Slovenija

FOTO in VIDEO: Mariborski protestnik z zlomljeno čeljustjo si bo 'proteste zapomnil za vse življenje'

Maribor, 04. 12. 2012 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Tudi zadnji protesti so se končali z izgredi in nasiljem, več ljudi je bilo poškodovanih, prav tako so več nasilnih protestnikov pridržali, največ v Mariboru. Tam so na tretji mariborski vstaji spet zahtevali odstop župana Kanglerja.

Teden se je začel z množičnimi protesti proti gospodarskim in političnim elitam. Sinoči so tako protestirali v Ljubljani, na Ptuju, Ravnah na Koroškem, v Celju, Trbovljah, in seveda tudi tam, kjer se je vse skupaj pravzaprav začelo – v Mariboru. Tamkajšnji protestniki so včerajšnji shod poimenovali tretja mariborska vstaja.

Čeprav so številni pozivali k mirnim protestom, so te tudi tokrat zaznamovali nasilni izgredi. Nekaj manjših incidentov se je zgodilo v Celju, kjer je protestiralo okoli 3000 ljudi, pridržali pa so 13 protestnikov, največ nasilništva pa je bilo v Mariboru, kjer se je po ocenah policije zbralo približno 8000 ljudi.

Začelo se je mirno ...

Kot so sporočili s PU Maribor, shod v Mariboru tudi tokrat ni bil uradno organiziran. So pa že pred samim shodom policisti v bližini kraja shoda našli skrite palice, granitne kocke in steklenice.

Protesti so sprva potekali mirno, ko se je okoli pol šestih del protestnikov premaknil proti občinski stavbi, pa so najprej zažgali balo sena. Posamezni protestniki so v stavbo, nato pa tudi v policiste začeli metali bakle, pirotehnične izdelke, granitne kocke, kamenje, palice in druge predmete. Nekaj bakel je skozi razbita okna priletelo v stavbo.

Čeprav so policisti protestnikom ukazali, naj prenehajo s kršitvami, in jih opozorili, da bodo uporabili prisilna sredstva v primeru nadaljevanja kršitev, so kršitelji nasilje še stopnjevali, niti niso upoštevali policistov, ko so ti razpustili shod.

Policisti so zato uporabili prisilna sredstva – fizično silo in palico, v nadaljevanju pa večkrat tudi plinska sredstva. Kršitelji so se premaknili proti centru mesta, kjer so nadaljevali kršitve, zlasti z metanjem granitnih kock in kamenja v policiste. Več skupin je kršitve in napade na policiste nadaljevalo na Glavnem trgu in okoliških ulicah, zato so policisti za vzpostavitev javnega reda spet uporabili prisilna sredstva.

Izgredi so se nato končali nekaj pred enajsto zvečer, nekaj nasilnih protestnikov pa je bilo pridržanih. "Zaradi suma storitve kaznivih dejanj napada na uradno osebo in sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, so pridržali 38 oseb, med njimi dva gojenca vzgojno varstvenega zavoda, ki sta bila na begu. Zaradi zbiranja obvestil je v pridržanju ostalo 28 oseb. Ker javnega reda ni bilo moč drugače vzpostaviti, pa so zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru in Zakona o javnih zbiranjih pridržali 81 oseb in jim izdali plačilne naloge. Skupaj so tako prijeli in pridržali 119 oseb," so še sporočili s PU Maribor.

Lorbek: To ni računalniška igrica, pač pa resno življenje

Prvi mož mariborskih policistov Danijel Lorbek pa je še posebej izpostavil, da so v času protestov v mestu odkrili domnevno doma narejeno eksplozivno telo, sestavljeno iz eksplozivnega praška, v katerega je bila vstavljena petarda. Do eksplozije sicer ni prišlo, najdeni predmet pa bodo posredovali nacionalnemu forenzičnemu laboratoriju v nadaljnje preiskave.

