Slovenija

Pahor obžaluje Šrotov odhod

Laško, 27. 11. 2007 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot je v pismu Borutu Pahorju napovedal izstop iz SD in mu očital pasivnost.

Obžalujem, da zapušča stranko, vendar takšno odločitev spoštujem. Če je bilo karkoli narobe v najinem odnosu, se mu za to opravičujem. Nič od tega, kar sem storil ali rekel, ni bilo zlonamerno. Borut Pahor, predsednik SD

Potem ko je v petek predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot pisal slovenskemu premierju Janezu Janši in obsodil njegove napade na slovenske medije in slovenske družbe, je danes pismo poslal tudi predsedniku SD Borutu Pahorju. "Ob vseh napadih na stranko SD, njen člane, najboljša slovenska podjetja in nenazadnje medije, me tvoja zmernost preseneča. Od vodje opozicijske stranke, ki ima apetite po vodenju naše držav, takšne pasivnosti nisem pričakoval. Še manj pa izrekanja spoštovanja do politične veličine, ki z lažnimi izjavami zavaja slovenske volivce. Nerazumljivo je, da zagovarjaš konstruktivno obnašanje do predsednika vlade, ki neupravičeno blati slovenska podjetja in etiketira posameznike,“ v pismu Pahorju piše Šrot.

Šrot Pahorju očita, da se ni odzval na Janševe napovedi.
Šrot Pahorju očita, da se ni odzval na Janševe napovedi. FOTO: Dare Čekeliš
Predsednik SLS Bojan Šrot je v izjavi za medije ob konstitutivni seji novoizvoljenega izvršilnega odbora stranke dejal, da Boška Šrota, ki je izstopil iz SD, ne bo povabil v stranko. "Nikoli nisem nikogar izrecno vabil v SLS," je dejal, a dodal, da so vrata stranke odprta vsem, ki sprejemajo njen program.

Pahor pa, ki ne skriva presenečenja in obžalovanja, je prepričan, da je do Janše ubral pravo politiko. "Nekateri tako politiko podpirajo, drugi ne. V zadnjih dveh tednih je v stranko vstopilo 70 ljudi, Šrot jo je zapustil. Vsi se z vsako politiko ne morejo strinjati, to razumem," na očitke odgovarja Pahor.

"Pričakoval sem, da se boš na popolne laži in politično nekorektnost nemudoma odzval. Predsednik vlade je z napovedjo politično ideološkega boja proti posameznim gospodarskim družbam prekoračil ustavna pooblastila in si prilašča pristojnosti organov pregona in pravosodja," v pismu piše Šrot.

Vodja opozicije bi moral to jasno in glasno povedati, vendar se Pahor na Janševe napovedi ni odzval, ugotavlja predsednik uprave Pivovarne Laško. Po oceni Šrota takšno zatiskanje oči spominja na neko drugo državo v preteklem času. "Kako se je to končalo, pa nas opominja zgodovina," je poudaril.

Pahorju je Šrot zaželel veliko uspeha in obilo modrosti.
Pahorju je Šrot zaželel veliko uspeha in obilo modrosti. FOTO: POP TV

Šrot je tudi "razočaran nad zlorabo zasebnega pogovora", ki ga je po njegovih besedah Pahor izkoristil v medijih za lastno promocijo. "Za dovoljenje, da se udeležim kongresa SLS, te nisem vprašal. Tvojega soglasja, razumevanja ali privolitve preprosto ne potrebujem. Ne potrebujem niti članske izkaznice SD, čeprav si izrazil željo, da bi bil bolj aktiven. Izjavil si, da je SD stranka v vzponu, h kateri gravitira vse več podjetij in posameznikov. Zato enega člana zagotovo ne bo pogrešala. Na tvoji nadaljnji politični poti ti želim veliko uspeha in obilo modrosti," je v pismu Pahorju še zapisal Šrot.

