Slovenija

Bossman ne namerava odstopiti

Piran, 28. 10. 2014 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Piranski župan Peter Bossman naj bi bil med sedmimi osumljenimi, zoper katere so kriminalisti vložili kazenske ovadbe. Na občini pravijo, da župan ovadbe še ni prejel, svojo nedolžnost pa bo dokazal na sodišču.

Koprski kriminalisti so zaključili preiskavo, povezano z brezplačnim internetnim omrežjem v piranski občini, in med drugim ovadili piranskega župana Petra Bossmana, poročajo Primorske novice.

Na občini so za 24ur.com pojasnili, da je bil župan seznanjen s sumom, da je so bile pri vzpostavitvi javnega brezžičnega omrežja določene nepravilnosti. "Da župan v domnevne nepravilnosti ni bil vpleten, je dokazal že v postopku pred komisijo za preprečevanje korupcije. Ovadbe še ni prejel, zato je ne more komentirati," pravijo na občini.

So pa dodali, da bo Bossman na sodišču dokazal, da ni ravnal v nasprotju z zakonom. Piranski župan prav tako ne razmišlja o odstopu.

Peter Bossman
Peter Bossman FOTO: Damjan Žibert

Kriminalisti so zadevo začeli preiskovati sredi leta 2013, ko je nepravilnosti pri vzpostavitvi brezžičnega internetnega omrežja v piranski občini odkrila tudi protikorupcijska komisija. KPK je ugotovila, da je občina Piran z brezplačnim prenosom 100-odstotnega lastniškega deleža v svojo last dobila novoustanovljeno podjetje Obalni tehnološki sklad brez premoženja, kupcev, tržnega deleža in skupaj z en dan prej imenovanim direktorjem Mitjem Cestnikom, ki je bil hkrati piranski občinski svetnik. Cestnik je imel po navedbah komisije aktivno in ključno vlogo pri ustanavljanju podjetja ter pri brezplačnem prenosu 100-odstotnega deleža podjetja v občinsko last.

KPK je dodala, da je Bossman zanemaril svojo odgovornost, ko kot zakoniti zastopnik občine, kljub tveganim okoliščinam, s katerimi se je seznanil, ni odstopil od podpisa pogodbe o prevzemu podjetja in ni preveril vseh relevantnih dejstev skupaj s predhodnim vrednotenjem in oceno pričakovanih stroškov za občino. Komisija je menila, da sta Bossman in Cestnik ravnala v nasprotju s pričakovano integriteto, kot je opredeljena v zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije. Tako Bossman kot Cestnik sta že takrat krivdo zanikala.

