Slovenija

FOTO in VIDEO: 'Sedanja vlada lahko predlaga kar koli ...

Ljubljana, 06. 06. 2011 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

... pa ljudje tega ne bodo sprejeli,' je prepričan Janez Janša. Dodaja, da je vlada dokazala, da samo govori in nič ne naredi. Medtem pa v koaliciji razmišljajo o interventnem zakonu in rebalansu proračuna. Vodstvo SD meni, da je še vedno odgovornost vlade, da oceni, kaj storiti za omilitev posledic.

Predsedniki koalicijskih strank so se sestali na kolegiju pri predsedniku vlade Borutu Pahorju. Govorili so o nadaljnjem delu vlade in koalicije po padcu vseh treh zakonov na nedeljskem referendumu. Predsednica LDS Katarina Kresal se je ob prihodu in odhodu medijem izognila.

Minister za delo Ivan Svetlik ne namerava odstopiti, bo pa svoj položaj vezal "na voljo predsednika vlade".

Predsednik Zares Gregor Golobič je pred sestankom dejal, da "prihaja poslušat". Po kolegiju pa je dejal, da sestanek ni prinesel nobenega novega sporočila. Kot je povedal, so govorili predvsem o tehničnih vprašanjih in opravilih, ki so nujna v tem tednu z vidika delovanja vlade. V zvezi s tem so se po njegovih besedah dogovorili za kar nekaj aktivnosti.

Pahor ne bo vrgel puške v koruzo

Golobič meni, da je interventni zakon ena od možnosti, medtem ko je rebalans proračuna nujen. Franco Juri je medtem dejal, da sliši, da je premier interventni zakon že umaknil. Interventni zakon sicer stranki Zares ne diši preveč.

Dokler imamo odgovornost za vodenje države, ne bomo vrgli puške v koruzo, pa je po kolegiju povedal premier Pahor. V koaliciji po nedeljski zavrnitvi pokojninske reforme razmišljajo o interventnem zakonu in rebalansu proračuna, morda pa bo vlada predlagala samo rebalans proračuna.

Pahor meni, da je vlada storila veliko, da je državo potegnila iz recesije in za vzpostavitev gospodarske rasti. "Gospodarstvo okreva, nezaposlenost pada," meni premier in izpostavlja, da je Slovenija "visoko socialno povezana družba".

Ostaja pa spoznanje, da so potrebne temeljite reforme, da bi zadržali konkurenčnost. Med kratkoročnimi ukrepi, ki bi po njegovih besedah zagotovili vzdržnost javnih financ in zagotovili pogoje za nadaljnjo rast gospodarstva in padanje brezposelnosti, Pahor razmišlja o interventnem zakonu in rebalansu proračuna ali pa tudi samo o rebalansu proračuna.

Dokončne odločitve predsedniki koalicijskih strank danes še niso sprejeli, saj premier od finančnega ministrstva pričakuje izračun, ki bo pokazal, "kako je mogoče pametno investirati davkoplačevalski denar", da bi ohranili gospodarsko rast in padanje brezposelnosti ter zadržali relativno socialno povezanost.

Borut Pahor
Borut Pahor FOTO: Reuters

V petek še sestanek s socialnimi partnerji

V četrtek naj bi vlada po Pahorjevih besedah sklenila, ali naj še ta mesec v DZ pošlje predlog interventnega zakona in rebalansa ali morda samo rebalansa proračuna. Že v petek pa naj bi se sestala s socialnimi partnerji na novem krogu pogajanj, je napovedal.

Pahor je zagotovil, da se bodo o ukrepih posvetovali s socialnimi partnerji. V četrtek naj bi vlada že sklenila, ali naj še ta mesec v DZ pošlje interventni zakon in rebalans ali morda tudi samo rebalans proračuna. Že v petek pa naj bi se vlada – tako predlaga Pahor – sestala z vrhom socialnih partnerjev na novem krogu pogajanj.

Kot je dejal, bi v petek želel ugotoviti, ali obstaja pripravljenost za nadaljevanje sprejemanja zdravstvene reforme in reform trga dela. Prepričan je, da se s cilji reform vsi "bolj ali manj strinjamo", zato bodo s socialnimi partnerji tudi preverili možnost za oblikovanje druge pokojninske reforme.