Lorbek se je ob tem posebej zahvalil vsem udeležencem shoda, ki so se ga udeležili mirno ter dostojanstveno, tistim, ki so shod izkoristili za obmetavanje in napade na policiste, pa sporoča, da to ni računalniška igrica, pač pa resno življenje. Policija ocenjuje, da se je med mirne protestnike pomešalo okoli tisoč nasilnežev.

Hudo poškodovan protestnik na operacijo čeljusti

V mariborskem UKC so tako oskrbeli 39 poškodovanih na protestih, od tega 25 policistov in 14 protestnikov.

Kot je na tiskovni konferenci povedal predstojnik Urgentnega centra UKC Maribor Roman Košir, so prve poškodovance sprejeli že okoli pol sedmih, največ dela pa so imeli med enajsto uro zvečer in polnočjo.

Roman Košir pravi, da se zdravniki bojijo, da se bodo novi nasilni protesti končali s še hujšimi poškodbami.
Roman Košir pravi, da se zdravniki bojijo, da se bodo novi nasilni protesti končali s še hujšimi poškodbami. FOTO: Mia Media

Kot je še povedal Košir, je bila na delu okrepljena ekipa zdravnikov, medicinskih sester in drugega osebja, saj je bilo skoraj 40 pacientov v nekaj urah, precej več kot jih običajno sprejmejo v takšnem časovnem obdobju. Delo je sicer potekalo mirno, tudi po zaslugi policistov, ki so vzdrževali red.

Kot je povedal Košir, je večina poškodovanih utrpela lažje poškodbe, kot so udarci trdih predmetov, odrgnine, zvini in druge poškodbe, ki ne ogrožajo življenja. So pa na opazovanju za nekaj ur obdržali policista, ki ga je v čelado zadela granitna kocka, prav tako so oskrbeli pacienta z raztrganinami ustnicami in zbitim zobom, v bolnišnici pa ostaja protestnik, ki zaradi zlomljene čeljusti potrebuje operacijo, po Koširjevih besedah pa si bo demonstracije zapomnil za vse življenje.

Tudi v UKC Maribor se sicer pripravljajo na nove proteste, bojijo se, da jim bodo ti prinesli le še več dela. "Najbolj se bojimo doma narejenih pirotehničnih sredstev, ki lahko povzročijo masovno nesrečo," je še povedal Košir, ki sicer pravi, da je bila med poškodovanimi protestniki pod vplivom alkohola le ena oseba.

Po zraku so letele goreče bakle

Poleg policistov in zdravnikov so imeli tako ogromno dela tudi gasilci.

Na Ulici heroja Staneta so tako gasilci najprej gasili goreče bale sena. Nato so po mestu začeli goreti zabojniki za smeti, ki so jih večinoma zanetile goreče bakle. Te so zadele tudi občinsko stavbo, kjer pa so manjša požara pogasili že varnostniki. Ob pol devetih zvečer pa so se protestniki lotili še hidranta, iz katerega je zato začela iztekati voda, vse dokler ga gasilci niso zaprli.

Škoda v mestu znaša okoli 30.000 evrov. Razdejanje so danes čistile okrepljene ekipe mariborske Snage, posledice včerajšnjih protestov pa si lahko ogledate v galeriji fotografij.

Mirni protestniki obsodili nasilneže

Na Facebooku je skupina Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora kmalu po koncu včerajšnjega protesta obsodila nasilje na protestih. Po njihovih podatkih je včeraj v Mariboru protestiralo kar 20.000 nezadovoljnih Mariborčanov z jasnim sporočilom, da naj Kangler odstopi, mestni svet pa naj se razpusti.

"Protest je potekal mirno, protestniki pa smo svoja stališča izražali na zelo ustvarjalne načine. Žal pa te ustvarjalnosti niso imeli čisto vsi protestniki, od katerih je peščica nezadovoljstvo izrazila na destruktiven način. Od vandalizma navedenih posameznikov se distanciramo, ker menimo, da to ni pravilen način za dosego končnih zahtev," so zapisali.