Primorske novice pa pišejo, da so kriminalisti zbrali dovolj dokazov, da so spisali ovadbe zoper sedem oseb. O imenih policisti sicer ne govorijo, pravijo pa, da sta ovadeni dve odgovorni osebi občine, direktor občinskega podjetja, direktor lokalnega podjetja ter direktor podjetja iz Notranjske, nekdanji direktor podjetja z Goriškega ter direktor podjetja z mariborskega območja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mišekmali
28. 10. 2014 20.09
+1
Ta članek se je pa hitro umaknil!
Leonardo09
28. 10. 2014 14.20
+6
če je ovadba zavržena je treba ovaditi ovaditelja
Transformerji
28. 10. 2014 14.08
+1
Koliko jih je pa že prostovoljno odstopilo???
cleener
28. 10. 2014 15.51
+5
Resnični lopovi, pravnomočno obsojeni, nočejo odstopit. Zakaj pa bi nekdo, za katerega se je podala samo prijava. In ve se od koga. Od tanajvečjega tam doli.
CIGU MIGU
28. 10. 2014 13.50
+1
pirana ni,ankarana ni izola je na pola,tako da bo kmalu ritka gola-toje samo pesmica
cleener
28. 10. 2014 12.43
+0
Kaj je mali mišek, nimaš nič za počet kot vodja komunale v KP, in pišeš tukaj hvalospeve tvojemu pinokiu. Veš sem posebej za tvojega vzornika izbral ime pinokio. Saj veš kaj se je dogajalo pinokiu ko je lagal. Nos mu je rasel. Po murki tvojga vzornika sodeč, je moral začet lagat že v plenicah, da mu je lahko zrasla taka gromozanska. Ne si še delat večje sramote, ko govoriš da bi naj Bossman bil v ozadju "incidenta" pred avditorijem. Samo en p sihotik kot je ta tvoj lopo vić , je zmožen kaj takega. No pa še nekaj jih je, v sdsu, ampak je to druga štorija. Imaš pa srečo da neumnost ne boli, kajti če bi, bi te hodo bubalo.
mišekmali
28. 10. 2014 13.43
+6
Vseeno mi je za lopova iz Kopra, so mi pa navedbe iz TV soočenja dale misliti in sem preveril informacije, ki so javno dostopne. Očitno obalo upravlja mafija, Bossman je pa le lutka, ki ne zna povedati niti enega stavka. S Popovičem si lahko kar sežeta v roke.
mišekmali
28. 10. 2014 12.07
+7
When numbers talk, bullshit walks. Izjava Gorana Klemenčiča (KPK) nedolgo nazaj. Mlada podžupanja Hot je že pred 10 leti kot študentka imela 45,36 delež v družbi Veda invest d.o.o., ki ima vlasti Caffe Rotonda, restavracijo Stara oljka, klub Paprika. Če odmislimo od kje ji toliko premoženja pri rosni letih, ni odveč vprašanje, zakaj bi premožen človek opravljal "slabo" plačano delo podžupana. Z nastopom funkcije se je leta 2011 znebila premoženja oz. izstopila iz družbe. Prebral sem, da punca rada pomaga azilantom in da bi rada sprejela vsakega tujca, ki jih trenutno na obali res ne manjka. Nazadnje sem spremljal oddajo, kjer so se predstavljali kandidati za župane. Piranski župan je pohvalil svojo mlado podžupanjo, da mu vse naredi in da se lahko vedno zanese nanjo. Popovič je povedal, da za Bossmanom stoji družina Hot, ki je kriva za zadnji incident in groznje pred Avditorijem. Bo držalo, da kjer je dim, je tudi ogenj. V ozadju mora biti nekaj več. Mafija? Supervizor je zelo uporabna stvar.
mišekmali
28. 10. 2014 12.08
+6
Meira Hot je verjetno leta 2011 prenesla premoženje na brata Marka Hota, saj gre za enak delež 45,36. Pri tem poslu pa ne verjamem, da je bila transakcija denarja izvedena in bil davek plačan. Vabim FURS in NPU da malo preverijo poslovne knjige in TRR, če jih ne bo ustavila politika, ker omenjena prihaja iz stranke Socialni demokrati.
mišekmali
28. 10. 2014 12.08
+4
To desno roko župana Bossmana je potrebno odrezat. Nezdravo sodelovanje!
cleener
28. 10. 2014 11.38
+7
Lopović je začel maščevalni "pohod resnice" proti Bossmanu. Ampak so Pirančani itak pričakovali maščevanje pobalina, kateri je izgubil še eno igračko.
santamaura
28. 10. 2014 11.21
-6
Upam, da ga ne bodo aretirali, saj se lahko zgodi, da se bi pri tem tresel in jih malo čudno gledal potem bi bil pa cel Piran dva dni v karanteni
cleener
28. 10. 2014 11.40
+5
To pa je zelo pameten komentar. Ali pa mogoče humor ? Ali pa si en mali ra s is t ?
yaks
28. 10. 2014 11.47
-2
minnaema@yahoo.com
28. 10. 2014 10.30
+23
NO, pa ponovno tisto, "da se išče dlako v jajcu" ko volitve za določeno osebo niso uspele, pa se pojdimo pravno državo, ki je toliko pravna kolikor IMAŠ VEZIC IN PONOVNO VEZIC ali "cv enka" v žepu ali kako te štorije gredo ?!
Klampfman
28. 10. 2014 10.59
+8