V tem tednu se bodo tudi seznanili z osnutkom strategije upravljanja s kapitalskimi naložbami, ki ga je poslala agencija za upravljanje kapitalskih naložb. Po njegovih besedah želijo "tudi s procesom privatizacije narediti korak naprej pri bolj uspešnem, bolj gospodarnem in za državni proračun prijaznem upravljanju z državnim premoženjem".

Finančno ministrstvo: Ukrepi po padcu pokojninske reforme že v pripravi

Na finančnem ministrstvu pravijo, da je bila vlada pripravljena tudi na to možnost, da volivci zavrnejo pokojninsko reformo, tako da ima že oblikovano oceno dodatnega potrebnega varčevanja. "Ukrepi bodo pripravljeni v najkrajšem možnem času in se v tej fazi usklajujejo med pristojnimi ministrstvi," so dejali na ministrstvu in dodali, da bo javnost o njih obveščena takoj, ko bodo usklajeni med ministrstvi.

DZ bi lahko rebalans proračuna obravnaval že julija

Formalni predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna po neuradnih podatkih z vrha vlade še ni v vladni proceduri. Kljub temu pa bi ga lahko DZ po tem, ko bi ga vlada pripravila, predvidoma obravnaval že na julijski seji.

Glede na to, da mora Slovenija do leta 2013 znižati javnofinančni primanjkljaj na tri odstotke BDP, bo po neuradnih informacijah potrebno strogo varčevanje bodisi linearno z znižanjem plač, pokojnin in socialnih prejemkov bodisi programsko s črtanjem določenih projektov. Veliko rezerv pri iskanju sredstev naj bi bilo pri pogodbah, ki jih sklepajo ministrstva, ter pri storitvah s področja odnosov z javnostmi.

Na sestanku vodstvo SD

Številni sestanki

Danes so se poleg stranke SD srečali tudi vodilni v stranki Zares. Razpravljali so o prihodnosti te vlade, koalicije in tudi o položaju stranke v koaliciji, že dopoldne pa se je sestal tudi kolegij predsednika vlade. V sredo se bosta sestala tako svet Zares kot svet LDS, ta teden pa se bodo sestajali še drugi organi SD.

Danes se je sicer sestal tudi kolegij predsednika SD. Največ pozornosti so namenili posledicam padca pokojninske reforme, je pojasnil podpredsednik SD Miran Potrč. Kolegij predsednika SD je ocenil, da prejeti glasovi za pokojninsko reformo predstavljajo nesporno jasno stališče volilnega telesa ne glede na razloge, zakaj so se volivci tako odločili, je pojasnil Potrč. Vlada ima po ocenah vodstva SD še vedno odgovornost, da oceni, kaj storiti za omilitev posledic, ki jih tako za razmere v državi kot tudi za položaj Slovenije v mednarodni skupnosti predstavlja padec reforme.

Po Potrčevih besedah sicer ni dvoma, da ima vlada zelo nizko kredibilnost, kar je "gotovo pomemben razlog za rezultat na referendumu". Hkrati poudarja, da se še niso pogovarjali o tem, da bi vlada prenehala z delom oz. odtopila mandat, "temveč bo delala naprej in poskušala uresničevati svojo politiko. Ali se bo v bližnji prihodnosti to pokazalo kot realna možnost, pa bomo sproti ocenjevali", je pristavil podpredsednik SD.

Če bi se pokazalo, da Zares ali LDS nista več pripravljeni uresničevati vladnega programa, bodo morali na novo oceniti položaj. Potrč se namreč strinja, da je "potrebno število glasov v parlamentu eden od razlogov, ki bo kazal na to, ali SD še lahko dovolj uspešno uresničuje temeljne cilje svoje vladne politike v DZ".

Danes je o prihodnosti te vlade, koalicije in tudi o položaju stranke v koaliciji razpravljala tudi stranka Zares. V sredo pa bo svet stranke odločal, ali bodo zapustili koalicijo.