Ker pa cilj še ni dosežen – Kangler in mestni svet sta še vedno na svojih mestih, skupina za prihodnje dni napoveduje priprave za sklic nove mariborske vstaje in tudi druge aktivnosti za dosego ciljev.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1933)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožica Trglec
07. 12. 2012 15.33
VSI, KI SMO BILI TAM, VEMO, DA NI BILO NOBENIH HULIGANOV PAČ PA POVSEM OBIČAJNI LJUDJE-STARI, MLADI ŽENSKE, MOŠKI OTROCI... JE PA LOGIČNO, DA JE VEČINA ZARADI MRAZU IN DIMA IMELO ZAKRITE OBRAZE, PA ZATO ŠE NISMO HULIGANI. NOVINARKA, KI JE O TEM POROČALA, NAJ BI PRIŠLA PRED OBČINO, NE PA DA JE STALA NA OBZIDJU ZA STOLNO CERKVIJO, KER OD TAM PAČ NI MOGLA VIDETI NITI KAJ SE JE DOGAJALO NITI KDO JE KAJ STORIL. VSI, KI PA ŽELIJO MIRNE PROTESTE PA-HALO, KDAJ PA SO BILI PROTESTI MIRNI, ŠE TISTI PENZIONISTIČNI NE KAJ ŠELE, KO GRE ZA TO DA SE ZRUŠI DRŽAVNA OBLAST. ZDAJ BODO PA ZAPIRALI LJUDI, KI SO ZMETALI KAMENJE IN PETARDE V NAŠO LASTNINO-OBČINO. KAJ PA TISTI KI SO POKRADLI MILIJARDE? VSI, KI NIMATE JAJC, SEDITE DOMA IN RAJE NE KOMENTIRAJTE...
Galaktik1
05. 12. 2012 10.15
+9
Vsi kaj na tem forumu žalite in se zgražate nad ˝Huligani˝¨, to ni nihče drug, kot pa naši otroci, nekateri še ne polnoletni, ki so že zdaj obupani, kaj šele ko si bodo načrtovali družine, ko jim doma starši zaradi peščice elite v Sloveniji, katere nekateri tako lepo zagovarjate, ne morejo dati hrane, ne žepnine, v šolah nimajo malice..Prosim vas, da nehate s temi provokativnimi izpadi, čes kaj so huligani naredili (30.000€ !!!!!!!!!!!!), bodo pa lokalni steklarji imeli kaj za delat in bodo lahko doma nahranili lačna usta, mi bomo pa vedeli kam je šel denar, sicer bo pa itak Kangler pripeljal svoje steklarje iz Dupleka. Ne vem kaj se vsi pritožujete nad izgredi, ja kaj ste pa pričakovali, da jim bomo dali še naslednjih 20 let možnost za ˝Dialoge˝, pa kaj mislite, da smo res tako neumni. Pa Splash71 drži lape, če ti kaj ne paše bodi rajši tiho. Bodi dalje ovca ampak nas ne obremenjuj s svojimi glupimi komentarji. Če je kdo tukaj primitiven, si to ti, ker si naivna ovca že 20 let, z nami vred, ampak ti boš še pa naprej. Policaji bi bili pametni, če bi pustili, da se občino celo polomi, vsi bi bili srečni, policaji pa srečno domov. Pa ne mi več soliti pameti z nekimi mirnimi protesti in dialogi. 20 let ni šlo zlepa bo pa sedaj šlo zgrda. Pa ne vem zakaj Lukšič lapa po TV, češ vse leve sile se združite, gremo na predčasne volitve. Kaj tej bu***li ni jasno, da ne želimo več ne desnih, ne levih, nobenega politika, ki je bil zadnjih 20 let v politiki. Nočemo jih več, bomo sami najdli voditelje, kompetentne. Vse revolucije se dogajajo s silo, ker žal pač drugače ne gre. Povemo pa vam, da se Štajerci ne bomo ustavili samo pri Kanglerju ali Šrotu, mi gremo dalje, če ne bo sodstvo skorumpirano sodilo tem kradljivim elitam, jim bomo narod, to si zapomnite. Bodo pač žrtve, navadna raja se žrtvujemo za to državo že več kot 20 let, drugi se pa norca delajo iz nas.
