Slovenija

Po več mesecih se dela v predoru nadaljujejo

Koper, 17. 03. 2011 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Iztok Presl
Komentarji
19

Po več mesecih so dela v predoru Markovec pri Kopru ponovno stekla. Novi-stari izvajalec, avstrijski Alpine-Bau, zaenkrat obljublja, da se tako pogodbeni rok kot cena kljub vsem težavam ne bosta spremenila.

 


 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jane53
18. 03. 2011 10.48
delavci CPM-a pa sedijo na brežini in čakajo na državno podporo. To je tipična slovsnska slika vladavine celih 20 let. Isto bo počasi v kmetijstvu in še kje.
Dolenjc3
18. 03. 2011 08.25
Sramota za Slovenijo, da nam morajo tujci graditi. To pa je zato, ker so domača gradbena uničena zaradi skorumpiranega in nesposobnega vodstva, tako da sploh niso več operativna. Ena za drugim gredo v stečaj, delavci brez odpravnin in brez plač za nekaj mesecev na cesto, "sposobni" managerji pa z nakradenim denarjem bežijo v tujino. Ker imajo tudi slovenski politiko pri teh gradbenih poslih roke umazane do ramen, se nič ne zgodi v smislu zagotavljanja pravne države. Lahko noč, Slovenija.
Nauders
18. 03. 2011 08.06
wow, niti eno slovensko podjetje, nismo sposobni nardit ENEGA predora, za zamislit!
pijanec22
18. 03. 2011 05.42
pupa_od_anbot a ti torej nikoli ne greš nikamor? Samo ob slovenskem morju čepiš? Ker če greš kamor drugam, potem tudi ti svinjaš drugim.
Prudi
17. 03. 2011 23.26
e to ti je pa naš prijatelj patrik, odkar je tam gor na ministerstvu je zavil iz ceste. Kuha tunel, kuha luko in holding. Tipiččen meneđerčič ki hoče vso svojo delovno odbo strpat v štiri leta kraje in potem v tople kraje.
Boštjan Benedetti
17. 03. 2011 23.13
iMA ŠE NAPISANO O DELOVANJU MINISTRA ZA PROMET, PIRANČANA PERO ME NE PSUTI DAT Z OBRAZLOŽITVIJO, DA JE NOTER NEKAJ, KI SE NE SME OBBJAVIT - JE TO MOŽNO?!?
Prudi
17. 03. 2011 23.01
Še to....Boštjan lepo ti pišeš, z vsem se strinjam. Ma kaj ki tisti ki so to pisali nimajo memorije za toliko nazaj. Žalostno
Prudi
17. 03. 2011 23.00
Ma jaz glih ne vem kaj se vse dogaja tu okoli tega tunela. Sam živim zeeeelo blizu in ko je tunel bil v delu nismo kej dosti spali, še posebej pri miniranju na koprski strani se je fajn treslo doma, in to včasih na 30 min. In če me te izkušnje ne varajo, sem danes začutil že en tretji buum (ponovim - začutil). Tako da tisti ki verjamejo da bojo tujci brez miniranja prišli do izole se pošteno motite. Moj scenarij čez leto, volitve itd.... država bo plačala vse tujcu samo da se lahko pohvali kako dela napredujejo. Pa naj kdo shrani ta komentar pa vidimo. Isto sem govoril takrat, da tunel ne bo narejen v času, ker poznam danes že ex zaposlene pri cpm, ki so vse od začetka med seboj govorili da iz tega ne bo nič. In tako je bilo, njihov direktor pa po podpisu pogodbe z novim avtekom za (vsedi se) 130k€ Tako o poštenosti, delavci pa brez kruha in zdaj lepo vsi na cesti.
Boštjan Benedetti
17. 03. 2011 22.53
ZGODOVINA!: V 2004 se je podpisal DLN (državni lokacijski načrt), kjer je opredeljeval: - da se bo izkopan material iz predora Markovec vozil SAMO po novi slemenski cesti, ki ga bo zgradil DARS (trasiranje, šoder, utrjevanje terena,..)! Obč...ina Izola bi mogla odkupit zemljišča in pridobit vso dokumentacijo za novo cesto! Tako bi imel DARS imel zagotovljeno deponijo in varen dovoz do nje, OI pa novo cesto (samo za postavit komunalno infrastrukturo, ker to je predpogoj za Zazidalni načrt Šared asfaltiranje, pločnik, kolesarska cesta, razsvetljavo,.. !)!
Boštjan Benedetti
17. 03. 2011 22.52
DARS-KLOKOČOVNIK: Dars je z dobro taktiko BIG- DEAL izigral nesposobnega župana, ki ni izpolnil predpogoje za novo cesto in NAMESTO, da bi mu ponudili npr. 0,5 mil eur, da lažje odkupijo zemljišča (že ki so razpisi padalo, kot po tekočem traku) so ga izigrali z variantami po stari cesti za malo šoldov in....HOJ ZNAT KAKO IN KAJ, KER…..?!?! Mislim, da zaradi takih bedarij je zgubil volitve, ker kmeti so kmeti, pero niso mone!
Boštjan Benedetti
17. 03. 2011 22.52