Bo Zares izstopil iz koalicije?
Bo Zares izstopil iz koalicije? FOTO: Damjan Žibert
LDS bi svoje delo opravila do konca

Močan padec pokojninske reforme, zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter novele zakona o arhivih terja spremembe v delu vlade tudi po mnenju LDS. Kot meni Kresalova, bo moral Pahor ne glede na izid na referendumu potegniti odločne poteze glede dela vlade. Kljub temu se v LDS zavzemajo, da bi svoje delo opravili do konca. Svet LDS se bo na svoji konstitutivni seji sestal v sredo, ko bodo obravnavali tudi politični položaj stranke po referendumu.

Gaspari: Prihranke bo treba poiskati v javnih financah

Minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari je po nedeljskem referendumu dejal, da nesprejetje pokojninske reforme pomeni približno 220 milijonov evrov finančnih posledic letno. In ta sredstva bo po njegovih besedah treba poiskati v javnih financah, državnem in občinskih proračunih.

Če tega ne bi naredili, bodo nastopile težave z EU, ki ne bodo samo načelne, ampak tudi finančne, opozarja Gaspari.

Kot je napovedal, bo vlada interventni zakon pripravila še v juniju. Dodatnih sredstev pa po njegovih besedah ni mogoče zagotoviti s povečevanjem davkov. "Če ne bomo uredili to na javno-finančnih odhodkih in bomo dvigovali davke, bomo manj konkurenčni. Ker bomo manj konkurenčni, bomo manj prodali. Ker bomo manj prodali, bo manj prihodkov in ker bo manj prihodkov, bo manj prihodkov za javne finance," je še dodal.

Po Gasparijevih besedah je odločanje na referendumu sicer legitimno, a se mu zdi neprimerno in nekorektno, da o medgeneracijskih sporazumih odloča takšna manjšina prebivalcev, kot se je udeležila referenduma. Kot je dodal, je ta odločila tudi v imenu 300.000 ljudi, ki niso mogli glasovati, ker še nimajo 18 let, bodo pa verjetno nosili glavno breme referendumske odločitve.

V galeriji si poglejte, kako so glasovali politiki

Gaspari bi se lahko strinjal s tistimi, ki menijo, da je lahko referendumski rezultat posledica nizke kredibilnosti vlade in ne same vsebine, o kateri se je odločalo. Vendar to po njegovih besedah ne spremeni vsebinskega problema: da je spremembe treba sprejeti.

Ob tem se sprašuje, kako bodo ljudje sprejeli predlog glavne opozicijske stranke, ki zagovarja t. i. individualne pokojninske račune. Ti so namreč v primerjavi z na referendumu zavrnjeno reformo fiskalno dražji, s stališča solidarnosti pa slabši, pravi Gaspari. Dodaja, da naj "odgovor dajo tisti, ki pravijo, da je ta vlada nekredibilna in bodo morda pri bolj kredibilni vladi pripravljeni sprejeti slabše rešitve".

Kaj pravijo v ZSSS na interventni zakon? Interventni zakon je zakon kot vsak drug. Po formalni plati je enak vsem ostalim, pojasnjuje pravni strokovnjak Miro Cerar. Dodaja, da je tudi na interventni zakon možno vložiti veto in zahtevo za referendum. Posebnost interventnega zakona je v njegovi vsebini, pravi Cerar.

"Če prav razumem, bi vlada želela s takim zakonom uvesti nujne varčevalne ukrepe v dobro javnih financ. To pa je vsebina, ki bo zagotovo prizadela določene poklicne ali politične skupine in če bo vlada naletela na nestrinjanje, bomo spet v isti situaciji, kot smo bili sedaj," še dodaja Cerar.

Jankovića Pahorjevo mesto ne zanima.
Jankovića Pahorjevo mesto ne zanima. FOTO: Blaž Garbajs

Janković za predčasne volitve

V vladnem referendumskem štabu v Cankarjevem domu so včeraj po poročanju 24UR s strani koalicijskih politikov "hitro in odločno" zakrožile informacije o tem, da levica že išče naslednika za Boruta Pahorja na mestu predsednika vlade. Če bi se vsi koalicijski partnerji vključno s Pahorjem o tem strinjali, naj bi ga nasledil ljubljanski župan Zoran Janković.