svoboda govora
05. 12. 2012 00.51
+4
Referenduma si ne smemo pustiti vzeti - narod je dobil nož v hrbet s pokojninsko reformo, dobili bomo nož v hrbet tudi z reformo trga dela, če se ne upremo tiraniji bomo še večji reveži, ampak takrat bomo poleg revežev še velike revne !!!
Sputnik
05. 12. 2012 09.11
+1
zdej nam bodo zabili set kuharskih nožev! upajmo samo da ne bodo švicarski ker potem nas bo fajn bolelo
svoboda govora
05. 12. 2012 00.47
+4
protesti so potrebni, njihovo nadaljevanje pa še bolj - do konca!!!
Tajkun Pirc Musar
05. 12. 2012 00.45
+2
dobil je, kar je iskal!
VolkBrenin
05. 12. 2012 00.24
+4
FOTO in VIDEO: Mariborski protestnik z zlomljeno čeljustjo si bo 'proteste zapomnil za vse življenje' in ni edini , ki si jih bo zapomnil...
+3
Kangler bo odstopil iz osebnih razlogov po pogovoru z glavnim botrom! Boter se že boji! Ugotovil je ,da v Mariboru nima svojih kockarjev kot v Ljubljani! V mariboru ja na prvi vstaji bilo pet kockarjev ,na drugi 100, na tretji 800 in ve ,da bi jih na 4 bilo 2000, na peti pa 10 tisoč!!Veliki boter se ti tresejo hlače?!
rde?e in ?rno
04. 12. 2012 23.35
+4
referendumsko volilna kartica za vsakega državljana nad 16 let, z njo voliš in sodeluješ na referendumih na ustrezno zavarovanih volilnih aparatih - kartica ti omogoča, da izraziš nestrinjanje z delom svojega poslanca in dosežeš z ostalimi njegov odpoklic, - poslanci, ki naj jih bo čim manj imajo toliko glasov kolikor ljudi je za njega glasovalo in s toliko glasovi nastopa v parlamentu - za vsako zasedanje oz določen zakon lahko poslancu odvzameš pravico delovanja v tvojem imenu s tem da mu odvzameš svoj glas. za predloge referenduma, za referendume občinske lokalne in državne za podporo pobudam za lokalne in državne volitve za evropske volitve - uporabljaš referendumsko kartico. - seveda naj bo čimbolj zaščitena pred ponarejanjem z ustreznimi varovali. je pa z referendumskimi aparati, kontrolnimi programi in ustrezno strogo zakonodajo proti prevaram cenejša varianta kot klasični referendumi in volitve. idejo dajem zastojn.
MonaJona
04. 12. 2012 23.02
+1
Zakaj nisem šla na proteste? Zaradi primitivnežev kot so eni, ki mislijo da če bodo pol Maribora skup stolkli da bodo od tega kaj več meli.
mariabologna
04. 12. 2012 23.45
+3
Jožica Trglec
07. 12. 2012 15.25
BI MORALA PRITI TJA PA BI VIDELA, DA JE BILA POLOVICA PODATKOV NAPIHNJENIH IN JAZ OSEBNO, ČEPRAV SEM BILA V PRVI VRSTI NISEM VIDELA NOBENIH HULIGANOV-NO MOGOČE PA JE BILA ENA BABICA OKROG 70-IH!!!
Aleks 85
04. 12. 2012 22.34
+16
VSI TI LJUDJE KI PROTESTIRAJO SI ZASLUŽIJO SPOMENIK!!!!!!
Splash71
04. 12. 2012 21.54
+8
