti tega podpisa tudi v času pred volitvami," je dejal študentom.

V drugem krogu si želi čim širšo politično podporo

Pahor s študenti
Pahor s študenti FOTO: Twitter

Pahor je spregovoril tudi o drugem krogu predsedniških volitev, ki bo 2. decembra. Izpostavil je, da si želi tudi podporo tistih, ki se z njegovimi stališči deloma ne strinjajo, a mu zaupajo, da bo kot predsednik republike ravnal nepristransko in po svoji vesti.

Kot je dejal, se mu zdi vredno razumeti sporočilo, ki so ga volivci 11. novembra dali sebi ter domači in mednarodni javnosti. "In to je, da je dovolj stigmatiziranja tistih, ki mislijo drugače, da je dovolj tega, da se iz političnih tekmecev dela politične sovražnike in da je pomembno biti proti," je povedal in dodal, da je včasih treba tudi zbrati pogum za to, da si za.

Ali bo podprl sobotne protestnike?

Dotaknil se je tudi za soboto napovedanih demonstracij in poudaril, da je nanje treba gledati kot na "ilustracijo neke stiske, v kateri smo se znašli, a tudi želje po tem, da bi z dogovorom med socialnimi partnerji in politiko vendarle našli rešitve, ki bi vodile to državo naprej". Ob tem meni, da je stiska tako na strani ljudi, ki bodo protestirali proti ukrepom, kot tudi na strani tistih, ki te ukrepe sprejemajo.

Podporo predlogu zakona o štipendiranju je podpisal tudi Danilo Türk.
Podporo predlogu zakona o štipendiranju je podpisal tudi Danilo Türk. FOTO: Twitter
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drdra
15. 11. 2012 21.43
-7
svetujem Pahorju da bi se pokazal tudi kako je preživeti s 500 euri,ne pa da pozira pred kamerami kako zna vse delati, ali se tudi hrani kot ubogi delavci s kruhom in rezino mortadele, ali pa gre ko kamere ugasnejo na kosilo s 4 hodi v palament.ne rabimo klovna temveč predsednika.
nato_
15. 11. 2012 22.09
+13
ja predsednika rabimo ja in Pahor je najbolj primeren za to mesto. Je najbolj pošten in iskren politik kar jih je. Kaj bi ti imel od tega če bi Pahor pokazal preživet z 500 euri? Bi bil potem zadovoljen? Jaz mislim da ne...Žal pravice ne bomo dosegli nikoli, vedno bodo reveži in bogataši. Pahor pa ni ne eno niti drugo. Kaj bi raje imel Türka za predsednika? A on pa ni klovn? v Združenih narodih je zaslužil okrog milijon dolarjev domov pa prinesel 80 tisoč. Kam je dal denar?? To je življenje komunista na veliki nogi. In v Sloveniji nadaljuje tako razsipništvo. Poleg tega pa deli narod. Zdaj pa izberi koga maš raje za predsednika. Jaz nimam kaj razmišljat.