Janković je na današnji novinarski konferenci dejal, da ga Pahorjevo mesto ne zanima. Kot je dodal, ga ni nihče kontaktiral, prav tako ne razmišlja, da bi se pridružil kakšni stranki. Sam si ne želi “političnih kupčkanj”. V tej situaciji bi bile po njegovem mnenju najboljše predčasne volitve. Meni, da je bila pokojninska reforma dobra, vendar so ljudje glasovali proti, ker ne zaupajo vladi in Pahorju. Dodal je še, da je v slovenskem prostoru preveč negativizma.

Janša Pahorju očita sprenevedanje

Vodja največje opozicijske stranke SDS Janez Janša pa meni, da se Pahor spreneveda, ko pravi, da odstop vlade ni nobena rešitev in da to ne vodi do predčasnih volitev.

Po Janševem mnenju je "ravno odstop vlade ali pa njenega predsednika, kar pripelje tudi do odstopa vlade, prvi nujni korak, da pridemo do predčasnih volitev". Kot je dejal prvi mož SDS, predsedniku vlade tudi ni treba zagotoviti vseh glasov svojih poslancev za takšno odločitev: "Dovolj je polovica glasov SD, pa imamo rešitev na mizi."

"Torej je jasno, kdo je za to, da se stvar ne reši," je opozoril Janša. Po njegovih besedah niti predsednik vlade niti drugi iz vladne koalicije po objavi izida referendumov niso znali jasno povedati, kaj bodo storili, čeprav se je takšen izid napovedoval po vseh anketah. "To pomeni, da imamo pred seboj neko vase zagledano, popolnoma nesposobno, kvaziupravljalsko elito, ki se prepira med seboj, ki sestankuje, ne vidi pa, da hiša gori," je bil kritičen Janša.

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Damjan Žibert

"Napaka je, da se osredotočamo na pokojninsko reformo"

Po Janševih besedah Pahorjeva vlada že tretje leto zapored vsak mesec porabi 200 milijonov evrov več, kot pa uspe zbrati v proračunu. "Prav teh 200 milijonov je ključni razlog, da se v Sloveniji nekaj spremeni," je poudaril Janša. Kot je dodal, se vlada očitno ne zaveda, da je edini izhod iz krize prav ustvarjanje novih delovnih mest.

Po Janševem mnenju je velika napaka, ker se vsa razprava o potrebnih protikriznih ukrepih osredotoča na pokojninsko reformo: "To je izključno trik, da bo pokojninska reforma ali pa sprememba zakona, ki je bila predlagana, rešila vse probleme, ki jih imamo." "Pokojninska reforma je eden od reformnih ukrepov, ki ga bo morala Slovenija sprejeti v naslednjih letih, ampak ni prvi in ni najbolj prioriteten. Prava dilema je, kje med prioritetnimi ukrepi, ki jih je treba sprejeti, je pokojninska reforma," je dejal Janša.

Janša je sicer prepričan, da potrebujemo upravljavca države, ki bo imel kredibilnost in ki mu bodo ljudje zaupali. Sedanja vlada lahko predlaga kar koli, pa ljudje tega ne bodo sprejeli, ker je doslej dokazala, da samo govori, nič pa ne naredi, je ob obisku poslanske skupine SDS na Koroškem poudaril Janša.

Preberite še:

Za pokojninsko reformo je največ volivcev glasovalo v enoti Ljubljana Center.

Interventni zakon že buri duhove.

Odzivi na rezultate referendumov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1195)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