CIVILNA INICIATIVA: Decembra 2008, ko je to bilo povedano na KS Korte je bilo danih veliko obljub: 2 cesti novi, bo prišel minister Patrik Vlačič vam povedat kako in kaj,....A smo se domačini zbunili in dosegli neki malega...:(((!! V komisiji za začasni prevoz nismo nikoli govorili o novi cesti zaradi česar sem tudi izstopil, a vendar smo dali veliko pripomb na širitev (prvotno je bila širitev samo 2 ovinka, potem naj bi prišli do 1,7 mil eur investicij v STARO, NEUPORABNO, NEVARNO CESTO - jeb... ti politiko in akterje, kam mečejo šolde!!!)
Boštjan Benedetti
17. 03. 2011 22.51
KOLENC: Edina zamero, ki mu dajem je, ker je poslal CELOTNO delovno skupino reševat parcele itd. za kanalizacijo v Kortah, namesto, da bi jih poslal rešit takoj tudi novo SLEMENSKO CESTO! Že v pogodbi za začasne prevoze sta bile 2. zelo pomni točki in sicer: - da se kamionski promet, ko O.I. izpolne vse predpogoje (OPPN, odkup zemljišč,…) preusmeri na slemensko cesto , da se po končani prevozi cesto v celoti ponovno asfaltira in sanira, ker je prešlo do dodatnih poškodb – UPAM, DA BO TO TOČKO ŠE UPORABU IN ZAHTEVAL. V kolikor pa bi izpolnil predpogoje bi mu da zastoj gradnje toliko koristil, da sedaj, ko imajo za vozit ne bi imeli izbire! Žal v tem premeru je slabo ocenil prioritete na začetku županovanja! En gospodarstvenik, kot je on bi lahko vedel, da za nazaj se težko dobi denar, tako da…
Boštjan Benedetti
17. 03. 2011 22.50
DARS: Totalno nesposobna in skorumpirana državna agencija, ki nima vizije do včeraj ne pa za ju3! Z novo cesto bi se kamioni varno vozili, ne bi prometa na tisti cesti, velika pridobitev za povezovanje podeželja direktno na avtocesto, razvoj zaledja, ZN Šared….itd, a njih je brigala samo hitrost pa naj pare grejo, davkoplačevalci plačujejo, ministri se ne sekirajo! NOVA CESTA: Maj piu bi šrajali tu gori na vasi, da ki je pršla proč vondi leti ta autoštrada bi reku pokojni Gorna, ne(?! Da ki kur ne bi taki pantazajci tan gori, ki glumijo pantakrofe namesto, da bin biš gledali v korist nan kmetov, a….Alah poboljšajte se, pero ne na slabšejše!:((!:)))
busta-rusta
17. 03. 2011 21.56
A bo zdej nova plaža al ne. Ker drugač bom v Črno goro začel hodit na morje.
gustlfrtavckov
17. 03. 2011 20.54
Ha, ha, ha, niste dolgo pustili mojega komentarja. Ja taki ste "revolver novinarji", šinfat znate, pohvalit kaj pa ne. Pa zlo ste občutljivi, če kdo napiše kakšno resnico o vas. RESNICA BOLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Koliko minut bo sedaj ta post do izbrisa???20:54 start briši
gustlfrtavckov
17. 03. 2011 20.48
POP TV, Kanal A, Žurnal in podobni "novinarji" a sedaj ste pa pozabili na Matejo Duhovnik? Mogoče bi pa sedaj pohvalili njena prizadevanja in dogovarjanja z upniki CP M, da že prej ni prišlo do stečaja, razveljavitve in ponovnega razpisa in da sedaj Alpine Bau nadaljuje z deli v predoru Markovec. Ne, ne, to bi bilo že preveliko pričakovanje. Ko je treba "šinfat" je to "fejst"glasno, ko je treba nekaj pohvaliti pa je "smrtna tišina"!!!!!!!!!
pupa_od_anbot
17. 03. 2011 20.14
admin in zakaj me brišeš? tako je pa če še stokrat zbrišeš
pupa_od_anbot
17. 03. 2011 20.11
Sicer pa predor in štiripasovnice kaj rabijo" turisti", da pridejo prej "na morje", zdej so pa še naše bližnjice okupirali pa še mega krožišče med Semedelo in Koprom tik ob morju, ja lj pamet če ga mi nimamo, jo bomo pa domačinom zasvinjali (morje in obalo)
Boštjan Benedetti
17. 03. 2011 19.48
ZGODOVINA!: V 2004 se je podpisal DLN (državni lokacijski načrt), kjer je opredeljeval: - da se bo izkopan material iz predora Markovec vozil SAMO po novi slemenski cesti, ki ga bo zgradil DARS (trasiranje, šoder, utrjevanje terena,..)! Obč...ina Izola bi mogla odkupit zemljišča in pridobit vso dokumentacijo za novo cesto! Tako bi imel DARS imel zagotovljeno deponijo in varen dovoz do nje, OI pa novo cesto (samo za postavit komunalno infrastrukturo, ker to je predpogoj za Zazidalni načrt Šared asfaltiranje, pločnik, kolesarska cesta, razsvetljavo,.. !)! DARS-KLOKOČOVNIK: Dars je z dobro taktiko BIG- DEAL izigral nesposobnega župana, ki ni izpolnil predpogoje za novo cesto in NAMESTO, da bi mu ponudili npr. 0,5 mil eur, da lažje odkupijo zemljišča (že ki so razpisi padalo, kot po tekočem traku) so ga izigrali z variantami po stari cesti za malo šoldov in....HOJ ZNAT KAKO IN KAJ, KER…..?!?! Mislim, da zaradi takih bedarij je zgubil volitve, ker kmeti so kmeti