Pličanič: Ko gre za take velike ribe, se od sodstva pričakuje toliko večjo skrbnost

Minister Pličanič pravi, da sta bila tožilstvo in sodišče v primeru Tovšakove premalo skrbna in dodaja, da je jasno, da nekaj ne deluje. Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša pa odgovarja, da je ministrov očitek "totalno mimo".

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V nocojšnjem TV Klubu v oddaji 24UR so o morebitnih napakah odgovornih ob izpustitvi Hilde Tovšak iz pripora modrovali pravosodni minister Senko Pličanič, generalni državni tožilec Zvonko Fišer in predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša.

Fišer je pojasnil, da je treba ugotoviti, kje je bila storjena napaka. Po njegovih besedah dejstva še niso bila ugotovljena in zato ne more reči, da je prišlo do napake na tožilstvu. "Trenutno kaže, da je bila napaka storjena drugje," je dejal Fišer.

Masleša je povedal, da so odredili notranji nadzor na sodišču in pričakuje odgovore do ponedeljka.

Oba pa je nekoliko zbodel minister Pličanič, ki meni, da je bila v tem primeru "premajhna skrbnost za koordinacijo, načrtovanje vseh pristojnih, sodnikov in tožilcev." "Ko gre za take velike ribe, se od sodstva pričakuje toliko večjo skrbnost. To so pristojnosti obeh gospodov. Jasno je, da tukaj nekaj ne funkcionira," je bil oster Pličanič.

To pa je vzdramilo Maslešo, ki je dejal, da izvršilna veja že vnaprej govori o nekih zarotah in napakah. "Ta očitek, ki ga izpostavlja minister, je totalno mimo." Masleša pravi, da "sodniki delajo na rdečih obratih, cele vikende". Po njegovem mnenju poskuša ministrstvo primer Tovšakove izkoristiti za spremembo zakonodaje.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 299
 
dirtydean1 27.05.2013 09:11:22
Edi, svaka čast!
Več komentarjev