korosec_SLO
07. 06. 2011 09.48
1. ZDRAVSTVENI DOM SLOVENJ GRADEC Direktor ZD 9.423 € 2. ZDRAVSTVENI DOM RADLJE OB DRAVI Direktor ZD 8.776 € 3. BOLNIŠNICA ZA GINEKOLOGIJO IN PORODNIŠTVO Kranj Direktor BOLN 8.719 € 4. ZDRAVSTVENI DOM RADEČE Direktor ZD 8.188 € 5. USTAVNO SODIŠČE REPUBLIKE SLOVENIJE Predsednik ustavnega sodišča 7.969 € 6. ZDRAVSTVENI DOM ČRNOMELJ Direktor ZD 7.445 € 7. BOLNIŠNICA ZA ŽENSKE BOLEZNI IN PORODNIŠTVO Postojna Direktor BOLN 7.383 € 8. USTAVNO SODIŠČE REPUBLIKE SLOVENIJE Sodnik ustavnega sodišča 7.344 € 9. ZDRAVSTVENI DOM ORMOŽ Strokovni direktor/strokovni vodja 7.179 € 10. ZDRAVSTVENI DOM DR. BOŽIDARJA LAVRIČA - CERKNICA Direktor ZD 7.115 € za delavce pa niti za dajatve nimajo, kaj si taki direktorji RES zasluzijo tako visoke honorarje,ce je vse uteceno ze 20 let,
robert1977
07. 06. 2011 09.17
Moram povedat, da je to res žalostno, da se to dogaja tudi pri nas. Znaki so preveč očitni, da bi jih spregledal, g. Pahor. Ljudje ne verjamemo več tej vladi. Če potegneš črto, kaj dobrega je naredil? Ne razumem, zakaj se ne zbudi iz spanja, kjer misli, da še ima vse niti v rokah. Očitno je tu prevelik ego, samovšečnost, oblast ,moč, tekmovalnost, najbolj pa zanikanje resnice in priznanje PORAZA v glavi Pahorja oziroma v igri, da mu prepreči odstop. Res škoda, da ne bere naših komentarjev, da bi vsaj malo upošteval ljudi. To mu ne bi škodilo, tako pa raje rine s svojim dokazovanjem v brezno.... Dajmo mlade, sposobne, inteligentne ljudi v politiko, ki bojo vredni zaupanja, da se bomo začeli razvijat na boljše. Lp
RoXiO
07. 06. 2011 07.46
Točno tako : ukiniti občine in pustiti samo glavne UE.Vsaka vas ima skoraj svojo občino pa kje v svetu še to prakticirajo?Pri nas samo ...in to samo zaradi tega da stranka nastavi v občini na birokratska mesta svoje ljudi in tako še bolj pospešeno krade.Dela v občini dobivajo samo določeni ljudje leto za letom .Kako dobijo delo? Tako da župan odpre ponudbe in obvesti tistega ki mu delo hoče dati naj ponudbo zniža za par €,da bo kvazi najboljši ponudnik. Vem iz lastnih izkušenj.
rizota
07. 06. 2011 07.40
to igranje pahorja in tuerka je škodljivo daleč najbolj. Ta prav politik, kot je bil predvsem Drnovšek , pa tu janša na pol ,se zna obnašati ,ko pa vidim pahorja ,tuerka in 3/4 ljudi na levi ,bruhha bruhha,kozlanje na polno,take samo ratatatatatatatattattatattatattatatattatatattatatt...
McCreamy
07. 06. 2011 07.38
Stavim če bi bile volitve bi sedaj zmagala SDS. Ni kaj v sloveniji so sami extremisti, z leve na desno skačejo.- Zdaj je pameten, ko pride na oblast bo pa spet o kruhu in smetnjakih.
gapeeeeeeee
07. 06. 2011 07.36