Bojan Šrot: Z bratom sva samostojni osebi

To ni spor med Janezom Janšo in SLS, odločitev brata Boška komentira predsednik SLS
To ni spor med Janezom Janšo in SLS, odločitev brata Boška komentira predsednik SLS FOTO: POP TV

Bojan Šrot je pojasnil, da sta z bratom Boškom samostojni in odrasli osebi, ki sami sprejemata svoje odločitve. "To so pogledi Boška Šrota in ne moj pogled," je dejal predsednik SLS glede očitkov svojega brata na račun predsednika vlade. Predsednik SLS je še dodal, "da to ni spor med Janezom Janšo in SLS".

Glede očitkov predsednika SD o nestrpnosti koalicije je Bojan Šrot dejal, naj predsednik SD navede konkretne primere o nestrpnem delovanju SLS. "Mi smo vedno vodili politiko dialoga," je povedal in dodal, da "so odločno proti blokovski delitvi". Poudaril je tudi, da se SLS ob glasovanju o zaupnici "ni pridružila blatenju medijev in novinarjev, temveč je ohranila mirno kri in trezno glavo".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mac4_m
28. 11. 2007 22.14
izstop je navadna farsa. Vsi politiki in mediji dobro vedo, da smo slovenci naravnani proti kriminalcem, ki so oropali naš narod. Vse je postlano v medijih, da drugo leto pride na oblast pahor. Zato je treba hitro iz svojih vrst 'izločiti' (navidezno seveda) določene ljudi, ki kažejo na določene povezave...In leto pred volitvami se ne opazi preveč. Vlada bo pač zaposlena s predsedovanjem in bo padla ko hruška drugo leto. Ukrepi, ki so se začeli sprejemati so bili pričakovani ob izvolitvi. Preprečevanje kraje, čiščenje gnilih sodnikov, razlastitev in obsodbe 'divjih privatizatorjev'. Sprejetje zakonov, po katerih se ne bojo nagrade in dobički 'šenkovali' samo delčku zaposlenih, temveč vsem. Začetek je, a važni bojo rezultati čez eno leto. Koliko premoženja bomo dobili nazaj, koliko kriminalcev bo pozaprtih, koliko zakonov sprejetih v korist slovencev in ne v korist kriminalcem....
clementia555@yahoo.com
28. 11. 2007 15.18
tadeja.krapez: Ne samo to. Spomnimo se se Kucanovega moledovanja pred osamosvojitvijo Pieru Fassini, naj ne prepusti oblasti v Sloveniji desnici in samovoljno dovoljenje, da se Letici (hrvaskemu nacionalistu) izplacajo prihranki iz NLB. Skratka ...
DarthRevan
28. 11. 2007 15.13
Dajte no...to smo vse že dali skozi. Saj vemo kako gre. Dajmo si samo PREDSTAVLJAT da smo se, kot ponavadi, spet skregali na žive in mrtve, daj mo si PREDSTAVLJAT da nam je vsega dovolj in da imamo poln kufer debate, ker so na drugi strani pač samo primitivci/nagci/fašisti/komunajzarji/idioti/idij... z opranimi možgani; in se zato iz nje umikamo. Dajmo si vse to enostavno samo PREDSTAVLJAT, preskočimo vse to realno izgubljanje živcev (naj osdtane le v naših PREDSTAVAH), je bolj zdravo za nas.
Tonček Balonček
28. 11. 2007 15.08
Na tak poden a la manjakranjc se sploh ne spuščam!
exim@t-2.net
28. 11. 2007 12.26
se strinjam z manjakranjc-predvsem, kar se tiče objektivnosti. Klasik: ojoj, kakšen ponos neki!? Vsaj to mu štejem v dobro, da se zaveda, da ni sposoben voditi Slovenije, saj niti on niti njegovi cucki nimajo znanja in pameti. Sicer se fant zaveda, da ima denar, a vseeno ve, da to ni ravno dovolj za vodenja EU oz. v manjšem obsegu, za vodenje SLO. PrvoBorec: kaj si hotel povedati? Verjamem, da ne znaš brati za sabo, saj taka skropucala "pašejo" kvečjemu v beznice.
