Slovenija

Petek: Opozicija zavlačuje

Ljubljana, 24. 07. 2007 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Podbregarja bodo o Sovi zaslišali septembra. Zavlačevanje je dokaz, da domnevno dogovorjenih incidentov ni bilo, meni Petek.

Iztok Podbregar
Iztok Podbregar FOTO: POP TV

Predsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Pavel Gantar je nadaljevanje 13. seje komisije, na kateri bodo njeni člani predvidoma opravili pogovor z nekdanjim direktorjem Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova), sklical za 4. september. Kot je pojasnil, se je za ta datum odločil, ker bo večina članov komisije do konca avgusta na dopustu. S poslanci SDS se o svoji odločitvi, kot je še dejal, ni pogovarjal.


Poslanec SDS in član nadzorne komisije Miro Petek je medtem ocenil, da je to zavlačevanje. Po njegovem mnenju v opoziciji ni več interesa tako za obisk na Sovi kot tudi za nadaljevanje tega pogovora. Očitno so spoznali, da na Sovi ni tistega posnetka oz. dokumenta, o katerem je govoril Anton Rop, meni Petek. Kar naenkrat je ta interes povsem usahnil, zato sklic komisije za mesec september ocenjuje kot manever opozicije.

Poslanec SDS in član nadzorne komisije Miro Petek je ocenil, da v opoziciji ni več interesa za obisk na Sovi, saj naj tam ne bi bilo posnetka oz. Dokumenta, ki naj bi dokazoval, da sta se Janša in Sanader dogovarjala za incidente v Piranskem zalivu.
Poslanec SDS in član nadzorne komisije Miro Petek je ocenil, da v opoziciji ni več interesa za obisk na Sovi, saj naj tam ne bi bilo posnetka oz. Dokumenta, ki naj bi dokazoval, da sta se Janša in Sanader dogovarjala za incidente v Piranskem zalivu. FOTO: POP TV

Kot je znano, je poslanska skupina SDS 18. junija na komisijo naslovila zahtevo za sklic nujne seje komisije, na kateri bi obravnavali izjavo poslanca SD in nekdanjega predsednika vlade Antona Ropa o domnevnem prisluškovanju pogovorom med takratnim vodjo opozicije, sedanjim slovenskim premierjem Janezom Janšo in predsednikom hrvaške vlade Ivom Sanaderjem leta 2004. Po navedbah Ropa naj bi se Janša in Sanader dogovarjala o sprožanju incidentov v Piranskem zalivu.

Podbregar je bil na pogovor povabljen 26. junija skupaj z Ropom, vendar pa je na zaslišanje prišel s svojim pravnim zastopnikom Aleksandrom Čeferinom. Ker člani komisije takrat Podbregarju niso dovolili nastopiti z odvetnikom, se seje tudi sam ni udeležil. Da nekdanji direktor Sove pred komisijo lahko stopi ob navzočnosti svojega pravnega zastopnika, sta 4. julija v svojem strokovnem mnenju zapisala profesorja Pravne fakultete Rajko Pirnat in Igor Kaučič.

Podbregar in njegov pravni zastopnik sta sicer nato sporočila, da bosta za pogovor s člani komisije na voljo po 15. avgustu, kljub temu pa je Gantar nadaljevanje 13. nujne seje komisije, na vztrajanje poslancev SDS, sklical za 13. julij. Podbregar in njegov pravni zastopnik se seje na omenjeni datum nista udeležila.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
24. 07. 2007 20.20
Kaj če bi se ta Petek malo pozanimal, zakaj se zavlačuje Afera Petek?
PraviSvobodnjak
24. 07. 2007 20.05
Očitno je, da levica namenoma zavlačuje, da bi to debato speljala v čas pred predsedniškimi volitvami. Če se po volitvah izkaže, da je Rop lagal (seveda je lagal, saj se je on sam dogovarjal za incidente takoj po volitvah), ne bo več tako pomembno.
Jethro
24. 07. 2007 17.46
In kaj bi zdaj rad ta g.Petek? Ker se nobenemu ne mudi, je to zavlačevanje...to je kot na nogomatni tekmi...zmagovalec v zadnjih minutah vedno zavlačuje...ker si tako zagotovi zmago!!! ;) Lep pozdrav
neti
24. 07. 2007 17.33
Cenzura krokarjem odpušča, golobe pa muči.
Joško82
24. 07. 2007 15.30
uuuuuuu Petek, po moje se te fuuuuul bojijo. Uau... tvoje izjave so res vredne poslanovanja.... uauu... A ti manjka publicitete, al kaj.... V zadnjih 2 mesecih nisi čisto nič novega povedal... Budalo jedno.... hmmmm, le kaj bo tvoja naslednja izjava....