Problem Slovencev je v tem, da mislijo, da če bo na oblast prišel nekdo drug, da se jim bo jutri začelo cediti med in mleko... Pa žal ni tako, ampak veliki večini to žal še vedno ni jasno... kako je narod omejen se vidi na vsakokratnih volitvah... ko so na volitvah enkrat za Janšo in ko ta povleče neljube reforme, se ga ruši... na oblast se postavi rdečo opozicijo in 3 mesece je mir... ko začne z reformami rdeča opozicija nam spet ni všeč in je treba rušit tudi njih... glej ga zlomka...spet postavimo ta bele, črne in ne vem še kake ker mislimo, da bo naslednja plača takoj za 100 % boljša od prejšnje... pa žal temu ni tako... spet smo nezadovoljni, spet je treba na volitve, mogoče bo tokrat več sreče... pa žal ne bo!!! Dajte si že enkrat to izbit iz glave... reforme so potrebne, pa naj jih delajo beli, rdeči, črni, zeleni, vesoljci al pa Talibani... nekoč bo potrebno zagrist v kislo jabolko, si nalit čistega vina, da smo zaspali na lovorikah, si privoščili nekaj, kar nismo mogli financirat itd... Odprite oči že enkrat ljudje... ko je treba imet brezplačno šolo, vrtce, zdravstvo, knjižnice, sodstvo, policijo in vse ostalo takrat smo za... ko je treba plačat dohodnino, kak drug davek, takrat smo proti in nas država pa že ne bo odirala... Ko obnavljamo doma kopalnico, zidamo bajto ja takrat nam je jasno, da bomo to delali na črno s pomočjo znanca Jožeta, ki ne bo plačal 20% davka in bo naredil brez računa pa bomo ceneje skoz prišli... ko pa se bomo poleti do morja peljali po luknjasti avtocesti bomo pametovali pa kaj dela ta država, da ne zrihta novega asfalta za to cesto. Dragi moji zbudite se vsi skupaj... začnite razmišljat malo s svojo glavo, postanite realni, postanite pošteni. Pomislite, kaj vi lahko storite za državo in ne kaj mora samo država storiti za vas!!! Država smo vsi mi, njeni državljani. In očitno si glede na svoja razmišljanja, destruktivna ravnanja, nepoštenost, izigravanje zakonov, pravil, etike in morale niti ne zaslužimo kaj boljšega, kot to, kar imamo.
hubb
04. 12. 2012 22.26
+6
Ko si tisti,ki bi morali biti zgled(npr.sodniki..) tlačijo žepe ni čudno,da mala raja popravlja kopalnico prek znanca Jožeta na črno....se v velikem delu strinjam z zgornjim komentarjem bi pa dodala še eno,ki očitno res velja le v pravljici..."Kazen mora bit
hubb
04. 12. 2012 22.28
+14
kazen je vzgojna" (Boter Mesec-Zvezdica Zaspanka).Ko bodo kaznovani osebki kot je Hilda in ne le reveži,ki ukradejo pašteto bo morda tudi mala raja začela spoštovati svojo državo...
Splash71
04. 12. 2012 22.40
+9
Se strinjam... kazen mora biti... za vsakega od nas, ki se kakorkoli pregreši. Zgled bi morali v prvi vrsti dajati politiki, javni funkcionarji oz. družbena elita... Vendar pa... če so mene starši naučili naj bom pošten, ga ni politika in tajkuna, ki bi me spreobrnil v nepoštenega človeka. Vsakemu lahko pogledam mirno v oči in zvečer mirno zaspim, ne da bi se bal, da bi mi nekdo ob 6h zjutraj potrkal na vrata in opravil hišno preiskavo. Vsak bi moral odgovarjati za svoja dejanja, tako tisti ki je pokradel državo, delavce, podjetja kot tisti posameznik, ki si je nadel masko in v policista na cesti zalučal granitno kocko...
hubb
04. 12. 2012 23.09
+2