Narobe svet tale naša politična struktura!Se vidi, da so vsi z istega koša, levica in desnica še vedno nekje v tranziciji ukvarjanja sama s seboj in z držanjem svojega stolčka..razočaran nad večino akterjev, sploh pa nad premiejem, ki je očitno izgubil stik z realnostjo!!Že 20 let se načrtno krade ljudem v tej državi, ljudje pa že 20 let tiho!!Pa kaj res veljamo za narod brez hrbtenice in modrosti, hlapci bili in sedaj, ko končno imamo svojo deželico v svojih rokah ven butne egoizem ter skrb za samega sebe!!Kar se mene tiče, in sem ZA ulice, saj tile pajaci se ne bodo zmigal nikamor in verjetno sedaj že rovarijo, kam bodo spravili svoje ljudi!! Ljudje tudi jaz pridem kamorkoli stat v toči in dežju, da ji jasno povemo kaj si mislimo....pa zapret lopove že enkrat, najboljš ja , pa da zdej Jankoviča prpelejo, še enga sharka v bazen....štrajk ljudje nam še edino ostane!!!!
Tone 12345
07. 06. 2011 07.33
Kako smešno ljudje! zdej pluvate po trenutnih,čez par let spet po tistih ki jih danes predlagate za nove in tako naprej........ v monotono megleno neskončnost!
Buena Vita
07. 06. 2011 07.31
NAROD SE PREBUJA,,SAMO MALČEK ŠE MANKA IN PREBUJENJE BO 100%
Urkez Prime
07. 06. 2011 07.30
Ni politika, ki bi znal poskrbet za ljudi, navadne, kako je lahko tako neumen ta slovenski svet. Moral bi na ulice, pa povedat svoje mnenje v Ljubljani, da nam je že dost tega vsega kar se dogaja. Že karantanci so imeli demokratični način izbire vodje, ki je imel ne samo knežje življenje, tako kot imajo danes, ampak tudi odgovornost: OPRAVIČITI SVOJO IZVOLITEV IN NOSITI BREME IN ODGOVORNOST LJUDSTVA. Namesto da nam zmanjšujejo plače in ne vem kaj še vse, pravi ukrep bi bil vlaganje v gospodarstvo, širitev v Evropo, sej zato smo v Evropi, da bo življenje lepše.... ;) Večji trg, večje možnosti. Ne pa da vse razprodamo, na koncu bomo pa že spet hlapci in tlačani. DAJTE NAM TOVARNE, NE PA POLOŽNIC. ZAPOSLITE VSE SPOSOBNE ZA DELO, TUDI OZDRAVLJENE NARKOMANE IN KRONIKE. NE PA DA VLEČEJO DENAR OD SOCIALNE PA ŠE NAPREJ UŽIVAJO V BREZDELJU..... Vse dokler bojo podpirali take, ki imajo sladkorno in vsak dan pijejo v gostilni, pivo in podobno, bo tudi zdravstvo trpelo. Kako ne vidijo takih stvari, zanimajo se pa za malenkosti, kot je "PREVOZI.ORG".... Sramota.... Dol s takimi prodanci......
Buena Vita
07. 06. 2011 07.30
PRIJATELJSTVA NISTA SKRIVALA TO JE RES VOJSKO STA PELJALA NA MIRNO IN TRDINOV VRH POGLEJTE SI POSNETKE IN IZJAVE LJUDI,NE POLITIKOV,TAMKAJŠNJIH LJUDI POSLUŠAJTE POSNETKE KUČANA,TA JE KRIV ZA TOLIKO KVADRATNIH KILOMETROV KI JE ŠENKAL IN PODARIL HRVATOM KAJ SO HRVATI DALI NJEMU,TO SE SPRAŠUJTE SICER PA;;,NAROD JE VOLIL,VEČ KOT DVOTRETJINSKO JE BILO IZVOLJENO DA BODO ARHIVI ODPRTI VSAKOMUR, TOREJ,NAMESTO PASJEGA LAJEŽA SE POTRUDITE IN V ARHIVIH POGLEJTE RESNICO LEVI KI IMATE ZAMAŠENA UŠESA IN PRELEPLJENE OČI OČITNO SO VAM Z DENARJEM PRELEPILI OČI,ZATO TAKO VNETO ZAGOVARJATE KLO--MU--NJARE
mamica55***
07. 06. 2011 07.26
Marjan Ritonja, spisek škod Janševe vlade, daj napiši, da bomo seznanjeni!
populus
07. 06. 2011 07.24
