Pohitite, če želite glasovati po pošti

Izteka se rok, do katerega lahko volivci izrazijo svojo željo po glasovanju po pošti iz Slovenije. Invalidi lahko glasujejo po pošti tudi stalno, če to sporočijo Državni volilni komisiji in predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida.

Vlada začenja referendumsko kampanjo o drugem tiru - 16

Boste glasovali na referendumu? (Foto: Aljoša Kravanja)

Do referenduma o zakonu o drugem tiru je še enajst dni. Danes se izteče rok, do katerega lahko volivci izrazijo svojo željo po glasovanju po pošti iz Slovenije. To velja za volivce v domovih za starejše, bolnišnicah in zaporih, po pošti pa lahko glasujejo tudi invalidi.

Oskrbovanci domov za starejše, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, volivci, ki so na zdravljenju v bolnišnicah ali zdraviliščih, ter volivci, ki so v zavodih za izvrševanje kazenskih sankcij in želijo glasovati po pošti v Sloveniji, imajo še danes čas, da to sporočijo okrajni volilni komisiji ali volilni komisiji volilne enote.

Na enak način lahko po novem glasujejo tudi invalidi, če predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Invalidi lahko glasujejo po pošti tudi stalno, če to sporočijo Državni volilni komisiji in predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Obvestilo invalida o stalnem glasovanju po pošti velja do preklica.

Tisti volivci, ki želijo glasovati na volišču, ki je dostopno invalidom, pa morajo svojo namero sporočiti okrajni volilni komisiji do 20. septembra. Isti rok velja tudi za tiste volivce, ki bodo na dan glasovanja izven okraja svojega stalnega prebivališča in želijo glasovati na volišču v drugem okraju.

Enako velja za volivce, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik. Ti lahko okrajni volilni komisiji sporočijo, da želijo glasovati pred volilnim odborom, na svojem domu.

Prav tako do 20. septembra morajo volivci, ki nimajo stalnega prebivališča v Sloveniji in bodo na dan glasovanja v državi ter želijo glasovati na volišču v Sloveniji, to sporočiti okrajni volilni komisiji, na območju katere uresničujejo volilno pravico, ali Državni volilni komisiji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
Madeni 14.09.2017 08:27:02
Leta 1978 so Brigadirji pionirji, Cicibani, Mladinci z vilami, lopatami in Krampi brez zakona izgradili 240 kilometrov železnice v 180 dneh, če niste vedeli, sedaj veste glas proti drugemu tiru je glas zdravega razuma zato PROTI..danes v 21. stoletju še tega ne vedo koliko bo to stalo, ker še ne vedo točno koliko bodo ukradli..
srebrnibreg 14.09.2017 08:33:19
To ne rabiš sto krat lepiti pod vsakim svojim nickom. Smo že sto krat prebrali. Imaš pa priložnost, da se zberete nasprotniki kateri ste proti temu tiru in nam dokažete kako ste sposobni in kako prav imate. Ali ste samo z jezikom močni ali pa tudi z rokami.
Več komentarjev