No pa sva na istem bregu... Se 100% strinjam s tvojim komentarjem predvsem s tistim delom da je mirna vest in spanec
hubb
04. 12. 2012 23.10
+1
discover007
04. 12. 2012 21.39
+24
Kangler bo odstopil ko bo videl 10000 ljudi pred njegovim domom...
sferjenc
04. 12. 2012 21.47
+18
tsdafsdfsfgjhtz
04. 12. 2012 22.40
+6
V dnevno sobo. Pa proteste gledat. Kdo bo prvi? tiri, štiri, ZDAJ!
Splash71
04. 12. 2012 21.36
+3
Dragi administrato... res me zanima zakaj ste zbrisali moj post ob 21.30 uri??? kaj vas je motilo v njem??? prosim za odgovor ker, če meni brišete normalne poste ne vem zakaj ne brišete " slovenske vstaje, ki grobo ščuva narod proti policistom,. tožilcem idr... res me zanima kaj vas je zmotilo??? Morda prevelika nenaklonjenost vaši resnici
+6
Z vodjo mafije ni več kompromisov! Zgini v Avstralijo in bomo spet Slovenci in ne levi desni partizani domobranci ,ker po tem kar edino znaš si ti sejal Slovencem 24 let-ZGINI! LOPOV ZDRAHARSKI
Splash71
04. 12. 2012 21.33
-4
te stvari se rihtajo na volitvah dragi moj...
+6
Nisem tvoj dragi Janševisti ste vsi zdraharji!
Splash71
04. 12. 2012 21.39
-1
zdraharji ste vi, ki mečete kocke v normalen narod
Splash71
04. 12. 2012 21.41
-3
+3
nformacija dejanskega stanja; 1)Gorenakova policija govori po nalogu Gorenaka ; bilo je 8000 protestnikov Odgovor udeleženca ; poln trg svobode do Frančiškanske cerkve in 60% trga generala Maistra + 80 % grajskega Trga je MINIMALNO 20 TISOČ udeležencev!! LAŽ POLICISTOV, da bi zaščitili lopova!!! 2) Mnogi policisti niso hoteli sprejeti nageljnov-pove vse,Gorenakovi mazohistični plačanci! 3) Do prihoda specialnih enot NI BILO KOCK!!Ko so hoteli pretepat narod in kazat svojo moč so dobili odgovor-KOCKE!.ker ščitijo kriminalce in ne narod! !! 4) Borba med kockarji in Gorenakovimi plačanci ( ne policisti)je potekala po celem mestu do 11.30h! Policisti, dokler boste zapirali narod,trdite cca 200 protestnikov in ne enega kriminalca , ki je kriv za proteste,ne govorite ,da je narod kriv! Vi niste sposobni zapret kriminalcev ampak samo protestnike proti vam ,tožilcem ,politikom in sodstvu!! Spregledajte že enkrat in ne ščitite lopovov!! GORENAK GOTOF SI
Splash71
04. 12. 2012 21.16
-3
Kam si zašla Slovenija, da ti vladajo pobesnele horde huliganov na ulicah, ki razbijajo lastna mesta, mečejo granitne kocke v glave svojih sodržavljanov, policistov, mimoidičih, novinarjev??? Prosim ustavite to zemljo, rad bi izstopil... nobene volje nimam živet v taki državi, kjer vlada ulica, nasilje, teror... Zamaskirani huligani, če imate tako zveličavne cilje odkrite svoje obraze in se pokažite, da vidimi, kdo stoji za temi ideali anarhističnimi.
kuncci1
04. 12. 2012 21.44
+8
Primi Majerja in odletita na Ciper-tam se dobite...
Jožica Trglec
07. 12. 2012 15.43
