Slovenija

Pestro poletje v gorah

Ljubljana, 13. 04. 2011 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Gorski turistični centri so že pripravljeni na poletje. Tisti, ki imajo nočitvene kapacitete, s poletno sezono dosegajo podobne rezultate kot v zimski. Ponudba je pestra, saj zajema različne prireditve in športne aktivnosti.

Večina gorskih turističnih centrov pred prvomajskimi prazniki odpira poletno sezono. "Zavedamo se, da zimska sezona ni dovolj, da je treba postoriti marsikaj tudi poleti," je pojasnil predsednik Združenja žičničarjev Srečko Jesenšek. Centri, ki imajo tudi nočitvene kapacitete, s poletno sezono dosegajo že podobne rezultate kot v zimski, je dejal.

Ob predstavitvi poletne sezone je Jesenšek dejal, da so priložnosti v poletni sezoni raznolike in pestre, čeprav ponekod še ni zgrajene infrastrukture, s katero bi zagotavljali konkurenčnost.

Turisti bodo lahko uživali v naravi in drugih aktivnostih.
Turisti bodo lahko uživali v naravi in drugih aktivnostih. FOTO:

Ocenil je, da smo v zadnjih letih vendarle prišli zelo daleč, da je ponudba poletne sezone postala magnet, ki privablja tako domače kot tuje goste, in da bo gorskim turističnim centrom zagotavljala konkurenčnost v evropskem prostoru.

Na Krvavcu bodo predvidoma 200.000 evrov vložili v družinski doživljajski park, ki naj bi bil postavljen do konca junija, je poudaril vodja komerciale in marketinga pri RTC Krvavec Luka Vrančič. Obenem bodo v poletni sezoni za obiskovalce pripravili številne prireditve. Poletni obisk na tem centru predstavlja pet odstotkov letnega prometa.

Športni center Pohorje kot ponudnik turističnih storitev na Mariborskem Pohorju obiskovalcem v poletnih mesecih nudi množico dogodkov, hotelskih paketov, sproščujočih programov in adrenalinskih doživetij. Na svoj račun bodo prišli tudi gorski kolesarji, pohodniki in jahači, poskrbeli pa bodo tudi za okušanje lokalne kulinarike.

Vodja marketinga v RTC Žičnice Kranjska Gora Klavdija Gomboc je pojasnila, da poletna sezona predstavlja od sedem do deset odstotkov zimske realizacije. Med poletno sezono bo urejen poletni tobogan in kolesarski park.

Nihalka na Vogel obratuje celo leto. V spomladanskem času je zanimiva predvsem za turne smučarje, poleti in jeseni pa za pohodnike in padalce, je pojasnil direktor Žičnic Vogel Tomaž Šumi. Na Kaninu kabinska žičnica obratuje celo leto, urejen imajo tudi gorskokolesarski park.

Na Starem vrhu se pripravljajo na oživitev kolesarjenja in na celostno ponudbo vodenega kolesarskega turizma, na Rogli pa pripravljajo v pomladnih in poletnih mesecih številne družinske programe, poletne prireditve in dogodke v sklopu Uniturjevega športnega poletja.

Na Golteh so z novim hotelom poleg novih sob in apartmajev pridobili nov wellness z zunanjim bazenom, konferenčno dvorano za prirejanje konferenc ter fitnes studio. Za obiskovalce pripravljajo tudi raznovrstne programe aktivnega preživljanja dopusta.

Številni centri bodo ponudili pohodništvo, pa tudi kolesarjenje in druge športne prireditve.
Številni centri bodo ponudili pohodništvo, pa tudi kolesarjenje in druge športne prireditve. FOTO:

Na Kopah in Ribniškem Pohorju se letos predstavljajo s programom, v katerem so pripravili pestro dogajanje vsak dan. Poskrbeli bodo za nordijsko hojo, lokostrelstvo, kolesarjenje in kulinariko. Pripravili pa so tudi številne programe za otroke.

Vodja trženja in promocije smučišča Cerkno Boris Drešček je pojasnil, da bodo poletno sezono popestrili predvsem s ponudbo pohodništva in kolesarjenja ter različnih športnih prireditev.

Direktor Združenja Pohodništvo&kolesarjenje Marko Lenarčič pa je poudaril, da skupaj z gorskimi centri pravkar posodabljajo spletno stran active.com, začeli pa so tudi s pripravo na borzo aktivnega oddiha Natur, ki bo potekala v začetku oktobra.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
13. 04. 2011 19.36
"Poskrbeli bodo za nordijsko hojo, lokostrelstvo, kolesarjenje in kulinariko!" Sem mislil sme, da za to ljudje poskrbijo sami, ne pa da nekomu plačajo za recimo nordijsko hojo ali kolesarjenje!