ukinit občine!samo glavne naj ostanejo!prav upravne enote,zmanjšat število sekretarjev v vladi in ostale nepotrebne administracije,uvest pokrajene,8 naj jih bo in iz vsake pokrajine po 3 poslanci! trebo bo znižat davke .dvignit plače v gospodarstvu ,pozapret tatove spremenit zakonodajo das se lopovi ne izmuznejo kar tako,in vsak ki ima katroteko ne sme delat v javni upravi!trebo nredit red!uredit plačilno discilino,vsak ki ukrade samo 1evro državnega denarja ,zapret in fuknit na cesto brez oklevanja!pridne ljudi pa nagradit in ih nhat zavirat! to je delo vlade ,skrbeti morajo za blaginjo vseh ljudi ne sam elite!a ja pa pse je treba pustit pri miru ,tam ste padli sedajni vladarji!tam!!!!
Buena Vita
07. 06. 2011 07.22
JAH,NO ČE PA SE PRECEDNIK VLADE SAMOOKLIČE ZA BOGA Z OLIMPA TO JE SAMO DOKAZ NARCISOIDNE POKVARJENOSTI
Imam veliki
07. 06. 2011 07.17
dokler se ne bo narod zbudiu ne bo nič... treba bo it ven na dež in solidarno kot bratje in sestre stati in jim težiti do amena..ne popuščati dokler ne bo kot hočemo.Pa tele mediji jaooo... pri nas ni stika med realnostjo..obstajajo samo mediji in politika na eni strani ter ljudje za ekrani in neke volitve.. zbudte se zbudte se.. jst sm za.. in pridem kamor koli se zmenimo.. kakor koli nam politiki grozijo, da kaj vse se bo zgodilo.. če si bomo stali ob strani bo vse dobro. A ravno to je tisto kar manjka v Sloveniji vsak je nekaj zase..ni patriotizma, ni ljubezni do sodržavljana..vse se glede le skozi material in bog ne daj, da bi komu kaj popustil.. vsi se pritožujemo a vse kar je je zrcalo nas samih - "samo da je meni dobro" ...
Marjan Ritonja
07. 06. 2011 07.08
Toliko škode, kot je naredila Janševa vlada, lahko naredijo redki ljudje. Dela pa škodo tudi sedanji vladi. Vse te reforme bi moral sprejeti tudi on.Pahor bi moral prepustiti vlado Janši in Semoliču, potem pa naj pokažeta. Nobeden od njiju še ni naredil nič pametnega.
DEMOKRACIJA.
07. 06. 2011 07.04
ŽALOSTNO JE, DA SE PLAČUJEJO TAKO VELIKI DAVKI .IMAMO EVROPSKI STANDARD IN BALKANSKE PLAČE.NATEGUJEJO NAS Z POVPREČNO PLAČO V SLOVENIJI , DA ZNAŠA ČEZ 1500 EVROV.NAJ SI NAŠI GOSPODJE, NAREDIJO ANALIZO KAKŠNE SO POVPREČNE PLAČE PO REGIJAH IN BODO VIDELI, DO KAKŠNIH REZULTATOV PRIDEMO!? NAJ SE MALO ZAMISLIJO DA NAŠ DENAR GRE ZA BEDARIJE, POL PA PRAVIJO, DA NI DENARJA ZA SOCIALO.UKINTE DAVEK NA DOHODNINO, PA BOMO MELI VEČJE PLAČE IN BOMO VEČ ZAPRAVLJALI , S TEM PA BOMO IMELI VEČJO KUPNO MOČ IN RAST NAŠEGA GOSPODARSTVA.BRIGITE SE ZA SLOVENSKE POTREBE IN NAŠO GOSPODARSTVO , ZATO VAS PLAČUJEMO !!!!!!
STRELA-10
07. 06. 2011 07.04
JANEZ JANŠA,UPAM,DA KMALU PRIDEŠ NA OBLAST IN NAS POPELJEŠ U BOLJŠO PRIHODNOST.KOMAJ ČAKAM,DA SE TO ZGODI.
liraa
07. 06. 2011 07.03
g,JANŠA, Vas zapušča spomin? niste bili pred g.Pahorjem, in kaj ste naredili, pobrskajte no malo po spominu? vas mogoče zapušča? KAJ STE NAREDILI? PROSTOR ZA TAJKUNE? UNIČILI GOSPODARSTVO! IN SEDAJ SOLITE NARODU PAMET, NE ZNATE DRUGEGA, KOT HUJSKAT!!!!!!! DOVOLJ STE DOKAZALI!
meskozvan
07. 06. 2011 06.59
pravljic za lahko noč
Tone 12345
07. 06. 2011 06.54
Janša pravi da sedanja vlada samo govori!!!Kaj pa vse prejšne vklučno z njegovo in gotovo tudi vse bodoče???