A TE JE MOGOČE KDO PRISILIL, DA ŽIVIŠ TUKAJ? IMAŠ PROSTO POT PO VSEM SVETU. OČITNO JE DA NIČ NE DELAŠ IN ŽIVIŠ OD SOCIALNE POMOČI, KI TI JO POKLANJA NAŠA LJUBLJENA DRŽAVA, ZATO PA ZAGOVARJAŠ. POJDI DELAT ZA PAR €, PA TE BOMO POTEM VPRAŠALI, ČE SI ŠE VEDNO NA NJIHOVI STRANI. PRIDI NA PROTEST PA BOŠ VIDEL KDO SO HULIGANI, KI JIH OMENJAŠ-MOGOČE KAK OTROK, STARA OMIKA, ŽENSKA, MLADINA???
+6
V Mariboru nismo več slepi, žalostno je ,da je protestnikov v Mariboru več kot v vseh mestih Slovenije skupaj! Zbudite se Slovenci nič vam politiki in poslanci ne bodo dali ker na rožice, so preveč pokvarjeni!! Policisti če ste za narod takoj prekinite delovno razmerje ,saj kmalu bo Janša naredil še 20 tisoč brezposeljnih,ker nima programa in samo lopovske kradljivce ščititi,ga bomo zamenjali za poštene voditelje ,ki nikoli niso bili v politiki in jim zaupamo! Svoboda narodu!
borzojoj
04. 12. 2012 21.13
-2
DRAGI JANŠA - SLOVENCI TE NISMO VREDNI !!! Vsaka čast. !!!!!!!! Dokazal si to, česar mogoče ni zmožen nihče več v Državnem zboru pa še kje, ker si se pripravljen odreči celo položaju premiera - za dobrobit naroda !!! JANŠA HVALA !!!
+5
On tega ne bi storil z Mariborsko kocko v glavi...si sanjal?
Aleks 85
04. 12. 2012 22.38
+3
jastreb13
04. 12. 2012 21.02
+12
Z mirnimi protesti se v tej državi ne da doseči nič...ti lopovi so že predolgo na oblasti zato so postali zelo ošabni, arogantni in imajo se za nedotakljive...policijo izrabljajo za svoje namene, ker je vrh policije prav tako vpleten in povezan z lopovsko elito v državi kakor tudi tožilci in sodniki...policija pred protesti širi svojo propagando in ima oropani narod za huligane, ekstremiste, nacionaliste, neonaciste....če si res želi vse to bo pa dobila...narodu je dosti...zato ljudje ne bojte se policijskega pripora....bojte se svoje prihodnosti v tej državi...uvaja se sužnjelastništvo in suženjsko delo...vse to že lepo deluje...in kaj tukaj naredi policija..NIČ!!!...ker svojih političnih botrov, ki so te nastavili pač ne preganjaš...
+4
+15
sprememba nasilnih protestov ! poziv bavčarju! vrneš nastalo škodo ki si naredil sloveniji? ne vem koliko je naredu,ma verjetno več kot miljardo! NE ? dobro ,jutri bodo protesti pred tvojo bajto,tvojimi posestvi,tudi kar si podaril sorodnikom,vse bo uničeno,zravnano z zemljo,vključno s tabo ! samo jutri imaš čas da prepišeš ,vse nakradeno premoženje na državo,čene si gotof ! Vzporedno z tem ,poziv tovšakovi: vrni kar ni tvojega,prepiši vse svoje premoženje državi v vrednosti nastale škode v sloveniji do zadnjega evra! NE? jutri bo pri tebi vsa slovenija ! vse bo zaglihano ,vključno s tabo! naslednji dan ko se pri njej štima ,vzporedno z njeno zadevo se obvesti naslednjega : NE ! ? ok in tako dalje in tako dalje... garantirano smo enem mesecu vn iz krize,odpirajo se fabrike v stečaju, sledi vpoklic odpuščenih delavcev ,ti delavci imajo izkušnje na tem delavnem mestu,stvar je treba samo zalaufat itd ! samo policisti morajo spustit ščite,it na bolovanje zaradi psihičnih težav,pa bo vse poštimano.. in kaj bodo naredili 100 000 državljanom ki so mu poglihali kar je imel? jih vseh zaprli ? eeehh..!