manjakranjc@hotmail.com
28. 11. 2007 11.39
Tonček N, sem pričakovala več argumentacije. Očtno pa te je JJ rektalno pregledal, ker gojiš neizmerno sovraštvo do njega. Opažam, da ti je pojem komunizma neznan saj vidim po tvojem blebetanju o ljudeh, ki imajo manj skupnega s komunizmom kot morebiti ti. Nisem podpornica JJ, a nekaj objektivnosti pa le premorem, napram tebi.
Prvo Bore
28. 11. 2007 11.38
blizzard30 malo se skuliraj in prižgi enega, preden butneš neumnosti ven. Naš Ghandi ali as Pahor je pošteno povedal Šrotu, tisti ki pa je mislil, da je Šrot SD, se je pa krepko zmotil. Ne moreš sedeti na dveh stolčkih, še posebno, če te spremljajo mediji in sedaj je pač Šrot izrabil trenutek in tako on misli, da je zmagovalec. Samo ni, ker sedaj je šele pokazal, da je močna politika v gospodarstvu, čeprav MJJJ trdi drugače .
Tonček Balonček
28. 11. 2007 11.28
Če evrjamete ali ne, nekateri so čisto resno prepričani, da je Janša največ, kar premore slovenski politični prostor, praktično smo z njegovim ustoličenjem za predsednika vlade dosegli neko biološko-psihološko kulminacijo. maksimum! Pravzaprav nam ga je poslal sam bog, hudič se pa kaže v obliki komunistov, Šrotov, Kosem-Starin, Zgage ter Šurca itd. Na srečo se je naš Janez kar sam javil za izganjalca! Pravzaprav je Pahor njegov angel varuh!
Uporabnik113189
28. 11. 2007 10.24
@exim. Janša je izpadel kot zgagar, ki stalno išče prepire. Pahor je za takšnega politika idealen protikandidat. S svojo umirjeno politiko ne samo da parira vsem Janševim blodnjam, včasih revčku ki je že popolnoma zgubil kompas celo ponudi pomoč. Jasno da je ne sprejme, to je za njegov ponos preveč. Tako kot zadnje čase "njegove mrtve črke na papirju", ko je razdrl sporazume, ki jih je sam predlagal. Njegove "hitre" odločitve me spominjajo na psa, ki se vrti v krogu in lovi svoj rep. Glede Šrot-a, ali res nikomur ne potegne? Ni nihče videl stavka ki se glasi "Pričakoval sem, da se boš na popolne laži in politično nekorektnost nemudoma odzval. Predsednik vlade je z napovedjo politično ideološkega boja proti posameznim gospodarskim družbam prekoračil ustavna pooblastila in si prilašča pristojnosti organov pregona in pravosodja," Šrot je torej pričakoval, da se bo za njega Pahor spustil v konfrontacijo z Janšem. Tako visoko mnenje ima o sebi da pričakuje spor med strankami na njegov račun. Kaj pa misli da je? Izgleda tako kot mali otrok, ki je izzival druge na ulici, potem pa tekel domov kričeč atek atek lovijo me, potrgaj jim ušesa.. Moj pogled na to je preprost. Sam bi ga vrgel iz stranke tako, da bi letel zelo visoko po zraku preden bi trdo pristal. Dobro da je šel sam.
tadeja.krapez@gmail.com
28. 11. 2007 10.18
To je globoka neresnica, da Slovenci ne obožujemo cincačev v politiki. Največja cincača do sedaj sta bila v slovenski politiki Drnovšek in Kučan. Oba sta še sedaj neskončno oboževana.
bizarnost@email.si
28. 11. 2007 10.11
Žaba napihnjena tajkunska, lahko se takole obnaša, ko mu je bilo že prej vse postlano. O politiki nima pojma, še manj pa o vodenju in odgovornosti direktorja paradne firme slovenskega gospodarstva. Zdej ko mu je Janša omogočil še razpolaganje z deležem Merkatorja pa bo še tam svinjal. Me zanima kako bi krmilil na čelu Mure, Kolinske, Elana,...
exim@t-2.net
28. 11. 2007 09.59
