Slovenija

Po letih neplačil vozniki vlagajo tožbe

Ljubljana, 17. 02. 2014 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Sloveniji so vozniki tovornjakov, ki jim lastniki avtoprevozniških podjetij več kot desetletje niso plačevali prispevkov za poklicno upokojitev, začeli množično vlagati tožbe proti svojim delodajalcem.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

covjek
18. 02. 2014 11.25
+1
Jaz bi tudi sel vozit za 1500e na mesec ce bi zivel nekje v tretji drzavi...kje v vukojebini kjer niti za poloznice ne vedo kaj to je...bi mi blo vseen za prispevke itd...
za boljši jutri
18. 02. 2014 10.42
+9
* 90% avtoprevoznikov ima zaposlene tujce iz bivše yu samo zato ker jim ne treba plačevati vseh prispevkov če malo ppogledate na borzo dela vsi iščejo voznika iz tretje države ne iz eu kar pomeni da je nekje velika LUKNJA V ZAKONU samo nišče npče tega videt zato pa je pokojninska blagajna prazna vsi ti veliki avtoprevozniki imajo moderne vozila mislim avtopark ki so si ga ustvarli v 20 letih ali manj na račun delavcev večinoma slovenskih sedaj ko imajo vsega dovol pa bi oni najraje imeli druge delavce pa še nekaj vsi ti veliki avtoprevozniki imajo vikende na hrvaškem morju jahte jahtice o osebnih avtomobilih pa mislim da je škoda besed pa lep dan
resslovenka
18. 02. 2014 20.01
+0
Zaposlitev tujih državljanov iz tretjega sveta oz. pridobitev delovnih dovoljenj za te državljane - Ali se je zakon o zaposlovanju tujcev toliko spremenil, da delodajalec lahko pridobi delovno dovoljenje za takega tujca, kljub temu, da je na zavodu dovolj prijavljenih kandidatov , ki izpolnjujejo pogoje oz. so poklicni vozniki? Se ne izigrava zakonodaja? Jasno, tujec dela ponižno, brez ugovorov, se ne postavlja za svoje pravice, je vesel da sploh lahko dela, pristaja za naše razmere mizerno plačilo, tudi na roko., za razmere v njegovi domovini pa zadovoljivo. Dostikrat dela na črno, kar ni redka praksa. In zakaj? Zato, da se (bognedaj), ne zamerimo delodajalcem, ki še sploh zaposlujejo. Enako je v gostinstvu , pa tudi dosti ostalih obrtnih dejavnostih.
poplino
23. 02. 2014 14.37
+0
ja in češki voznik ima plačo 500, francoski 1000 in slovenski jo mora imeti 2000, mar ne? Cene nafte in cestnin stalno padajo, samo plače je pa treba imeti najvišje v EU, pa dej se mau zamisl preden blekneš
slovenija981
18. 02. 2014 10.22
+7
DURS dela na principu mafije vse za svoje, jaz še vedno trdim, da smo ena najbolj razvitih mafijskih držav, ker mafija pri nas vodi državo, kar ne vidiš niti v ameriki in italiji.....
+13
žalostno je, da naša inšpekcija v imenu lopovskega sazasa hodi naokol, in pregleduje ker lokal ima plačane pravice za vrtenje muzike, piše hude kazni in zaplenjuje CDje in kasete. inšpekcija je torej sazasov privat izterjevalec. taista inšpekcija pa ni izterjevalec za delovce, katerim delodajalci ne dajo plač, ne plačujejo prispevkov, ne spoštujejo njihovih pravic....SRAMOTA! DOL VLADA!!!
iGURT
18. 02. 2014 12.39
+1
Isto so delali pod Janševo vlado, si se takrat drl dol vlada ?
Ana Mon 1
17. 02. 2014 20.32
+12
Problem je v ten, da tega prispevka ne izterjuje DURS, tako kot vse ostale, ampak morajo delavci sami tožiti delodajalca, če jim prispevek ne plačuje.Isto velja za dimnikarje in še nekatere druge poklice. In "pošteni" delodajalci vedo, da se jim zaradi tega neplačevanja, zlepa nihče ne bo vsedel na TRR, zato tega tudi ne plačujejo. Tako je to v naši banana republiki.
resslovenka
18. 02. 2014 20.08
No, tega včasih ni bilo. Torej se dandanašnji lahko legalno goljufa delavce? Če ti tožijo bodo ali pa ne uspeli. Kajti dostikrat taki delodajalci enostavno zaprejo firmo, odprejo novo itd., itn. Kdo je v tem primeru odgovoren, da se to lahko dogaja? Sistem? Dajte, no!
Darko32
17. 02. 2014 19.59
+17
To je sedaj primer, kjer se vidi kako delajo na ZPIZ-u. GOljufajo in držijo svečo sistemski korupciji. KDor vsaj malo pogleda bo videl, da je pri tej svinjariji sodelovala politika. RAje imajo človeka, k ibo ga čimprej v pokoju pobrala matilda.