Tuja scena
Oglas

Podaljševanje trepalnic brez stranskih učinkov! Mit ali resnica?

Ljubljana, 23. 12. 2014 06.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Le katera ženska si ne želi imeti dolgih, temnih in gostih trepalnic? Žal pa nas mati narava ni vse obdarila s čudovitimi trepalnicami.

K sreči danes obstajajo številne metode, ki pripomorejo k lepšim in daljšim trepalnicam. Med njimi so, predvsem med zvezdnicami v Hollywoodu, zadnje čase precej popularni serumi za rast trepalnic, ki izpodrivajo umetne trepalnice. Pa veste, zakaj?

Ali ste vedeli?

Rast trepalnic
Rast trepalnic FOTO:

Na dolžino, barvo in gostoto trepalnic ljudje nimamo vpliva, saj zrastejo že pri zarodku, starem 6 mesecev. Barva trepalnic lahko bistveno odstopa od barve las – temnolasi ljudje, bodo imeli še temnejše trepalnice, medtem ko bodo imeli svetlolasi ljudje še svetlejše. Njihova primarna vloga je zelo pomembno, saj trepalnice ščitijo naše oči pred vdorom prahu in drugih tujkov, saj se veke, ko trepalnice pridejo v stik na primer s prahom, refleksno zaprejo.

 

Pomen trepalnic v različnih kulturah

Težko je reči, da v vseh kulturah pri ženskah cenijo dolge oziroma kratke trepalnice, lahko pa rečemo, da v vseh kulturah trepalnice ponazarjajo lepoto in ženstvenost. V večini kultur cenijo dolge trepalnice, medtem ko si v Afriki ženske svoje trepalnice skrajšajo in oblikujejo, da te delujejo lepše in bolj urejene. Že v preteklosti pa so poznali balzam za nego trepalnic, ki je deloval na naravni bazi, in ga je uporabljala tudi Kleopatra, da je poudarila svoje oči.

Kako poudariti oči in trepalnice?

Da pridemo do učinka daljših in gostejših trepalnic, uporabljamo različne vrste očesne kozmetike – od eyelinerja, senčila, maskare... Poleg tega pripadnice nežnejšega spola že od leta 1960 uporabljamo umetne trepalnice, ki so z leti postale zelo priljubljene. Nekoliko manj poznana je metoda, s katero vsadijo trepalnico na rob veke, na predele, kjer trepalnice ne rastejo oziroma je rast izjemno redka.

Zakaj zvezdnice prisegajo na serum za rast trepalnic in ne več na umetne trepalnice?

Umetne trepalnice vse bolj izgubljajo na priljubljenosti, saj predvsem ob dolgotrajni uporabi njihovo uporabo spremlja veliko neželenih stranskih učinkov. Najhuje je to, da lahko umetne trepalnice poškodujejo naravne trepalnice ali celo povzročijo večje izpadanje trepalnic. Poleg tega lahko pride do draženja oči in neenakomernega izpadanja umetnih trepalnic, preostanka pa se ne da kar tako odstraniti. Posledica so rdeče oči in neestetski videz trepalnic.

Veliko boljša alternativa je zato serum za rast trepalnic. Na ta način lahko naravno poskrbite za podaljšanje in volumen trepalnic, hkrati pa ohranjate njihovo kakovost. S pravo izbiro seruma za podaljševanje trepalnic pa lahko tudi preprečite lomljenje in pretirano izpadanje trepalnic v primeru, da še naprej uporabljate umetne trepalnice.

Serum, ki pripomore k rasti trepalnic in jih hkrati še neguje?

Rast trepalnic
Rast trepalnic FOTO:
Pozabimo zdaj na zgoraj naštete metode poudarjanja oči oziroma trepalnic in se osredotočimo le na eno – na serum za rast trepalnic. Gre za formulo, ki vsebuje vitamine, izvlečke rastlin in druge naravne sestavine. Serum pospešuje rast trepalnic, ob enem pa omogoči, da trepalnice zrastejo daljše, temnejše in močnejše.

 

Toda pozor pri uporabi serumov za rast trepalnic!

Pri serumih za rast trepalnic je pomembno, da uporabljate takšnega, katerega formula je varna za vaše oči. Pomembno je tudi, da serum kupite od podjetja, ki ima za to ustrezne certifikate in študijo, s katero lahko podpre dobre rezultate rasti trepalnic. Eden od najbolj kvalitetnih serumov za rast trepalnic na našem trgu je Lux-Factor serum, ki ima po besedah Nine Šurbek Fošnarič, mag. farmacije, vse potrebne certifikate, vsebuje preverjene naravne sestavine, je popolnoma varen in brez stranskih učinkov.

Serum za rast trepalnic Lux-Factor je bil testiran na 4000 uporabnicah in izkazalo se je, da so se trepalnice ob redni uporabi seruma (v samo 2-4 tednih) zgostile tudi do 85%, njihova dolžina se je podaljša do 25%, potemnile pa so se vsaj za dva odtenka. Uporabnice ob uporabi seruma niso imele nobenega pekočega občutka ali rdečih oči. Največja potrditev učinkovitosti in kakovosti Lux-Factor seruma za rast trepalnic, pa je ta, da po 28-dnevni terapiji z uporabo LUX-FACTOR WILD EYELASH VOLUME seruma, uporabnice niso želele uporabljati nobenega drugega produkta za rast trepalnic!

Jasna Kuljaj
Jasna Kuljaj FOTO:

Jasna Kuljaj (TV voditeljica) 

"Že po enem tednu terapije z LUX - FACTOR WILD EYELASH VOLUME serumom, so moje trepalnice postale polnejše in na dotik bolj močne. Po enem mesecu so me kolegice začele spraševati, če imam umetne trepalnice. Serum vsak dan nanašam tudi na obrvi, tako da zdaj risanje loka z barvico ni več potrebno."

Iris Mulej (manekenka)

Iris Mulej
Iris Mulej FOTO:

"Tako dolgih in gostih trepalnice nisem mogla doseči z nobenim drugim produktom, pa sem jih preizkusila že veliko! Hkrati trepalnice z LUX - FACTOR WILD EYELASH VOLUME terapijo naravno potemnijo, zaradi česar mi ni potrebno vsakokrat, ko grem ven, nanašati maskare."

Oriana Girotto (igralka in voditeljica)

Oriana Girotto
Oriana Girotto FOTO:

"Narava mi je podarila dolge in dosti goste trepalnice zato, roko na srce, se mi uporaba seruma ni zdela potrebna, saj sem menila, da po tretmaju ne bi bilo videti velike razlike...a že po 3 tednih rednega nanosa, so moje oči krasile vidno močnejše, debelejše in gostejše trepalnice pripravljene bolje sprejeti ličilo za trepalnice...večkrat me zdaj ljudje sprašujejo ali nosim umetne."

Kako poceni do testirano najučinkovitejšega seruma za rast trepalnic LUX-FACTOR?

Prav zdaj dobite serum za rast trepalnic LUX-FACTOR po promocijsko znižani ceni z več kot 50% popustom, samo na www.lux-factor.com.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1