Rojc: ne bodi zaplankan- če bi Kučan zahteval, da volita manjšinca proti vladi, bi pa volila proti. Žal je, po tvoje in Zgagovo, resnica drugje: vsi skupaj ne premorete protikandidata JJ. To veste in to vas jezi in je...
Matej Rojc
28. 11. 2007 09.37
bonsai9 in podobni, kar pljuvajte, pa ne boste mogli popljuvati sposobnih. Peterle je za tretjo ligo, tak da sploh ni relevantna primerjava. Sploh pa kaj je moč opoziciji narediti, če ima koalicija ene JJ možgane :))) Ne kvasite neumnosti s cincanjem. Cinca edino SLS in Bojan Šrot, ki niso znali in hoteli izkoristiti priložnost z zaupnico. Da ne komentiram Desusa in manjšinskih kandidatov, ki ne vem kaj delata v parlamentu.
bonsai9@email.si
28. 11. 2007 09.28
Dejstvo za Pahorja je, da folk ne obožuje cincarjev. No, v tem se celo strinjam s tabo, manja. Da sta tako Peterle kot Pahor popolnoma okužena z vsevednostjo Bruslja. Skoraj preveč pametna. Z volilno bazo v Sloveniji pa sta zgubila stike. Naj kar gor ostaneta. Samo naj si tud gor zrihtata plačo, ne pa da žreta slovenski denar.
exim@t-2.net
28. 11. 2007 08.59
Katarza medijev je na pohodu. Zgaga je šele začel sesuvati. Me zanima reakcija SDjevega Potrča. Tudi Potratino mnenje bi bilo zanimivo. Kaj pa Rop? Sicer pa, dragci, ne padajte na finte-to je politični ukor Šrota. Bratje Šrot preveč ljubijo obast in denar, da bi se kar tako, zaradi "morale" odpovedali tajkunarjenju. SD hlapčki, kar mirno spite. Ne pa stresat floskul, da Pahor podpira JJ-mu ne dovolijo tajkuni in ne dovoli Forum 21. Jasno?
Tonček Balonček
28. 11. 2007 08.49
Nisem še slišal, da bi se kak strankarski veljak hvalil s tem, da sem poleg ljudi pridružužejo tudi podjetja. To je sicer več kot res, vendar se o tem molči!!! To je bila očitna Pahorjeva napaka!
manjakranjc@hotmail.com
28. 11. 2007 08.49
Ah da je Pahor pasiven se je vedelo že dolgo:) Drugače pa ni čudno, da ga večina zapušča, saj vodi politiko ki nima nobenega argumenta in je totalno populistična. V politiki ne moreš sedeti na dveh stolčkih, lep priemr je bil Petrle. Drugače pa se bo tale SLS kapitalsko močno okrepila, skrbi me le; ker so oni "dobri" za leve in desne. Gradijo mostove tam, kjer se jih nebi smelo. S to stranko ne pridobi nobeden, ne desen in ne lev. Profil te stranke opisuje stavek, kjer je korito tam je SLS. Šrto pa naj malo umiri izjave, saj s takimi protestnimi notami in izstopi samo kaže nato, da je močno pod vplivom politike oz. je hotel vplivati nanjo in sem prepričana, da tudi je. Vse bolj pa se kaže dejstvo, da bo drugo leto velika koalicija SDS + SD, resnica o tem pa je vsak dan bližje.
blizzard30@mail386.com
28. 11. 2007 08.13
Skrajni čas je, da Šrota skupaj stopita in sesujeta tako JJ, kot tudi tega priliznjenega Pahorja...
Tonček Balonček
28. 11. 2007 08.02
V SLS bodo brata Podobnik očitno zamenjala brata Šrot!
bonsai9@email.si
28. 11. 2007 07.45
Saj zdaj bo Pahor za***l komplet stranko. Ko je začel paktirat z JJ vidi v njem Kristisa odrešitelja. Sicer sta pa tko oba iz iste šole in partije. Denar je denar. Saj ravno tako je SDS podkupila D. Simšič, ko je bila mati županja, da je čist zjebala vso zadevo v mestu. Korupcija št. 1. Podpisovala pogodbe še v času, ko je že zdavnaj odfrčala s stolčka. Pa da bi vsaj kako šolo nardila. Tipična pahorjeva ritka, Pahor ja janšava.