Slovenija

Po sestanku: Pahor Kresalovi še vedno zaupa

Ljubljana, 19. 02. 2010 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po pozivu SDS, naj odstopi in s tem zagotovi neodvisno preiskavo v primeru Baričevič, sta se sestala premier in notranja ministrica.

Kresalova ima Pahorjevo polno zaupanje.
Kresalova ima Pahorjevo polno zaupanje. FOTO: POP TV

Po pozivu vodje poslancev SDS Jožeta Tanka Katarini Kresal, naj odstopi, sta se popoldne sestala premier Borut Pahor in notranja ministrica. Predsednik vlade tudi po tem razgovoru nima razlogov, da bi dvomil v profesionalnost in neodvisnost dela policije ter politično odgovorno ravnanje ministrice Kresalove. Ministrica tako še naprej uživa njegovo polno zaupanje, so sporočili iz Pahorjevega kabineta.

Tanko Kresalovo poziva k odstopu

Vodja poslancev SDS Jože Tanko notranjo ministrico Kresalovo namreč poziva, naj "odstopi in tako omogoči policiji neodvisno preiskavo primera Baričevič". Tudi premierja Boruta Pahorja Tanko poziva, naj ministrico sam nemudoma pozove k odstopu in tako zagotovi neodvisno preiskavo.

"Izkazalo se je, da je direktor policije o tragičnem primeru preko vas prej obvestil odvetnika Senico kot pa pristojnega sodnika in tožilca," v pismu Kresalovi piše Tanko. Ob tem dodaja, da "rezultatom preiskave, ki bi jo ob v tem primeru tako jasno izraženi politični podrejenosti izvedla policija, ne bo nihče verjel, če nemudoma ne odstopi."

Tanko Pahorju: Zagotovite neodvisno preiskavo primera Baričevič

V pisanju premierju Pahorju Tanko pravi, da predsednik vlade že deset dni ponavlja, da se mora primer tragične smrti na Oražnovi ter sum kršenja zakonov ob vračanju bulmastifov Baričeviču raziskati do konca in to čim prej.

Tanko: Kresalova naj odstopi.
Tanko: Kresalova naj odstopi. FOTO: POP TV

Kako si predstavljate neodvisno raziskavo tega primera ob dejstvu, da bodo lahko nanjo neposredno vplivali ravno tisti, ki so v primer do konca vpleteni, se sprašuje Tanko. Pa tudi, kako si Pahor predstavlja, da bo policija z direktorjem, ki je o tragičnem dogodku prej obvestil ministrico in preko nje vpleteno odvetniško pisarno njenega partnerja Mira Senice kot pa pristojnega sodnika in tožilca, lahko izvedla neodvisno preiskavo.

