Slovenija

Po hudi bolezni se je poslovila pediatrinja Suzana Sekuloska

Koper, 27. 08. 2015 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred letom dni smo pozivali dobre ljudi, da pomagajo zbrati denar za hudo bolno koprsko pediatrinjo Suzano Sekulosko, ki je odhajala na zdravljenje na Kitajsko. Po štirih ciklih terapij je zdravnica dobro okrevala, a je denar za nadaljnje zdravljenje pošel, zahrbtna bolezen pa je bila premočna.

V sredo je umrla koprska pediatrinja Suzana Sekuloska, ki je bolehala za zelo invazivno obliko raka, poročajo Primorske novice. 47-letna pediatrinja je bila zelo priljubljena med svojimi malimi bolniki in sodelavci. Lani maja je izvedela, da je njeno telo napadel rak žolčevoda in da ji klasična medicina ne more več pomagati. Ko so ji zdravniki sporočili, da ima le še nekaj mesecev življenja, se je obrnila po pomoč h kitajskim zdravnikom. Odločila se je za zdravljenje na Kitajskem, v bolnišnici Renkang, severno od Honkonga, kjer to obliko raka v pozni fazi uspešno zdravijo s tako imenovano sono-fotodinamično terapijo.

Suzana Sekuloska v bolnišnici Renkang. Do konca svoje bolezni se je borila in bila ves čas hvaležna dobrim ljudem, ki so ji priskočili na pomoč.
Suzana Sekuloska v bolnišnici Renkang. Do konca svoje bolezni se je borila in bila ves čas hvaležna dobrim ljudem, ki so ji priskočili na pomoč. FOTO: osebni arhiv

Ker so terapije na Kitajskem zelo drage, naša zdravstvena zavarovalnica pa jih ne krije, so za njeno zdravljenje zbrali denar dobri ljudje in Suzana je lahko jeseni lani odpotovala na Kitajsko, kjer je opravila štiri cikle terapij, ki so dale spodbudne rezultate.

V Slovenijo se je letos spomladi vrnila še z večjim upanjem. Skoraj leto dni od terminalne diagnoze je Suzana še vedno živela in komaj čakala, da se bo vrnila v svojo ordinacijo in spet pomagala drugim. Za nadaljevanje zdravljenja na Kitajskem bi morala zbrati še 50.000 evrov, a ji ni uspelo zbrati dovolj denarja. V sredo je pogumna borka in priljubljena pediatrinja izgubila bitko za življenje. Denar, ki se je nabral na računu za njeno zdravljenje (okoli 8000 evrov), pa bo družina na njeno željo podarila v dobrodelne namene, poročajo Primorske novice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3