Slovenija

Tekma visokega tveganja: Policija opozarja, da bo snemala dogajanje na tekmi med Mariborom in Olimpijo

Maribor, 11. 04. 2017 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija povratno nogometno tekmo za pokal Slovenije med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu ocenjuje kot javno zbiranje visokega tveganja, zato opozarja, da bo zaradi zagotavljanja varnosti dogajanje na tekmi snemala in fotografirala tako iz zraka kot na tleh. Zaradi tekme pa bodo v Mariboru zaprli tudi nekaj cest.

Policija bo dogajanje na tekmi snemala tudi iz zraka.
Policija bo dogajanje na tekmi snemala tudi iz zraka. FOTO: Damjan Žibert

V Ljudskem vrtu v Mariboru bo v sredo povratna pokalna nogometna tekma med NK Maribor in NK Olimpija. Policija je športno prireditev ocenila kot javno zbiranje visokega tveganja, zato vse obiskovalce opozarja, da bo zaradi zagotavljanja varnosti dogajanje na tekmi snemala in fotografirala tako iz zraka kot na tleh.

Zakon o nalogah in pooblastilih policije policistom nalaga, da morajo pred začetkom uporabe tehničnih sredstev za fotografiranje in video snemanje na kraju prisotne osebe o tem obvestiti. Kot je zapisal Miran Šadl s PU Maribor, "bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva. Tehnična sredstva za video snemanje bodo uporabljena tako na tleh kot v zraku".

V Mariboru zapore nekaterih cest  

Z mariborske občine pa sporočajo, da bodo zaradi nogometne tekme jutri zaprte nekatere ceste. Med 6. in 13. uro bo zaprto parkirišče na Gregorčičevi ulici,  Mladinska ulica med Strossmayerjevo in Kajuhovo ter  Kajuhova med Gregorčičevo in Mladinsko.

Med 13. in 21. uro bodo za promet popolnoma zaprte naslednje ceste: Gregorčičeva ulica na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice (zaradi sanacije vozišča je že zapora Gregorčičeve od Strossmayerjeve ulice do Prežihove ulice), Mladinska ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Prežihova ulice na odseku od Gosposvetske ceste do Gregorčičeve ulice in Vilharjeva ulica na odseku od Kamniške ulice do Mladinske ulice.

Spreminja se tudi potek avtobusne linije številka 7 – smer Kamnica, spremenjena trasa pa bo potekala po Strossmayerjevi-Gosposvetski-Vrbanski ulici.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zeleleni
12. 04. 2017 14.00
na prejšnjih tekmah so imeli pa uradnega skicerja portretov???
Timy15
12. 04. 2017 11.37
+4
Tekmo si je najbolje in naj varneje ogledat na tv.
zeleleni
12. 04. 2017 14.01
več kot 50% nesreč se zgodi doma tako da pazljivo
wolfterier
13. 04. 2017 10.30
+1
Viole so pomagale Olimpiji ohranit rezultat.Hvala !
rde?kar
11. 04. 2017 21.31
+2
šE POSNEMTE KAKO TEČEJO. hA HA
posiljatelj
11. 04. 2017 19.26
-3
kdo bo plačal vso to policijsko aktivnost in zakaj ? Naj policaji pustijo vse skupaj pri miru da se odvija po svoje, ali pa naj se tekma odigra brez gledalcev.
Ramzess
11. 04. 2017 18.18
-1
O folk potem pa le pazite kaj boste počeli, tudi in zlasti če boste imeli otroke s sabo, kako jih boste posedali in prijemali, ... nikoli ne veš kaj se znajde na posnetkih, kako in kje konča.
macek_garfield
11. 04. 2017 16.49
-5
ma kaksno visoko tveganje neki, habarji bodo prisli na sveti stadion v kordonu bolj varovani kot kocevski medvedje in enako jih bodo policaji nazaj pospremili, kaksna panika zaradi 100 habarjev se dela pa to, tota policija je res adijo pa to, razen ce bo med njimi pijancek Jack z kijem pa to
zeleleni
12. 04. 2017 13.58