 V SDS sicer ocenjujejo, da se preiskava o sumu zlorabe bulmastifov ne premakne. Zapleta se s forenzično preiskavo, zapleta se z izvidi ustreljenih psov, ni nedvoumnega poročila in izsledkov o tem, ali so bili psi mučeni in zlorabljeni. Še vedno ni razjasnjeno tudi vprašanje, ali je bila na prizorišču nesreče še tretja oseba, ki pa naj bi se odpeljala pred prihodom policije, v pismu Kresalovi in Pahorju še navaja vodja PS SDS Tanko.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (108)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dolzvlado115
21. 02. 2010 18.30
JA SEVEDA.saj med njima tko ni razlike.
mac4_m
21. 02. 2010 13.26
govorimo o prispevku 'novinarjev', da ne bo pomote...
mac4_m
21. 02. 2010 13.25
je pa zanimiv tudi 'prispevek', ki so uspešno vsakodnevno blatili in oblatili janšo in bajuka z predvsem izmišljenimi zadevami in to do te mere, da sta izgubila volitve in celo uvrstitev stranke v parlament - medtem, ko jim na drugi strani 'blatenje' 'ultrašev', milanskih nakupovalk, županovanje nepremičninarskih prevarantov in telefonsko izsiljujočih ministrov kar ne gre in ne gre od rok.....
mac4_m
21. 02. 2010 13.06
mac4_m
21. 02. 2010 13.06
ta vlada kar prekipeva od 'strokovnosti', še posebej sedaj ko ni karla. Strokovno zapufat in oškodovat državo bi znal vsakdo, tudi kdo z osnovnošolsko izobrazbo - in to za manjše plačilo. Dajmo uveljavit tržna pravila za delovno silo tudi v tem 'segmentu'. Državo lahko pokradejo in uničijo tudi s cenejšo delovno silo, ki morda res ne bo tako učinkovita pri kraji in uničevanju, ma nemara bo njihovo delo trajalo dlje..
mac4_m
21. 02. 2010 13.00
pričakujemo, da bo računsko sodišče znalo izračunati osnovnošolsko matematiko pri škodljivosti podpisanih najemnih pogodb za ministrstva in korupcijske organe v primerjavi z vselitvijo v že zgrajeno stavbo v 100% državni lasti....in seveda zahtevati odstop ministrov, ki so oškodovali slovenske davkoplačevalce..
mac4_m
21. 02. 2010 12.58
mac4_m
21. 02. 2010 12.58
da dodamo še ministra,ki namesto, da bi zaključil pregon zidarja in penkota poskuša tožilcem preprečiti pregon lažnjivega novinarja, ki je lažno blatil predsednika slovenske vlade...
mac4_m
21. 02. 2010 12.55
standardi te vlade so res občudovanja vredni - minister, ki 'pozablja' in laže in ki je solastnik podjejta registriranega na nizozemski davčni oazi, ki posluje z 'njegovim' ministrstvom - ministrica, ki je nelegalno šenkala državljanstvo 25.000 tujcem in tako uvozila 1/80 prebivalstva - in ki so - čisto po naključju stranke njenega partnerja, seli prostore v koruptivno najete stavbe, kjer se lastništvo prepleta s posli njenega partnerja, in ki si dovoli brez razpisov nastavljati ljudi na čelo prve banke (kako to lahko sodi v notranje ministrstvo) - minister, ki po telefonu daje navodila fakultetam, kateri srednešolski kadri na ministrstvu morajo prejeti diplomo - minister, ki je v času svojega prvega ministrovanja aktivno sodeloval pri prvem koruptivno tajkunsko - bančnem prevzemu (btc?) Nemara so vsi ti ljudje brez izkušenj na področjih ministrovanja tisti 'strokovni' kadri, ki jih je obljubljal pred volitvami?
mac4_m
21. 02. 2010 12.46
pahor še vedno z drugo, tretjo.... priložnostjo zaupa tudi križaniču, zalarju, pogačniku, lahovniku, golobiču. Ne zaupa več samo karlu, ker ni zrihtal kant za smeti, ha, ha..
Vladimir Štuhec
21. 02. 2010 08.34
seveda ji zaupa saj stav v istem dreku.
komunista@bigstring.com
20. 02. 2010 22.06
Pahor je navaden revček. Ni čudno da ga držijo z sumljivimi slikami.
123_Zoke_vec_ni
20. 02. 2010 19.23
Kresalka je morala k Pahorju na USTNI zagovor. Pahor je bil po zmenku povsem zadovoljen in je s tem seznanil tudi javnost.
dani.ca@email.si
20. 02. 2010 16.35
Barčevič in njegovi psi-dobrodošel velik kup kosti vrženih opoziciji za glodanje. Izgleda, da bo še dolgo trajalo. Vsi ste se spraviili nad Kresalovo iz velike zavisti, ker je postala Slovenka leta Kresalovi dajem vso moralno podporo pri tem linču,katerega so ji podtaknili in želim, da kot Petra Majdič pokažete iz kakšnega testa smo ženske. To sicer že vedo, zato nas ne pustijo na vrh, će pa kateri uspe, lahko vidimo kako je.G. Kresalova , bodite neupogljiva in suverena!
tarzan1
20. 02. 2010 16.07
PAHOR SPLOH NE VE KJE SE GA GLAVA DRŽI
1A_
20. 02. 2010 14.11
G. Pahor, a zdaj ko so psi raztrgali omenjenega nesrečneža je to tragedija par excellence, nekoč, ko so obklali tistega gospoda, pa ni bilo nič? Ne afera, ne tragedija? Če še neveste, gospod ni dobil nobene odškodnine, ker je Baričevič najel (po besedah svoje sestre) odličnega odvetnika. A je to pravica v Sloveniji, da nič hudega sluteči sprehajalec, ki ga napadejo psi, ne dobi niti osnovnega zadoščenja, objektivni povzročitelj pa dobi po sumljivem postopku pse nazaj? Je to pravica? Krucefiks!
Tony Yeyo
20. 02. 2010 12.51
g.tanko ima čisto prav!!! odstopi naj!!!
peterb110@gmail.com
20. 02. 2010 12.48
g. Pahor kako lahko recete da to ni afera ampak le tragedija Moje mnenje je da tudi tukaj nimate prav da je to le tragedija........to gre v revolucijo !!!
ferrarista
20. 02. 2010 12.34
sej kej druzga tude ne upa rečt v končni fazi je le ena lutka v njihovih rokah
anonimus23
20. 02. 2010 11.40
pahor vsakmu zaupa,sej je na njihovi strani,kako jim pol nebi zaupal ;)